Майчинството - счетоводно - 17

• 61 000
  • 1 024
  •   1
Отговори
# 255
Desislava Goranova не мога да разбера защо си цитирала този пост в мнението си, той няма връзка с твоето питане. Аз по-горе съм ти отговорила как стоят нещата. Нормално е като имаш скокове в месечните осиг. доходи да има ефект и върхо среднодневният осиг. доход на база 6 или 12 месеца. А в следващите бази влиза " доходът, от който е изчислено обезщетението" - това е средния брутен доход за 6-те месеца преди излизане в болничен за общо заболяване.
Макар, че ви изнервих, Embarassed МНОГО БЛАГОДАРЯ ЗА ОТГОВОРА!!! Hug Heart Eyes Hug

# 256
  • В полите на Пирин планина
Desislava Goranova не мога да разбера защо си цитирала този пост в мнението си, той няма връзка с твоето питане. Аз по-горе съм ти отговорила как стоят нещата. Нормално е като имаш скокове в месечните осиг. доходи да има ефект и върхо среднодневният осиг. доход на база 6 или 12 месеца. А в следващите бази влиза " доходът, от който е изчислено обезщетението" - това е средния брутен доход за 6-те месеца преди излизане в болничен за общо заболяване.
Макар, че ви изнервих, Embarassed МНОГО БЛАГОДАРЯ ЗА ОТГОВОРА!!! Hug Heart Eyes Hug

Няма проблем  Grinning Изобщо не си ме изнервила - пак заповядай  Peace

# 257
извинявам се за спама, ама ми кипна ей сега
на съпруга ми му върнали документите от НОИ за изплащане на 15 дневния отпуск за раждане на дете, защото датата на молбата му за отпуск трябвало да е преди деня на изписване на детето
само, че Преслава се роди в събота и ни изписаха в понеделник, кога с петъчна дата ли трябва да е тази молба
 ooooh! колко точно прост народ е събран в това НОИ искам да попитам, то бива бива, ама ...
че и на всичкото отгоре в седемдневен срок ако не си подадял наново документите, губел право на обезщетение

# 258
Здравейте! Реших и аз да си поставя въпроса (дано не го повтарям).
В деня на започване на 45-дневния ми болничен преди раждане ще съм събрала около 11 месеца стаж. Въпросът ми е-какви пари ще вземам докато ми се събере 12-месечния стаж и трябва ли да подавам някаква молба?

# 259
Здравейте! Реших и аз да си поставя въпроса (дано не го повтарям).
В деня на започване на 45-дневния ми болничен преди раждане ще съм събрала около 11 месеца стаж. Въпросът ми е-какви пари ще вземам докато ми се събере 12-месечния стаж и трябва ли да подавам някаква молба?

Имаш право ма помощ за бременност, пропоционално на времето до набиране на необходимия стаж, но ако доходът на член от семейството не надвишава 350 лева на база предходните 12 месеца. Декларацията се подава в Дирекция Социално подпомагане по постоянен адрес. За всичките 45 дни преди раждане се полга 150 лева, а на теб ще ти сметнат точно колко  Peace

# 260
извинявам се за спама, ама ми кипна ей сега
на съпруга ми му върнали документите от НОИ за изплащане на 15 дневния отпуск за раждане на дете, защото датата на молбата му за отпуск трябвало да е преди деня на изписване на детето
само, че Преслава се роди в събота и ни изписаха в понеделник, кога с петъчна дата ли трябва да е тази молба
 ooooh! колко точно прост народ е събран в това НОИ искам да попитам, то бива бива, ама ...
че и на всичкото отгоре в седемдневен срок ако не си подадял наново документите, губел право на обезщетение

Ами нормално е да се подаде молба за какъвто и да е отпуск предварително, а не на деня на излизане в такъв. Друг въпрос е,че са могли в НОИ да коригират датата на място и да приемат документите  Flutter

# 261
Лейди, детето е родено в събота бе, нормално и неиндуцирано, не е секцио примерно и да знаеш кога
при условие, че почиват събота и неделя с коя дата да подаде документите  Tired

# 262
Lady Incandescent, благодаря   bouquet

# 263
Лейди, детето е родено в събота бе, нормално и неиндуцирано, не е секцио примерно и да знаеш кога

Е, хубаво де, аз принципно съм съгласна с теб  Grinning, ама угодете на НОИ  Mr. Green
Съжалявам, че ще разходят мъжа ти пак до там.

# 264
Дано въпроса ми е за тук.  На моята братовчетка (която е бременна в 7 месец) и се налага да излезе болничен, но не този 45 дневния а обикновен болничен. Има 6 месеца трудов стаж. Въпроса ми е кога ще и го изпатят и в какъв размер ще  е  newsm78
Предварително благодаря  Hug

# 265
  • Пловдив
Дано въпроса ми е за тук.  На моята братовчетка (която е бременна в 7 месец) и се налага да излезе болничен, но не този 45 дневния а обикновен болничен. Има 6 месеца трудов стаж. Въпроса ми е кога ще и го изпатят и в какъв размер ще  е  newsm78
Предварително благодаря  Hug

Ще й го изплатят следващия месец,ако всичко е ОК от страна на работодателя и ако тя го представи в срок.

Размера на болничният зависи от осигурителния й доход.Няма как да кажем колко точно,защото не си писала на колко я осигуряват.

# 266
В смисъл 80% или 90% ще е  newsm78

# 267
  • Пловдив
Обикновеният /общо заболяване/ е 80 процента,но се сравнява с нетното и се взима по-малкото.

Прочети първото мнение на първата страница-Как се изчисляват болнични?

# 268

На тях не им трябва молба, а Заверено от осигурителя копие от заповед за разрешаване на отпуска.
Искаш да кажеш, че не може и молбата за отпуск, и заповедта да са с една дата - от понеделник?

Не че губи обезщетението ако не спази 7-дневния срок. Само могат да му го преведат по-късно, а не съответния месец, не се притеснявай!  Simple Smile

# 269

На тях не им трябва молба, а Заверено от осигурителя копие от заповед за разрешаване на отпуска.
Искаш да кажеш, че не може и молбата за отпуск, и заповедта да са с една дата - от понеделник?

Не че губи обезщетението ако не спази 7-дневния срок. Само могат да му го преведат по-късно, а не съответния месец, не се притеснявай!  Simple Smile

Е, защо пък да не може молбата и заповедта да са с една дата  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт