Майчинството - счетоводно - 17

• 61 067
  • 1 024
  •   1
Отговори
# 135
Благодаря за отговора! Hug
А за втората година има ли някакаъв начин да получавам или не-  прочетох че може да ме впишат в друга фирмаведнага след като изтече първата година и след това да излезна  пак в болничен за да мога да  получавам майчинство и през втората година .
Ако тази ситуация е възможна  всичко както с първата фирма ли ще е, в смисъл дали по някакъв начин фирмата  ще е засегната или  не?
Отново благодаря!

# 136
Здравейте, мами! Имам следния проблем и трябва да го разреша спешно: днес работодателят ми ми съобщи, че трябва да изляза в неплатен отпуск за неопределено време. Аз имам 1 ден само платен отпуск и си го пуснах за утре. Имам няколко въпроса - тъй като в момента се опитвам да забременея и не съм сигурна дали и вече не съм (очаквам да разбера към 15.03) за мен е много важно как ще си реша въпроса с неплатения отпуск. Та ако изляза сега в неплатен отпуск и установя, че съм бременна, трябва ли да уведомя работодателя. Ако изляза от първия ден на бременността в болнични до края и в същото време се водя в неплатен отпуск, какво следва за изплащането на болничния и на осигуровките? Имат ли право да ме принудят да изляза в неплатен отпуск и какво ще се случи, ако откажа?Да приема ли неплатен отпуск или да си подам молба за напускане и да се регистрирам в Бюрото по труда?
Съжалявам, че звуча толкова объркано, но просто ми дойде изневиделица. #Crazy

# 137
Здравейте!
Изтекоха 315-те дни майчинство на 18.02.2009г. От фирмата, в която работих, ми казаха, че трябва да подам Молба до работодателя, Заявление - декларация за остатъка до 410 дни и копие от Акта за раждане на детето. Каква е тази Молба до работодателя и какъв трябва да е текста и?
Благодаря ви предварително!

# 138
Здравейте, мами! Имам следния проблем и трябва да го разреша спешно: днес работодателят ми ми съобщи, че трябва да изляза в неплатен отпуск за неопределено време. Аз имам 1 ден само платен отпуск и си го пуснах за утре. Имам няколко въпроса - тъй като в момента се опитвам да забременея и не съм сигурна дали и вече не съм (очаквам да разбера към 15.03) за мен е много важно как ще си реша въпроса с неплатения отпуск. Та ако изляза сега в неплатен отпуск и установя, че съм бременна, трябва ли да уведомя работодателя. Ако изляза от първия ден на бременността в болнични до края и в същото време се водя в неплатен отпуск, какво следва за изплащането на болничния и на осигуровките? Имат ли право да ме принудят да изляза в неплатен отпуск и какво ще се случи, ако откажа?Да приема ли неплатен отпуск или да си подам молба за напускане и да се регистрирам в Бюрото по труда?
Съжалявам, че звуча толкова объркано, но просто ми дойде изневиделица. #Crazy

Ако мислиш да оставаш в тази фирма, по-добре е да си взимаш болнични отколкото да си в неплатен отпуск.

# 139
знам, че е разискван този въпрос, но не можах да намеря кога и съответно да прочета отговора. Моля за отговор на следни въпрос: колко % и върху каква основа /240лв./ заплаща работодателят здравни вноски за лице, което е в отспуск за отглеждане на дете до 2 год възраст. Благодаря Ви  bouquet за отговора и затова, че ни помагате

# 140
Стики, имаш предвид обикновени болнични по време на бременността ли? А в такъв случай по какъв начин ще се изчисляват те при положение, че ще съм пуснала вече неплатения отпуск? Излизайки в болничен прекратява ли се неплатения отпуск и какви осигуровки се плащат през това време?

# 141
знам, че е разискван този въпрос, но не можах да намеря кога и съответно да прочета отговора. Моля за отговор на следни въпрос: колко % и върху каква основа /240лв./ заплаща работодателят здравни вноски за лице, което е в отспуск за отглеждане на дете до 2 год възраст. Благодаря Ви  bouquet за отговора и затова, че ни помагате

12.48лв. месечно

# 142
Стики, имаш предвид обикновени болнични по време на бременността ли? А в такъв случай по какъв начин ще се изчисляват те при положение, че ще съм пуснала вече неплатения отпуск? Излизайки в болничен прекратява ли се неплатения отпуск и какви осигуровки се плащат през това време?

да, болнични за общо заболяване
базата е 6 месеца назад, прекъсват другите отпуски
осигуровка - 12.48лв. месечно

виж първото мнение!

# 143
Здравейте!
Изтекоха 315-те дни майчинство на 18.02.2009г. От фирмата, в която работих, ми казаха, че трябва да подам Молба до работодателя, Заявление - декларация за остатъка до 410 дни и копие от Акта за раждане на детето. Каква е тази Молба до работодателя и какъв трябва да е текста и?
Благодаря ви предварително!

свободен текст - че ще ползваш отпуск за бременност и раждане до 410 дни

# 144
Стики, много ти благодаря!  bouquet  Значи най-добре е да пусна неплатения отпуск, както иска работодателят ми и дай Боже  Praynig да съм бременна, да представя документ за това.

# 145
Дай Боже!  Peace

# 146
Здравейте, да си задам въпроса и тук, че в другата тема никой не ми отговаря

втория ми болничен е въведен днес, но виждам следния текст:

Трябва ли да се притеснявам от тази последната /3та точка/, че е отбелязана по този начин и как да действам ако е проблем   Rolling Eyes

благодаря ви предварително  Hug

# 147
  • София-Младост
Здравейте, да си задам въпроса и тук, че в другата тема никой не ми отговаря

втория ми болничен е въведен днес, но виждам следния текст:

Трябва ли да се притеснявам от тази последната /3та точка/, че е отбелязана по този начин и как да действам ако е проблем   Rolling Eyes

благодаря ви предварително  Hug
Кое наричаш трета точка? Какво те притеснява не разбрах?

# 148
при Данни от работодател срещу условието " да има 6 месеца осигурителен стаж като осигурено за всички осигурени социални рискове, за всички осигурени социални рискове без трудова злополука, професионална болест и безработица или за всички осигурени социални рискове без безработица" пише НЕ Е ОТБЕЛЯЗАНО
в първия ми болничен си пише ДА

# 149
  • София-Младост
Ако е проблем от НОИ ще върнат болничния да се дооправи, но по спомен когато съм носила болнични винаги са преглеждали какво е отбелязано на гърба. И ако има нещо или връщат веднага или поправяш на място.

Общи условия

Активация на акаунт