За добрата козметика - 2

• 139 402
  • 943
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте!
В темата за добрата козметика нещо не ми обърнахте внимание. Ще нахалствам упорито и тук, пък ако и сега не ми обърнете внимание, ще пия една студена вода и т'ва е...
пусни чешмата поне 1 минута преди да пиеш!

# 346
интересувам се от едно кремче,което по принцип го използвам за бебето ми-за "подсичане е ",но днес се загледах в написанато на кутийката и там пише,че се използва и за много други кожни проблеми,единият е акнето.Дали наистина може да помогне това кремче  за- пъпки ,какви съставки има,подходящи ли са за борбата с пъпките,изсушава ли ги?
Ето и съставките:zinc ohide ph.eur.15.25%benzyl alcohol b.p.0.39%benzyl benzoate b.p.1.01% benzyl cinnamate 0.15% lanolin(hypo-Allergenic)4%(W/W).Also contains:Purified water,liquid paraffin,Paraffin Wax,Beeswax,microcrystalline wax,sodium benzoate,linalyl acetate,propylene glycol,citric acid,butylated hydrohyanisole,sorbitan sesquioleate,lavender fragrance.
Виждам ,че има цинк-той не изсушаваше ли? newsm78
Заслужава ли си да се нацапам Laughing?
Цинк оксида изсушава, да, но по-добре си вземи "Здраве".

CI,благодаря ти за отговора

# 347
Здравейте!
Имам два тестера на кремчета за лице и двата ми действат добре ,но не зная кой да си взема.Ако може да ми кажете кой е с по-добри съставки?Благодаря предварително!

Iwostin
1. aqua, iwonicz aqua, ethylhexyl methoxycinnamate, ethoxydiglycol, polyglyceryl-3, methylglucose distearate, butyl methoxydibenzoylmethane, caprylic/capric triglyceride, isopropyl palmitate, glycerin, mineral oil (liquid paraffin), octocrylene, aluminum starch octenylsuccinate, glyceryl stearate, cetearyl alcohol, soybean (glycine soja). Protein: oxido reductases, phenoxyethanol, methylparaben, propylparaben, ethulparaben, butylparaben, sodium acrylate/acryloyldimethyl taurate copolymer, isohexadecane, polysorbate 80, disodium edta, peg-8, tocopherol, ascorbic acid, ascorbyl palmitate, citric acid, parfum.

La Roche-Posay
2.aqua, cyclopentasiloxane, glycerin, isocetyl stearate, alcohol denat, dimethicone, dimethicone/vinyl dimethicone crosspolymer, acrylamide/ sodium acryloyl-dimethyltaurate copolymer, methyl metacrylate crosspolymer, silica, cyclohexasiloxane, peg-100 stearate, cocamide mea, zinc pca, glyceryl stearate, triethanolamine, isohexadecane, sodium sitrate, ascorbyl glucoside, nylon-12, capryloyl salicylic acid, tetrasodium edta, polysorbate 80, acrylates/c10-30 alkyl acrylate crosspolymer, tocopherol, sorbitan oleate, salicylic acid, methylparaben, parfum (code f.i.l.:b28447/2)

Дано не съм допуснала грешка.
първият не е нищо особено, мас-маркет.. вторият е за около очи, нали?

# 348
Здравей, СІ. Покрай темите за съдържанието на козметиката започнах да се вглеждам много подозрително в етикетите.
Купих си за втори път шампоан Цимент на Керастаз и сравних съдържанието му с първия, който имах. При което установих известни разлики:

- Sodium Chloride  идва на четвърто място преди Glycol Distearate
- Benzyl alcohol  е изтеглен преди Hexyl Cinnamal ,   Methyl paraben и  Linalool
- Добавени са Sodium Hydroxide и Citric acid накрая и
C27274/1 е  C30454/1

Питането ми е промените влияят ли по някакъв начин на качествата на шампоана и с каква цел са ги направили?

Не написах целия състав с идеята да не те затруднявам, но ако е нужно, ще го напиша.
Благодаря предварително.

# 349
  • Русе
Magi_TM кой е по-точно креме на Ла Рош?

Ninia , кремчето е Effaclar M.

Здравейте!
Имам два тестера на кремчета за лице и двата ми действат добре ,но не зная кой да си взема.Ако може да ми кажете кой е с по-добри съставки?Благодаря предварително!

Iwostin
1. aqua, iwonicz aqua, ethylhexyl methoxycinnamate, ethoxydiglycol, polyglyceryl-3, methylglucose distearate, butyl methoxydibenzoylmethane, caprylic/capric triglyceride, isopropyl palmitate, glycerin, mineral oil (liquid paraffin), octocrylene, aluminum starch octenylsuccinate, glyceryl stearate, cetearyl alcohol, soybean (glycine soja). Protein: oxido reductases, phenoxyethanol, methylparaben, propylparaben, ethulparaben, butylparaben, sodium acrylate/acryloyldimethyl taurate copolymer, isohexadecane, polysorbate 80, disodium edta, peg-8, tocopherol, ascorbic acid, ascorbyl palmitate, citric acid, parfum.

La Roche-Posay
2.aqua, cyclopentasiloxane, glycerin, isocetyl stearate, alcohol denat, dimethicone, dimethicone/vinyl dimethicone crosspolymer, acrylamide/ sodium acryloyl-dimethyltaurate copolymer, methyl metacrylate crosspolymer, silica, cyclohexasiloxane, peg-100 stearate, cocamide mea, zinc pca, glyceryl stearate, triethanolamine, isohexadecane, sodium sitrate, ascorbyl glucoside, nylon-12, capryloyl salicylic acid, tetrasodium edta, polysorbate 80, acrylates/c10-30 alkyl acrylate crosspolymer, tocopherol, sorbitan oleate, salicylic acid, methylparaben, parfum (code f.i.l.:b28447/2)

Дано не съм допуснала грешка.
първият не е нищо особено, мас-маркет.. вторият е за около очи, нали?

CI,благодаря,за лице е.Този въпрос ме изненада.Съставките за околоочен ли са?

# 350
ТЕА е обичайна органична основа, използва се широко. Не е от най-безвредните, но няма проблем с нея, а с ДЕА (ДиЕтанол Амин). Опасни са, поради реакции с халогени до нитрозамини, затова е абсолютно забранено да се използва бронопол например в тяхната комбинация.
Иначе за тъмните кръгове за мен е малко като тъмната Индия, но определено тези съставки впечатляват, както и това, че си попрочела за тях!
Няма как да се окачестви мястото им, когато са екстракти, но общо взето си мисли за цената - няма как ако е евтин, да има необходимия процент....
Правете си компреси със студен чай от лайка, най-евтино и доказано!
И най-вече: нестоене пред компа:)

Благодаря много за ценната информация!  Hug

# 351
Здравей, СІ. Покрай темите за съдържанието на козметиката започнах да се вглеждам много подозрително в етикетите.
Купих си за втори път шампоан Цимент на Керастаз и сравних съдържанието му с първия, който имах. При което установих известни разлики:

- Sodium Chloride  идва на четвърто място преди Glycol Distearate
- Benzyl alcohol  е изтеглен преди Hexyl Cinnamal ,   Methyl paraben и  Linalool
- Добавени са Sodium Hydroxide и Citric acid накрая и
C27274/1 е  C30454/1

Питането ми е промените влияят ли по някакъв начин на качествата на шампоана и с каква цел са ги направили?
Не написах целия състав с идеята да не те затруднявам, но ако е нужно, ще го напиша.
Благодаря предварително.
Натриевият хлорид идва на 4 то място, а е бил на...
Гликол стеарат се слага за перлен ефект, и е между 0.5 и 1.2 %, значи може да си направиш извода колко е солта... Ако тя е била по-назад, значи... са го поевтинили: сложили са повече СЛЕС, и е необходимо да го сгъстят с повече сол.
Бензил алкохолът е консервант, и се поставя от 0.3-4 до 1 %. Метил парабенът е твърдо 0.1-0.2%, другите 2 са алергени, но понеже явно всички са под 1 % и могат да не се спазва подредбата по намаляваща концентрация.
Натриева основа се слага за да осапуни нещо, вероятно има полиакрилат за сгъстяване, допълнително, а лимонената киселина: за регулиране на рН надолу.
Багрилата - никога не съм ги харесвал за козметиката, ако не е декоративна и са наложителни, но в измивни продукти не е трагедия.
Общо взето май е по-калпав продукта, нищо чудно в тези кризисни времена...

# 352
yoannabg, ако не те затруднява моля те, дай целия състав на шампоана, че голямо хвалене го хвалят тук този Цимент. В моя фризьорски салон нямат Керастаз и така не успях да ги разгледам. Наистина ли е толкова добър?

# 353
Ще напиша състава на една овлажняваща маска за лице и един пилинг. Много съм доволна от тях и ми се иска да споделя съставките. Дали си струват парите тези продукти?
Пилинга:
Water, Hexyldecil stearate, Cellulose, Hydrogenated Jojoba oil, Glycerin, Vitis Vinifera (grape) seed oil, Honey, Cetearyl wheat bran glycosides, Cetearyl alkohol, Potassium cetyl phosphate, Sodium acrylates copolymer, Parfum, caprylyl glycol, Sodium Dehydroacetate, Hydrogenated Polyisobutene, Xanthan gym, Sunflower seed oil, Phospholipids, Polygriceryl-10 Stearate, Glycyrrhiza glabra (licorice) root extract, Citric acid, Benzyl benzoate, Citral, Citronellol, Coumarin, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Limonene, Linalool

Маската:
Water, Glycerin, Isononyl Isononanoate, Vitis Vinifera (grape) seed oil, Sorbitan Stearate, PEG-100 Stearate, Glyceryl Stearate, , Ceteth-20, Hydroxyethilacrylate/ Sodium Acryloyldimetyltaurate Copolymer, Squalane, Cetyl Palmitate, Dimethicone, Cetyl Alkohol, Butylene glycol, Titanium Dioxide, Sodium Dehydroacetate, Caprylyl glycol, Polysorbate 60, Parfum, Tocopherol, Carbomer, Sodium Phytate, Sodium Hydroxide, Scutellaria baicalensis root extract, Acrylates/ C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Palmitoyl grape seed extract, Soduim Hyaluronate, Sodium Carboxymethyl betaglucan, Benzyl benzonate, Citronellol, Hexyl Cinnamal, Limonene, Linalool

Интересно ми е дали са необичайни съставките. Според специалистите дали ли са си труд лаборантите и химицте или не са особено иноваторски продукти.

Много съм нахална, повтарям се...
Сори, мислех, че съм отговорил...
Първият не ми се чини да е пилинг, но както и да е.
Да, добри с продуктите, но чак пък "новаторски"... още по-малко: "особено новаторски".

# 354
И аз така си помислих ама нямам много наблюдения все още и затова си питам. Пилинга се води за чувствителна кожа, с малки частички е вътре, може би скраб трябваше да напиша... На немски му викат пилинг.  Thinking
Започвам да си мисля, че ненужно се спекулира против силиконите. Попрочетох малко и в крайна сметка мисля е просто поредния рекламен трик. Пък и от опит съде, че като има силикони в даде продукт за коса и ми се отразява добре.
Още се чудя какво точно ми предизвиква червените петна по тялото като се къпя. Заподозряла съм Sodium laureth sulfat, но още не съм пробвала шампоан без него, само душ гел имам и не мога да знам със сигурност. Странното е, че петната излизат за кратко само по деколтето и корема, сърбят, появяват се след като си измия косата... Мистерия...

# 355
  • София
Здравейте!
В темата за добрата козметика нещо не ми обърнахте внимание. Ще нахалствам упорито и тук, пък ако и сега не ми обърнете внимание, ще пия една студена вода и т'ва е...
пусни чешмата поне 1 минута преди да пиеш!
Ама много си гаден! И злопаметен!
Аз вода от чешмата не пия... Да не говорим, че след като си измия лицето, си го изплаквам с бутилирана вода. И оттогава кожата ми живна.
А да не говорим, че ако водата не е държана в хладилника, съвсем не я ползвам за нищо.
И като стана дума за хладилника... НЕ си държах един околоочен крем в хладилника и такива ечемици започнаха да ми излизат от него  Shocked Ти пак кажи после, че е абсурдно да се държи козметика с консерванти в хладилник. ЩЕ те съдя! За здравнаи щети тогава ще те съдя!

# 356
P-r-o-l-e-t, и аз съм си мислила дали не е добре да си изплаквам накрая лицето с минералната и изворната вода, които пия. Не знам в момента точно с какви препарати се пречиства течащата вода, но едва ли е много хубаво да остават по кожата. А защо държиш бутилираната вода в хладилника?

# 357
P-r-o-l-e-t, и аз съм си мислила дали не е добре да си изплаквам накрая лицето с минералната и изворната вода, които пия. Не знам в момента точно с какви препарати се пречиства течащата вода, но едва ли е много хубаво да остават по кожата. А защо държиш бутилираната вода в хладилника?
Те хората си я пият чешмяната вода, камо ли да си мият лицето с нея  newsm78. на мен ми е интересно мнението на CI, дали е безвредна за пиене, че аз и на децата давам...

Искам да споделя za две находки:
1.за измиване:
Aqua, helianthus annuus seed oil, lauril glucoside, prunus amygdalus dulcis oil, cacamidopropyl betaine, sodium cocoylglutamate, polyglyceryl-3 diisostearate, parfum, aloe barbadenis officinalis extract, polyquaternium-10, tocopherol, carbomer, heliotropine, propylene glycol, sodium benzoate, citric acid
2. лосион за тяло:
aqua,helianthus annuus seed oil, octyldodecanol, , isopropyl palmitate, sorbitol, butyrospermum parkii butter, prunus amygdalus dulcis oil, polyglycerys-3, diisostearate, glycerin, simmondsiachinesis oil, rosa caninafruit oil, aloe barbadenis gel, capryl glycol, glyceryl caprylate, catearyl alcohol, dipropylene glycol, propylene glycol, sodium cocoyl glutamate, carbomer, heliotropine, sodium hydroxide, tocopherol, parfum
и двете са на бюбхен, първото е измивно нещо си (доста е течно, това му е неудобното). двуфазно- трябва първо да се разклати, че се разслоява. за деца се води, но аз си мия лицето с него и съм по-доволна от него, отколкото от нюкс, например. второто се води за бременни, но какво пречи? супер са като цена.
CI, искам да те питам, и в горния лосион има нелицеприятни съставки, като карбомер и пропилен гликол, трябва ли да се притеснявам от тях повече когато си мажа тялото, защото количетсвото е по-голямо?

# 358
letsgo, виж този крем за кръгове:
http://www.skinceuticals.com/_us/_en/catalog/correct/Eye-Cream.htm
ето състава:
http://www.dermstore.com/product_Eye+Cream_1324.htm
на мен ми е непонятен, но фирмата ми е интересна и смятам да си поръчам някои неща. ето този като начало, за меланинови петна: http://www.dermstore.com/product_Phyto+%2B_1915.htm
Ingredients: Water, Thyme Extract, Arbutin Glycoside, Glycerin, Uva Ursi Extract, Kojic Acid, Sodium Hyaluronate, Cucumber Extract, Citrus Bioflavonoid Extract, Phenoxyethanol, Herbal Fragrance
CI, дали ще свърши работа? струва 68 долара

# 359
Eveline Day Cream, UV filters, Q10+R, 30+
Aqua/Water, Isopropyl Myristate, Cetearyl Alcohol, Petrolatum/Cholesterol/Cetearyl Alcohol, Glycine Soya Oil, Octyldodecanol, Dimethicone, Propylene Glycol, Glicerin, Avocado Oil, Algae Extract, Water/Propylene Glycol/Acacia Senegal,Polysorbate 20/Retinyl Plmitate/Tocopherol/Linoleic Acid/PABA, Silica, Water/Glycerin/Propylene Glycol/Lecithin/Carnitine/Ubiquinone.Glyceryl Stearate SE, Glucose, Urea, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Triethanolamine, Allantoin, Phenoxyethanol/Methylparaben/Butylparaben/Ethylparaben/Propylparaben, DMDM Hydantoin, Fragrance, Disodium EDTA, Hexyl Cinnamal, Butylphenyl Mthylpropional (Lilial), Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde (Lyral), Linalool

Eveline Hydra Expert, Day end Night Cream, UVA and UVB filters, 25+
Purified Water, CetearylnAlkohol, Isopropyl Myristate, Mineral Oil, Petrolatum/ Cholesterol/Cetearyl Acohol, Ceteareth-20, Glicerin, Cyclomrthicone, Glycine Soya Oil, Water/ Propylene Glycol/Glycerin/Hydrolyzed Caesaipiania Spinosa Gum/Caesalpinia Spinosa Gum, Hydrolysed Collagen/Hydrolysed Elastin, CamelliaSinensis Leaf Extract, Glyceryl, Stearate SE, Butyrospermum Parkii (Shea Butter) Fruit, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Panthenol, PEG-8/Tocopherol/Ascorbyl Palmitate/ Ascorbic Acid/Citric Acid, Propylene Glycol, Polysorbate 20/Retinyl Palmitate/Tocopherol/Linoleic Acid/PABA, Mica/Titanium Dioxide, Acrylates/ C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Triethanolamine, Allantoin, Phenoxyethanol/Methylparaben/Butylparaben/Ethylparaben/Propylparaben, DMDM Hydantoin, Fragrance, Disodium EDTA.
Кремчетата са от евтините по принцип.
Бих искала да попитам следното:
1.   Има ли вредни съставки, ако има кои са?
2.   Имат ли противобръчково действие, защото като цяло употребата на кремове от мен е с такава цел, някакъв вид превенция?
3.   Кой от двата крема е по-подходящ за 31 години?
4.   Също би ми било интересно да изкоментирате и маслата на Икаров, толкова ли са натурални наистина (Например: Масло от Жожоба+antioxidant: Simmondsia chinensis oil, Tocopherol, Lecitin, Ascorbyl Palmitate), както и какво е мнението ви относно смесването им с друг вид козметика. Например, маслото от жожоба го наливам в душ гела си и лосиона за тяло. Това би ли подобрило качествата на козметиката или по-доброто им проникване в кожата.
Предварително ви благодаря!!!

Общи условия

Активация на акаунт