Здравословно хранене за децата - 2

• 111 245
  • 1 593
  •   1
Отговори
# 945
Нямаше да се учудя, ако тоя Маноло Бланик е почнал и бисквити да прави. Само щях да се учудя, че ги има в Бг.

JeniB, цял ден се смея с тебе и тия бисквити.
СИлно се съмнявам, че Манало ще прави някога бисквити Grinning
И аз много си се смях като прочетох какви съм ги била написала  Joy

Не се обяснявай, ясна си ми вече. Като видя някоя мацка по Витошка да чатка с Маноло Бланик с бебе под мишка и да му мушка бисквити Мулино Бианко, първо теб ще заподозра  Mr. Green

# 946
видяхте ли новия под форум  http://www.bg-mamma.com/index.php?board=81.0
аз лично останах много приятно изненадана

# 947
Нямаше да се учудя, ако тоя Маноло Бланик е почнал и бисквити да прави. Само щях да се учудя, че ги има в Бг.

JeniB, цял ден се смея с тебе и тия бисквити.
СИлно се съмнявам, че Манало ще прави някога бисквити Grinning
И аз много си се смях като прочетох какви съм ги била написала  Joy

Не се обяснявай, ясна си ми вече. Като видя някоя мацка по Витошка да чатка с Маноло Бланик с бебе под мишка и да му мушка бисквити Мулино Бианко, първо теб ще заподозра  Mr. Green

И аз веднага пуснах Гугъл да търси тия бисквити Маноло Бланик и излизат резултати за някакви сини обувки Whistling. Уточнявам аз, че не обувки ме интересуват, а бисквити, но Гугъл нещо не ме разбра Joy Чак сега ми се изясни картинката Wink Само че не вярвам във Варна да ги има по магазините. Тук диетичните магазини не предлагат много богат асортимент Confused

# 948

Аз засега ще си мълча и ще гледам.Имам лоши впечатления от една конкретна личност сред отговарящите.

# 949

Аз засега ще си мълча и ще гледам.Имам лоши впечатления от една конкретна личност сред отговарящите.

И аз я забелязах  Wink Мммм....  Whistling

# 950
Подфорумът сега го виждам. Надали ще ми остане време и там да следя.

Знам, че е трудно да опазим децата от вредностите, които смятаме, че са такива. Не знам, обаче, защо е така в България по площадки и градинки. Не че тук в Канада са цветета. Само, ако ги видите, що народ страда от наднормено тегло. В събота и неделя магазините се изнасят все едно че ще има потоп или че ще се зарежда лафка. Количките са им пълни с кОли, мОли и куп други разновидности газирано; чипсове; меса; по 10-15 кутии сладки полуфабрикати. И не е само това, не мога да изброя всичко. Консерви и инстантни полуфабрикати. Страшно е. Малко са хората, на които ми харесва пазарската количка. Simple Smile Заведенията за бързо хранене не са само Макдоналдс и Бургъркинг. Много са- пици, сандвичи и пържени картофи. А как отвратително мирише като се мине покрай тях.
В училище всячески се стремят за едно здравословно хранене на децата. Забранени са шоколади, чипсове, сладости, газирано. Няма лафки и бутки. За улеснение на родителите, които нямат време да готвят, има външна фирма, извършваща кетеринг. И пак на някои, да не кажа повечето родители, главите им не увират.

# 951

Останало ми е в главата , че палмовото е вредно. Не знаех, че има разлика дали е хидрогенирано или не. но и не съм се ровила надълбоко за него.
А всъщност длъжни ли са да пишат, че става дума а хидрогенирано? Има ли вариант да е хидрогенирано, а да не е изписано на опаковката като такова? newsm78 Това ме вълнува мен. Каква е тази марка "Брила"?
Преди време бях 4ела една статия, но не мога да я намеря. Има два вида палмово масло, от плода и  от ядката. Едното  е 4ервено/оранжево на цвят и е доста полеzно и скьпо. Другото е жьлтеникаво, по/те4но и по/евтино. То е евтиният вариант. В една друга тема оба4е един сьфорумец твьрди, 4е няма раzлика между двете от гледна то4ка на полеzност/вредност. В уикипедия сьщо про4етох спорни работи.
Според мен може да е хидрогенирано и да не е укаzано на опаковката.В сиренето слагат то4но хидрогенирано. На органик продуктите оба4е не ми се вярва.

# 952

Останало ми е в главата , че палмовото е вредно. Не знаех, че има разлика дали е хидрогенирано или не. но и не съм се ровила надълбоко за него.
А всъщност длъжни ли са да пишат, че става дума а хидрогенирано? Има ли вариант да е хидрогенирано, а да не е изписано на опаковката като такова? newsm78 Това ме вълнува мен. Каква е тази марка "Брила"?
Преди време бях 4ела една статия, но не мога да я намеря. Има два вида палмово масло, от плода и  от ядката. Едното  е 4ервено/оранжево на цвят и е доста полеzно и скьпо. Другото е жьлтеникаво, по/те4но и по/евтино. То е евтиният вариант. В една друга тема оба4е един сьфорумец твьрди, 4е няма раzлика между двете от гледна то4ка на полеzност/вредност. В уикипедия сьщо про4етох спорни работи.
Според мен може да е хидрогенирано и да не е укаzано на опаковката.В сиренето слагат то4но хидрогенирано. На органик продуктите оба4е не ми се вярва.

Виви, коя е темата, за която говориш и кой е съфорумецът? Да взема да хвърля едно око. Laughing
На уикипедията не и вярвам за такива неща, които касаят здравето на хората. Ще ровя и аз, да видим какво ще изскочи.
Ако е така, както казваш- едното да е от ядката, другото от плода, в такъв случай би трябвало изрично да се казва в продуктите на уважаващи себе си фирми, от коя част е точно. Иначе е бошлаф- работа и ще си останем само с вярата, както си писала тук:
Цитат
На органик продуктите оба4е не ми се вярва.
Тъпо е, клиентите да  плащат маса пари за органик продукти, а  да не им дават гаранции за съдържанието.

# 953
За пишещите от Германия - не знам чухте ли новината, че по хлебарниците 90% от нещата със "сирене"  - кезе са с изкуствено такова. Направили са проверка и много малко хлебарници предлагали продукти с истинско сирене. Останалото е пластмаса с вкус на сирене  Sick Представям си какво слагат тогава на пиците и пр. ...

# 954
За пишещите от Германия - не знам чухте ли новината, че по хлебарниците 90% от нещата със "сирене"  - кезе са с изкуствено такова. Направили са проверка и много малко хлебарници предлагали продукти с истинско сирене. Останалото е пластмаса с вкус на сирене  Sick Представям си какво слагат тогава на пиците и пр. ...

На пиците отдавна по света и у нас се слага " растителен кашкавал", предпотичтат го заради ниската цена и заради това, че не се "запича" и почернява, а стои разтопен и "сочен" отгоре.  Sad
На вкус са го докарали, даже и на мен ми допада  Embarassed, защото не ми мирише на крава/овца, но пък по съдържание е ужас - (хидрогенирани мазнини, пълнители, казеин или др. протеин, разни Е-та и желиращи агенти) и не купувам. Същото е положението с вскички топени, пушени и предназначени за мазане "сирена".  Naughty
Чудя се, дали и преди 25 години пушенето сиренце е било с подобни заместители и добавки, или има оригинална технология, с която се постига неповторимия вкус, и ако да, дали е възможно да се намери някъде пак?  Crazy

Може да прочетете Къде расте кашкавалът?  Wink

# 955
Спиролина, ето http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=422612.60

Жабата, аz го гледах това. Бяха иzследвали сирена на Метро и на още някой от големите вериги.
На малката купувам само бретцел с масло, ако се наложи нещо на бьрzо.

# 956
сега в немската писаха , че и шунката не била истинска  Sick
и аз взимам брецел с масло, но не мога да разбера как продават на децата хлебчета запачени с "кашкавал" и ги гледат как го ядат без да им мигне окото. Аз не бих могла да дам с чиста съвест на кое да е дете парче боклук да яде    .
Поне да напишат на етикета - родителите могат да четат!

# 957
Виви, благодаря, ще я разгледам.. Hug

Всичко е боклук около нас. Аз пицата си я поръчвам без кашкавам, но за малката да знам вече.. И без друго рядко се случва.

аз се чудя на някои като кажат: "Тук, в Германия".. и вземат да се прехласват.
Навсякъде контролът е занижен(sparen, sparen Wink Confused ), особено в големите вериги.

# 958
В био магазина се продава органик маргарин с основна съставка палмово масло.

# 959
аз се чудя на някои като кажат: "Тук, в Германия".. и вземат да се прехласват.
Навсякъде контролът е занижен(sparen, sparen Wink Confused ), особено в големите вериги.

Аз се чудя на подобни недомислени изказвания  ooooh!
Откак излезе скандала със кашкавала и шунката по пекарните не видях никъде да се появи каквото и да е с запечен кашкавал и шунка. Сума хлебарници съм обиколила и не в 1 град . Изчезнаха като с вълшебна пръчка.
Там е разликата - има контрол и ако излезе нещо веднага има санкции. То не може никой да не се опита да мами, но ги следят и хващат.
А в България какво не съм чела за какви ли не продукти и всички са си на пазара !
Та някои знаят защо казват "Тук, в Германия ...", други им се чудят ... ами да си се чудят щом искат. Аз нали си знам.

Общи условия

Активация на акаунт