Как се прави домашно масло?

• 100 363
  • 413
  •   1
Отговори
# 285
Темата  е стари4ка Rolling Eyes,но много полезна  та  от  из4етенето   реших и аз  да си направя масло и  се Полу4и толкова лесно и вкусно  Hug
Някоя  мацка  знае ли как се прави заквасена сметана  ?

Последна редакция: пн, 27 фев 2012, 15:07 от bobynka

# 286
  • Бургас
изглежда лесно, но аз не успях  Rolling Eyes
пробвах да направя масло от кисело мляко. млякото беше домашно, от хладилника. сложих топла вода. 15мин в робота и резултатът беше айрян с пяна отгоре. е изпихме го, но все пак идеята беше да направя масло  Rolling Eyes вярно, че каймак обичам и го бях изяла вече от прясното мляко.  Rolling Eyes дали за това не се е получило?

# 287
Oт кисело не съм правила ,но от каймакът на прясно ве4е правя няколко пъти и става доста лесно  .Но  го "бия" със студена вода дори слагам 2-3  лед4ета  Peace

# 288
ти изяде това от което се прави маслото и искаш масло да стане Joy

# 289
  • Бургас
 Blush днес ще го обера и ще пробвам пак само с него

# 290
Възможно ли е да обезмасляват  суровото мляко предварително ?Снощи правих  пак масло  от същтото коли4ество каймак колкото предния път  и стана по-малко  масло  от предния път Tired

# 291
  • Бургас
маслеността на млякото варира по принцип

# 292
маслеността на млякото варира по принцип
Мерси за отговора  Hug

# 293
  • Варна
До сега влагах каймака и сметаната в хляба. Утре ще го отделя, да видим и аз какво масло ще изкарам от 2л. мляко Simple Smile. Много добра идея за оползотворяването на каймака и сметаната  Peace!

# 294
Ако във те4на животиска сметана сложа  лъжи4ка кисело мляко дали ще стане заквасена  ? Rolling Eyes

# 295
  • Варна
Ако във те4на животиска сметана сложа  лъжи4ка кисело мляко дали ще стане заквасена  ? Rolling Eyes
Не знам дали ще стане, но ако се следва логиката на правене на кисело мляко, би трябвало да я затоплиш преди да сложиш млякото.

# 296
До сега влагах каймака и сметаната в хляба. Утре ще го отделя, да видим и аз какво масло ще изкарам от 2л. мляко Simple Smile. Много добра идея за оползотворяването на каймака и сметаната  Peace!
От каймака на 6л домашно мляко правя сега зимата около 150гр масло.

# 297
  • Бургас
пак не ми се получи  Rolling Eyes този път не изядох каймака  Laughing и го джурках в буркан. събра се, стана на много мека топка. обаче, когато я залях с вода,ледена, направо се разтвори във водата. стана като сметана. е ще я използвам, но искам и масло да докарам. съвети?  newsm78

Последна редакция: чт, 01 мар 2012, 10:04 от _az_

# 298
Съвсем случайно попадам на темата.....от един час чета.
Вдъхновена да пробвам,преди малко разбих в робота една кофичка кисело домашно мляко.
Първо сложих гореща вода ,стана като топъл айрян.
Малко отчаяна ,че не става, го зарязах в купата...
Изчетох още няколко страници, и пак го подхванах.Разбивах още 2-3 минути, налях студена вода от чешмата и се отделиха зрънцата .
Обрах ги с лъжица, сложих ги в ситна цедка и под течаща студена вода .Направо се събра на малка топка.
Сега остава да си дочакам довечера поредната доза прясно домашно мляко и да пробвам и с каймака.
А като си помисля,че  досега го изхвърлях....   smile3511

# 299
Аз сварявам млякото и го оставям в хладилник или на студено за една нощ.Така сметаната се отделя повече.Слагам я в студена вода.В буркан по- лесно се събира топката масло и затова ползвам този метод.После обезмасленото мляко си го подквасвам. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт