Септември'09 - 10

• 14 948
  • 301
  •   1
Отговори
# 105
Цвета, много съжалявам за ситуацията.
Освен,че за тези 2-3месеца, в които няма да си на работа ще ти падне осигурителния доход не виждам проблем. Разбира се трябва да имаш 12 месеца трудов стаж, за да получаваш болнични 410 дни, но този стаж може да не е в последователни месеци. Иначе обезщетението се определя на база осигурителния доход за последните 12 месеца, а като ти ще си без работа мисля,че се взима минималната осигурителна заплата като база.
Стискам ти палци! Прекрасно разбирам какво ти е в момента, но си давай спокойствие - с мен се случи нещо подобно в първата бременност и тогава бях на обезщетения в бюрото по труда за няколко месеца, а 1 месец преди да изляза в болнични започнах във фирмата, в която съм в момента.

# 106
  • around the world
Освен,че за тези 2-3месеца, в които няма да си на работа ще ти падне осигурителния доход не виждам проблем. Разбира се трябва да имаш 12 месеца трудов стаж, за да получаваш болнични 410 дни, но този стаж може да не е в последователни месеци. Иначе обезщетението се определя на база осигурителния доход за последните 12 месеца, а като ти ще си без работа мисля,че се взима минималната осигурителна заплата като база.
Цвета, много неприятно #Cussing out.
Ти на какъв договор си? Защото ако си на трудов договор( безсрочен) си защитена от закона и не могат да те уволнят така лесно. За месеците, в които не си на работа база за обезщетението МРЗ -240 лв., но общо до момента трябва да имаш 12 месеца трудов стаж . Ако все пак се стигне до уволнение, за да не ти  пада рязко  базата от която се изчисляване обезщетението за майчинство най-добрия вариант е ако можеш да се водиш на работа в някоя фирма на приятели или близки и да си плащаш сама осигуровките.
Стискам палци да се размине всичко Hug.

# 107
kiarra  Hug дано Хриси се оправи  по-бързичко,че тази температура Confused А бабини методи пробвахте ли за сваляне на температурата?Някъде из форума четох такива бабини лекове,ако искаш ще се поровя да ги намеря.
tsveta и аз така ще направя,защото не ми достигат 2 месеца трудов стаж за майчинство,така,че може и eli_gu и Bueno видях,че добре са ти обяснили всичко.
eli_gu надявам се да се разминеш само с цицината и болките.Няма как да няма болки след падане по гръб и на мястото на удара и на дупето и ръката,но дано поне да няма други последствия.Гледай да редуваш пълноценна почивка с движение.

# 108
Здравейте момичета  Hug

добре дошли на новите мами   bouquet

не сам писала от много време, но нещо все нямам време и само тичам по задачи. иначе ви чета редовно  Simple Smile

rada  bdbaloni и най- хубавото и здраво бебче септември!

да се присъединя и аз към болните мами. честно да ви кажа на мен за гърлото ми помага компрес със спирт и черен пипер като слагам и малко вода за да не ми изгори врата. а иначе имам и едно кремче за настинка на билкова основа казва се HUSTAGIL. загрява много и помага за кашлица също. мажат се гърдите и гърба (а снощи си намазах и врата, че ме домързя да правя компрес Embarassed) .
дано да се оправяме по бързо всички.

иначе и аз още никакви изследвания не сам правила. тук изследвания се правият след 12г.с. да не говори ме че правят само 3 видеозона за цялата бременност   #2gunfire. а ако тръгна да си плащам един видеозон е 300$  #Crazy направо ужас.

лека вечер от мен на вас, че ми предстои труден ден на мен

# 109
  • София; Дружбето
Ти на какъв договор си? Защото ако си на трудов договор( безсрочен) си защитена от закона и не могат да те уволнят така лесно. За месеците, в които не си на работа база за обезщетението МРЗ -240 лв., но общо до момента трябва да имаш 12 месеца трудов стаж . Ако все пак се стигне до уволнение, за да не ти  пада рязко  базата от която се изчисляване обезщетението за майчинство най-добрия вариант е ако можеш да се водиш на работа в някоя фирма на приятели или близки и да си плащаш сама осигуровките.
На изпитателен договор съм, не съм защитена. Аз имам фирма, където могат да ме водят на работа, но сме го закъсали финансово и няма да мога да си плащам осигуровките и данъците, та от там идва проблема Rolling Eyes Поне да го имам като вариант
Ели, надявам се бързо да ти мине цицината и натъртеното Hug

# 110
  • Испания и Стара Загора
 lerry_dim и тук имам само 3 видеозона за цялата бременност-по един на тримесечие.А иначе изследвнията започват още от първия месец.Чак майка ми се чуди защо ми взимат толкова много кръв и толкова на често. newsm78
kiarra,това със сливиците не е добре.Спомням си ,че сестра ми така боледуваше много често и все вдигаше високи Т,и накрая се наложи да й извадят третата сливица.Дано Хриси се оправи бързо Praynig
eli_gu дано бързо ти мине главата.Още след удара е трябвало да сложиш нещо студено,за да няма цицина и да не те боли после главата. Peace
Всички болни мами и деца бързо да оздравяват,че тези болести са много неприятни.
А къде се изгуби Бу? newsm78Надявам се,че всичко е наред.
Лека вечер за сега от мен. Hug

# 111
  • around the world
Ти на какъв договор си? Защото ако си на трудов договор( безсрочен) си защитена от закона и не могат да те уволнят така лесно. За месеците, в които не си на работа база за обезщетението МРЗ -240 лв., но общо до момента трябва да имаш 12 месеца трудов стаж . Ако все пак се стигне до уволнение, за да не ти пада рязко базата от която се изчисляване обезщетението за майчинство най-добрия вариант е ако можеш да се водиш на работа в някоя фирма на приятели или близки и да си плащаш сама осигуровките.
На изпитателен договор съм, не съм защитена. Аз имам фирма, където могат да ме водят на работа, но сме го закъсали финансово и няма да мога да си плащам осигуровките и данъците, та от там идва проблема Rolling Eyes Поне да го имам като вариант
Ели, надявам се бързо да ти мине цицината и натъртеното Hug
Ако заплатата ти на която са те осигурявали до сега е значително над 240 лв. и имаш възможност да вземеш заем за осигуровките и данъците може би това е по-добрия вариант. Друг вариант е ако си сигурна че смятат да те уволнят да говориш с гинеколога си и ако е възможно да излезеш в болничен до раждането. По време на болничен не могат да те уволнят. Казват го от гледна точка на това, че мога да си представя колко ти е притеснено, а и лично аз смятам че е доста трудно да си намерим работа в момент когато сме бременни и то по при финансова криза.

Ели, дано болките и натъртването ти минат бързо. Ако главоболието продължи или не се чувстваш добре е хубаво отново да отидеш на лекар.
Кiαrrα,
на нас ни препоръчаха при вдигане на по-висока температура компрес с оцет на коремчета на детето за 10-15мин. При нас винаги работи безотказно. В повечето случаи след 30 мин.-1 час смъкваме температурата до 37 градуса. Надявам се че ще помогне и на вас, въпреки че при вас температурата е най-вероятно от сливиците и може и да не действа тази бабина рецепта.
Скорошно оздравяване на всички болни мами и дечица Peace!  

Последна редакция: ср, 04 мар 2009, 20:31 от Bueno

# 112
Момичета  Hug Hug Hug Нямате представа как ми действате с тази подкрепа. Благодаря ви от сърце. Иначе за хапчетата, дето Горска Китка питаше, не са тези дето си писала, а Исоприносин. За първи път ги чувам, трябва да ги пием само 4 дни, но били много добри. После продължаваме с хомеопатията. Сега й дадох 10 капки Хексалгин защото ужасно ме е страх какво ще стане през нощта, миличката заспа преди малко и сега ще се моля.

Bueno, и ние действаме с оцета. Вдигне ли много висока Т, слагам и чорапки с оцет, в критични моменти само така успявам да я сваля. Иначе нали питаше за тестовете за антитела за Варицела и Рубеола. Мисля, че не ги правят навсякъде, аз първо се обаждам в лабораторията и питам. Конкретно в случая ходих в Цибалаб, взимат кръв от вената и резултатите стават максимум за няколко дни. Може би за твое успокоение е добре и ти да се изследваш, след като детенце ходи на детска.

tsveta, много неприятно. То и аз съм счети, но нали отдавна не съм ходила на работа и много не съм в час с новите промени, но добре че момичетата са ти отговорили. Стискам палци мсичко да се нареди при теб.

eli_gu, много се притесних като прочетох. Дано бързо се оправиш миличка, сега трябва да лежиш малко повечко. Пожелавам ти детенце да заспи бързо, за да можеш и ти да легнеш и да се наспиш.

Пожелавам на всички лека нощ и болничките бързо да оздравяват. Прегръщам ви всички!  Hug

# 113
Много ви благодаря момичета за подкрепата. Преди малко Криско поиска да ляга и в момента си ръмжи в леглото приспивно. Аз ще го последвам след малко и дано размътената ми глава се избистри до утре. За лежане - няма как да стане, но се надявам да не се налага PraynigНезнам как ще дочакам петъка, за да видя какво става с бебче...

kiarra, Изопринозина е имуномодулатор.  Като пуснах миналата година Криско на ясли се започна едно боледуване, бронхит след бронхит, вируси и постоянна смяна на антибиотици Sick. На пролет с новите вируси започнахме превантивно 10 дни Изопринозин профилактично, а в случаите когато го усетим  да се разболява- ударно 1 седмица по 2 хапчета на ден /в зависимост от кг-те на детето, в нашия случай 17 кг./. Не смея да се похваля, но АБ не сме пили цяла зима. Според нашия тати  Изопринозина е супер-давал го е и на мен за следоперативно възстановяване. Днес като ме придружаваше мъжът ми при джипито м/у другото й каза да го изпише да си имаме, че вече не го дават без рецепта.

Лека нощ и от мен Hugна всички!

# 114
Здравейте майчета,

Щаслива съм да се похваля живот и здраве септември ще гушкаме още едно бебе. Това ми е втора бременност, термин 25.09, но ще е по - рано защото ще е и второ секцио.

Успех на всички и леки бременни лятни месеци  bouquet

# 115
kiarra, да знам го този Изопринозин. Силничък и много добър имуномодулатор. Доста добра работа върши.

tsveta, много се натъжих и същевременно ядосах като прочетох за твоя случай. Просто не мога да повярвам как няма вече никаква човечност.... егати... Bueno много хубаво те е посъветвала за болничния. В този случай ако са ти изкарали болнични не могат да те пипнат изобщо.

eli_gu.... това с падането звучи много болезнено. Искрено ти съчувствам.  Hug

привет и на новото майче shammi- лека и изпълнена с положителни емоции бременност   bouquet

# 116
Eli_gu, сигурно много си се изплашила. Ако те боли главата, отиди отново на лекар, че това с главата е сериозно.

Желая ви прекрасен ден, момичета! Не се преработвайте много   comp03

Говорите ли вече на бебето?

# 117
  • София; Дружбето
Добро утро. Аз днес се събудих депресирана и вмного гадно настроение Tired Само черни мисли ми минават през главата за бъдещето, а и времето едно такова, предразоплагащо ooooh! Отивам към социалните да подам документите за детските да видя дали и тази година ще ме разкарват 100 пъти
Оплаках се Blush Blush
А, за болничния - не искам да взимам, няма смисъл, защото после пак ще ми късат нервите та няма смисъл от това упражнение

# 118
  • Испания и Стара Загора
Добро утро,
и тук времето е гадно и от една седмица не съм излизала.Надявам се днес мъжа ми като се върне от работа да се разходим из някой търговски център,да видя малко хора,че вече ще издивея. Crazy
neky на бебето специално не говоря.Но чета приказки на Алекс и мисля,че има същия ефект.Като бях бременна с него и четох ,че е хубаво да се приказва  на бебето,ми беше доста странно.Все едно си говорех сама.Сега е п-лесно. Peace
Киара,как е детенцето днес?Как изкарахте нощта? Hug
eli_gu а на теб мина ли ти главата? Hug
shammi добре дошла при нас и лека бременност  bouquet
tsveta не съм в час с тези неща,но се надавям всичко при теб да се нареди добре. Hug

# 119
Добро утро! Слава Богу изкарахме спокойна нощ, явно Хексалгина дето го дадох преди лягане си каза думата. Детето след един час се събуди цялото изпотено и веднага я преоблякох. Видях, че челчето й е напълно студено и така беше цяла нощ. Просто за мен е цяло чудо да изкараме нощта така. Сега я наблюдавам и ако пак вдигне, ще говоря с док дали е необходимо и днес да я види. Още веднъж ви благодаря за подкрепата.   bouquet

eli_gu, Gorska_Kitka, дано сте прави за Изопринозина. На нас ни го изписаха за 4 дни, 3 пъти по половин хапче. Дано има ефект.

eli_gu, как си днес? Главата боли ли те? Дано си успяла добре да поспиш и днес да се чувстваш по-добре.  Hug

shammi, добре дошла! И на мен това ще ми е второ секцио, така че и при мен живот и здраве раждането ще е доста преди термин, но това няма значение. Важното е всичко да е наред с всички бебчета.

tsveta, и преди време го писах, но и сега ще го напиша. Напълно подкрепям момичетата, вземи си болничен. След като не ги е срам да се отнесат така с теб, какво ти пука? Тогава ще си защитена и не могат да те пипнат. Просто не се отказвай толкова лесно, в случая имаш право на това и не бива да се предаваш. И недей с тези черни мисли, горе главата, мисли за сладката си дъщеричка и за бебчето, което е на път. Всичко ще се нареди по един или друго начин. Вярвай в това!

Общи условия

Активация на акаунт