нужда от съвет - 2ро или 5то училище в Бъкстон

• 23 257
  • 91
  •   1
Отговори
# 45
Emilika, ти кое училище избра за твоето дете?

# 46
5-то избрах.

# 47
    Emilika, на родителската среща казаха, че децата от 1 до 7 клас учат на едносменен режим. Децата до 4 клас учат по 40 минути на час, а големите по 45 минути на час, при положение, че във всички училища учат по 40 мин. Това, че учат всички на едносменен режим дава възможност на големите да се увеличи времетраенето на часа, което никак не е лошо според мен. Това би довело до приемане на повече знания, може би.

# 48
Аз още се двоумя. Единственото нещо което ме спира във 5 - то у-ще е че учат задължително народни танци? Всички деца не са музикални и танцьори. В танците ли е бъдещето? Всеки се интересува сега от езици и математика. Е поне аз.

# 49
Единственото нещо което ме спира във 5 - то у-ще е че учат задължително народни танци
Доколкото съм разбрала правилно - имат по един час на седмица хореография, което не е народни танци. Когато ни показваха залата по хореография, различна от салона по физическо, ни казаха, че им пускат разнообразна музика и децата общо взето се разтоварват в този час. Останах с впечатлението, че няма нищо прекалено и изискващо.

# 50
  • София
A има ли там и подготвителен клас?

# 51
добре е ако можете добре да проучите кои ще са учителките на първолаците и в двете школа, така по-лесно ще изберете

Последна редакция: пт, 30 апр 2010, 20:09 от oxyjenia

# 52
Marissha,има подготвителна група и учителките са много добри.Моето дете е при госпожа Шопова. Сртога е когато трябва,има много креативни идеи и децата много я обичат.Тя научи сина ми  да чете.

# 53
   Обиколих много училища, видях различни учителки. Убедих се, че учителките на 5-то училище са интелегентни, облечени изискано и подобаващо. Не е важно облеклото, човек би приел и кич, стига учителката да е добра.
    На подготвителните класове са Балчева и Шопова, а на първите класове са Мирчева и Георгиева. Много хубави отзиви има и за двете от подготвителните класове. Моя близка си записа детето при госпожа Шопова и е безкрайно доволна.
   Няма смисъл да коментирам качествата на учителките от първите класове, защото класовете са им вече препълнени. Сега би трябвало да ни информират кой ще поеме третата /а може би и четвъртата/
паралелка. На родителската среща директорката каза, че ще приеме всички деца, които са подали молби.

# 54
    Много благодаря за отговорите, които ми дадохте.
    Относно избора на училище смятам, че с новите хигиенни изисквания за класните стаи и най-вече за брой на ученици в едно училище 5-то у-ще печели по много показатели. Обсъждаха този въпрос по медиите и споменаха, че с новите европейски критерии едно училище не бива да надминава 700 ученика. А във 2-ро са над 1200 доколкото знам. Колко ученика има в 5-то?

# 55
    Колко ученика има в 5-то?

Мисля, че около 230-250 ученика.
Аз още се двоумя. Единственото нещо което ме спира във 5 - то у-ще е че учат задължително народни танци? Всички деца не са музикални и танцьори. В танците ли е бъдещето? Всеки се интересува сега от езици и математика. Е поне аз.
Знаеш ли колко дисциплинира това?  Hug А пък и преподавателите, които се занимават с тях  много фино и нежно ги държат на границата на забавата и сериозното... Толкова са хубави мъниците в тъмните клинове и бели чорапи облечени за репетиции...

Не е страшно, музикалността и танцови умения се развиват, както и математическите и езикови умения.... Представяш ли си детето си, страхотен математик на световно ниво, да не може поне една нашенска ръценица да тропне?  Laughing

РазБира се, уважавам колебанията ти, и прощавай, ако с нещо моят пост те е засегнал..., че то форума не е като общуването face-to-face   Peace

# 56
Мами,
От това, което чета, разбирам, че всички с преки впечатления, препоръчват училището , от което имат такива.
Така че изглежда и двете не са лоши.
Аз лично подадох молба само във 2ро, тъй като по мое време 5то нямаше много добра слава- едно старо забито малко такова.
Но това, което чета сега за него звучи много добре. В крайна сметка за какво ти трябва някаква масова история, при която фокуса върху много неща се губи.
Така или иначе вече сме подали във 2ро
Имате ли информация за добра учителка, която ще поеме 1ви клас ?
В идеалния случай човек с призвание - знаете за какво говоря, може би, за тези няколко % хора, упражняващи тази професия, за които тя е призвание, а не наказание....
Чист късмет си е да попаднеш на такава...
Е, ако не знаете такава, то поне учителка, която да държи на дисциплината и на знанията.

# 57
NoID, ти можеш да си подадеш молби в колкото училища искаш. Проучи къде има добри учители, които ще поемат първи клас. Чувала съм за Мирчева от 5-то, че била изключително добра. Може би и други ще дадат информация за Мирчева.

# 58
dinastia, благодаря ти !

# 59
NoID, учителките, които ще поемот първи клас в 5-о училище са Георгиево и Мирчева. И двете са иключително добри. Затова и класовете са им вече препълнени. Ако решиш да подадеш молба и в 5-о, което Закона за народна просвета ти позволява, отбележи в молбата си писмено предпочетанието си за учител. Съветвам те даже да поговориш за това и с директорката. Тя е много разбрана и работи в интерес на родителите. В противен случай има вероятност да попаднеш в някой от следващите класове.

Общи условия

Активация на акаунт