Здравословно хранене за децата - 2

• 111 238
  • 1 593
  •   1
Отговори
# 930
Брррр, това пьк не ми е идвало наум. А zащо то4но Нестле  newsm78
Че те повечето/ да не казвам всички/ големи марки са компрометирани.  Wink Лично на мен са ми повече от съмнителни техните корпоративни интереси. Не им давайте парите си.

# 931
Не знам какво да постъпя. На площадки, на плажа... ами навсякъде има хрупащи деца и майки, които предлагат чипсове и зрънчовци. Веднага се залепя за тях и си проси, когато ги забележи и ако са му наблизо. Разсейвам го с играчки, нося белени моркови (които иначе хрупа), други неща... обаче не и не. Седи, гледа в пликчето на другарчето и си проси. Вие какво правите?

Избягвам детските площадки, събирам я с деца, чиито майки мислят като мен.

# 932
Било на площадката, в магазина - спасение няма!Колкото и да се опитваме да игнорираме нездравословните храни няма да имаме голям напредък.Вафли, зрънчо, бисквити - четем етикетите, ами месото с хормони, доматите с не знам си какво, хляба и пр....
Аз като се замисля у нас в момента съм сигурана само за един боб, че е натурален изцяло защото си го купихме от едно село навръщане от поичвката.

# 933
Моята тактика в магазините е следната (може и не най правилната, но ... ) Ние първо минаваме през щанда с плодове и зеленчуци, после сирена и млека и месните . Оставям го и той да избира какво ще иска - т.е ако вземе кутия малини и някое кисело мляко за пиене или си избере пакетче с резенчета шунка , гледам да взема от това , което си е избрал хубавата марка и го слагам в количката и позволявам да го отвори още в магазина. Може да яде немити малини или с немити ръце ,но ... Като доближим бонбоните и ми каже "искам" аз му казвам, че вече има - взели сме малини (или кайсии или там което сме взели и пр ...) и той млъква. Е това е . Наистина лелката на касата понякога се сърди на отворените неща , защото капят , като ги минава на касата , но това е!
По площадките не предлага никой храна. Даже вчера моя подари на едно момченце една праскова и 1 дренка с цел да се запознаят , при което онова се обади по телефона на майка си да я пита може ли да ги изяде   Joy но пък доста се зарадва   Wink

# 934
И аз нося от вкъщи здравословни варианти, но чуждото все е по-привлекателно:(. Кога най-сетне ще се промени мисленето на родителите у нас?! И защо все трябва да се яде по площадките?
Последната случка беше от завчера на плажа. В съседство едно момиченце беше заредено с мазен чипс, зрънчо и вафлички. Всичко на куп, шумящо, лъскаво - синът ми се залепи веднага. Казах да не му предлагат, защото така и така, последва голяма почуда, а след това обяснение отсреща - явно защото е малък. "Дъщеря ми е на три години и половина и вече може да яде такива неща"...

# 935
Момичета, в тази тема влизали ли сте?

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=388181.990

На някоя от последните страници съм писала как се справям с проблема шумолящи- лъскави - пълни с изкуствен боядисан - фалшив фураж- пакети.
Според мен е важно децата да се приучват на правилни хранителни навици, без да стават аутсайдери и да се чувстват такива. Hug

# 936
А във връзка с бисквитите, попадали ли сте на бисквити без маргарин?
Да, но за сметка на това с палмово масло. Sick
Ако не пише "хидрогенирани мазнини", пише само растителни мазнини, което според мен е само "бягане по тъча" и заблуда на клиента. Едва ли ползват олио или зехтин. Но не е зле да се пита производителя.  Peace
Какво му е на палмовото нехидрогенирано?

На Брила дето ги рекламират в съседен подфорум бисквитите пише, че са с нехедрогенирани мазнини.

# 937
А във връзка с бисквитите, попадали ли сте на бисквити без маргарин?
Да, но за сметка на това с палмово масло. Sick
Ако не пише "хидрогенирани мазнини", пише само растителни мазнини, което според мен е само "бягане по тъча" и заблуда на клиента. Едва ли ползват олио или зехтин. Но не е зле да се пита производителя.  Peace
Какво му е на палмовото нехидрогенирано?

На Брила дето ги рекламират в съседен подфорум бисквитите пише, че са с нехедрогенирани мазнини.
Останало ми е в главата , че палмовото е вредно. Не знаех, че има разлика дали е хидрогенирано или не. но и не съм се ровила надълбоко за него.
А всъщност длъжни ли са да пишат, че става дума а хидрогенирано? Има ли вариант да е хидрогенирано, а да не е изписано на опаковката като такова? newsm78 Това ме вълнува мен. Каква е тази марка "Брила"?

# 938
Или пишат хидрогенирано или пишат само .... масло без пояснения  Grinning Тези, които ползват от хубавото си пишат - нехидрогенирано или дават някакви обяснения. Примерно на бисквитките Неирнс пише - Our palm fruit oil supplier is a founder member of the Roundtable for the Production of Sustainable Palm Oil.

Барилата са италианска марка. Има спагети,талиатели, пене и т.н. пасти и в готварския има техен подфорум. Пуснали са от скоро на пазара бисквити Маноло Бланик май се казваха и пишеше, че са с нехидрогенирани мазнини.

# 939
може ли линкове към продукти, които могат да се намерят на българския пазар без хидрогенирани мазнини Praynig

# 940
може ли линкове към продукти, които могат да се намерят на българския пазар без хидрогенирани мазнини Praynig
Най-добре чети по етикетите, защото не знам дали някой има такава информация. Peace

# 941
Барила- та ги знам, но не знаех, че правят и бисквити. Peace
Маноло Бланик  като обувките ли? Mr. Green

Тези бисквити Неирнс има ли ги у нас?

# 942
Хахах, разбира се, че не Simple Smile Аз щото днес съм на вълна търсене по сайтовете за есенни обувки и съм объркала името  Joy
Бисквитите са Мулино Бианко Simple Smile

Има ги Нейрнс в БГ вече. По диетичните и био магазините. Мег каза, че ги взима и от Фантастико.

# 943
Нямаше да се учудя, ако тоя Маноло Бланик е почнал и бисквити да прави. Само щях да се учудя, че ги има в Бг.

JeniB, цял ден се смея с тебе и тия бисквити.

# 944
Нямаше да се учудя, ако тоя Маноло Бланик е почнал и бисквити да прави. Само щях да се учудя, че ги има в Бг.

JeniB, цял ден се смея с тебе и тия бисквити.
СИлно се съмнявам, че Манало ще прави някога бисквити Grinning
И аз много си се смях като прочетох какви съм ги била написала  Joy

Общи условия

Активация на акаунт