Баба марта иде, не се мае, с АПРИЛчо иска да се запознае!

• 18 980
  • 279
  •   1
Отговори
# 195
  • В събота
Добро утро!

Ясмина, за пореден път твоето дете се е наговорило с моето  Laughing И Ния вчера само на кърма изкара. Аз го отдавам на зъбите.
А сокове, естествено, не пие  Mr. Green Пробвах се да й дам един два пъти, но категорично бяха изплюти. От време на време правя кисел от сок. Единственото нещо, което пие различно от кърма, е вода и то отскоро (откакто яде солена храна).
Аз нали вчера се оплаках, че Ния не гризе - е, вчера съвсем сама си изгризка половин бисквита на Плазмон  Heart Eyes

# 196
Ехооо , добро утро / то май ден вече/ !
Браво на ДАРИ !!! Наистина е нашата гордост!
Tikvichka пък аз си мислех че само Ива не пие сок / вода/ и прочие... напук на майка и дето иска да я отбива  Mr. Green Вода и сок се лъже чат- пат с лъжица да пие - шишетата явно ще ги прескочим   Wink А за гризкането- коричка хляб не и ли даваш ?

Голям зор ще е отбиването , неам нерви вече да издържам на ревове и май ще го отложим! Оставихме Ивка на баба и на 3- и бяхме извън града / само през деня ,разбира се/ . Като се върнахме , като се вкопчи в мен и чак преяде от сукане, после повръща ! А вчера не искаше изобщо баба си и само ми мрънкаше да я гушкам, въобще усещат се за всичко! Майка ми се ядосва че хем иска да ми помогне, хем и е жал и за детето ! За пореден път ще изхвърлям АМ , отворен преди 2 седмици  Crazy  И вече се отказвам да и пробутвам каквото и да е.  Кисело мляко яде с удоволствие- еми мен пък са ме отгледали с такова  Crossing Arms

# 197
  • Варна
Tikvichka  Hug
Невена пие много вода, даже се научи сама да си иска. Задължително след втората-третата хапка трябва да пие, иначе не иска да яде.
за гризкането справяме се много добре.  bowuu Днес например закусва печен сандвич със сирене и домат и доста добре се справя с дъвкането, нищо че няма още на какво да се захване хапката.  Grinning

Айде и още едно дневно въпросче: Какво ще обядват вашите съкровища днес?  chef може да си откраднем някоя идейка.

Обедното меню на Невена ще е: телешко с картофи, моркови и грах, мамино производство  bowuu . Да видим дали ще го яде  Thinking

# 198
Добро утро, момичета!

Сладка мама, Много се радвам за Дари! Да ви е жива и здрава!

veni-b, моето момиче също е залепено за мен. Трудно ми е, когато съм сама с нея, защото трябва да отида до тоалетната или да сваля количката, преди да идем на разходка. И докато е сама в стаята, много плаче. И после е още по-залепена, защото се страхува, изглежда, да не я оставя. За киселото мляко да ти кажа аз отдавна давам на Марта. ПРавя й го с бисквити и тя го яде с удоволствие (може би е единствената храна, която яде без проблем). Така че не виждам нищо лошо в това да се дава кисело мляко, стига то да не е биволско...овче, още повече, че децата ни са вече големи.

За миенето на косичката - мием 2-3 пъти в седмицата с гела с колд крем на Мустела. Мажа я след баня от дъжд на вятър също с Мустела.

Тiffany, дано скоро да си по-добре.

И едно въпросче от мен: Давате ли сокове? Какви, по колко и кога?[/b]

Не давам сокове, не ги пие. Опитвах с прясно изцедени и с купешки и не ще. Изпивам си  ги аз. Но пък си хапва настъргани плодове.

Обедното ни меню ще е готово зеленчуково пюре  bowuu

Последна редакция: чт, 05 мар 2009, 10:25 от Тодоран

# 199
Ясмина, Ехмея  Hug    bouquet за отговорите. Снощи и аз се поразрових и загрях за тази код. То май вече е късно да подавам молба, щото дето се вика, вече ще се връщам на работа. Ясмина, веднъж като прочетох, че Невенка хапва повече като пийва водичка и аз реших да пробвам и стана! Та, така, София преписа от Невенка.
Сладка мама, браво на Дари! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Като гледам колко съм изписала тез два дни, направо си завиждам за свободното време!
Чао, лек ден на всички!

# 200
  • Варна
teoileo  Hug Аз по себе си съдя - без вода на масата не мога да ям. Още с първата хапка и ми става едно такова сухо в устата. Помня като бях малка храненето ми беше кошмар, защото майка ми не даваше да пия вода "да не си напълня стомаха", уж да хапна повечко, пък то имаше обратен ефект.  Grinning Помня и колко ми беше противно да ме карат да изпразвам цялата чиния, та затова сега моите деца не ги насилвам за нищо.  Peace

# 201
  • В събота
Tikvichka пък аз си мислех че само Ива не пие сок / вода/ и прочие... напук на майка и дето иска да я отбива  Mr. Green Вода и сок се лъже чат- пат с лъжица да пие - шишетата явно ще ги прескочим   Wink А за гризкането- коричка хляб не и ли даваш ?
Давам бе, как да не давам, ама се прави на дръж-ми-шапката диването. Размахва я като байряк и я тупа в мебелите, но в устата си не ще да я пъхне  Thinking С бисквитите по същия начин. Вчера я прилъгах с бисквитката, дадох и с мойта ръка да си гризне и после я натиках в ръчичката й, та се сети да си погризка, но като изяде половината и загуби интерес. Тя по принцип не си пада по сладките неща, пък било то и плодове. Много често закусваме с манджа  Blush
Кисело мляко и аз давам, да не говорим, че вече ни е любима храна. Само да види бурканчето или кофичката (от време на време си квася домашно за нас) и отваря устата. Гледам да не прекалявам де.
От около седмица Ния ми отказва кухненската храна (то и без това половината не й ги давах, че тук готвят много неподходящо за възрастта), та пак минахме на домашно + готови пюрета, но мисля вече да поспирам с пюретата, та да свикне най-после да си дъвче. Иначе като готвя прекарвам през чопъра, не пасирам. Днес май ще сме на картофи със спанак и сирене. А сутринта закуси от нашите макарони със сирене (пак през чопъра). Абе с две думи най-много си пада по храната, дето е в нашите чинии  Grinning
Аз също като седна да се храня и изпивам поне литър вода, понякога и на Ния давам -един път иска, друг път не иска...

# 202
Здравейте! От няколко дена не съм писала, но редовно чета. На ремонтна вълна сме и кисна във форума "Нашият дом" - с тези дограми и изолации се побъркахме. Бяхме решили едно за изолацията, като се поразрових в темичките сега съм на коренно противоположно мнение ooooh! , а и всичко е съобразено с ограничените финанси...Освен това Васко е с бронхит и отново на АБ - "Зинат". Малката е постоянно под обстрел от вируса, очаквам всеки момент да се разболее и тя.  Tired Давам и "Имунобейби", дано помогне....
Обедното меню ще ви го кажа след обед, защото го взимам в 12ч. Със сигурност ще е вкусно   chef Сокчета и ние не пием, но настъргани плодове и банани яде с удоволствие!
Вени, пробвала ли си да смениш вида на шишето. На мойта откакто и купих на НУК, изпива невероятни количества вода - около 200мл на ден. АМ все още не съм пробвала, трябва да купя някое най-накрая, предполагам че и него ще пие от това шише. А за отбиването при нас единственият проблем ще е през нощта  Sick
Майка ми и тя идва да помага няколко часа през деня, но наистина е трудничко, защото малката постоянно ме търси, и като се докопа до мен гледа баба си победоносно.
Сладка мама, да ви е жива и здрава малката Дари!
Рожденният ден ще е със сигурност в къщи, естествено със свекитата и нашите, лели и вуйчовци също ще присъстват!

# 203
Ясмина, Ехмея  Hug    bouquet за отговорите. Снощи и аз се поразрових и загрях за тази код. То май вече е късно да подавам молба, щото дето се вика, вече ще се връщам на работа.

Според мен никога не е късно, после там ще си проверяваш болничните, за съжаление с деца се налага да се ползват по-честичко.

# 204
Добро утро!

Днес уж съм по-добре /поне главата не ме боли, да чукам на дърво/, само дето кашлицата все още ме мъчи  Sad  Иначе вчера GP-то каза, че гърдите ми били чисти.

Давате ли сокове? Какви, по колко и кога?
До сега съм давала сок само от цитруси, защото от другите плодове правя пюре. Давам различни количества до около 100-150 мл. след ядене.

Какво ще обядват вашите съкровища днес?
Само да се отлепя от компа и започвам да готвя пиле с грах.   chef

И аз имам едно въпросче към мамите от Люлин: /аз само за Петя се сещам, но може и други да има  newsm78/ Записахте ли децата си на кухня? Доволни ли сте или по-точно - децата доволни ли са? Колко по-рано се записват? Чака ли се дълго?

cow, дано бързо се справите с болестите  Praynig

# 205
Добро утро  Laughing(докъто го напиша и то си стана за добър ден)
Ясмина сокове пием по 150-200мл. купувам готови хип,гербер,семпер и др.Разреждам ги с вода колкото сок толкова и вода.На обяд ще хапваме супа с кус кус и пуешко месо паприкаш това е от кухнята днес Laughing
Не ми отваря страницата на нои дали е  защото съм с мозила? newsm78
Тiffany бързо оздравяване Praynig

# 206
Сокове отказва, вода пие от обикновена чаша Simple Smile

Анели и вие сте на нашата кухня-ние закусвахме супа с кус кус и ще обядваме пиле паприка, следобяд-бисквитена торта (ммммммм).

Ние с отбиването сме до никъде, още суче сутин и вечер и чат пат през деня или през ноща по веднъж- което не е мн типично де, ама е период някакъв Simple Smile

Иначе си промени коренно режима за спане, както зспиваше в 12-1 вечерта сега в 9.30 е заспала и се буди в 8,30 сутринта, на мен така ми е много по-добре и на нея според мен, нали казват че съня преди 12 вечерта е най-здравословен Wink

Лек ден на всички!

# 207

Вени, пробвала ли си да смениш вида на шишето. На мойта откакто и купих на НУК, изпива невероятни количества вода - около 200мл на ден.

Аз само НУК съм купувала за всички деца  Peace Взех и един сил. накрайник / преди ги имаше и каучукови/ тип човка и преди малко установих че го е сгризала  Shocked Изобщо ги ползва за чесане на зъбите но не и по предназначение! Иначе с лъжичка  пие по малко ! А и изрових една чаша с твърд накрайник и дупки- директно да и тече- еми неще и т`ва си е!  Crossing Arms

Aquariel Като ти видях линийката с кг.- на един хал сме  ooooh! Аз почнах " диета" - по 1 зрънце ориз на ден до 40 бр. сутрин , после обратно от 40 до 1 ... отслабвало се и ядеш всичко , да видим  bowuu

# 208

И аз имам едно въпросче към мамите от Люлин: /аз само за Петя се сещам, но може и други да има  newsm78/ Записахте ли децата си на кухня? Доволни ли сте или по-точно - децата доволни ли са? Колко по-рано се записват? Чака ли се дълго?

Тифани за Стефи още не съм взимала храна ,но мисля другата седмица да го запиша . Всичките ми приятелки около мен взимат от държавната и са много доволни ,преди съм взимала за Сашко и беше много хубава ,не се чака носиш бурканчета и капачки както и документите в кухнята майка в 1-ви микрораион и си купуваш купони само трябва да разучиш къде ви е пункта в 6-ти .по 1 лев на ден е .

ние днес ядохме пуешко със зеленчуци и крем ванилия с компот от малини и добавих малко бисквити  cook
сок пие от дъжд на вятър и то с триста зора ама аз не го и насилвам .
Сисе не съм се загубила чета си ви редовно ама не пиша ......преди бях напълно форумузависима след една доста мъчителна терапия вече не съм .  Peace

# 209
  • Варна
Здравейте!
Да се включа и аз най-накрая стига съм ви чела само...амаха.
Аз давам на Ралица сокчета по един-два пъти на ден между храненията. Давам и от ябълка,моркови, киви (без семките), портокал, мандарина. Много и харесват. На обяд ще яде от ДК-ще видим какво са сготвили леличките. Всичко си изяжда, но и аз незнам защо върви назад с килцата(8,300кг).
За уменията-не са много, но съм спокойна, защото все някога ще се научи. Правим "дзак", пляска с ръчички, изправя се сама в кошарата,ходи хваната за двете ръчички, изаква се и се изпишква в гърнето,казва мама,баба,тати,айде.
Айде и от мене, че отиваме за кухнята.

Общи условия

Активация на акаунт