Варицела 2

• 90 725
  • 460
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Да попитам за "Изопринозин'а!?Дъщеря ми е на почти 5г. и от петък е с варицела.Кога да почна да и давам и по колко?Аз също ще трябва да го пия,'щото не съм карала никаква шарка и явно сега няма да ми се размине CryАма и за себе си не знам по колко да пия .Ако някой е наясно , моля да сподели!
Vikit  - дъщеря ми от сряда е с варицела и поради високата температура - 4 дни, д-ра ни предписа изопринозин - Ники е на 6 години - и е 20 кг. - така че взимаме една таблетка сутрин, половин на обяд и половин вечер - дозировката е на 10 кг - 1 таблетка.

# 211
Хайде и ние в кюпа - дъщеря ми от днес е с варицела.
Няма много пъпки и не вдига чак толкова висока температура засега и се надявам леко да я изкара, но се чудя нещо - тя е на противоалергично от 10 дни /по друг повод/ и не знам дали да го продължавам  Thinking

# 212
Страшен късмет имам тази пролет. Първо с варицела беше дъщеря ми, а сега сме аз и бебо. Малките, като че ли по-лесно я избутаха, но аз снощи едва изкарах, да видим днес как ще е.

# 213
  • Sofia
Няма много пъпки и не вдига чак толкова висока температура засега и се надявам леко да я изкара, но се чудя нещо - тя е на противоалергично от 10 дни /по друг повод/ и не знам дали да го продължавам  Thinking
Доколкото знам някой доктори изписват Зиртек именно при варицела. Марти не е карала, но това съм го чувала от познати майки.

# 214
Да попитам за "Изопринозин'а!?Дъщеря ми е на почти 5г. и от петък е с варицела.Кога да почна да и давам и по колко?Аз също ще трябва да го пия,'щото не съм карала никаква шарка и явно сега няма да ми се размине CryАма и за себе си не знам по колко да пия .Ако някой е наясно , моля да сподели!
Aз на голямата ми дъщеря давам сутрин и вечер по една таблетка.Когато на мен ми се наложи да го пия доки ми е казала -2 таблетки сутрин и 2 вечер.

# 215
Според мен няма проблем да си го продължите.Аз на моите деца почти цяла зима давам Кларитин (с малки почивки)независимо болни или здрави са.Т.е.противоалергичното няма да навреди.
Бързо оздравяване ви желая

# 216
Доколкото знам някой доктори изписват Зиртек именно при варицела. Марти не е карала, но това съм го чувала от познати майки.

Да, като се върнах назад и прочетох темата, ми направи впечатление, че някои педиатри изписват и противоалергично при варицела, затова продължих да й давам Ксизала.

# 217
  • София
Здравейте,
Колко време продължават обривите и сърбежите?? При нас положението е много тежко. Има обриви навсякъде - включително на долния клепач, устните и ушите... Много я сърби и непрекъснато се мята като агне на заколение. Спиртът помага за около половин час и после пак... С какво мога да я мажа? А за къпане?

# 218
  • Варна
Благодаря за отговорите!От снощи малката е с температура и вече се побърквам!Понеже съм сигурна,че и аз ще се ошаря,вече ме сърби навсякъде и ме е страх да се почеша! Shocked

# 219
  • Germany
Да се включа и аз, въпреки че при нас май отшумяват нещата. Малкия се прибра от детска в петък с температура и няколко пъпки. Уикенда беше ужас - температура, пъпки които го сърбяха ужасно, повръща и на втората вечер писна, че го боли ухо. От неделя даваме Панадол, капем капки в ушите и по 1 лъжичка Аериус /противо алергичен сироп/. Пъпките мажем с Фенистил и детето каза че вече не го сърби, а днес нови обриви няма Simple Smile. Стискам палци при всички други дечица да мине бързо и безпроблемно!

# 220
Понеже съм сигурна,че и аз ще се ошаря,вече ме сърби навсякъде и ме е страх да се почеша! Shocked

И мен ме сърби навсякъде, но майка ми не може да се сети дали съм карала варицела  Crazy

Да се включа и аз, въпреки че при нас май отшумяват нещата. Малкия се прибра от детска в петък с температура и няколко пъпки. Уикенда беше ужас - температура, пъпки които го сърбяха ужасно, повръща и на втората вечер писна, че го боли ухо. От неделя даваме Панадол, капем капки в ушите и по 1 лъжичка Аериус /противо алергичен сироп/. Пъпките мажем с Фенистил и детето каза че вече не го сърби, а днес нови обриви няма Simple Smile. Стискам палци при всички други дечица да мине бързо и безпроблемно!

И на дъщеря ми й се гади от време на време и се чудех дали има нещо общо, но явно е възможно от варицелата да е това  Thinking

Чудя се как точно да третирам пъпките по лицето, за да не останат белези  Thinking Кога точно да започна да ги мажа с Контратубекс - чак като паднат коричките ли или отсега?

# 221
  • София
Нати, дъщеря ми така започна с повръщане - във вторник вечерта каза че и се повдига и повърна еднократно - нямаше температура - нямаше още и пъпки - и на по - следващият ден започнаха пъпките и температурата. Аз си го обяснавам с това че избиват и отвътре пъпки и може би те са раздразнили стомаха newsm78

# 222
Според нашият личен лекар и според фармацевта, с Контратубекс се маже, след като паднат всички корички и остане новата розова кожичка.

# 223
Според нашият личен лекар и според фармацевта, с Контратубекс се маже, след като паднат всички корички и остане новата розова кожичка.

Мерси  Simple Smile

В момента сме на вълна чесане  Rolling Eyes Жестоко я сърбят пъпките и няма никакъв ефект от този ментолов спирт, дето я мажа  Confused Добре, че поне е наясно, че не трябва да ги разчесва с нокти.

Кажете с какво да я мажа или да й давам, за да облекча тези сърбежи! Противоалергичното в случай не помага  Sad

# 224
Ние вече сме с корички на пъпките.Имам въпрос - кога вече детето не е заразно и кога мога да я извеждам навън?Утре ще звънна и на личната да я питам,но искам да знам от минали вече по този път.
А за сърбежите,и аз взех ментолов спирт,мазахме два дни,но тя пищеше ужасно като посегна да я мажа и ползвахме алое спрей.Явно я облекчава,защото спира да се чеше.
Пожелавам на всички по-бързо и лесно изкарване на болестта! Hug

Общи условия

Активация на акаунт