С ум и красота дарени,през НОЕМВРИ сме родени

• 12 066
  • 291
  •   1
Отговори
# 225
добър ден.моля ви за спешна помож.митк цяла сутрин от 6 кажи речи плаче и се тръшка.то не е само днес де.моля ви кажете от къде да сваля това бебе айнщайн да го залисам малко.

# 226
МАруся, аз го пусках в youtube Търсиш по Einstein baby или нещо такова. Екранчето е мъничко, но мисле че може да ти свърши работа. Моите двамата обаче хич не се впечатлиха от тези филмчета.

# 227
Много е трудно да пишеш неподготвен  Mr. Green Вие доста сте поизписали за тръшканиците  Whistling
Юлче, не съм се изкала разбираемо за сетен път  Mr. Green Ицко не ми се е въргалял. Той просто запъваше на средата на улицата и започваше да уе като дърто магаре  ooooh! ooooh! ooooh! И все се намираше някоя бабчика да ми каже "Как може да го оставяш така да плаче?" , защото картинката наистина беше сърцераздирателна, ама пък моето се пръскаше от яд, защото знам причината за неговия рев  ooooh! Но пък до 2 годишна възраст си беше абсолютно кротушче, та затова може би до там се простираха възможностите му  Joy Но имах наблюдение върху деца на неговата възраст, които от бебенца си бяха по-труднички и обичаха тръшканиците от мънички, та в последствие тръшканиците преминаха във въргаляне по земята, докато не стане на тяхното  Crazy Затова така го обясних. А сега се чудя дали и това, което написах , го написах разбираемо   Crazy
А Иво е просто уникален сладур  Heart Eyes

Айде, после ще се включвам вече по-адекватно  Mr. Green

# 228
Добрютро!  Laughing
И аз криза на двете години не съм видяла. Напротив, колкото повече растеше толкова по-  човек ставаше  Laughing От година и половина нататък, ми ставаше все по-лесно и по-лесно. Иначе си беше малка кривотийка де /все мрънкаше нещо/, но пък кротко дете и не е изпадала в големи истерии.
Това дребното какво ми готви не знам. Вчера за втори път си разби горната устна, а днес вече и долната  Crazy Тръшка се, мост прави като не стане на нейната, ужас  ooooh!
Роси, това с ядките е условно. Аз също на Калина й давах по-рано от три годинишна възраст, но определено след две. Дъвчеше си детето, дори в началото зяпаше да видя, че е сдъвкала  Laughing така че, всеки си преценява. Елица определено успява да преглътне цели парчета несмляна храна  Close, затова скоро няма да помирише ядки. И все треперя навън и не я изпускам от поглед, защото какво ли не лапа - фасове, камъчета, разни други боклучета...
И Елица все тича към апарата. Дори май се отказвам засега да я снимам с новото фото. Ами то докато се наглася, да си избера настройки, да наглася фокуса и тя вече навряла нос в обектива или се е покатерила някъде. Да не говорим, че не смея да изпусна и фотото, да не го повредя  Mr. Green и ще вземе да се претрепи детето, заради една снимка, докато си пазя апарата  Mr. Green. Ще вадя стария от шкафа, поне да не остане съвсем без снимки, от този период.
И аз имам фобия от височини. Май това е само. Имам си и разни други странности, но не мога да ги нарека чак фобии. Примерно не мога да понасям пластмасови копчета  Laughing

# 229
Маруся и оттук можеш да ги свалиш - http://drina.data.bg/p/files//Baby%20Einstein/

# 230
Добро утро!

Маруся, не мога да помогна, мъжът ми се занимава с тия работи, ама момичетата тук ще кажат. Hug Пусни му разни песнички по ютюб, при нас това помага също. Wink

Интересно ми е да ви чета за "ужасните две", както ги наричат. Но направо тръпки ме побиват. Че ние от сега сме така... Whistling Често не издържам на ревовете и мрънкането и угаждам, мир да има...и явно правя грешка... Tired

Дианче, вчера взех от това пастетче, днес ще го пробвам. Много си падам по всякакви такива кожи и копита - пастети, кремвирши, ужас. Laughing
Идеята ти за "Препоръчвам" е чудесна.

Айде до после, гърлз! Hug

# 231
Добро утро!

Ще докладвам бързо за ечемиците и после ще чета. От чакането Рони се влоши, естествено. Confused Днес ечемикът е голям колкото брадавица и всъщност не е един, а много, един до друг. Лекарят предписа гелче и каза да продължавам с компресите с лайка. Ако не се пукнат до понеделник - операцийка. Но вярвам, че ще се пукне.  Praynig Казаха компресите да ги прикрепяме за окото с лепенка, обаче не виждам как ще стане, едва успявам да му промия окото, а какво остава да слагам компреси и да лепя лепенки.
Оказа се вярно четеното в интернет. Причини за чести ечемици можело да са късогледство /заради напрягане на очите/ или висока кръвна захар или в най-добрия случай нищо особено - просто пипане на окото с нечисти ръце. В понеделник ще проверяват диоптрите на Рони. За кръвната захар, не знам дали ще му пуснат изследване, няма индикации да е висока - не пие много вода, а диабетиците пиели.
Това е от нашия фронт.  Simple Smile

Да допиша: Арабела, с основание се страхуваш за фотото. Аз докато правих снимките в снега, за да вдигна Рони, след като падна, изцапах фотоапарата със сняг. Лошо ми стана - капки по обектива, по дисплея, навсякъде. За щастие не са влезли навътре и работи. Но иначе ако ме види някоя баба - детето паднало/седнало в снега, майка му вместо да го вдигне, го снима. Joy Но пък вече не мога да снимам с компактни, прекалено голяма е разликата  в качеството. Но пък размерът е много удобен.

За рубриката:наскоро се изказвах в такава тема - най-голямата ми фобия е от всякакъв вид влечуги и земноводни. Даже на снимка да ги видя, даже да са нарисувани, подскачам, пулсът ми литва и с часове не мога да се успокоя.. Понякога и спагетите ми заприличват на червеи, затова като се храня се старая да не мисля. Wink Имам и клаустрофобия - откачам от тесни пространства и близък досег с много хора, пътуване на задна седалка на автомобил, дори и да не сме трима там, ме влудява.

Youtube е забранен при нас. Откачам вече от Гуми Маци и драконът Шушу. Докато не пусна и двете песнички по 10 пъти нямам мира. И само пилотните сингли иска, другите не ги харесва. ooooh! Май всичко им действа зомбиращо на тази възраст, не само рекламите.

Последна редакция: чт, 26 фев 2009, 15:25 от Ванилия Канелска

# 232
Жу - купих ги и снощи му дадох по 3 гр от 2-те хомепатични.Резултата незнам дали от тях беше задоволяващ, събуди се в 12,30ч аз го гушнах и взех при себе си на спалнята и ме топли до 6,45 - хапна си мляко и после в кошарата гледа детско до 8,30ч, спокоен е.Благодаря ти, ще ги давам за сега.
Юле/ Дианка - с кеф мога да си чета ваши постове.
* По повод отглеждането на децата и начина да се стигне до тяхната същност, за мен е адски голямо предизвикателство, защото именно тънката граница между позволено/забранено/поощряване/награждаване и да му скараш ме плаши по всеки един начин, да не се окаже, че не съм права в начинанието си да възпитавам Ники!
Не съм чела до сега книги, за това как да възпитавам детето си, смятам, че не бих открила отговорите, които търся, а едни насоки, което пак не е маловажно, но ТУК- от вас и вашият опит черпя ужасно много информация за всичко  Peace
В игрите ни, искам да му дам толкова много отношение и обич, че го мачкам и целувам, той знае че го обичам. Показва го с погледа си. Когато му се карам, виждам как се страхува и знае, че това не е редно и плача му е спасението от онова, което искам да му забраня и ако той настоява, предполага, че  ще да му се позволи. Има разбира се случаи, в които не издържаш и отстъпваш, има и такива, в които се налага да се инатя и да го оставя да му мине ината и да разбере, че не той решава нещата, а майката .т.е родителя.
Аз съм адски позитивен, усмихнат и търпелив човек - гледам да съм такава и с детето си, капризите му често ме бвесяват, но както и в живота се опитвам да се поставя от другата страна на барикадата и да помисля аз как бих постъпила.
Често си казвам "сега преброй до 10 и реши какво да строиш"  Mr. Green, разбира се че има изключения и това не помага.
КОгато си мисля, че съм лоша майка - става в момент на слабост, когато си изпусна нервите и знам после, че не ми е виновно детето, а аз самата, защото съм обременена и мисля за 5-6 неща едновременно. Хубавото е, че Ники няма да си спомни лошото ми отношение на моменти, но пък в момента се изгражда характера му и ако реагирам в една важна ситуация грешно, то ще я възприеме за грешна и ще действа с кофти маниери.
ЗНам ли, объркана съм  Thinking , това си е трудно да възпитаваш правилно детето си. Ти си този, който носи отговорността за културата, обноските и възпитанието му след години. Еми плашещо е!
Ванилия Боже опази с тази операцийка  Shocked, имаш стиснати силни палци от мен- да с еразмине на този синеочко, да не го урочасахме това дете с тези очи като езера?  newsm78 И изследванията са наред.
МАруся Ники в началото не се впечтли , но на 2-ри "прочит" вече е зомбиран.
Аз пък имам друг проблем сега, той нон стоп иска да го гледа, събужда се и носи дистанционното, залепен и гледа, няма живителна сила, която да го отдели, Трябва ли да ме е страх или да се моля да мине зависимият му период и че ще забрави? Вашите деца гледат ли от близо ТВ, той понякога с езалепя буквално до екрана и зяпа, местя го и слагам на земята от разстояние, поседи и пак става залепен, ужасно се страхвам да не прецакаме очите му.Ако реш ада спра изцяло с ТВ дажбата за деня е супер крив и нервен, както вчера, пренесох лаптота и уредбата пусках детски песнички, филмчета да звучат само, не. носи достанционното и сочи, енрви се, дърпа ме за ръкава и се онати, гушкам го и му казвам, че го обичам и че има много интересни играчки, сядаме и играем, а той ме замеря с тях  Hug, "послушанчо".... пробвах да му го псуна вечерта, стана най-кроткото и псолушно дете на света, игра си с играчките, яде си и заспа.
КАкво д анаправя? Греша ли, дайте идеи?

# 233
моми4ета мерси.сега ги свалям.в къщи е кошмар.митко лепнат за мен от няколко дни както нинка на катюша.ад.ве4ер не иска да стои хич с баща си.преди се къпеха заедно сега иска само аз да го къпя,да го храня,да си играем,да го приспивам.до тоалетната не мога да ида,пък камоли да се изкъпя или да изчистя когато е буден.ставам в 6 да сготвя,но уви и той се буди рано.ве4ер съм като парцал.направо не знам как издържат майките дето работят.

галче в4ера основно съм разглеждала в джъмбо за твоите аксесоари.супер неща има и не са скъпи.аз толкова неща си харесах но с дребния дявол не можах да си купя нищо.но искам да ти кажа 4е днес отваря и още един магазин като комо в младост,до хит.там също има интересни неща.и пак на добри цени.тва с детските май е голям проблем.едни приятели наказват детето си без телевизия а той е само на 3.но казват 4е е рай когато е пред тв-то можеш да ве4еряш,да по4инеш.по добре му го пускай.аз поне така смятам 4е е най-добре.

и друго искам да ви питам.на митко снощи забелязах 4е му е изхвръкнал пъпа на вън.чувала съм 4е това се казва пъпна херния,дали е опасно и трябва  ли да го заведа при педиатърката.принципно митко е като сумалий4е като се наяде и му се надува много корем4ето.

оставям ви да видим дали ще му хареса детското.ако заспи ще ви пиша.слънчев ден и много целувки за всички деца и майки.

# 234
  • София
Гале, сподели за съвета на Жу - хомеопатията.  Praynig

Маруся, кофти тва за Митето. Дано ев ременно. Какъв е тоя маг - и аз да не знам представяш ли си  Laughing .

# 235
Галакси, не сте го урочасали вие Рони, той си беше с ечемици, като ви го показах. Laughing
За близкото гледане на ТВ - и при нас е така и вече не пускам ТВ, ако не се е заиграл надалече. Вечер новините са пуснати само със звук. Преди време бяхме на гости на дете на подобна възраст - освен, че ТВ-то беше огромно, детето гледаше седнало на дивана, на 3-4 м разстояние. Пред телевизора имаше някаква маса, вероятно да му пречи да се доближи на по-малко от метър разстояние. Според мъжа ми /което нищо не значи/, ако се окаже че Рони е късоглед щяло да бъде наследствено, а не от ТВ-то, от толкова малко гледане нямало как да стане. Дано изобщо да няма проблем, де. Спасението, по мое мнение, е в повече игри на вън или в закрити детски кътове. Да получават повече естествени стимули. Вчера Рони беше най-щастливото дете в поликлиниката, развесели всички. Ами като рядко вижда толкова деца на едно място, горкия. Но вече трудно, не трудно, ще го водя на някаква занималня поне 2 пъти седмично.

# 236
Ехоо, мами, здравейте!
Успях да прочета всичко и ми е мъчно за всички тези разкривени и измъчвани от зъбки дребосъци. В тази връзка Препоръчвам:
И аз като Жу препоръчвам в период на зъбоникнене Calcarea phosphorica с потенция 9CH: вечер половин час преди сън по 3 гранулки и сутрин след съня по 3 гранулки. Тушира и свързаните с това неразположения, като температура и т.н., а през зимата е подходяща и за профилактика на рахита, тъй като спомага калциевия метаболизъм. Подходяща е за всички типове деца. Не се пипат с ръце гранулките, а се обръща кутийката с отворчето надолу, завърта се отвора и гранулките падат една след друга в шишенцето. Давам ги с малко вода. При раздразнителност, нервност през нощта или през деня е подходящо добавянето на Chamomilla vulgaris 9CH /това е лайка/, пак 3 гранулки, действа на Дари безотказно, а понякога й правя най-обикновено чайче от лайка. Това помага на добрия ни 11-12 часов сън през нощта.
Доста от вас са на диетки, което е похвално. Аз съм си забранила диети от миналата година, когато при една такава се сдобих с херпес зостер на гърба, явно ми отслаби доста имунитета. Наблягам на колелото и упражнения. А вчера правихме упражненията с Дари – и тя вдигаше крачета като мама, подпираше се на дивана и се повдигаше на пръстчета и т.н.
Чудесна тема сте подхванали за възпитанието на децата и е много ценен опитът на по-опитните мами. Дари все още си е едно усмихнато кротушче, но също е вярно, че при децата всеки ден е различен и може да носи изненади. Така че ще видим при нас как ще се развият нещата.
Дари също много ги обича детските филмчета, но по някакъв случаен начин ги свързахме с храненето, защото само тогава сяда на столчето си и снощи ми направи впечатление, че почна да си търси филмчето, защото беше гладна. Мисля, че не е добре да се гледат много филмчета само поради опасност да не се получи късогледство, но не при всички се достига до късогледство, така че единственият съвет, който мога да дам е може би само да се гледат от по-голямо разстояние.
Аз също имим фобии от високо и от дълбока до раменете ми вода.
Да ме извини Галакси за плагиатството, моля, но аз ви предлагам да открием още една РубрикаМинутката на мама. Тъй като в главата ми се въртят доста въпроси и май всяка вечер ви питам по нещо, ми се струва, че ще е интересно всеки ден да акцентираме върху някой въпрос от отглеждането на нашите дребосъци. Всеки вече си има изградени навици, предпочитания и т.н., но винаги има какво ново да научи. Искаше ми се да ви питам въпроси от рода на: Какви памперси ползвате и защо; Каква козметика за децата предпочитате; Колко часа от денонощиято спят; Колко зъбки имате и в какъв ред се появиха; Използват ли дечицата гризалки, биберони или друго да си чешат венците; Колко време от деня сте на разходка и в кои часове и т.н. подобни въпросчета. Всичко това, разбира се, ако не възразявате, предполагам в една или друга степен сте ги разнищвали и преди.
И така, ако имате желание, да спуснем днес в Минутката на мама следния злободневен въпрос:
  Какви памперси ползвате и защо?
Аз в момента ползвам Либеро № 6, малко са големички, но много добре я опаковат отвсякъде. Мислех си, че при по-големите номера памперсите ще са малко по-скосени долу, за да може по-спокойно да ходят дечицата и последния път пробвах Хъджис № 5, че на картинката така ми изглеждаше, но не. Затова пак сме с Либеро. Особено ми харесват памперс-гащичките им, но сега за зимата ми са малко неудобни, че все сменяме памперса прави. С Памперс приключихме в момента, в който ги направиха с някакви аромати.

Лек и спорен ден ви желаем с Дари!

# 237
Добро утро,

Дианка идеята за "Препоръчвам" е страхотна. Нищо не мога да се сетя в момента, само че подкрепям препоръките за книжките Първи стъпки-уникални са, и за дъската за писане, която Ренката предложи.
Юлче, Дианка ама как хубаво сте го написали и колко лесно звучи за възпитанието на децата;-)
Галенце много е сладко клипчето, чак съжалих, че не взех такава кошара на времето. Много се забавлява Никича Laughing Ти подстригвала ли си го?
За детските- аз още в началото съм му обяснила, че трябва да седне на една възглавничка в най-далечния от компютъра ъгъл и сега като му кажа, че ще пускам филмче, отива сяда доволен и чака. Мислех да покажа на майка ми как се пускат, ако види голям зор да има вариант да го успокои, но забравих, а пък той странно, но изобщо не се е сещал. Ей така изведнъж забрави за бебе Айнщайн, а преди със ставането отиваше на компютъра и почти сам си го пускаше. Сега ще излезе, че откакто дойде майка детето се рзвива в добра посока Laughing ooooh! Като се постопли времето и сте повечко навън няма да има кога да гледа чак толкова, а и сигурно ще му омръзне с времето.
Ванилия леле какъв ужас, милото детенце, стискам палци да се размине операцията Praynig
Ditta ужасна случка, добре че нищо по-сериозно не се е случило Praynig
Didiga ти ли питаше за дневниче. Аз си пиша освен в тези купените готовите и отделно в дневниче описвам всякакви подробности.

За мухъла, казвате, че при по топло няма, при нас обаче има само в едната стая съвсем лекичко в долната част между стъклото и дограмата. По принцип апартамента е южен и много топъл, а специално тази стая пък е по-топлата, а и там винаги работи радиатор newsm78

Имах и други неща да казвам, но забравих. Целувки за всички Heart Eyes!
4 нови отговора, после ще чета!

# 238
  • София
И така, ако имате желание, да спуснем днес в Минутката на мама следния злободневен въпрос:
  Какви памперси ползвате и защо?

Ние сме на Либеро 5 - памперс гащи. Вече е напълно невъзможно да й сложим обикномен памперс. По добри са от тези на памперс защото като ги скъсаш имат допълнителна лентичка за залепване, а памперските зеят.  Иначе бяхме с Тънките на памперс - сленп ен плей. Много са удобни  Peace препоръчвам ги - и ценово също.

# 239
  • София
Стефан е с Хъджис 4-ка, обаче установих че има 2 вида четворка - тези наште сега са до 18 кг, а предния път бях купила едни до 14 кг, които му бяха малки и тъкмо реших да сменям с 5-ца и видях, че имало разлика.

Общи условия

Активация на акаунт