"Европейско кенгуру"

• 153 328
  • 626
  •   1
Отговори
# 165
НОВАТА10, съгласна 100% с теб. Моят син (3 клас) има 3 грешни задачи+2 нерешени. След състезанието съвсем сам си реши двете нерешени задачи, след моето изявление, че задачите не са трудни, но трябва ДА СЕ ЧЕТЕ. Не че това не го пея всеки път............

# 166
Дали пък не е време и в училище да почнат да ги учат на търпение, внимание и др. полезни неща???
До колкото споделям с различни майки, ми то навсякъде едно и също - в клас основната им задача е да се състезават кой щее най-бърз! И то в час по български, а не по физическо! Shocked

# 167
Вкъщи как работите върху търпението?

# 168
Мисля, че нещата са комплексни. Колкото и да работиш върху собственото си дете, то е за доста по-кратко време, отколкото то прекарва сред естествената си среда - своите връстници, което е времето, прекарано в училище,където учителят е най-важният, особено за началния курс, защото децата много, много го обичат и му вярват и т.н. !факт!РАЗВОДНИХМЕ ТЕМАТА, ДАЙТЕ ЗАДАЧИТЕ ОТ РУСКИЯ САЙТ, АКО НЯКОЙ ГИ Е НАМЕРИЛ, ЗА ДА ГИ СРАВНИМЕ!

# 169
От руския сайт задачите са за предните години, от тази предполагам ги няма нарочно защото има страни, в които състезанието още не се е провело.
       http://www.kenguru.sp.ru/
отидете на карта на сайта, там има задачи прошлых лет
        Някъде в сайтовете на канада или русия бях прочела, че по регламент на състезанието има задължителен процент съотвествие на задачите, вероятно тези които владеят френски са по - наясно, защото там е майчиния сайт. А и за тях състезанието е малко по истинско, защото имат и задачи за описване. Две доколкото помня, но аз не владея френски и не успях да пусна майчиния сайт на английски.

Последна редакция: чт, 26 мар 2009, 18:32 от ziun

# 170
Е как така руснаците не са обявили техните задачи, защото в някоя държава още не е проведено състезанието, а нашите задачи и отговори са обявени!  newsm78 Все се чудя и се мая.....

# 171
Ами сигурно сме дивите индии и никой не се опасява, че някой ще тръгне да сваля от нас. А и ние нямаме официален сайт на състезанието.
А и аз нямам представа дали при тях ги няма някъде другада издадени. Но мисля, че едва ли защото при тях всяко дете получава рецензия на работата си с анализ - видно от официалния сайт и то доста скоростно явно.

# 172
Не мога да разбера защо толкова бавно вадят резултатите за София, по принцип, за всички състезания?В другите градове даже вече са раздадени и награди! Струва ми се , че първи обявяват НПМГ, на сайта на СМГ никога не съм виждала резултати. Ако някой има инфо дори за изнесени по сайтове на училища, нека ги пусне, да сравняваме нивото, да не скучаеме, докато ги обявят след 14 дни от РИО!!!! пОНЕ ТАКА ПИШЕ!

# 173
Новата10, не се притеснявай, Сливен не е София, но и тук все още няма обявени резултати. Не знам каква е причината.
Видях, че другаде ги изкараха още преди 2-3 дни. Явно някъде си вършат раБотата по-добре и по-бързо, по-организирано!!!!Дано се променят нещата занапред и всички работят по еднакъв начин, за да даваме пример все пак на децата!!!

# 174
не е най - подходящия момент да пиша това но искам да отбележа един проблем. Аз съм 7 клас и съм на 2 място в един град (не е важно в кой), но там е работата, че нито една от петте госпожи в моето училище не ни е подготвила за участието а чух че за всички други предмети учителите са подготвяли съучениците ми, когато са ходили на олимпиади и подобни неща... Sad много съм разочарована...
(незнам дали съм го публикувала така че може да то има 2 пъти, за което съжалявам... Laughing

# 175
Здравейте !!!нова съм във форума,бавно се справям,но ще свикна За кенгуруто моят син участва втора година, така и не разбра,че трябва да чете условието на задачите бавно по няколко пъти и че трябва да прави проверка на някой от задачите.миналата година реши задачите за 15мин. и имаше 65т.,а тази година за 40 мин., още не знаем резултата   newsm78 ps. за Варна.
9

# 176
  • София
резултати от СМГ да е жидиал ниякои?

# 177
резултати от СМГ да е жидиал ниякои?

и аз търсих но досега нищо не съм открила

# 178
не е най - подходящия момент да пиша това но искам да отбележа един проблем. Аз съм 7 клас и съм на 2 място в един град (не е важно в кой), но там е работата, че нито една от петте госпожи в моето училище не ни е подготвила за участието а чух че за всички други предмети учителите са подготвяли съучениците ми, когато са ходили на олимпиади и подобни неща... Sad много съм разочарована...
(незнам дали съм го публикувала така че може да то има 2 пъти, за което съжалявам... Laughing

Няма място за разочарование! За състезания са необходими повече знания от тези, които може да получиш в училище.

Запиши се на курс или организирайте нещо подобно в училището. Мисля, че всяка учителка би отделила от времето си за по-любознателни ученици!  Peace

# 179
  • София
И синът ми е оплескал 5 задачи от бързане. Има 95 точки и го е яд сам на себе си. Все пак съм доволна, защото не ходи на курсове и не решава вкъщи задачи.
Говорих с директорката на нашето училише - 6-то и според нея днес навсякъде трябва да се обявят резултатите. Предполагам обаче, че ще бъдат изнесени в отделните училища, така че общото класиране за София сигурно ще се забави още малко.

Общи условия

Активация на акаунт