Мила моя мамо, колко те обичам само!

• 22 069
  • 291
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Май CRP означава именно някаква инфекция.
Преди малко се върнахме от Цибалаб. Срещу 32лв взеха гърлен секрет на Дияна. Надявам се само с/у тази сума да й направят и антибиограма.
Не знам дали да я пускам на у-ще. Педиатърката е на работа следобед. Но мисля само да й се обадя по телефона. Макар, че тя ще иска да види резултатите от кръвните изследвания.
Умрях от студ сутринта. Ще се надъхам за излизане и следобед Simple Smile

# 121
  • Варна
Привет! Преди да опиша вчерашните ни прегледи, да кажа че CRP е показател дали има възпаление (ние специално го изследвахме по препоръка на нефроложката онзи ден - при Вики е 0.59 (при норма <6). АнМаАри, предполагам знаеш, че гърлен секрет се прави на гладно и жадно, без хигиена на устата (без да си е мила зъбките). Стискам палци да ви поставят бързо диагноза и да започнете лечение.
Вчера първо ходихме на уролог. Не попаднахме на лекарката, която очаквах, но така или иначе този, който ми препоръчаха не е в Бг и не е ясно кога ще се върне и бях склонна на преглед от който и да е от урологичното отделение на окръжна болница. Според уролога тази аномалия е по всяка вероятност разклонение на пикочния канал към изхода му. От там не можело да влизат бактерии и не било проблем, че периодично се зачервява. Заключението му е, че не може да е причина за проблемите с бъбреците. Обаче след като му се направи контрастна снимка на пикочните пътища и се види дали е разклонение на пикочния канал и втори пикочен канал, смята че трябва да се съединят (да се направи операция, с която да се премахне тъканта между двата отвора).
Ще говоря пак с нефроложката, защото тя ни прати на уролог за да се изясни как е пикочния канал за да може да направи катетаризация, а уролога иска тя първо да направи катетаризиция и да направи цветна снимка за да види кое как е. Омагьосан кръг.
След това отидохме на невролог. Според него в двигателно отношение Вики е много добре. Успя да се справи с вкарването на малки играчки с различна форма без проблем. Обаче за говора... сме зле. Лявата половина на мозъка отговаряла за говора, а дясната за моториката. Каза,че и без да пием лекарства ще проговори, но не се знае кога - на 3г, на 4г, на 5г... А това води до изнервяне на детето, че не го разбират, а и другите деца щели да го избягват в бъдеще. Изписа ни ноотропил. За логопед каза, че ни е рано още. След месец сме на контролен преглед.
Nefertity , добре дошла при нас  Hug!

# 122
  • София
Вики, на гладно и направиха секрета, даже и вода не е пила (без хигиена на устната кухина). Дано при вас нещата се наредят бързо нещата.

Аз тъкмо се бях поуспокоила малко по отношение здравословното състояние на Дияна. От 2г до 7годишна възраст правеше по 2 отит-а на година. Ще го преживеем. Само да разберат какво й е. Ако е скарлатина, не би трябвало да я пускам на у-ще и трябва да е под карантина.
Алекс е добре. Заспа в таксито, на връщане от лабораторията. И той много разходки направи тези дни. Снощи като се прибирахме както размахваше ръце, така главата му падна назад и заспа Simple Smile Аз успях да поспя 4 часа.
Мисля, че щом до сега не лепна нещо от кака си, може и да не се разболее.

# 123
Вярно ,че възпаление показваше. Сега и аз се сетих. И антибиограма трябва да й направят. НАли уж такава е процедурата.
Дано бързо се оправи малката Praynig.
Вики -и при вас дано скоро всичко се изясни. Че с това обикаляне по лекари-ужас.
Само съвет от мен-не е рано за логопед. Аз ще водя Мария на такъв в понеделник. Естествено, ти си решаваш.
Успех Hug

# 124
  • София,
Здравейте момичета Hug, аз днес както Ви казах съм цял ден на компа, четох темата дето Нефертити ни е пуснала линка и ми е едно тъжно и тегаво, върнах се назад и добре че сме си самички в къщи с Вероника, до одеве се гушкахме, гушкахме. А сега тя спинка.
Ан- МАри в крайна сметка какво ще се окаже че е гнойна ангина или скарлатина, много странно, до онзи ден нямаше нищо обезпокойтелно и изведнъж какви отклонения в кръвната картина. Има нещо което работи в организма, ама дано се справите бързо с него и дано не е нещо сериозно.  Sick Дано не я заболят пак ушичките. А коя е тая др. Узунова от Токуда ли е, че нещо не се сещам точно за нея, а пък аз ги познавам всичките там, сигурно е някоя нова  newsm78
ВИки, а и на вас какво Ви се случва, просто не е за вярване, ужас, то чак като чудо звучи, ама дано не се налага да Ви оперират, леле много е малък още сладура. А този доктор как така стигна до извода, че може и да не проговори скоро  newsm78, много ми е чудно, как го преглежда, какво му гледа. ЧАк и аз почвам да се притеснявам, защото и ние не говорим кой знае колко, само отделни думички и другото въобще не и се разбира.
МИдичка какво стана с квартирата, намерихте ли нещо newsm78
МАй и аз ще взема да я заведа моята на логопед  newsm78, имам една позната, която работи като такава, даже собствен кабинет си отвори преди няколко години, ще взема да и се обадя! newsm78

# 125
Дани-в каква чуденка си само. Този емотикон се е изхабил направо.
Шегувам се Hug.
И на мен ми стана чудно как невролог може да каже това за говоренето ,ама айде. Чавдаров поне ми каза-това са въпроси,на които аз не мога да ти отговоря. Това са въпроси за логопед. Живи и здрви в понеделник да отидем и ще пиша какво са ми казали.
Направихме на Мимето капките на Улевинов. От довечера започвам. 3х2-нали?
За квартирата-чакам мъжо да се прибере и да ми каже. Че нали днес е работен ден. Намерихме Ескимо най-после.  Мария повърна първата доза. Така се стресна милата от вкуса. Дадох й пак и за сега няма проблем.Да видим как ще ни подейства. МАй ще трябва да й го давам малко по малко ,а не цялата лъжичка наведнъж,че страшно се задави. Незнам дали не е и заради това ,че  е много сладко. Ще видим.

# 126
  • София,
 newsm78 хм да наистина се е изхабил тоя емотикон  Joy Joy Joy
Ама то пусто все въпроси, и повечето без отговори  ooooh!
МИдичка, капките на Улевинов са сутрин и вечер само по три капки в ноздра, аз слагам по пет обаче Thinking. А винтамините, понеже и Вероника винаги ги повръща като и ги давам така, аз ги давам със закуската /преди и ги давах на гладно с малко вода, ама и се раздразваше стомаха, т. е. рефлукса и от това после повръщаше/, отделям в една капачка на шише малко от закуската и разбърквам в нея всички лекарства които пием в момента, сега и давам Кларитин и КИди и така си ги изяждаме без проблем, без да ги повръщаме и без да се дърпа Blush. Даже в упътването им четох, че се препоръчва да се дават с храната, така че  Hug

# 127
Да. Дават се по време на хранене. Ще пробвам и аз така да ги объркам.Не очаквах такава реакция. Но и тя сякаш се стресна от вкуса и се задави и повърна. Утре ще пробвам съвета ти. За зиртека дайте съвет. За сега съм го спряла. Питах педи колко се почива и да го давам ли пак ,а тя само вдига рамене. Аз от къде да знам. Хелче-помагай. И другите мами,де-ако знаят. Ама понеже тя последно заговори за него и благодарение на нея го спрях ,та...
А за капките-мерси .Май вярно так беше2х3. Дано ни помогнат и на нас.
А те колко време могат да се слагат? И се съхраняваха в хладилника ,нали?
И как дозирате капките? Аз като й сложа капкомера в нослето никога не мога да прецня колко капки слагам. А ,ако капкомера е извън нослето се притеснявам ,че не стигат достатъчно навътре в нослето.
Следобед съм на разкрасителни процедури. Ще ходя да се боядисвам.
Уф,Мимето май заспа най-после.

# 128
  • София
Дани, струва ми се млада лекарка, русолява, средно дълга коса, със закръглено лице. Май имаше някакви белези по лицето, може и акне да е било. Ние влязохме от малкият вход. Имаше няколко лекарки, може би дежурни, в антишокова зала (с/у регистратурата).
Ходих до ДКЦто, напразно, педиатърката почивала. Но хванах другата. тя каза, че това е някакъв вид стрептокок. И да не чакам, а да почвам с АБто. Довечера ще го започна, към 7, че се пие на 12 часа (да не дигам Дияна през нощите).

# 129
тя каза, че това е някакъв вид стрептокок.
Hug Дано скоро да се оправите. И аз си мисля че е по-добре да изолираш малкия от кака му колкото е възможно че май тези стрептококи са много упорити и се предават

# 130
  • София,
МИдичка капките ги слагам 7 дни не повече, а ЗИртека от колко време не го даваш, колко време почивате, ако издържите месец го спри, но ако виждаш че не се чувства добре по добре и го давай пак.
Ан - МАри щом трябва започвай АБ- то. Да ти кажа има наистина някаква такава инфекция, щото и Ицко нали беше с някакви упорити сополи две три седмици, че и баща му, а и Вероника заразиха, добре че с бактробана овладях положението. А на баткото нали не му слагах нищо и още си влачи сополите, таткото също. Май ще ги почна тях с капките на Улевинов, в тях има и малко АБ.
А Мидичка в хладилника ги държа около месец не повече и после ги изхвърлям и си поръчвам други, аз винаги имам в хладилника. А отделно си отсипвам в едно шишенце от Виброцил и си ги държа отвън в момента когато и слагам, защото като ги извадиш от хладилника и са страшно студени, трябва да ги топлиш. Naughty, та аз така си ги държа отвън и след седмица ги изхвърлям, после си отсипвам пак в малкото шише, когато ми трябват де.
Аз пълня капкомера почти до половината и и го изсипвам целия вътре. Имай в предвид, че капките са много гадни и после всичко ти изтръпва от тя. Но да ти кажа помагат, ако ти са възпалени сливиците, те явно са някакви специални капки. Мен като ме заболи гърлото и ми се зачервят сливиците и като си сложа от тях веднага ми минава, странно е, но наистина е така. ДАже и Ицко предния път ме караше да му слагам, че му минавало гърлото от тях  newsm78, а и при него се повлиява много добре задната хрема.  Hug Hug

# 131
Дано помогнат и на нас Praynig.
Ще пиша как са ни повлияли  bouquet.
Сега смених памперса на Мимето и видях ,че се е зачервило отдолу доста. Щом не ми даваше да го пипна.Едва я забърсах. Не е по дупето,а по външната страна на устничките.Дано е временно нещо. Намазах я с бочко да видим какво ще стане.
Напоследък изобщо не ми дава да пиша на компютъра. Само ми дърпа ръката и се нерви.

# 132
  • София
Мидичке можеш да направи седящи вани с отвара от смрадлика. Продават смрадлика по аптеките. На пакета пише как се приготвя. Един пакет - една вана. Алекс така го оправих последният път. Той беше стигнал до рани. След това го мазах известно време със Судокрем. Оправи се. Имах малка кутия крем. Купих си и голяма, но вече не мажа Алекс.

# 133
Опаа, привет момичета Hug
Прибрах се рано ,рано.сега отивам да ви чета Hug

# 134
  • София,
ГЕри ти нали и утре щеше да си там  newsm78 или аз нещо не съм разбрала! Hug
Мидичка аз мажа с Тридерм в такива случай от едно - две намазвания и веднага и минава, и после продължавам със Судокрем! Ан - Мари наистина е много добър и аз измазах вече една голяма кутия! Hug

Общи условия

Активация на акаунт