Имаме си февруарка мъничка-Алекса е на Габито сестричка!

• 25 110
  • 289
  •   1
Отговори
# 240
Атракция, Rumyana - по коя рецепта правите козунаците.

Аз скоро изпробвах тази рецепта за панетоне - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=378933.0 като пропуснах анасона, вътре сложих само стафиди и то много по-малко от количеството в рецептата, а бадемите ги оставих за отгоре само. На вкус си беше точно като козунак. Много ни хареса, дори и конци се получиха и реших, че това ще правя за Великден. Винаги до сега козунаците ми са ставали по-плътни, въпреки че втасват и бухват добре, а този хляб стана много пухкав и лек.

При нас Великден се пада тази неделя. Купихме шоколадови яйца и зайчета. Ще ги крием, за да ги търси Габи и после не ми се мисли какво ядене на шоколад ще падне. За нашия Великден ще боядисваме яйца и ще правим козунаци. Въобще големи емоции ни очакват.

Последна редакция: пн, 06 апр 2009, 13:24 от Rumyana

# 241
Здравейте,мами!
Много хубави дечица - пу-пу!
Днес кой се записва с нов профил за градина?
Аз се разписах, но не ми върна съобщение на е-мейла  newsm78
Олимпиа, в събота бяхме в Солун и се сетих за теб  Laughing, много хубаво изкарахме и мислим пак да отидем. Ти как се оправяш с този език - нищо не им разбирам, но и не мога да прочета  #Crazy , а движението около МОЛ-а , в който бяхме беше свръх объркващо  Shocked...но пък зеленината навсякъде много ме впечатли - нямаше балконче без китка.
Ние сме си вкъщи, защото ученикът ми е във ваканция и аз го гледам. Чакам вече да свършва, че май е по-евтино да ходи на училище, отколкото с мен - сега сме на тема "гормити" (едни пластмасови фигури на чудовища) и трябва да догониме Боби (негов съученик), който имал 41, а ние само 15....(едната фигурка струва 3.90 лв.). Марти нещо настива - запушен му е носа и цяла нощ се въртя - спи в нашето легло и вече едвам го издържам...всяка сутрин се раздвижвам по 10 мин., че ми се е схванало всичко.

# 242
Здравейте  Hug
Кате, забравих да ти кажа, че веднага гласувах за теб и коремче!
Иринополис, много ме радва Райчето, че е толкова будно дете - браво на нея   bouquet
...Ти как се оправяш с този език - нищо не им разбирам, но и не мога да прочета  #Crazy , а движението около МОЛ-а , в който бяхме беше свръх объркващо  Shocked...но пък зеленината навсякъде много ме впечатли - нямаше балконче без китка.
А, много добре се оправям  Peace И чета, и пиша - нали ходех на курсове, изкарах 3нива от 4, та сега съм ОК (Ола Кала  LaughingPeace
Някой да има идея за ново заглавие? От рода на:
Анна и Мелита, ФЕВРУАРскИ сестрички, с "Добре дошли" приветстваме ви всички
Бременничките, как сте?

# 243
  • БГ
Привет и от мен!!!   Hug  Как сте мами, каки, батковци, бебенца?   Heart Eyes  Ние горе-долу сме добре, Марти е на ясла, но вече дава отбой и никакви доводи не могат да го убедят, че все още си заслужава да ходи там, смята, че е голям и иска на градина, в краен случай на работа?!?   Joy

ribkata, много добре сте съчетали уикенда - РД с екскурзия!!!    Party   Отдавна не сме ходили до Рилския манастир, а и уикенд свободен не остава, може би лятото, когато излезем в отпуск...

В събота бяхме на РД на кръщелницата в Свиленград, а в неделя отскочихме до Стара Загора, все още сме в ремонт и търся разни дребни неща за детската стая, но за съжаление и там не намерих търсеното. Много се надявам тази седмица мебелите да дойдат, да обзаведем стаята, да подредя дрешки и играчки...

Olympia, заглавието ти ми харесва, нека уважим появата и на тези сестрички!!!  Heart Eyes

Скъпата, и ние си имаме поредната мания - магнитчета с локомотивчета и вагончета на Данонино!  Tired

Хайде, чао от мен с пожелания за чудесен ден!!!    bouquet

# 244
  • Пловдив
Здравейте мамчета  Hug

Гледам за Великден се готвите...по обясними причини тая година нашата подготовка ще е по-скромна, разчитам на бабите  Wink Ако успея да боядисам някое яйце ще е добре...

Благодаря на всички, които гласувате за мен! Наградата е столче за хранене, от евтините, но ще ми свърши работа.  Laughing

Олимпия, заглавието ми харесва!
Слънчо, как сте с коликите, имате ли? Кърмите ли се или сте на АМ? Аз преди малко пак дундурках Анна, че каката спеше и ме беше страх да не я събуди и така май ще я науча на ръце като Румито Confused
Иринополис, браво на Рая! Румито също има интерес към числата, брои правилно до 11, после следва 16  Laughing, но познава само някои числа. Почна да учи и буквите, за сега познава без грешка само Р, останалите често ги забравя или бърка. Карам я да пее, обаче един верен тон не може да изкара. Баща й също пее фалшиво, аз горе-долу се оправям, ама тя хич не го докарва, незнам малка ли е още или ще е музикален профан като нас  ooooh!
Скъпата, Стефи - и ние събираме вагончетата на Данонино, но напоследък все локомотивчета ни се падат  Laughing

В събота живот и здраве, бабата и дядото ще заведат малката в Зоологическата градина в София. Работи нали  newsm78 Да не се окаже, че отиват напразно... Аз така и не можах да я заведа, а много ми се ходеше и на мен, не съм била от дете.

Чао за сега! Целувки от мен и моите принцеси!   bouquet

# 245
Поздрав най сърде4ен,
Не съм при лудите в Наре4ен Simple Smile
Все още

След като миналата седмица вторник срещу сряда се разболяхме у дома, 3 дни диета и ле4ение и нещата бяха овладяни.

В събота се качихме с приятели до Клисурския манастир над Банкя и после хапнахме- пийнахме в "4у4улигите" в парка на града.
Там Сашо изяде и първия си по-сериозен бой по дупето. Хукна на бяга към една улица и със стоте си кила се принудих да галопирам за да го хвана на време. Той тича, аз викам и тичам след него, разгеле хванах го преди да излезе на шосето. Уплаших се, натупах го здраво по дупето и за пръв път му ударих шамар истински. Гузно ми беше след това и се разревах.  За капак си изгубих портфейла с всичките карти и неща, явно като съм тичала, търсих търсих и естествено 4е го нямаше. Тъкмо да звъним в банката, да блокират всичко и една жена с 2 де4ица ми го върна. Намерили го на детската площадка, децата й ме познали като майката дето си набила детето и обикаляли парка да търсят мен или полицаи. Аз пак ревнах от вълнение заради жеста и след това цяла ве4ер не бях на себе си. Сашо също заради неспане и вълнение да гледа емоциите на хахавата си майка .....

В неделя пък бяхме в Зоопарка, работи, имаше много хора, времето беше супер и пове4ето животни бяха навън.... Сашо и неговата приятелка се забавляваха страхотно. Като стигнахме до едни африкански говеда се сетих какво говедце съм аз и как се разминахме с Олимпия заради моята заплесия миналата година по това време. Сега заради тази ми постъпка не се познаваме лично.

Сашо също брои до 10 , но не всеки път вярно. Познава някои букви но не ги назовава с имената им А, Бъ, Въ... а като Александър, на тати, на Калинка, на ОООлюва и така. За пеенето пее, деноношно, даже ака и пее, измисля песни и танци, но е музикален колкото мен за жалост.

# 246
  • София
 Хармъни, човек да се смее ли , да плаче ли  Crazy Joy Кефиш ме  Hug

Козунаци сигурно ще меся в машината за хляб, няма да се моря вече  Crossing Arms Първо ще направя пробен модел.

# 247
Elix, то добре, 4е се посмяхме накрая, 4е доста рев дръпнах. На туй му се вика  тройнокритичен ден.

Козунаци досега истински не съм правила. Само бледи подобия. Миналата година бях в Рим преди Великден и донесох оттам, а едни приятели пекоха по спешност у дома, 4е им се развали фурната и след това ни подариха един голям козунак. Него ометохме предвеликденски още горещ.
Накрая си ги закараха с комбито. Представете си цяла кола козунаци, топли и ухаещи.

Пардон тук има бременни. ..... но и лакоми, олигавих клавиатурата само по спомените си.

# 248
Катя, и ние сме на ръце през повечето време. Али изкарва по 10-15 мин сама в леглото или на шезлонга и това е. Шезлонгът е с вибрации и си мислех, че това ще я задържи повече на него, но уви. Ако искам да я науча да лежи сама, трябва да я оставя да плаче, а не мога.

Габи също брои на български и английски до 10. Познава първите букви на имената на всички в къщи, само че английските. Може да си пише буквата и да си спелира името /това са постижения на учителките й/. Спелирането звучи така: Джи, ей, ай, и, ел,ел, ей  Laughing – това е за Gabriella.
Днес имат организиран  Easter Egg Hunt. Градината ни е към учебен институт и ще водят децата из различните рецепции да търсят яйца.

Хармъни, какъв ден си имала само....  Sad

И аз съм ЗА заглавието.

# 249
Олимпия, поздравления за РД-то малко на патерица!
Много ме изкефи как си описала ежедневието си с дечицата и как си обяснила чувствата към всяко от тях. Във всяко от децата си търсиш и намираш различни черти. Обичаш всичко в тях. не усетих нищо хаотично или объркано в това, което си написала. Да не те четкам, но си страхотна мама и наистина трябва да имаш много деца  Mr. Green  А песента е наистина много хубава.  Peace

Слънчо, много ми е познато това, което ти е на душата в момента  Confused Няма да ти давам съвети, защото всичко ще си дойде на място, просто ти трябва мъъъъничко време. Хормоните ще се стабилизират, ще се мобилизираш и ще се справяш във всяка ситуация. Препрочитай поста на Олимпия и ще се зареждаш с положителна енергия и стимул. Всяка дума в него е истината на живота.

Мамо Нине, градините там са ви скъпи, но е някакъв вариант. За езика не се притеснявай! Много бързо се ориентират малчуганите. Стискам палци да се справите!  Peace
Рибче, дано бързо се върнете в подновеното си жилище!
stefaniika, абе пускай го на работа детето  Laughing Калоян е в сборна група заради ваканцията. Прибрах го ожулен на устната и брадичката и с насинено коляно. Скарали се за някаква чашка и ... Плачеше ми се като го бършех след баня.
harmony_broken, деня ти е бил цяло приключение. Нагушкай си Сашо и успокой топката!

Да се оплача, Калоян кашля вече 3 седмици. Никаква температура, никаква хрема или други симптоми. Докъто спи не кашля, но като се събуди и започва. Звука е ужасяващ. Все едно е стар пушач, задръстен до гърлото. Пихме няколко сиропа, качвахме го на високо ей тъй за всеки случай, нищо, че не прилича на коклюш. Днес педи каза, че може да е алергия. Кво да го правя? Хрумна ми да отидем на почивка в Сандански по Гергьовден. Всички хотели са претъпкани. Тук ли четох разни бабини рецепти за лечение на кашлица  newsm78

# 250
Здравейте, момичета!
Все се каня да драсна някой ред и все не ми остава време, а колкото повече отлагам толкова повече информация се натрупва да ви споделя, време няма...

И така:
ЧЕСТИТО НА "КОЛЕЖКИТЕ" СТАНАЛИ МАМИ НА 2 ДЕЦА! ДОБРЕ ДОШЛИ В ОТБОРА Wink !!!

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ФЕВРУАРЧЕТА, КОИТО ОТПРАЗНУВАХА ТРЕТИТЕ СИ РОЖДЕННИ ДНИ ПРЕЗ ФЕВРУАРИ!

За съжаление нямах време да чета старите теми и моля за извинение, но хич не съм в час с новостите покрай вас  Sad

В моето семейство нещата са ок. С възходи и падове, както е при всички ви, предполагам. Днес ми се обадиха от яслата на Тея и ме изненадаха "приятно", че 45 дни няма да работят защото им започва ремонт, който наистина беше крайно наложителен - сградата направо си се рушеше. Та по тоя повод ще падне едно прехвърляне на малката м/у баби, дядовци и нас... Уф! Ама какво да се прави! Иначе и аз съм от кандидатстващите за ДГ за новата учебна 2009-2010г. Днес би трябвало да мога вече да попълвам формата в сайта и оттам - нататък следва чакане.
Тея расте голяма сладурана, говори неспирно, пее, танцува... Войната с брат й остана май в предишната година - вече си играят без караници (относително) и в общи линии се разбират доста добре. Чак сега започва да си личи, че 4-те и половина години разлика не са много, в смисъл, че не им е трудно тя на 3г., а той на 7 1/2 да си намират общи игри - той се вдетинява малко, тя пък се държи като по-голяма отколкото е и нещата се стиковат. Wink
Ами това е засега от мен. Ще гледам пак да пиша.

Последна редакция: ср, 08 апр 2009, 10:01 от Игси

# 251
Ох, Игси, нима ще чакам 4 години, за да се нормализират отношенията между двете деца?.....Отчайваш ме  Grinning
Аз вече здраво съм се спекла, като си мисля точно за тези неща - Митко и бебе заедно. Не знам как ще се отрази промяната на Митко. И на мен като на Слънчо ми е мъчно за него, не знам защо. Имам чувството, че ще се чувства ощетен по някакъв начин, макар че разбира се, ще се старая да не допускам това чувство да се насади у него. Но ......пак казвам идея си нямам как ще стане.

# 252
Скъпата  Hug, и в нашия двор се въргалят разни гормити, само дето вече не им са интересни (на батковците). Константин продължава да си играе с Боб Масторас  Laughing , купуваме разни машини, валяци  Laughing Сега татко му е в София и снощи като се гледахме по Мессинджъра той показа пак една торба с играчки (тука обиколихме Джъмботата да търсим Роза-Булдоза   hahaha), а тати я откри в София  Peace
Ако ви е интересно и на другите момчешки майки - ето това е Боб . Той е строител и с верните си приятели Уенди и машините строят различни неща. Тук, в Гърция, при превода на филмчето са сложили и имена на машините и звучат много сладко  Wink  Ето я Роза-булдоза  Joy Това е Вера-бетониера  hahaha Има още и Андреас-екскафеас, Одисеас-незнамсиквоси, Рулис-геранулис, Такис-одостротакис и другите сега не ми идват наум...Всички играчки говорят с популярните от филмчето фрази  Peace Гадното е, че тук са ужасно скъпи - от 2 до 4пъти по-скъпи от английския сайт!
Имаме един комплект за игра, който вече доста време е актуален, имаме си каската на Боб и колан с инструменти http://olympia75.multiply.com/photos/album/26#88
Купуваме и от миниатюрните коли, които влизат в играта, и от големите говорящи  Rolling Eyes
Дотук с манията ни  Laughing
Rumyana  Hug, разкажи сега за шоколадовия Великден  Laughing
stefaniika  Hug, какви дреболии търсиш за детската стая?
Катерина78  Hug, как е бебинка?
Какви са тези вагончета на Данонино? Я метнете една снимка насам!
...Като стигнахме до едни африкански говеда се сетих какво говедце съм аз и как се разминахме с Олимпия заради моята заплесия миналата година по това време. Сега заради тази ми постъпка не се познаваме лично.
Сигурна съм, че аз съм загубила повече от това да не се запознаем лично  Hug Ти си ми любимия шемет с невероятно чувство за хумор  Hug
elix  Hug, препоръчай машина за хляб, моля те   bouquet Тук хлябът е ужасно скъп - над 2евро  Shocked и е вкусен много, но ме мързи да слизам по баира до фурната всеки ден  Embarassed (говорим за голям баир  Rolling Eyes, по който на връщане слънцето ти бие в очите)
Моята свеки върти страшни козунаци, затова аз няма да се напрягам  Laughing
mama-eli  Hug, много мили думи, благодаря ти   bouquet По въпроса за алергиите - мъжът ми днес е на алерголог в Токуда и по-късно ще пиша  Peace Само дето не помня при децата до каква възраст отчиташе грешно резултатите от теста  Rolling Eyes
рибката  Hug, стискам палци за по-леко преместване, дано не ви се обърка много ежедневието!
Игси  Hug и Дикси  Hug, много ми е приятно като се включвате по-често  Hug
Дидунчо и Слънчо ми се губят  Thinking Драснете 2реда, момичета  Hug

# 253
  • БГ
Ето ме и мен!!!   Hug

harmony_broken, наистина кофти ден си имала, дано нямаш повече такива!  Peace

Rumyana, много сте напред с материала!!!  Hug  Браво на Габи!!!    bouquet  Искрено се надявам преместването на Марти в градина да му повлияе развиващо, знае стихчета и песни, но все си мисля, че може и още, напоследък сякаш тъпче на едно място.  Confused  Пиши как е минал днешният ден, ние тук си нямаме такава традиция, а ми се струва много интересна!   Peace

Дикси, Игси, привет!!!  Hug  Пишете по-често, приятно ни е да сте сред нас!!!   Heart Eyes

mama-eli, и на мен ми е притеснено как ще се чувства Марти сред напълно непознати деца и госпожи, дали няма да избие напрежението в агресия, но и се надявам притесненията ми да се окажат напразни!  Thinking  И Марти кашля вече втора седмица, но точно обратно на вашето - само когато спи, при нас май си е алергична кашлица, миналата година по това време бяхме със същата диагноза, та така и сега, пием си сиропите и се надяваме да отшуми.

Olympiaааааа, страхотни машини има тази серия Боб дъ билдър, направо се влюбих!!!   Hug   Марти ако ги види ще ме изтормози докато не ги съберем всички, нашият инвентар от земекопни машини засега се ограничава до около десетина различни (по вид и големина) и ми се струват напълно достатъчни за пространството под масата в хола.   Joy  Сега, обаче, сме на музикална вълна, следващата седмица е именния му ден и вече се сдобихме с микрофон и ксилофон, Марти иска барабани, но татко му каза: "Ще купим, ама някой друг път!".  hahaha  Относно нещицата за детската стая, ами всеки ден ми хрумва по нещо - взех едни плътни шарени перденца, но ми се струва, че няма да е зле отдолу да има още едни едноцветни воалени, освен гардеробчето и комода ми се иска да има и закачалка, не намирам и подходящо настолно огледало, все още не съм харесала спот за тавана и нощна лампа, кошче за отпадъци и контейнер за дребните играчки, иска ми се и картинки по стените да сложа, ох то май няма край. Ето така изглеждат магнитчетата: http://www.danonino.bg/ 

И аз съм от неправещите козунаци по няколко причини: все още нямам машинка за хляб, нямам време, а и никога не съм пробвала, незнам дали изобщо мога да правя!?! Иначе съм в трескава подготовка за празника - купих си боя за яйцата, шоколадови фигурки, различни цветове тревички, пиленца, гнезденца и разни други украски, поръчах десетина кила курабийки, о и търся варианти за поръчка на 10 козунака?!  newsm78

# 254
Айде на кафенцеееееееееееее:

То е най-вече за мамите на трите малки момиченца - да се разсънят и да ни пишат (със снимов материал)  Hug
Ноооооо, също така и за мамите с февруарски момиченца  Hug
И за мамите на февруарски момченца, които искат да имат и момиченца  Laughing  Hug

Последна редакция: чт, 09 апр 2009, 09:50 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт