Май-чета и Май-ки (4)

• 10 647
  • 304
  •   1
Отговори
# 255
  • София
 psm  лека бременност   Hug

# 256
и да метна тук един въпрос, породен от една друга тема във форума.
вие оставяте ли децата си сами? например, за да отидете до детската кухня, за да вземете другото дете от ясла/градина/училище, за да напазарувате нещо на бързо? а за нещо друго подобно? ако да - в какви случи го правите?
няма да кажа за какво питам, че съм устата  Mr. Green

# 257
Никога не съм, но много ме загриза любопитството де CrazyКажи що питаш,плс Mr. Green?

# 258
  • София

та, защо питаш  Mr. Green

Не, не ги оставя. Няма как да се случи, малката само се чуди къде по нависоко да се качи и да се метне от там  ooooh!, а Митко си е още малък за да я пази  Whistling

п.п и аз четох темата.
имам една приятелка с три деца голямото е на 9г. средното на 5 и половина колкото Митко и малкото на 1г. и 8м. колкото Никол /почти/. Та тя ги оставя всичките сами и си ходи насам натам. Скоро даже бяхме се събрали да се видим 3-4 приятелки на обяд в една квартална кръчма и тя така ги беше зарязала да се гледат откарахме близо 4 часа без да звънне, а само чакаше сигнал от другата страна, но не се обади баткото и тя и седя спокойно.

# 259
psm, честито! Много се радвам! Hug Лека бременност!
Майк...да си призная Embarassed Случи ми се вчера. Ник спеше, мъжът ми го нямаше, а някой трябваше да вземе Лори от училище. Училището е на 3 мин път от вкъщи т.е. съвсем близко. Ами оставих Ник да спи, изтичах и взех Лори. Като се върнахме малкия още си спеше. Но за 5-10мин не мисля, че е голям проблем. Дори и да се събуди, той първо ме вика от стаята няколко пъти т.е. не реве като не ме види с отварянето на очите си. Гузно ми е малко, но беше прецедент при мен и за кратко.

# 260
Ако Андрей спи, а сестра му е вкъщи мога да си позволя да притичам до магазина. В никакъв друг случай не ги оставям.

Видях за коя тема иде реч. Оставяла съм Теди като бебе за минутки, за да взема ДК от градината до блока. НЕ съм нито гузна, нито нищо. Нямах избор. Спящо дете - иди дойди да оставиш. Будно никога. Разбира се става въпрос за минутки в буквалния смисъл.

Последна редакция: вт, 17 мар 2009, 23:40 от Julie

# 261
Да, при мен случая е същия. За минутки. И аз будно дете не бих оставила никога. Дайте линк към въпросната тема, плс!

# 262
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=378666.msg10556767#msg10556767

Майче, моето ЛИЧНО мнение е, че си попрекалила. Laughing

# 263
Джули, мерси.
Майк...извинявай, права си принципно, ама ми стана смешно като четох...Ако ме блъсне кола на улицата щеше да е добре, че поне Ник нямаше да е с мен Laughing Сори, не е смешно, наистина не трябва да се оставят децата сами Peace

Последна редакция: ср, 18 мар 2009, 00:22 от KSI

# 264
psm страхотна новина  Hug , лека бременност Hug

Аз не ги оставям сами Peace
Влизам да се къпя, понякога, и през две минути се провиквам да питам какво става.  Sad
А до магазина, вече редовно пращам баткото  Peace

# 265
 аз съм оставяла Явор и тичам до магазина или да видя парното в мазата,досега не съм имала проблеми обаче прилежно преди това му сипвам сок и му пускам филмче,той си гледа.

# 266
идеята е, че ако те блъсне кола и те откарат в спешното, детето ти ще остане само в къщи за незнайно колко часа, а не че колата ще блъсне и детето. че тя колата може и да те блъсне, докато си седиш в магазина с детето в количката, а доствчикът се напил и вкарал камион през витрината  Naughty
и всъщност идеята е за лично волеизявление, за прилагане на отговорна воля, и за действията, последващи всичко изброено по-напред. едно е хипотетичното случване или не на нещо зло, а друго е да приложиш личната си воля за това, да оставиш детето си само под предтекст, че нямаш избор.
джул - не съм била крайна ни на йота. запитай се защо навсякъде по света за такова нещо могат да ти отнемат детето. 100 % не е поради керайност. а и да е, такава крайност е наложителна, не, не е наложителна - изискуема е, в името на здравето на детето  Crossing Arms /... това го добавям - и друго - ако поставиш въпроса 'кое е по-важно - 3те буркана или детето ти', 100% ще стигнеш до правилното решение  Peace/
както казах - устата съм по въпроса и закривам темата за себе си и тук. не ви разбирам и не ви оправдавам. и няма да ви разбера, нито да ви вляза в положението, ако се случи нешо с изоставеното за минути дете  Crossing Arms
единственото време, в което съм оставяла камен сам, е времето,което ми е нужно на бегом да сляза 15 стъпала и да се върна обратно, за да отворя вратата, т.е. 20 секунди, и това се случва в случаите, когато камбата спи. ако е буден, винаги го вземам с мен за тия 15-20 секунди просто защото не виждам причина да не го правя. все още не се къпя, ако няма друг у дома, дори и детето да спи, а в кенефа влизам на притворена/отворена врата, за да чувам всеки шум. може и да съм параноична, но както казах - това считам, че е правилната тактика  Peace

камен тая сутрин спа до 7.15 - о, чудо! обикновено се буди в 6.30. друг е въпросът, че след като го приспах в 5.30 аз самата не успях да продължа с нощния сън  Tired

Последна редакция: ср, 18 мар 2009, 08:57 от маик

# 267
  • Перник
PSM, честито и лека бременност!

Сега и аз да се похваля, и около нас се очаква ново бебе. Споко, няма да е мое - сестра ми е бременна, т.е. ще ставам леля  Mr. Green

Аз не оставям Калоян сам, дори и ако спи. По закона за всмеирната гадост, ще вземе да се събуди и да се метне през решетката, докато съм в магазина.
За спането по корем - знаех си аз, че не е хубаво, но Калоян спи така от време на време, а аз спрях да го обръщам.
Да ви питам, на какви възглавници спят дечицата ви? Калоян спи на една никаква, дето се ступа и май му е ниска.

# 268
има много голяма разлика в оставянето сам. Едно е да оставиш за минути, видя, че оставих Анди да спи сам, за да сляза да ви отворя вратата. Имах една позната, която оставяше бебето часове наред и даже си ходеше до Дупница  Shocked То си спяло  Shocked Е това вече не го разбирам и аз.

# 269
Добро утро
PMS честито чудесна новина. Лека и безпроблемна бременност.
Майк е приключила темата ама и аз да кажа. Напълно я подкрепям. Никога не оставям малката сама. Когато трябва да отида до магазина я оставям на батко и, който е на 14 години и вече си е съвсем отговорен човек. Но даже и тогава не смея да се моткам. Набързо пазарувам и се връщам. И през цялото време ми минават безброй неща дето могат да се случат въпреки че съм инструктирала баткото ако стане нещо, да грабва бебето и да тича долу при комшиите. Това обаче си го позволявам отскоро а докато беше бебе не я оставях, защото все ме беше страх че може да се задави, а батко и няма да може да направи нищо. Май и аз съм параноична, щото  големия през деня стои сам но все още не мога да си позволя примерно да изляза някоя вече и да го оставя сам. А когато се къпя и малката е будна - може и да е смешно но го правя на отворена врата и тя стои пред банята. Това е. Сигурно съм крайна но само така се чувствам спокойна за децата си

Общи условия

Активация на акаунт