За добрата козметика - 2

• 139 419
  • 943
  •   1
Отговори
# 330
Аз мисля, че не е важна самата марка, колкото цената.... и то не просто цената като цена, а в смисъл такъв, че:
според мен когато нещо евтино и българско има даден явен и "добър" ефект, то вреди на друго. В смисъл, че ако за 2 лв. нещото ти върши "чудеса", независимо за какво е, то 100% вреди пряко на друго. Например, ако продукта е за "избелване" на кожата, то примерно съсипва още 3,4 други компонента.
Така, че в този случай за мен марката има значение, не просто защото е тази или онази,защото поне можеш да се залъгваш, успокоявайки се, че щом се грижат за "едното", то са помислили и за "другото". Апък ако нямам пари да си купя нещо "хубаво", но по-скъпо, просто не си купувам нищо. Simple Smile

# 331
  • Пазарджик
Какво ще кажете за тази крем-маска с този състав:Aqua,paraffinum,liquidum,gliceryl,stearate,peg-100 tearate,kaolinqglicerin,cetearyl alcohol,peg-7 glyceryl cocoate,polysorbate 20,titanium dioxide,peg-8,carum petroselinum extract,glycyrrhiza glabra  extract,cucumis sativus extract,acrylates/c10-30 alkyl acrilate crosspolymer,triethanolamine,methylparaben,propylparaben,parfum,citronellol,eugenol,geraniol,hexyl cinnamal,hydroxycitronellal,hydroxyisohexyl-3-cyclohexene carboxaldehyde,butlphenyl methylpropional,linalool,ci 19140,ci 42051
На мен съставките нищо не ми говорят.Много съм боса в това отношение.

# 332
интересувам се от едно кремче,което по принцип го използвам за бебето ми-за "подсичане е ",но днес се загледах в написанато на кутийката и там пише,че се използва и за много други кожни проблеми,единият е акнето.Дали наистина може да помогне това кремче  за- пъпки ,какви съставки има,подходящи ли са за борбата с пъпките,изсушава ли ги?
Ето и съставките:zinc ohide ph.eur.15.25%benzyl alcohol b.p.0.39%benzyl benzoate b.p.1.01% benzyl cinnamate 0.15% lanolin(hypo-Allergenic)4%(W/W).Also contains:Purified water,liquid paraffin,Paraffin Wax,Beeswax,microcrystalline wax,sodium benzoate,linalyl acetate,propylene glycol,citric acid,butylated hydrohyanisole,sorbitan sesquioleate,lavender fragrance.
Виждам ,че има цинк-той не изсушаваше ли? newsm78
Заслужава ли си да се нацапам Laughing?

# 333
letsgo На самия крем пише, че е без консерванти; CI каза също, че не вижда консервант така че...... Grinning . Но дори и да има то най-вероятно ще е безобиден.
Като казвам, че не виждам, незначи, че не познавам съставките, които не се изписват като консерванти, а имат такова действие - такива тук няма. А според мен трябва да има, макар че:
1. Има самоконсервиращи се системи, но тази ме съмнява да е такава!
2. Възможно е да се направи без консерванти въобще - както компотите се стерилизират, но по-различна стерилизация: гама-стерилизиране с облъчване с гама-лъчи за микросекунди, спокойно, безвредно е за хората: всички ваксини така се правят. Но ако се гама-стерилизира, трябва да се държи в хладилник, да е макс 10-15 мл...
Нямам възможност сега да отговоря на другите въпроси, по-сигурно в края на седмицата.

# 334
  • София
Здравейте!
В темата за добрата козметика нещо не ми обърнахте внимание. Ще нахалствам упорито и тук, пък ако и сега не ми обърнете внимание, ще пия една студена вода и т'ва е...
Какво ви е мнението за този крем:
1: Water, shea butter, jojoba seed oil, caprilic/capric trigliceride, glycerin, cetearyl alcohol, olive oil decyl esters, cyclopentasiloxane, butylene glycol, sucrose polystearate, glyceryl stearate, PEG-100 stearate, tridecyl stearate, cigesbeckia orientalis extract, rosemarin officinalis leaf extract, cholesterol, coriandrum sativum seed oil, beeswax/cera alba/cire d'abelle, palmytoil olygopeptide, linoleic acid, squalene, phytosphyngosine, linolenic acid, PEG-8, oleic acid, hydrogenated polyisobutene, cetyl alcohol, tridecil trimellitate tocopherol, dimeticone crosspolymer, glyceryl polymethacrylate, dipentaerythrityl hexacaprylate, caprylil glycol, dimethyconol, acrylates/C10-30 alkyl acrylate crosspolymer, sodium hyaluronate, dimethycone/vinil dimethicone crosspolymer, 1,2 hexanediol, xanthan gum, fragrance(perfume), hexyl cinnamal,hydroxicitronellal, citronellol, limonene, linalool, alpha isomethyl ionone, butylphenyl methylpropional, geraniol, benzyl salicylate, eugenol, cinnamyl alcohol, benzyl benzoate, isoeugenol, tetrasodium EDTA, sodium benzoate, chlorphenesin<iln22026>.

Уф, много дълго бе! Извадих си очите.  ЩЯх още 2 крема да напиша, ама не издържам повече. Въпросният крем е на Дарфен - Фиброжен. Вижда ми се пълен с мазнини. НЯкакви полимери, модификация на витамин Е и на хиалуронова киселина  newsm78 Дават го за суха кожа - превенция против бръчки. Дали е ефикасен и дали освен това стяга кожата?

# 335
  • Русе
Здравейте!
Имам два тестера на кремчета за лице и двата ми действат добре ,но не зная кой да си взема.Ако може да ми кажете кой е с по-добри съставки?Благодаря предварително!

Iwostin
1. aqua, iwonicz aqua, ethylhexyl methoxycinnamate, ethoxydiglycol, polyglyceryl-3, methylglucose distearate, butyl methoxydibenzoylmethane, caprylic/capric triglyceride, isopropyl palmitate, glycerin, mineral oil (liquid paraffin), octocrylene, aluminum starch octenylsuccinate, glyceryl stearate, cetearyl alcohol, soybean (glycine soja). Protein: oxido reductases, phenoxyethanol, methylparaben, propylparaben, ethulparaben, butylparaben, sodium acrylate/acryloyldimethyl taurate copolymer, isohexadecane, polysorbate 80, disodium edta, peg-8, tocopherol, ascorbic acid, ascorbyl palmitate, citric acid, parfum.

La Roche-Posay
2.aqua, cyclopentasiloxane, glycerin, isocetyl stearate, alcohol denat, dimethicone, dimethicone/vinyl dimethicone crosspolymer, acrylamide/ sodium acryloyl-dimethyltaurate copolymer, methyl metacrylate crosspolymer, silica, cyclohexasiloxane, peg-100 stearate, cocamide mea, zinc pca, glyceryl stearate, triethanolamine, isohexadecane, sodium sitrate, ascorbyl glucoside, nylon-12, capryloyl salicylic acid, tetrasodium edta, polysorbate 80, acrylates/c10-30 alkyl acrylate crosspolymer, tocopherol, sorbitan oleate, salicylic acid, methylparaben, parfum (code f.i.l.:b28447/2)

Дано не съм допуснала грешка.

# 336
Здравейте!
Имам два тестера на кремчета за лице и двата ми действат добре ,но не зная кой да си взема.Ако може да ми кажете кой е с по-добри съставки?Благодаря предварително!

Iwostin
1. aqua, iwonicz aqua, ethylhexyl methoxycinnamate, ethoxydiglycol, polyglyceryl-3, methylglucose distearate, butyl methoxydibenzoylmethane, caprylic/capric triglyceride, isopropyl palmitate, glycerin, mineral oil (liquid paraffin), octocrylene, aluminum starch octenylsuccinate, glyceryl stearate, cetearyl alcohol, soybean (glycine soja). Protein: oxido reductases, phenoxyethanol, methylparaben, propylparaben, ethulparaben, butylparaben, sodium acrylate/acryloyldimethyl taurate copolymer, isohexadecane, polysorbate 80, disodium edta, peg-8, tocopherol, ascorbic acid, ascorbyl palmitate, citric acid, parfum.

La Roche-Posay
2.aqua, cyclopentasiloxane, glycerin, isocetyl stearate, alcohol denat, dimethicone, dimethicone/vinyl dimethicone crosspolymer, acrylamide/ sodium acryloyl-dimethyltaurate copolymer, methyl metacrylate crosspolymer, silica, cyclohexasiloxane, peg-100 stearate, cocamide mea, zinc pca, glyceryl stearate, triethanolamine, isohexadecane, sodium sitrate, ascorbyl glucoside, nylon-12, capryloyl salicylic acid, tetrasodium edta, polysorbate 80, acrylates/c10-30 alkyl acrylate crosspolymer, tocopherol, sorbitan oleate, salicylic acid, methylparaben, parfum (code f.i.l.:b28447/2)

Дано не съм допуснала грешка.

Най-после нещо на Ивостин. Откакто ги пуснаха все се каня да взема някой тестер и все забравям. Така и така си играх да му чета съставките ще ти напиша моите впечатления на база инфото, което четох в нета, но имай предвид, че нищо не разбирам от козметика. Моля CI да ме поправи където греша.

Двата крема са толкова различни, че чак се чудя как ти действат еднакво добре  Rolling Eyes.

Ивостин има няколко химични УВ филтри, включително и от най-добрите. Какъв фактор е, 15 ли?
Би трябвало да хидратира добре.
Интересен е протеинът oxidoreductase, който се бори със свободните радикали. Има вит.Е и три източника на вит.С.
Изглежда да е леко кремче, което попива бързо. Идеално за лятото, за млада кожа, която няма нужда от по-специфична грижа. Консервантите му не са от най-хубавите, но не е голямо важно. На мен ми харесва. А и цената му предполагам ще е прилична.

Второто кремче е подходящо за смесена или мазна кожа. Има доста съставки, които абсорбират себума. Би трябвало да дава по-добро усещане върху кожата от това на Ивостин. Много силикони има, които да правят кожата кадифена. Също трябва да се нанася лесно и да попива много бързо. Наличието на capryloyl salicylic acid и на zinc pca е голям плюс, ако кожата ти е предразположена към акне.
Също има вит.Е и вит.С.
Минуси - липсва УВ защита; има Triethanolamine - http://thegreenbeautyguide.com/?p=76

# 337
  • Русе
letsgo,благодаря ти за полезната информация! Ще се радвам да разбера и мнението на CI.
Кремчето на Ивостин е 20 фактор.

# 338
Ще напиша състава на една овлажняваща маска за лице и един пилинг. Много съм доволна от тях и ми се иска да споделя съставките. Дали си струват парите тези продукти?
Пилинга:
Water, Hexyldecil stearate, Cellulose, Hydrogenated Jojoba oil, Glycerin, Vitis Vinifera (grape) seed oil, Honey, Cetearyl wheat bran glycosides, Cetearyl alkohol, Potassium cetyl phosphate, Sodium acrylates copolymer, Parfum, caprylyl glycol, Sodium Dehydroacetate, Hydrogenated Polyisobutene, Xanthan gym, Sunflower seed oil, Phospholipids, Polygriceryl-10 Stearate, Glycyrrhiza glabra (licorice) root extract, Citric acid, Benzyl benzoate, Citral, Citronellol, Coumarin, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Limonene, Linalool

Маската:
Water, Glycerin, Isononyl Isononanoate, Vitis Vinifera (grape) seed oil, Sorbitan Stearate, PEG-100 Stearate, Glyceryl Stearate, , Ceteth-20, Hydroxyethilacrylate/ Sodium Acryloyldimetyltaurate Copolymer, Squalane, Cetyl Palmitate, Dimethicone, Cetyl Alkohol, Butylene glycol, Titanium Dioxide, Sodium Dehydroacetate, Caprylyl glycol, Polysorbate 60, Parfum, Tocopherol, Carbomer, Sodium Phytate, Sodium Hydroxide, Scutellaria baicalensis root extract, Acrylates/ C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Palmitoyl grape seed extract, Soduim Hyaluronate, Sodium Carboxymethyl betaglucan, Benzyl benzonate, Citronellol, Hexyl Cinnamal, Limonene, Linalool

Интересно ми е дали са необичайни съставките. Според специалистите дали ли са си труд лаборантите и химицте или не са особено иноваторски продукти.

Много съм нахална, повтарям се...

# 339
Magi_TM кой е по-точно креме на Ла Рош?

# 340
Може ли и аз да попитам за следните продукти на Мустела:
Лосион за тяло:  paraffinum liquidum(mineral oil), hydrogenated coco-glycerides, petrolatum, glyceril stearate, ceteareth-20, laureth-23, cetearyl alcohol, phenoxyethanol, parfum (fragrance), ceteareth-12, carbomer, cetyl palmitate
Тези не ми харесват, може мнооого по-добре!!!
Дермо-почистващ гел за коса и тяло: peg-40 glyceryl cocoate, disodiumcocoamphodiacetate, sodium coceth sulfat, peg-7 glyceryl cocoate, panthenol[/quote]
Тези ми харесват, но също може доста по-добре
Шампоан-пяна за новородени: aqua(water), cocoglucoside, disodium cocoylglutamate, phenoxyethanol, disodium edta, methylparaben, sodium cocoyl glutamate, climbazole, salicylic acid, parfum(fragrance), butylparaben, ethylparaben, sodium hydroxide, propylparaben, citric acid.
Според вас добри ли са тези продукти, особено за деца? Виждам, че съдържат парабени, но тези опасни ли са? Вече 1 година ги използвам за сина ми и се чудя дали да не ги сменя. Бюбхен по-добри ли са, въприки, че са по-евтини? Чета, че CI препоръчва Бюбхен, но всичките продукти ли или само определени? Въобще какво ще ме посъветвате за децката козметика и бихте ли ми препоръчали детско шампоанче. Ако може CI да се включи за съставките, а иначе ще ми бъде полезен всеки коментар.
Мустела само се води претенциозно за добра козметика за бебета и деца, има доста по-добри: споменатия Бюбхен, Baby Love също.

# 341
Здравейте, абсолютен парашутист съм в тази тема и едва ли ще успея да изчета всичко, поздравления за обемната и ценна информация.

Бих искала да попитам, някой ползвал ли е масло от ему като слънцезащитна козметика? Намерих някакъв български сайт, който предлага 60 мл сещу 65 лв., което ми се струва прекалено. В интернет има доста оферти на много по сносни цени, но там пък трябва да се мисли и за доставка. Някой ими ли опит с това? 
Благодаря ви bouquet

п.п. Моля за извинение, ако това вече е обсъждоно:(
Смехория, но ако са ти излишни, дай ги!

# 342
CI, моля те, когато имаш време погледни този крем против тъмни кръгове на Skindoctors. В БГ сайта е на цена 73лв. Как ти се вижда съотношението цена/качество? На мен ми изглежда приличен, но дали е.
http://skindoctors.bg/bg/kozmetika.html?page=shop.product_detail … amp;category_id=3

Water (Aqua), Propylene Glycol , Caprylic/ Capric Triglyceride, Glyceryl Stearate SE, Glycerin,Steareth-20, Hydroxysuccinimide, Chrysin, Palmitoyl Oligopeptide, Palmitoyl Tetrapeptide-3, Isopropyl Myristate , Dimethicone, Cetearyl Alcohol, PEG-20 stearate, Sodium Hyaluronate, Mannitol, Sodium Gluconate, Citric Acid, Sodium Citrate, Waltheria Indica (Waltheria) Leaf Extract, Dextrin, Ferulic acid , Ceteareth-20, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Butylparaben, Propylparaben, Isobutylparaben, Butyrospermum Parkii (Shea butter), Lecithin, Triethanolamine, Carbomer, Disodium EDTA.

Халоксилът, на който залагат и чийто състав свършва с палмитол тетрапептида, ми се стори като доста добра комбинация от влагозадържащи и анти-ейдж съставки. Давам линкове към впечатлилите ме неща.
http://www.wrinklereview.com/wrinkle-reducer/peptides.html
http://www.womenshealthcaretopics.com/stretch_marks_palmitoyl_tetrapeptide-3.htm
От цялата работа, две са съставките конкретно за сенките. Първата Hydroxysuccinimide, я виждам в повечето кремове като N-Hydroxysuccinimide...
За втората – Chrysin, четох това: „One of the causes of infra-orbital shadows (dark circles) is the accumulation of hemoglobin and its colored degradation products (biliverdin, bilirubin and iron) in the dermis and epidermis. Chrysin activates the enzyme uridine diphosphate-glucuronosyltransferase (UGT1A1) that leads to the degradation of bilirubin.”
Накрая попаднах на това обяснение за общото действие на кризина, хидроксисукцинимида и пептидите: „Chrysin stimulates an enzyme that can clear and eliminate bilrubin while hydroxysuccinimide makes iron soluble so that it can be eliminated. The peptide elements combine with the others to also help avoid future capillary leakage and protect against further discoloration.”

Видях, че има много по-скъпи и много по-евтини продукти,  с тези активни съставки и съвсем не мога да преценя дали си струва парите. Примери: http://www.skinnutrition.com/ProductInfo.aspx?id=7 и http://www.syprex.com/ShoppingCart/index.cfm?InstanceID=558& … amp;ProductID=101

Екстрактът Walteria Indica не е много напред в състава. Дали е в приличен процент?
Антиоксидантите също са доста назад. Не знам това дали е зле.

Попаднах и на този не особено ласкав материал за триетаноламина http://thegreenbeautyguide.com/?p=76. Какво ти е мнението за него?
И накрая пак любимите ни консерванти.

ТЕА е обичайна органична основа, използва се широко. Не е от най-безвредните, но няма проблем с нея, а с ДЕА (ДиЕтанол Амин). Опасни са, поради реакции с халогени до нитрозамини, затова е абсолютно забранено да се използва бронопол например в тяхната комбинация.
Иначе за тъмните кръгове за мен е малко като тъмната Индия, но определено тези съставки впечатляват, както и това, че си попрочела за тях!
Няма как да се окачестви мястото им, когато са екстракти, но общо взето си мисли за цената - няма как ако е евтин, да има необходимия процент....
Правете си компреси със студен чай от лайка, най-евтино и доказано!
И най-вече: нестоене пред компа:)

# 343
Какво ще кажете за тази крем-маска с този състав:Aqua,paraffinum,liquidum,gliceryl,stearate,peg-100 tearate,kaolinqglicerin,cetearyl alcohol,peg-7 glyceryl cocoate,polysorbate 20,titanium dioxide,peg-8,carum petroselinum extract,glycyrrhiza glabra  extract,cucumis sativus extract,acrylates/c10-30 alkyl acrilate crosspolymer,triethanolamine,methylparaben,propylparaben,parfum,citronellol,eugenol,geraniol,hexyl cinnamal,hydroxycitronellal,hydroxyisohexyl-3-cyclohexene carboxaldehyde,butlphenyl methylpropional,linalool,ci 19140,ci 42051
На мен съставките нищо не ми говорят.Много съм боса в това отношение.
нищо особено

# 344
интересувам се от едно кремче,което по принцип го използвам за бебето ми-за "подсичане е ",но днес се загледах в написанато на кутийката и там пише,че се използва и за много други кожни проблеми,единият е акнето.Дали наистина може да помогне това кремче  за- пъпки ,какви съставки има,подходящи ли са за борбата с пъпките,изсушава ли ги?
Ето и съставките:zinc ohide ph.eur.15.25%benzyl alcohol b.p.0.39%benzyl benzoate b.p.1.01% benzyl cinnamate 0.15% lanolin(hypo-Allergenic)4%(W/W).Also contains:Purified water,liquid paraffin,Paraffin Wax,Beeswax,microcrystalline wax,sodium benzoate,linalyl acetate,propylene glycol,citric acid,butylated hydrohyanisole,sorbitan sesquioleate,lavender fragrance.
Виждам ,че има цинк-той не изсушаваше ли? newsm78
Заслужава ли си да се нацапам Laughing?
Цинк оксида изсушава, да, но по-добре си вземи "Здраве".

Общи условия

Активация на акаунт