Грил-тиган...

• 98 634
  • 207
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
Не ми се е получавало такова наслояване. Мъжът ми прави следното: след всяка готова пържола (или каквото пече) преди да сложи следващата сурова изтърква тигана с кухненска хартия да падне загорялото. Така хем не загаря още повече, хем следващото печено се пече "на чисто". Пробвай!

# 91
  • На земята, която е всъщност звезда.
За какво ти е телче? Ние мием само с веро и не сме имали проблем  Thinking.
Знам, че обикновено телче ще повреди покритието. И аз досега само с гъба и веро го мия, обаче остава някакво наслояване, което незнам как да измия. Мислех си,че може да има някакво специално телче  newsm78

Напръскване с обезмаслител и накисване?

# 92
Не ми се е получавало такова наслояване. Мъжът ми прави следното: след всяка готова пържола (или каквото пече) преди да сложи следващата сурова изтърква тигана с кухненска хартия да падне загорялото. Така хем не загаря още повече, хем следващото печено се пече "на чисто". Пробвай!

svetli - страхотна идея. Благодаря, че сподели.   bouquet

# 93
Всичко става  Peace Правя кюфтета, пържоли, пилешки флейки, всякакви зеленчуци (дори домати, става супер), риба, разбира се, наденички, кренвирши... Аз не слагам мазнина, ако е качествен, не залепва нищо (освен тиквичките понякога  Close).  Simple Smile Дава различен вкус от електрическата скара.
Но, разбира се, нищо не може да се сравни с барбекюто  Tired

Ако наистина става всичко, направо отивам да си купя... А какво е положението при готвене, със скарата пуши, мирише..после 2 дена се проветряваме?

Иначе съм голяма привърженичка на всякакви съдове на Тефал.

# 94
  • На земята, която е всъщност звезда.
Всичко става  Peace Правя кюфтета, пържоли, пилешки флейки, всякакви зеленчуци (дори домати, става супер), риба, разбира се, наденички, кренвирши... Аз не слагам мазнина, ако е качествен, не залепва нищо (освен тиквичките понякога  Close).  Simple Smile Дава различен вкус от електрическата скара.
Но, разбира се, нищо не може да се сравни с барбекюто  Tired

Ако наистина става всичко, направо отивам да си купя... А какво е положението при готвене, със скарата пуши, мирише..после 2 дена се проветряваме?

Иначе съм голяма привърженичка на всякакви съдове на Тефал.

А, по пушене нищо не може да надмине скарата.  Laughing В това отношение грил- тигана е като всеки друг тиган, само пръска повече, когато месото е мазно.

# 95
Чудесно, значи е време да поразгледам къде какво предлагат...!

# 96

Определено си струва  Peace Аз имам на итал.фирма Risoli,от две години го ползваме,наистина всичко става на тези тигани,вкусно,бързо,без мазнина,особено рибата става много хубава на такъв тиган.Пускам аспиратора на най-високата степен и след готвене наистина не мирише.   chef

# 97

Определено си струва  Peace Аз имам на итал.фирма Risoli,от две години го ползваме....

и моят е такъв и от по-скоро, но наистина всичко се пече много добре на него - зеленчуци, меса, наденици  и пърленки  Peace

# 98
Вече си харесах един на Тефал, ама в магазина не приемаха карти,а аз нямах пари в кеш... пречупи ми мерака, ама до утре Wink

# 99
Аз имам на Тефал и не съм доволна! newsm78
Май по-добре ми се получава  на оребрен тостер, отколкото на оребреният тиган.

# 100
  • Варна
Вече си харесах един на Тефал, ама в магазина не приемаха карти,а аз нямах пари в кеш... пречупи ми мерака, ама до утре Wink

Нищо. Купи си, направи шедьовър и ни покажи. Hug

# 101
Ех, не мога да се стърпя и ще се похваля-днес си купих и аз, моят е на Pyrex, струваше около 36 лв, 21/24 см, тоест е малък, но е доста тежък и масивен. Ето го и него    http://www.arc-international-cookware.com/en/products/stainless- … eel-cookware.php#. Като начало метнахме едни вратни пържолки, станаха страхотни и мъжа изобщо не съжали за покупката Crazy. Смятам и да направя пърленките, големият ми син ги обожава.

# 102
Честито!!!
Редовно да го ползвате и с наслада да си хапвате приготвената в него храна Peace

По темата аз имам на Ingenio Tefal /всъщност е две в едно с махаща дръжка/ и най редовно го ползвам.Не съжалявам,че наринах 42лв за тиган....,но пък и като тава го ползвам.  chef

# 103
МерСедес - честито тиганче  bouquet

Моят тиган също e Risoli, засега съм много доволна.
През уикенда, пробвахме скумрия печена на грил тигана. Получи се супер, не залепна и приятно ме изненада. В началото лекичко го намазах с четка потопена в олио, че се притеснявах.

# 104
Таня, само риба не съм пекла на тигана, но щом казваш, че не залепва непременно и риба ще изпека.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт