Ето пролет идва вече, пораснало е доста ЮНСКОТО човече! Тема№39

• 15 388
  • 285
  •   1
Отговори
# 195
  • София
rosicp, ако питаш за cengaroo victoria става за новородено. Има съвсем легнало положение. В Слънчице я гледахме за 316лв. Това без кош за кола. В Пиги хаус пак горе-долу токова беше или няколко лева отгоре. Аз я срещам по сайтове и за 261лв. Но мисля , че това е същата от миналогодишната колекция, защото на някои снимки на сенника пише '08...не съм много сигурна.

# 196
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН Таня! nbirthday
Бъди здрава, безкрайно обичана и щастлива!
Айя Да са ти живи и зрави рожденниците!    cook
mgamisheva Благодаря за табличката Hug

Последна редакция: вт, 10 мар 2009, 11:29 от (X) Щастлива Бубичка

# 197
mgamisheva, благодаря ти  Hug bouquet

# 198
Като сме подхванали въпроса за отношението в държавните болници, четох специално теми по този въпрос в Здравния справочник и мненията бяха 50:50, т.е. имаше момичета, които се оплакваха от отвратителното отношение и такива, които нямаха забележки спрямо държанието на персонала. Не малка част от тях не бяха плащали и стотинка нито на лекар, нито на акушер, нито на санитар. Така че според мен е много субективно и до голяма степен въпрос на късмет.

Аз също не бих търпяла такова отношение и ако някоя санитарка ми се прави на интересна и ме обижда, такъв скандал ще й вдигна, че свят ще й се завие. А ако аз не го направя, колкото и смешно да звучи, майка ми е такава устатница, че ще я направи на 2 стотинки. За Жоро пък да не говорим, какъвто е и едър, ще им вземе страха  #2gunfire

Колкото и рязко да се изказвам по тези въпроси, определено държа на мнението си, че не съм длъжна да давам пари на никого. Ще дам само на лекаря си, ако поиска, защото държа точно при него да раждам, а и на този човек ще поверя както моя живот, така и този на детето ми, пък той, ако иска, да си ги дели с акушерката, тяхна си работа.

В крайна сметка ние да не сме банки, някой нас пита ли ни какво ни е финансовото положение  #Cussing out

Да се похваля, снощи нали си бях самичка вкъщи - заспах още в 9 ч. и спах като къпана. Явно липсата на хъркане си се отразява  Peace

# 199
Geraldine благодаря за отговора.Ох аз направо ще се побъркам от чудене.Моля ви дайте съвет.Чудя се дали да не се спра на Чиполино - Раш.По магазините е 362 или 350лв.С два коша - единият за новородено.Много е лекичка - 10кг.Единственият й недостатък е че коша за багаж е малък.А плюса й е че мога да я купя от един склад за 290лв. и ще спестим доста. newsm78

# 200
Според мен, при раждането, най-важен е екипа и този, който го води, а условията зависят от възможностите. Цените частно/държавно може и да се изравнят в крайна сметка, като се натрупат разходите за ВИП стая и присъствие на бащата. Ще сравняваме през юли Wink

Вчера по едно време ми се ревеше от бяс... сметнах си разходите за осигуровки и майчинството по нетния доход. Спрямо началното ми планиране (по брутния, когато беше за 6 месеца)... та доходът ми ще спадне двойно... но пък цената за раждането евентуално ще се промени нагоре, няма да ме изненада Simple Smile

# 201
Момичета, миризливецът пак се размириса. Пуши през 10 мин. и не си мие ръцете след това. Получава се, че освен че мирише на вкиснато, вони и на цигари. Реве ми се вече, не знам какво да правя  smile3511 В момента съм си пъхнала носа в яката на полото ми, за да ми мирише на парфюм  smile3518

# 202
Aya, да са ти живи и здрави Бобо и Кико! Да ти носят много радост, да се гордееш с тях и да са страхотни батковци-мечта на една прекрасна нежна принцеса!

Таня, честит рожден ден! Нека тази година е изпълнена с много радост и щастливи мигове за теб!

Еваки, да имаш много щастлив семеен живот, хубавото тепърва да предстои за теб!

# 203
Здравейте рожденнички, мами и малки юнски спътничета  Heart Eyes
Аз ходя на консултации в 1-ва АГ при д-р Илиев...не мога да кажа дали съм доволна, защото нямам с кого да сравня- за пръв път ми е.
Та се зачудих дали да не се запиша и в някоя частна клиника- чувала съм, че отношението било по-добро и условията за раждане..
Дали можете да ми препоръчате такава в София може би е по-добре да е в Лозенец, където живеем  newsm78

# 204
Честит ражден ден на Бобо и Кико да са живи и здрави и все така да радват мама и да глезят лалката госпожица   bigdance2 newsm59  Gift
Честит рожден ден на Таня много здраве щастие любов и едно прекрасно бебче   bouquet  bouquet  bouquet
Честито и на булката и ви пожелавам да празнувате диамантена сватба  newsm51
Жералдин за меренето на таза става с нещо като шублер едно желязно такова и мери от кокал до кокал надявам се да ме разбра че малко наникъде го обясних
И не на последно място честит имен ден на всички именнички да си носите името със здраве и да бъдете много щастливи мами smile3525 smile3525

# 205
Aya да са ти живи и здрави малките сладури!!! newsm59  party023 smile3510
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН Таня! bdbaloni
evaki пожелавам ти много любов и щастие! txtloves newsm76 txtloves
Гъди, съчувствам ти за колегата Sick. Пиши утре как е минал теста за глюкозата, три пъти ли ще ти взимат? Аз май ще го отложа за петък, но първо ще питам дали е от вената и ако е няма да отида, защото ако смятат да напълнят три спринцовки на гладно и жадно още от предния ден, със сигурност ще припадна, а съм и с анемия. Не виждам смисъл от подобно мъчение, за да ми кажат след това да не ям сладко и тестено, които и без това почти не хапвам. Twisted Evil
Наистина къде се изгуби Deni deni, дано да е добре. Аз съм за срещичка, но в МОЛ-а на лекции и на мен май не ми се ходи.

Последна редакция: вт, 10 мар 2009, 12:04 от vanny_76

# 206
Гъди, абе що не му купиш на тоя тип един сапун и едно шампоанче та да се сети да се изъпе.
Аз съм го правила с една колежка преди години. Подарих и атрибути за баня за РД. И явно се усети та започна да се къпе веднъж в седмицата, че преди това го правеше веднъж на 3. Mr. Green
gmarinova , избор на екип всъщност означава избор на лекар. Останалият екип в родилното е този, който е на смяна. А на раждането ще присъстват избрания от теб лекар + дежурния, акушерките и санитарките.
rosicp , ако намериш РАШ-а за 290 лв. го вземи. Иначе над 300 лв. за Чиполино ми се вижда много. За тези пари има много качествени и хубави модели на Кенгуру.

# 207
Гъделичкова : Бих му казала директно на " Миризливеца". Това е бич за човек,особено бременна.
ЧРД на Таня, Бобо и Кико. Много успех ,къмет и верни приятели.

Утре съм на преглед и от сега ми пари на стомаха. Вчера беше такова мърдане ,че чак се притесних.
Постепенно ще почна да оправям къщтата,като си остана у дома.
Чакам да стане топло ,да циклим паркета и се чудя да пребоядисаме или тапети да сложим ????????????2 newsm78

# 208
Гъди, абе що не му купиш на тоя тип един сапун и едно шампоанче та да се сети да се изъпе.

Peace  И аз бих направила така , дори и без РД , ако не се усети - ще му кажа, че тъй като обонянието ми е страшно развито в момента, го усещам .... и , ако не иска да му  Sick , по - добре да не се навърта около мен, за да не изгори #2gunfire

bellaa , гласувам за пребоядисване  Flutter   redecoration

# 209
vanny_76, днес звънях в амбулаторията, за да разпитам за детайлите и доколкото разбрах, само веднъж ще ми вземат кръв. Питах и дали ще трябва да пия от глюкозния разтвор и жената ми каза, че ако не отивам за изследване за диабет, а само за глюкоза, няма да го пия. Също така днес вечерта мога да си ям, просто утре сутринта съвсем "на чисто" трябва да отида.

Мен повече ме притеснява фактът, че отделно трябва да пусна и ПКК, албумин, някакъв белтък и още 2-3 неща, за които предполагам също ще е нужна още кръв и дано максимум 2 колбички да ми източат и да си ги разпределят както си искат , защото съм сигурна, че ще ми прилошее. Или в най-лошия случай ще отида и вдругиден.

Франчи, една колежка беше говорила с този колега и директно си му каза, че мирише. Той беше взел мерки, започна да си сменя всеки ден дрехите и чорапите (те май бяха най-големия проблем), явно и да се къпе, но както се казва - всяко чудо за 3 дни. Нямаше и месец и пак започна с миризмата. А всеки обед отива и си пийва и следобед прибавя и алкохолен аромат към всичката гадория. С няколко колежки сме решили да помолим тази колежка пак да говори с него, на нея поне не й пука, адски е безцеремонна, защото това си е психически и физически тормоз от където и да го погледнеш  Weary

Общи условия

Активация на акаунт