Ето пролет идва вече, пораснало е доста ЮНСКОТО човече! Тема№39

• 15 753
  • 285
  •   1
Отговори
# 75
  • Плевен
Хей, здравейте, веселячки!
Честит празник вчера на всички ви, пращам ви много гушки и целувки  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Ние 2 дни бяхме у родителите ми, затова не можах да ви поздравя вчера.

Аз искам първо да чукна на дърво и после да се похваля, че с лежането и мегнерота, а може би и от системите в болницата, но се чувствам все по добре и контракциите ЗНАЧИТЕЛНО намаляха. Иначе зверчето вътре ме побърква с това ритане. Явно моето не е от стандартните, дето спят по 20 часа. Имам чувството, че ме рита 20, а спи само 4 часа  #Cussing out

Ех, Мисси, голям рев му теглих на това стихотворение, благодаря ти за него, страхотен подарък за празника, отдавна не бях чела нещо толкова мило и прекрасно.

А пък за срещата, както винаги, страшно ви завиждам, просто сте супер и се изяждам от яд, че не мога да съм вас на тези срещи.

За витамините - пих Матерна 2 месеца, но откакто прочетох, че изкуствено напомпат бебето и като лекаря каза че вървяло с 10-ина дни напред, ги спрях, щото не искам да се мъча да раждам зверче 5 кг  Shocked Twisted Evil Достатъчно ми е само спомена от предишното раждане и твърдението, че момченцата били с по-големи глави, та хич не ми се мисли направо.... Joy

Славена, дано детенцето де се оправи бързо, и моята с тази ясла нещо взе постоянно да е болна, ужас направо. А хемороиди и мен ме мъчат и се чудя как за ги боря...

Петя, съболезнования за баба ти, СВ. бъди силна и внимавай с тревогите, че всичко се отразява на емоциите и на бебчето, дано да намерите помощ от някъде.

Джералдин, ти питаше за лопедиума, не се притеснявай, че си го пила, лекарката каза, че няма страшно. А сега ти стискам палци за прегледа, че това втвърдяване го познавам много добре. Дано всичко да е наред.

Ох, дълго стана, ама като пиша веднъж на тема, така е.  Heart Eyes на всички ви.

# 76
Здравейте и от слънчева Враца  !   Hug  Усмихнат и спокоен ден ви желая Simple Smile

И аз изпратих тази сутрин моят съпруг в командировка.... в Панагюрище  ooooh!  Sad  за една седмица... Свиквам вече  Thinking

Иначе едвам спим нощем, изключвам всички отоплителни тела и пускам моето  Crazy   newsm03

Започнах и аз да ставам страшно често нощем,  ooooh! , само се търкалям в леглото...
Gydelichkova , разбирам те... Май трябва и аз да купувам нов панталон... този взе да ме стяга...  smile3506
mil_kuzmanova , стискам палци... и аз днес съм на преглед  Simple Smile Peace
lili_to , много добре сте направили ... аз не помня от кога не съм ходила на кино...  newsm78

Карате ме да се замисля сериозно за Матерната     newsm78  Confused

# 77
Аз пия Пренатал май бяха витамините-на билкова основа,преди това беше Матерна,но док ми ги изписа-и аз изпълнявам.

# 78
  • София
Здравейте момичета, чудесен ден е днес! Чакам майка ми да дойде след малко и излизаме на разходка. Много лошо е така като трябва да чакам някой, за да ми свали количката, защото сме на първия етаж и няма как иначе.
Gydelichkova, недей така с тези марули и салати. В момента всички зелени неща са тъпкани от нитрати. Изчакай да пуснат сезонните и тогава яж на корем, но сега недей.  Naughty
anyto, много се радвам, че си по-добре. За ритането, бебетата са вече са по-големи и не спят толкова много. Аз вчера питах доктора, защо така някои майки си усещат бебетата много по-рядко, а аз и Габи и това бебе ги усещам да се въртят и да ме ритат много силно постоянно. И той ми каза, че зависи много колко е голяма матката и колко е чувствителна. Аз съм с много чувствителна и затова имам и постоянни контракции и усещам и най-слабото движение на бебето, а и матката ми била по-малка. Така че явно и ти си като мен.  Wink

# 79
petia_tag, не им ли е дошъл сезонът вече? Ако не, кога? Вече си имат вкус на истински марулки и затова реших, че вече им е дошло времето и си купувам всеки ден  smile3506

# 80
Здравейте и от мен и ЧЕСТИТ 8-МИ МАРТ   bouquet на патерица  Embarassed Бъдете много обичани, ценени и глезени! А на всички ни пожелавам през лятото да си гушкаме най-здравите и сладки същества, заради които ще се чувстваме наистина жени!
Аз да се похваля за вчерашния ден.. след изпита, който беше насрочен точно за 8-ми  Crossing Arms точно за 8:00  ooooh! /взех го м/у другото/ тръгнахме за Пловдив. Пътувахме нормално на отиване, по пътя се чухме и с други  приятели, които ни настигнаха точно преди Пловдив в отбивката- Мак Доналдс  Embarassed /гузно ми е , че напоследък много вредни храни хапвам/ и така събрахме групата. Влизайки в Пловдив ме налегнаха едни невероятни спомени за една незабравима година, в която живях там... Grinning После бързо намерихме и Вис Виталис, обикаляхме вътре около 2 часа, имаше толкова много неща, пък аз се уплаших, че пазаруването в тази област ми е напълно непознато  newsm78 исках всичко  #Crazy и всичко беше толкова малко и сладко  Hug Все пак се поориентирах за нещата, които ме вълнуваха.
След обиколката в магазина решихме да се разходим по центъра, но духаше отвратителен вятър и само хапнахме и обратно към София.
И въпреки лошото време, настроението ми беше много добро /може би е от хормоните  Joy /
пък милото се държеше много грижовно през целия ден, отдавна не бяхме прекарвали толкова време заедно през деня и като че ли, това време ни липсва.
Вечерта след завръщането отидохме на ресторант с други  приятели, по случай празника, но пък получих няколко контракции и се уплаших доста, прибрах се бързо, и сега като се понаспах, се чувствам по-добре. Дано тези тревоги с контракциите са само около пътуването... май до края ще се лиша от всякакви такива рискове, колкото и да обичам да пътувам.

За витамините- аз пия само сокче от ХИП- витамините в него се усвоявали повече от бременната и не "подували изкуствено" плода.
За хемоглобина - пих Малтофер, като доки каза, че той най-малко дразни стомаха и е най-изчистен от всички медикаменти съдържащи желязо, освен ампулите, които изобщо не ми понасяха, но пък от малтофера ми пожълтяха зъбките и го спрях самосиндикално, след като на последните изследвания хемоглобина ми беше 120.
За ареолите - и моите почерняха, уголемиха се, имах и тези малки израстъчета, които в последствие си паднаха, после се появи и "аромата" и сега от две-три седмици съм си с обилно течение на коластра, дори взе да побелява вече. Надявам се и двете гърди да си останат толкова активни и след раждането  Laughing
Успех на всички с прегледите днес и да ни зарадвате после с хубави новини!
Е това е от мен за сега, пожелавам на всички много слънчев и усмихнат ден

# 81
  • София
petia_tag, не им ли е дошъл сезонът вече? Ако не, кога? Вече си имат вкус на истински марулки и затова реших, че вече им е дошло времето и си купувам всеки ден  smile3506
ами кога се яде великденска салата? Края на април месец, преди това всичко е тъпкано с нитрати и спанака също. Ако толкова ти се яде, си купувай китайско зеле и с него си прави салата, а краставицата бели дебело.

# 82
Ехо момичета здравейте  Hug радвам се,че не сте ме забравили!Искам да честитя празника на всички ви дори и със закъснение!!!!!!!!!!!Аз малко бях изпаднала в депресия,че кризата ни удари ама яко,та неисках да внасям негативи в темичките ни.Обаче да знаете не съм изпуснала и ред от това което сте писали Naughtyмилото казва,че съм пристрастена.Иначе ние с бебо сме добре като изключим ниския хемоглобин 106 на последните изследвания.Доки ми изписа да смуча таблетки желязо,но на 5-ия ден направих страхотно разтростройство и сега си чакам прегледа на 13-ти да видим доки какво ще каже.
petia_tag приеми и моите съболезнования!  bouquet Sv.дано баба ти да се оправи по-бързо Praynig Обещавам вече да не изчезвам без предупреждение Embarassed

# 83
Най-после мога и аз да пиша!
Първо - честит празник на всички на патерици (рожденички, именнички и осмомартенки)! Да сте живи и здрави, обичани и обичащи, пожелавам ви много слънце, усмивки, споделени мигове и магия във всеки ваш ден!

Снимките от срещата ви са много хубави, всички сте толкова лъчезарни!

Ние от петък след работа сме пътешественици - бяхме на рожден ден на братчето на мъжа ми, и не ни пуснаха да си тръгнем в събота, така че до неделя им гостувахме, чак в неделя по обед се върнахме и сума ти домашна работа имахме натрупана! Иначе неделната утрин беше много приятна - със свекървата ми получихме не 1, а по цели 3 букета - от мъжа ми, брат му и баща им - страхотни бяха!

Сега се връщам да чета (че както обикновено доста сте изписали) и после пак ще се включа. Прекрасен ден на всички!

# 84
Честит празник на патерици на всички жени и майки!
Нека бъдем обичани и ценени!

# 85
Здравейте и от мен Simple Smile Желая успешна седмица на всички мами Simple Smile

Относно Матерна... аз я пия,но въпреки това ми казаха,че бебето върви 2 седмици назад... не знам дали това има нещо общо Simple Smile

А за зелената салата... и аз ям почти всяка вечер, много ми е вкусна. А за нитратите сте прави по принцип,но то човек като се замисли май си ядем само боклуци като цяло Simple Smile   Hug

Днес въпреки слънчевото време се чувствам доста отпаднала Cry и не мога да преценя дали е от кръвното понеже не си нося апарата  Crossing Arms

Искам да попитам дали сте разисквали темата за това коя при кой доктор е решила да ражда или е още твърде рано за това? Simple Smile Или поне при кои лекари ходите на ЖК?  Heart Eyes

Мерси Simple Smile

п.с. И на мен зимното яке започва да ми става малко,но съм решила да си купя някаква по-плътна и дълга жилетка,с която ще се опитам да изкарам до по-топлите дни Simple Smile

# 86
Здравейте и от мен!
И аз днес съм на преглед, ще пиша после какво е станало, че малко се притеснявам от няколко дни съвсем слабо я усещам.

За витамините и аз пия сиропчетата на Хип, препоръчаха ми ги пред другите витамини. Предишния път пиех Матерна през почти цялата бременност и бебето се роди едричко, не знам дали е от тях  newsm78. Сега чух на няколко пъти, че ги отричат вече точно поради тази причина, че "надували" изкуствено бебетата.

*Di* завиждам ти благородно за хубавата разходка, която сте си направили. Обожавам Пловдив  Hug и се борех със зъби и нокти в работата когато има дело за Пловдив. Но за съжаление откакто разбрах, че съм с ниска плацента и контракции - край с пътуванията до Пловдив  Naughty Пази се и ти  Hug

# 87
Миме, радвам се, че се появи и си добре.
И друг пиши да не те мислим. Naughty
нитратите- В плодовете и зеленчуците има нитрати факт, но количеството им е същото и през зимата и през лятото. Един от начините да се премахне част от тях е, плодовете и зеленчуците да се потопят за 1/2 час в студена вода непосредствено преди консумация.
за витамините- аз не пия витамини, но въпреки това бебето си върви по-голямо.

# 88
Bella, честита количка, изглежда много проходима и удобна! Да си возиш един сладур в нея! Би ли споделила от къде е и цена (че ние още не сме направили своя избор)?

Sv, кураж, стискам палци баба ти да се оправи!

За витамините да ви споделя - откакто спрях фолиевата киселина в 4ти месец, не пиех нищо (до преди 2 седмици). Сега Докторът ми предписа Центрум матерна и Ферро фолгама (последно хемоглобинът ми беше 116) и си ги пия. Да си призная, отначало се ослушвах малко (хем заради това, че се старая да хапвам "полезни" храни, хем заради различните коментари относно химията, "напомпването" на бебчето и т.н.), но понеже на 2 пъти ме попита дали ги пия, и аз реших най-после да си ги взема. На 27 март съм на преглед отново, ще попитам до кога да ги пия. Засега не забелязвам да ми дразнят на стомаха или да качвам повече (но пък ги пия едва от скоро). Фолиева киселина си купих, а после погледнах, че има в Центрум Матерна и не пия отделно.

Гърдите ми определено са променени! Освен, че са много по-големи (от 2 месеца - чашка Д), около зърната са значително по-тъмни от преди (както и вие споделяте). Но повече ме притеснява друго - ареолата на едната е тъмно кафява, а другата - не чак толкова, дори с леко по-розов оттенък (чак започнах да се вкарвам във филми дали и двете ще имат кърма и т.н.). На някой друг "различни" ли са му?
За тези, които са на преглед днес - чакаме хубави новини!

# 89
  • София
Не мисля, че витамините Центрум Матерна влияят чак толкова негативно на бебето (ако не се прекалява с тях, разбира се). Едва ли две-три опаковки можат да навредят. А и чак толкова много да пълнее бременната от тях.... Попитах доки за витамини през грипния период и той ми препоръча тези. Според мен теглото на бременната и това на бебчо са много индивидуални измерители и зависят по скоро от гените.
А марулки си хапвам с кеф - взех си от разсадника на мама Heart Eyes
Отивам да купувам саксии, голям кеф. Дано наистина да е топло навън, че се моткам днес с една поличка  smile3534

Общи условия

Активация на акаунт