Разликата в интелектуалният статус пречи ли на връзката/ брака?

• 16 796
  • 302
  •   1
Отговори
# 90

...
лчино аз предпочитам да съм по-глупавата
Ама и ти, откри топлата вода... Mr. Green Peace Whistling

# 91
На какво попаднах из нета:

Умен мъж + умна жена = лек флирт.
Умен мъж + тъпа жена = самотна майка.
Тъп мъж + умна жена = нормално семейство.
Тъп мъж + тъпа жена = майка-героиня.

Остатъкът ще го запазя за друга тема. Simple Smile

# 92
На какво попаднах из нета:

Умен мъж + умна жена = лек флирт.
Умен мъж + тъпа жена = самотна майка.
Тъп мъж + умна жена = нормално семейство.
Тъп мъж + тъпа жена = майка-героиня.

Остатъкът ще го запазя за друга тема. Simple Smile

Палавке, само това, за нормалното семейство ме очуди, но в другите примери , истината е поразителна Shocked

# 93
  • София
Навремето имах едно гадже...
"Редко тъпо парче"...
Истинска катастрофа!
Изтърпях го ПОЛОВИН година, повече не успях Sick

# 94
Палавке, само това, за нормалното семейство ме очуди, но в другите примери , истината е поразителна Shocked

Ако приемем, че жената е "шията" ще върти "главата" ( мъжа ) в която посока иска и той нали не е от най-умните няма даже да се усеща. Ще прави каквото му каже тя.
И всички са доволни и щастливи.

Извадих теория. Sunglasses

# 95

Ако приемем, че жената е "шията" ще върти "главата" ( мъжа ) в която посока иска и той нали не е от най-умните няма даже да се усеща. Ще прави каквото му каже тя.
И всички са доволни и щастливи.

Извадих теория. Sunglasses

Убеди ме smile3501 Laughing

# 96
Е, тя тази теория е стара, като света даже е със статут на закон Wink

# 97
Пък аз се правя на новатор. Laughing

Сега сериозно. Моето мнение, че в една връзка, когато жената е с леко интелектуално превъзходство над мъжа е здравословно за партньорството им.

# 98

Сега сериозно. Моето мнение, че в една връзка, когато жената е с леко интелектуално превъзходство над мъжа е здравословно за партньорството им.

Да, при положение че мъжа разбере и не се стреми да се състезава с жената. Иначе нещата заастават в много лоша плоскост единият да си говори, а другият да се прави че не чува.

# 99
  • Бургас
Според мен, и да не пречи, не би помогнала много. Peace

Ние сме еднакво умни. Е, почти, щото два индивида еднаки нЕма. Simple Smile 
Не бих издържала аз да съм по-умната. За по-глупавата, май също.  Mr. Green
Никога не ме е било срам от съпруга ми. За мен критерият за успешна връзка е да не ме е срам от партньора ми. Peace

# 100

Добър пост, респект мейт  Whistling

# 101
Ооо проблемът е много голям. Имам си понятие. Понякога ми се е случвало да не може да схване, че хората се шегуват и да се натовари. По-добре е като поохладнеят страстите да се бяга далеч Laughing

# 102
  • Sofia

Може ли да кажеш как точно се извисявате, че ми е много интересно?
eй, човек като не постави кавички и му остава да гледа сеира.

А иначе в контекста на развитието на темата - как определяте интелектуалния статус на другия, щото ми стана интересно.

# 103
Според мен идеалното е всеки от двамата да си има своите "силни" теми, определени от професия, хоби, лична история и т.н., в които да се чувства "по-по-най", а по тези на партньора да може да води най-малкото елементарен разговор. Така всеки си тежи в неговата си сфера, но и не гледа другия като извънземно ако се опита да му обясни защо дадена новина го е изкарала от кожата, примерно.

Хубаво е и отношението към четенето като занимание да не е фрапиращо различно. Може единият да чете само книги, а другият да рови из интернет, но желанието (или липсата на такова) да научиш нещо ново, да си информиран е черта на характера, която трудно се променя... да не кажа хич.

Иначе дипломи, сертификати и коефициенти и за украшение не стават ако се налага да поясняваш, че ги имаш.  Stop

# 104
Всички фрапиращи разлики,рано или касно започват да пречат!

Общи условия

Активация на акаунт