Отговори
# 90
Честит 8-ми март момичета  Hug
Пожелавам ви от сърце да сте най- желаните и обичани жени имайки на света

Иначе ние с бебка сме добре вчера тя така се въртя че направо имах чувството че ще изкочи от коремчето ми  Heart Eyes Голяма ми е гимнастичка  Laughing
Момичета да ви попитам преди бахте коментирали едни хапчета дето се пият преди раждането да не се налага да правят разни клизми в болницата  Embarassed че въпроса ми е как се казваха, че незнам в коя темичка бяхте споменалиимето  Wink Ако някой има инфо ще съм много благодарна  Hug
zinaida искренно се надявам положението с твоето бебенце да се подобри и всичко с него да е наред  Praynig бъди силна и за двама Ви и да но всичко се нареди добре  Praynig  Hug  Hug
А сега отивам да си нахраня мъжлето  Wink
Лек и приятен ден и се пазете че малко остана  Hug

# 91
ЧЕСТИТ 8 МАРТ!!! ДА СМЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ И АПРИЛ ДА ГУШКАМЕ НАЙ-СЛАДКИТЕ БЕБОЦИ!!!   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 92
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК БЪДЕЩИ И НАСТОЯЩИ МАЙЧЕТА!!!

АПРИЛ ДА ПОЛУЧИМ НАЙ-ХУБАВИТЕ ЦВЕТЯ -НАШИТЕ БЕБЧЕТА!!!

# 93
  • Бургас
Честит Празник, мили мами!
Не мога да се сетя за нещо по-женствено от това да дадеш живот и да си майка... тъй че, празника си е само за нас, независимо дали сме в празнично настроение  Hug  bouquet
Няма спане и при мен, а как ме боли... чак ми се плаче..., но... бебка си е в правото си да си прави място дето да си шава  Mr. Green

Отново да ви попитам за: масажите на бебо ( моля маминките, които вече имат опит да си кажат мнението), кога? (още от самото начало ли се започва), как? ( някакви специални неща сигурно се правят  Blush ) и въобще всичко, което може да е полезно като информация за една мама дето досега не го е правила...
Както и за възглавничката... имам спомен, че не се слага такава на бебо като мъничък, но не съм много сигурна дали е така и докога е така... кога се започва да се слага да спинка на възглавничка?
Сега сигруно ще си задам и на тъпия въпрос  Blush
Първо да ви се похваля, напълнихме къщата за нула време с бебишорски дрешки  Heart Eyes Heart Eyes Една мама от Бургас, сподели останалите дрешки от нейната госпожица, за което много и благодаря   bouquet Изпрахме и изгладихме и започнахме да редим багажа за родилното...
Въпроса ми е по отношение на обличане на бебо, защото тук искат и дрешки за всеки ден..
Та: 1 слой дрехи (бельо): ританки и боди
       2 слой дрехи: камизолка с панталонки или гащеризонче
Това ли е подредбата..., защото майка ми твърди че камизолката  едно време е била, за да се слага отдолу... 
По тази прични трудно ги окомплектовахме...  Blush

Четох много за секциото и малко се притесних от факта, че не се пие нито яде от предишния ден (на мен ми става лошо ако не хапна или пийна нещо повече от 2 часа), както и това че 24 часа си на катетър и не можеш да се обслужваш сам... Поне така разбрах... Може ли мамите, на които вече се е случвало да споделят?
Както казва desi054224 , не се става лесно майка  Wink
Желая ви много хубав ден пълен с любов    bouquet

П.П: rrivanova, такъв съм заплес, стискам палци твърдението на лекарката да е също толкова некомпетентно, колкото се оказва че е тя  Hug
galia1231977, Честит Рожден Ден на половинката ти!!! Да ви е жив и здрав и много да ви радва Simple Smile
Благодаря ви за милите пожелания за 'батко' ми  Hug

# 94
ben78 аз като родих преди 4 години първия ден бебето беше омотано цялото в пелени,следващите 2 дни им дадох камизолка и блузка с копченца а крачетата се бяха пак увити с пелена!Така че вземи си и камизолки и пелени и блузки!
keli_f аз не знам за хапчета за разхлабване,но има свещички които знам че ползват мамите-казват се eva/qu-6 свещички струват 8 и 40лв!Аз вече се запасих,казват че деистват за минутки! PeaceПо принцип в Бургаското родилно вече не правят клизми,дори и за секцио,на мен не са ми правили,както и на моите приятелки!Надявам се това да не се е променило че .... Tired Tired

# 95
Честит празник на всички, които тачат този ден.   bouquet Половинките да се представят подобаващо и днес.
galia1231977, честит рожден ден на твоят мъж! Жив и здрав да ти бъде!   bouquet
ben78, когато знаеш датата за секцио ще трябва да намалиш приема на храна от предната вечер. Няма как. Но все пак можеш да подложиш с половин бисквитка примерно. Издържа се. А и мисълта ти тогава ще бъде доста далече от всякакви мераци за похапване.  Wink
И катетърът е добро решение. С операцията контролирането идва като допълнително усилие. После, след раздвижването няма да ти трябва. Даже е и естетствен стимул (най-добрият е да си надглеждаш малкото човече все пак) да се движиш повече и така възстановяването да стане по-бързо.  Peace
Аничка,  Hug.

# 96
ЧЕСТИТ 8-МИ МАРТ НА ВСИЧКИ ЖЕНИ!!!  bouquetБЪДЕТЕ ВИНАГИ ВЕСЕЛИ И ЩАСТЛИВИ.И НЕКА СКОРО НАЙ-МАЛКИТЕ СЪКРОВИЩА,КОИТО ЩЕ СЕ ПОЯВЯТ ДА НИ НАПРАВЯТ ОЩЕ ПО ЩАСТЛИВИ И ГОРДИ,ЧЕ СМЕ ЖЕНИ.ЧЕСТИТ ПРАЗНИК,МИЛИ МОМИЧЕТА!!! smile3525 newsm51

# 97
  • София/Люлин
Честит празник! Пожелавам ви да сте обичани и много положителни пролетни емоции.   bouquet

# 98
desi054224 благодаря ти за бързото инфо  Hug точно те ме интересуваха  Wink

# 99
ЧЕСТИТ 8-МИ МАРТ!!!    bouquet

Бързам да се включа в темата, че можеше и тази да пропусна. Най-после свършихме с ремонта в коридора и в стаята. Останаха довършителни работи, но всичко тежко отмина и сега е едно чистичко и новичко.  Simple Smile
Вече имам определена дата за секцио - 26 март. Не зная в колко часа, но тогава ще е. Все си мисля, че бебчето ще бъде малко въпреки, че вече е близо 3кг. Надявам се всичко да е наред. За сега съм сравнително спокойна, но до датата сигурно ще се изпопритесня. Най-добрият и безопаен начин за зрението ми е секциото, и за това избрахме такова раждане. Тази седмица ще се заема с прането и гладенето на дрешки, за да мога другата да си почина едно хубаво, че то време не ми остана.
zinaida, стискам ти палци мила, дано всичките ти притеснения скоро преминат!
ben78 , и аз се чудя с какви дрешки ще обличам малката в болницата, защото ще ми я дадат на третия ден от секциото. За това смятам да взема от всичко-ританки, бодита, гащеризони от две части или цели, пелени.
galia1231977,  честит ти рожденник! Да е жив и здрав!

Има две неща, за които още се чудя: стерилизатор и количка. Ще ми се да купим електрически парен стерилизатор, защото не желая да стерилизирам на котлон или в микровълнова. Трудно е да намеря такъв стерилизатор, който да побира всякакви шишета и помпата на авент.

Последна редакция: нд, 08 мар 2009, 11:18 от sisely

# 100
  • Някъде там...
Честит празник!

Бен, аз си взех тази книжка: http://www.helikon.bg/?act=books&do=detailed&id=641393. Вътре е обяснено наглдно всичко, с много картинки. Мисля, че някъде я срещах и качена в интернет, но не помня вече къде...
Възглавничка не се слага на бебето поне до годинка, може да му сложиш под главичката калъфката от спалния комплект или сгъната пелена, за да се сменя по-лесно ако повърне.

# 101
  • Пловдив
Честит празник момичета ! За мен 8 -ми март винаги е бил ден на мама, не ден на жената, това си е денят на мама, от едно време е така. Затова макар, че го празнувам все още не съм изпитала истинската магия на празника, но смятам че и това ще стане, когато стана майка.
Много се радвам за всички мами, които са добре и още устискват фронта, жабче ти си истинска героиня, страшно ти се възхищавам и вярвам, че ще задържиш още малко твойте жабчета на топло в коремчето на мама. Зинайда - смелост само и положителни мисли, мисли как заслужаваш да имаш най-хубавото и сладко бебе и най-здравото и то ще се оправи.
Като ви гледам колко сте напред с подготовката и почвам да се плаша, честно ви казвам, понеже съм в 32 ра седмица си мисля, че има още много време и нищо не сме приготвили нито за бебчо, нито за мен, все се надявам като излезна в майчивство от 18 ти да напазарим набързо и да се подготвим за щастливото събитие. Така че малката да си кротува вътре в корема, че мам още не е готова.
Хайде момичета приятен ден и много положителни емощии днес и много обич да струи около вас.

# 102
# 103
Честит 8-ми март!
Пожелавам ви да сте най-обичаните и желани жени и майки!

# 104
  • Варна
Честит празник, мили настоящи и бъдещи майчета! Пожелавам на всички ни винаги да бъдем обичани мама и жени!! 

Общи условия

Активация на акаунт