За бебетата от 0 до 6 месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 1

• 15 414
  • 304
  •   1
Отговори
# 60
  • София
от млякото няма какво толкова да ги миеш...ест че няма да будиш детето за зъбите....мии като даваш твърда храна...  то повече май на тази възръст е за свикване, отколкото за истинска хигиена...

# 61
Ехее не мисли че като големите хора трябва преди лягане,от млякото няма какво да стане... Simple Smile

Аз точно тогава почнах на 8 месеца,но сутрин само.

# 62
  • от Луната
Много Ви благодаря моми4ета, аз живея в Испания и тук цените са доста по ниски. Например за коли4ка от 3 4асти цената е около 300 евро. Не го проумявам това с цените в Бг  ooooh!.
Още веднъж Ви благодаря.
Peace На Чико например триото е 1500 лв, а на една позната от Италия са я взели за 250 евро с промоция столче за хранене Shocked. Та по добре количка направо им прати, а не пари

# 63
Мамита имаме следния проблем на 45 дена сме и не може да се изхожда нормално, не е със запек а просто не се изхожда,започнах да давам Дуфалак, но незнам дали няма да привикне .Незнам и колко дълго да го давам, ако някой е имал този проблем нека пише.

# 64
Здравейте момичета
Имам и аз един въпрос - сина ми е на 8 месеца и вече има 6 зъбчета. През деня правя някакви опити да му ги почиствам, но вечер той заспива докато суче. А нали точно тогава е важно да не заспива с храна по зъбките  Thinking. Все още се събужда нощем и пак със сукане се успокоява и заспива.
Кога миете зъбките и от каква възраст започнахте?
Започнахме с миенето на зъбките на 1г и 4 м при баткото мисля че имаше 8 зъба.Отначало само сутрин под формата на игра след време и вечер.Мисля че е рано при вас.А с какво му ги почистваш?  newsm78 newsm78 newsm78

# 65
  • София
Първо - консултира ли се с педиатър?
Второ - АМ или кърма яде?
Какво значи не се изхожда нормално изобщо???

# 66
Мамита имаме следния проблем на 45 дена сме и не може да се изхожда нормално, не е със запек а просто не се изхожда,започнах да давам Дуфалак, но незнам дали няма да привикне .Незнам и колко дълго да го давам, ако някой е имал този проблем нека пише.
Аз давах 2 пакетчета -по полувин прахче разбито във вода 4 дни и после нямаше проблем. Няма да привикне ,то е още в периода с коликите само ще му помогнеш.А бебчето на кърма ли е или на АМ?

# 67
  • София
Дуфалака не е ли на сироп???

# 68
Започнах да й мия сутрин зъбките на 1 година със силиконов накрайник и паста за зъби Ненедент.Имаше 8 зъбчета.
От 2 месеца вече ползваме  четка за зъби на Чико.
Дуфалак не е добро решение,още повече щом бебето няма запек.

# 69
Ехее не мисли че като големите хора трябва преди лягане,от млякото няма какво да стане... Simple Smile

Аз точно тогава почнах на 8 месеца,но сутрин само.
Това за млякото изобщо не съм съгласна Naughty Вече попадам на няколко предавания,а и мой приятел стоматолого ми е казвал.Че изобщо,ама изобщо не е полезно и на всяка цена трябва да се избягва заспиването с мляко(не си спомням много точно,но в млякото се съдържат някакви си бактерии)
А иначе,съгласна съм,че на този етап миенето на зъбките като цяло е да се придобие навика.

# 70
  • София
Не е полезно, но няма да си будиш детето да му миеш зъбите или ако нощем става да яде да миеш при всяко будене.....

Като режимът на детето се нормализира и спре да заспива с мляко или да яде нощем - тогава вече по-стриктно...

# 71
Да се избягва,но няма как да стане ади_в4....това са бебета Grinning

# 72
Ами аз и за това казах,че съм съгласна че на този етап миенето на зъбките,е за придобиване на навик.Наясно съм че са бебета.Просто исках да кажа,че все пак не е толкова безвредно заспиването с мляко.Все пак имаше изказвания,че от млякото няма какво толкова да се мият и исках да споделя какво аз знам. Simple Smile

# 73
Не го пият с часове все пак Wink
..чувала съм различни мнения от лекари..
..едни казват да се изплаква с водичка устата..
..други че няма проблем да си заспива с млякото Laughing

# 74
  • София
това с плакненето е за млечница уж...и да няма много смисъл и нужда...но кариесът е малко по-друго нещо Wink

Общи условия

Активация на акаунт