Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 73

• 32 826
  • 306
  •   1
Отговори
# 150
Пепи, страхотна торта, направо ми се прияде като я гледам. Peace
Бъни,
не се отчайвай. Ще се научиш, трябва повече практика според мен.
И аз много искам да се науча и ме е страх да започна, че няма нищо да успея да направя...

Но с тези филмчета направо ми се иска успе да запрятам ръкави...Досега се справям само с мъфини, меденки и хляб. по-лесните неща Wink

Момичета, като се оцвети фондана и се сложи в пликове в хладилника изпозвате от него за направата на фигурки, а не оцветявате всеки път преди тортата нали така? newsm78

# 151
)

Момичета, като се оцвети фондана и се сложи в пликове в хладилника изпозвате от него за направата на фигурки, а не оцветявате всеки път преди тортата нали така? newsm78

Така, така, само че не се държи в хладилника  Naughty

# 152

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=229804
 Черната кутия беше поне 10 пъти по хубава в действителност . Цвета беше лилав а не син ( по смотана снимка на торта досега не бях правила , чак ме е яд понеже ми загрозява тортата  Sad )

Последна редакция: чт, 26 фев 2009, 07:56 от raya_usa

# 153
Страхотни торти, както винаги.

Аз имам питане
Какви формички за моделиране на цветя да се купя? Кои за по-добри или по-универсални тези на PME, на Wilton или някой друг? Много искам да спретна хубав букет.

Благодаря предварително.

# 154
Здравейте!

Искам да направя малко колело (триколка) за украса на торта, триизмерно. Можете ли да ми препоръчате от какво да го направя? Аз се сещам само за шоколад, но не съм сигурна, че няма да се счупи лесно...

# 155
)

Така, така, само че не се държи в хладилника  Naughty
Аз пък снощи точно така направих.Замесих от тестото на Нелката.Да отбележа ,че стана един път  Peace Peace Peace- бяло на цвят, приятно за работа тесто.
Сега да го вадя от хладилника така ли newsm78. А ако остане не го ли пазите в хлладилник бе момичета Sick
Рая първата тортичка много нежна.Аз вече като видя моделирано и  #Crazy - браво чудесно си се справила.
Втората също е хубава - личи си  Peace нищо че фотото те е предало.
Дарилка   Hug

# 156
Maktub , в Тортената библиотека има много варианти на захарни теста от които можеш да правиш фигурки.Разгледай там и си избери някое от тях Peace .

raya_usa , и двете торти са страхотни  Heart Eyes .

# 157
ох, трябва да си забраня да влизам тук Embarassed, много красиви неща има тук Blush, а съм на диета Mr. Green

# 158
Здравейте!
И аз се вдъхнових от вашите уникални торти и реших да се пробвам и аз!Досега не съм правила торта и сигурно ще ви досаждам с доста глупави въпроси!
Четох, гледах и мисля да пробвам торта Рафаело - тук е и първият ми въпрос - подходяща ли е за начинаещи?Сиропират ли се блатовете за тази торта?
Днес мисля да си направя малко марципан Варна да потренирам малко, останах с впечатление, че той е най-лесен и е подходящ за фигурки и покритие!Видях, че в библиотеката има няколко рецепти за него, вие коя използвате най-често?
Не ми се смейте, но какво е прощъкулник(незнам даже дали го написах правилно) Blush

# 159
juja_ ,торта Рафаело е много хубава и не е трудна за правене.Блатовете се сиропират лекичко.За Варната не мога да ти кажа нищо.Аз лично не си падам по покритията,а пък и хич ме няма по моделирането.
Прощъпулник е, когато някое бебче е проходило и му се прави торта и питка по случая  Wink .

# 160
Момичета ето това демо е за сладки пиленца
http://www.youtube.com/watch?v=eMzIFUrVu8c.
Ако имате желание може да се добавят в библиотеката.Аз за съжаление не знам как става това Embarassed

# 161
Maktub , в Тортената библиотека има много варианти на захарни теста от които можеш да правиш фигурки.Разгледай там и си избери някое от тях Peace .

Благодаря, 2в1, библиотеката я съм я раглеждала много пъти, но съм правила само три от покритията за торти. Въпроса ми е по-скоро кое е по-бързо съхнещо, за да не се огъне колелото. Ако бях замислила мече например нямаше да питам Simple Smile

# 162
  • Бургас
Рая, много красиви торти, както винаги  bouquet А защо са едноетажни newsm78
Останалите няма да коментирам, не защото не ми харесват, а защото в последно време само прелитам по диагонал и не свързвам тортата с конкретния човек, който я е правил Embarassed
А това е тортата, която правих за рожденния ден на свекърва ми миналата седмица
и още

Искам да споделя, че последните две торти ги мазах отгоре с масло, разбито с кондензирано мляко - много вкусно се получава и не се усеща вкуса на маслото. Пепи, благодаря за идеята  bouquet

# 163
  • София

Благодаря, 2в1, библиотеката я съм я раглеждала много пъти, но съм правила само три от покритията за торти. Въпроса ми е по-скоро кое е по-бързо съхнещо, за да не се огъне колелото. Ако бях замислила мече например нямаше да питам Simple Smile

Ами някое с желатин, те съхнат по-бързо, например Руска мастика 2.
Мисля, че това на Нелка също бързо стяга, то поначало е относително стегнато и жилаво. Все пак, тази триколка може да си има и скелет - например макарони в осите, които свързват колелетата, кормилото...

Рая, поздравления! Какъв е поводът? С какво работи цветята - какво тесто, пак ли гъмпейст? Розите ти започнах да ги различавам като твой стил:)

radinna, чудесна торта и идея:)

# 164
Страхотни торти пак Simple Smile
Рая от какво прави капака на кутията ако не е тайна? Аз предния път като правих голям зор видях да покрия блат ( хем беше малък размер. Как го покрива ако не е тайна? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт