"Европейско кенгуру"

• 153 438
  • 626
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте мами, има ли некое дете от вашите , което да е ходилио на състезанието "Знам и мога"  ида се е класирало за национален кръг? За трети клас

# 391
  • София
Моето, но нищо не са ни казали още кога, къде  Thinking

# 392
  • София и там където не се пуши
http://www.rio-sofia-grad.com/ - в дясно математика гледам, че има резултати за 3 - ти клас предполагам, че там ще излезе някое съобщение.

# 393
Някой да знае решението на тази задача:                                                           
                                                                                                   44                         1
     Намерете сумата на естествените числа х , у и z , ако     ___ = 1+________________.
                                                                                                   37                                1
                                                                                                                            х+________
                                                                                                                                            1
                                                                                                                                      у+___
                                                                                                                                            z

Извинявам се за разстоянието между цифрите и дробната черта,но така можах да го напиша.
Като отговор на задачата  е дадено 10 , но какво е  решението?  newsm78

# 394
Някой да знае решението на тази задача:                                                            
                                                                                                   44                         1
     Намерете сумата на естествените числа х , у и z , ако     ___ = 1+________________.
                                                                                                   37                                1
                                                                                                                            х+________
                                                                                                                                            1
                                                                                                                                      у+___
                                                                                                                                            z

Извинявам се за разстоянието между цифрите и дробната черта,но така можах да го напиша.
Като отговор на задачата  е дадено 10 , но какво е  решението?  newsm78

Решението

# 395
Благодаря  !

# 396
Здравейте,
някой може ли да ми помогне с отговорите на задачите за 5-6 клас от 2007 г. на Европейско кенгуру?
Благодаря предварително!

# 397
Здравейте,
някой може ли да ми помогне с отговорите на задачите за 5-6 клас от 2007 г. на Европейско кенгуру?
Благодаря предварително!
http://www.math.bas.bg/smb/kenguru/2007/index.htm
В края на страницата.

# 398
  • София
В колко часа е началото на Кенгуруто тази години? Винаги е било от 11 часа и в Заповедта за провеждане пише 11 часа, а дъщеря ми твърди, че са им казали 10,30.

# 399
  • София
В 10:30 ги искат в у-ще, а самото състезание щяло да започне в 11.
Това поне по информация от моята дъщеря.

# 400
  • под Витоша
Искам да ви питам някоя от вас дали знае информация относно националния кръг на състезание "Знам и мога"? newsm78

# 401
Състезанието "Знам и мога " ще се проведе на 25,03,2010 в 10,00ч в Националния център за подготовка на ученици за олимпиади на бул.Драган Цанков
21 а . Ние получихме писмо от РИО

# 402
  Daniel@    От 11 часа но децата трябва да са по стаите 10.30 ,поне така е във Варна.

HugМоже ли някой да помогне  за една задача за 4-ти клас  ,от вчера е главоблъсканицата в къщи за нея :

Колко секунди са изминали ,ако малката стрелка на часовника (която показва часа ) се е придвижила -от 30 минути до 31 минути ?
Отговора е -720 секунди

Но каква е логиката  newsm78 newsm78 newsm78
За един час голямата стрелка изминава пет деления (тези които отговарят за минутите), следователно едно деление го изминава за 60(мин): 5 - 12 минути.
Например - от 30 мин (точно 6 часа) до 31 мин (шест часа и още 1/5, защото за 5/5 отива до 35 минути - 7 часа) са точно 12 минути, умножено по 60 секунди всяка минута - ето ги 720 секунди.
Така мисля аз.

# 403
# 404
  • Бургас

Ооо, мерси много! Моята математичка също Ви е много благодарна! Вече сверихме отговорите, от задачите за шести клас - само една, и то грешка по заблуда, на 27 -ма задача  bowuu!

Общи условия

Активация на акаунт