Септември'09 - 11

• 17 645
  • 295
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте  HugМиналата тема пропуснах ,но в тази да се запиша.
 Вчера ходих на БХС в Шейново,там ходя на частно.Кръвта ще я изпратят в МД,а резултатите след 2 седм. от мойта док.Тя като започна да ме гледа на видеозона и минута и нещо мълчи,аз вече ни жива ни умряла и очаквам да чуя най-лошото(след 2 загуби),тя обръща монитора към мен и започва да ми показва крачета и ръчички,а на мен започват сълзи да текат.. Embarassed ooooh! Абе тия доктори инфаркт ще ми докарат с това мълчане  Laughing Днес ще се обадя най-накрая да се запиша за ЖК.Избрала съм си болница Доверие ,но не знам при кого там  newsm78
 Валка, две момичета – мъжът ти явно е голям художник  Laughing
 Желая на всички само положителни емоции  Heart Eyes

# 181
  • Sofia
Ох, най-сетне се измъкнах от леглото. Вчера бях на преглед, но не можах да пиша щот съм толкова болна, че не мога да си дигна главата.Докторката ми изписа аугментин и някакво вагинално след това за мазане, щото от аугментина можело да се появят гъбички.
Как и кога се разболях толкова жестоко не разбрах. #2gunfireИ докторката ми вика искаш ли болничен и аз казах не и тя като ме почна, ама защо не искам, трябвало да лежа, толкова мъки вика да постигнем това бебе, сега не трябва да мислиш само за себе си.
Абе бая ми се накара и аз взех болничен най-накрая. И сега съм съм си вкъщи и ми е много зле, притеснявам се, че пия антибиотик, въпреки че докторката ме убеди, че е безвреден и е по-добре да го пия отколкото да не го.Иначе бебо е добре, имаме си по 5 пръстчета, сърце с ясно видими две камери и предкамери, стомахчето му е на мястото, гръбначен стълб непрекъснат.Абе сичко му е ок.
Спомням си, че аз вървя с валката и ние като нея рано бяхме видяли нещо като пишка, но вчера се оказа, че ще имаме момиче. Аз обаче съм много щастлива от този факт(цялата рода братя,братовчеди, всички имат момчета).Дано не му израсне пишка понатам, защото ние го гледахме на 2д та има някъв процент за грешка.  bouquet

# 182
Аз също се чудя къде да раждам, АГ ми изражда в Окръжна болница, Пловдив, чух много добри отзиви за родилното отделение там, за екипа, за условията. Моя приятелка миналата година роди там и е много доволна. За частните клиники не съм чула добри отзиви - не разполагали с достатъчно кувьози, нямали екип от специалисти, ей такива...
Ще видим, имам време да помисля.

# 183
Аз за раждането в началото си набелязах Токуда но за съжаление няма да можем да си позволим 2700лв  Shocked и това по здравна каса този ценоразпис поне е официалния видях че една мама пише за 2000 но и да е актуална цената пак ми се струва много. За това се спрях на Св.София (бившата ТК) на ЖК вече се записах а даже скоро като ходих за поредните изследвания отпред беше спрял един тир с мебели и всичко разтоварваха което ме зарадва, защото ако няма места по вип стаите другите може и да се търпят.

Да ви се похваля открих един страхотен магазин в който продават и дрехи за бременни и направо не можах да повярвам какви са цените - дънки за бременни 33лв. (същите като тези под колоните до пазара или в магазините Дева) разни блузки по 10-15лв. Аз съм много доволна че за 50лв си купих дънки и панталон Grinning на ул.Симеон се намира магазинчето ако някой се заинтересува ще обясня точно къде е.

На някой случайно да са му открили ешерихия коли в урината? Мен от ЖК ме успокоиха че не било опасно и да пия 3л. вода на ден така щяли да се махнат бактериите но като прочетох сега във форума за тия гадинки и много се стреснах...аз сега ще тичам до личната но още по телефона ме предупреди че направления вече няма и на нефролог само на частно ама като отида ще видиме...моля ако някой знае нещо по вапроса да пише Praynig

# 184
оп сетих се , исках да ви питам вие карате ли коли? и мислите ли до край да си карате?
аз лично да и доколкото четох май ще си карам и с колан до края.. само моя ме убеждава, че трябва да си спра ербега на шофьора и той като кара да се возя отзад, но с колан

Здрасти, карам кола всеки ден приблизително по час. Не смятам да прекъсвам работа до раждане, така, че ще се наложи да карам -има - няма 5 месеца още Simple Smile
Винаги с колан и с НЕизключен еърбег. Той между другото предпазва главата, а не удря в корема Simple Smile

# 185
Здравейте момичета  newsm51
Да се запиша и аз докато не сте запълнили темичката!  Hug
Тия дни си бях в къщи, че ни правиха парното в новата къща, а си нямам още нет там. Хубавото беше, че големия сняг го изкарах на топло пред телевизора, а не да се мъча да стигна до работата.

Добре дошли на новите мами! Лека бременност!
  bouquet
И аз съм от отбора на миньончетата - 155см., 47кг. в момента. Гръдната обиколка ми е скромна Embarassed ама напоследък се е увеличила с 4см. Нямам търпение да стане по-голяма та да си купя от сутиените, които винаги са ми харесвали, но съм нямала цици за тях Grinning И аз не съм качила до момента нищо, но не се притеснявам, защото доки каза, че когато трябва ще си наддам. Още си нося старите дрехи. На дънките махнах коланите, а по нататък ще наблегна на тези с ниската талия. Тия се оливат с цените на дрехите за бременни - дрехите в магазините гигант са за по-прилични пари  Shocked Кръвното ми е нисичко 90/60, но не ми е некомфортно.
Колкото до болниците - ще ходя на ЖК в Токуда. Имам приятелки вече родили там и са доволни. Все пак ще посетя и останалите болници в дните на отворени врати.
Много дълго се получи  Embarassed
Целувки на всички!

# 186
оп сетих се , исках да ви питам вие карате ли коли? и мислите ли до край да си карате?
аз лично да и доколкото четох май ще си карам и с колан до края.. само моя ме убеждава, че трябва да си спра ербега на шофьора и той като кара да се возя отзад, но с колан

Здрасти, карам кола всеки ден приблизително по час. Не смятам да прекъсвам работа до раждане, така, че ще се наложи да карам -има - няма 5 месеца още Simple Smile
Винаги с колан и с НЕизключен еърбег. Той между другото предпазва главата, а не удря в корема Simple Smile

Момичета доколкото знам след 8 месец не е препоръчително дори да пътувате с кола, а ако пътувате да се избягват спирачките. Аз лично първия кръвоизлив го получих след като целия ден ходих с колата насам-натам и сега само се качвам, когато ходя до болницата и мъж ми шофира. Може и да съм си го внушила, но си ме е страх, а тук и боклука си изхвърляш с колата, без нея не можеш никъде да отидеш. Всичките ми приятелки в последния триместър им бяха забранили шофиране.

# 187
Аз съм вече с 4 кг. отгоре и направо се плаща, а още съм в 3-ти месец.

Момичета, нормално ли е да кача толкова много кг.?
Качвам предимно в талията и на коремче...  

# 188
ladysunny, последния път като гледах в Токуда беше 2000 лв. с включения пакет за бебето, което за избор на екип си е горе-долу нормално. А на ЖК ходя в поликлиниката при един чудесен лекар, но за жалост той не изражда. Така че засега си остава Токуда.
А и да ви се похваля- преди малко усетих бебето  newsm44 . Точно като гъдел в корема е, просто е неописуемо, въпреки че беше едва доловимо. А понеже ми е и първа бременност мислех, че е доста рано, но и лекарят каза че като се опира в плацентата и е нормално да се усети леко гъделичкане Simple Smile
А май всички тук са миньончета, аз съвсем обратното 170- см и вече над 70 кг  Embarassed И аз съм качила 4 кг. от началото. Но важното е бебета да ни да са живи и здрави. Поздрави и успешен ден Simple Smile

# 189
  • София
Здравейте Simple Smile
tami1111 за аугментина и зината съм чувала, че наистина стават за бременни...а и около мен доста мами им се наложи да пият, доколкото знам единствено през първия триместър се избягват, но по-нататъка ако се наложи, нямало проблем.
За раждането живот и здраве като му дойде времено си мисля, че пак ще е в Тина Киркова...преди 2 години бях мн.доволна. Реанимацията си беше мизерия/бях секцио/ после си платих ВИП стая двойка. Бебето си беше непрекъснато при мен. Е верно, доста тегаво беше първите дни, щото си болеше, а бебето като се разплаче трябва да станеш....но си мисля, че бебето да е при теб е най-доброто решение, ако искаш да кърмиш, защото долу в общите стаи носеха бебета на 3 часа, повечето пъти майчетата не успяваха да ги накърмят. Кати я отбих преди 20 дена, когато получих леко зацапване и доки каза, че е време да спра да кърмя, иначе незнам докога щяхме да си откараме...Бях се замислила и за болница "Вита" скоро една приятелка роди там, нооо за 4 дена прекарани там, тя успя да се пробва да кърми 2 3 пъти, носеха й го добре нахранен и доста зор видя като се прибра в къщи да го върне на гърда. Иначе условията били перфектни, много внимателен поресонал, добра грижа за майката, абе въобще...

# 190
Discover и аз като теб, обратното на миньончетата - 1,70 см над 75 кг съм Sad , по принцип са ми тежки костите, не са само сланинките . Но напоследък и сланинките се появиха. Спореде мен докрая на бременността кантара ще си вдигне още много мнението за мен Simple Smile  badscale
Е после ще трябва пак да ги свалям, предния път бързо сравнително успях за 4 мсеца 15 кг. смъкнах, но беше сериозна тренировка   animal085 newsm39

# 191
  • София; Дружбето
Аз ще си раждам пак в Шейново. Останах доволна миналият път, а и не искам бебето да е с мен цял ден. Повече ми харесва да го носят на 3 часа, защото така успях да си почина и да събера сили за гледането в къщи. Но всичко е въпрос на избор. А и раждането е безплатно, което за мен е важно, защото финансово не мога да си позволя да си плащам и без това ще дам 400 лв за наблюдението в женската Rolling Eyes
Много се надявам май месец да разберем пола на феталната, до тогава нямам надежди, че ще го видят Crazy а и както казвате, не ща да си мени пола. Една от януарките до последно трябваше да роди момиче, беше накупила розови нещица и накрая се оказа, че е мъж Laughing а тя минала умираше от яд

# 192
Здравейте и от мен.  Simple Smile Имам удоволствието да допринеса в увеличаването на септемврийския отбор - 23 Септември ( първа бременност) Grinning
На всички бъдещи мамчета пожелавам безпроблемна  бременност и много слънчеви дни.  
   bouquet

# 193
Здравейте момичета Grinning
Току що се обадих за резултата от микробиологията и АГ ми каза,че е чист,но се разбрахме превантивно да си сложа Гиназола,та сега се чудя до колко на дълбоко да поставя този апликатор newsm78
Аз май съм забравила да ви спомена,че преди 2 седмици ни казаха,че бебо май ще е момченце,но още не е сигурно Rolling Eyes
ladysunny мен ме интересува този магазин,може ли инфо?Благодаря Hug
Аз още на първа страничка в темата попитах кой,къде,при кого мисли да ражда,щото от няколко дена чета тази тема:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=308283.0
Много ще е полезна за всички които са решили да раждат в ТК като мен.На мен болницата ми е на 2 мин. от вкъщи.А и в сряда мислим да ходим със съпругът ми на отворените врати в ТК,защото мисля и половинката да присъства на раждането Party Има много + които ме карат да родя там-близо ми е,има добри специалисти,харесва ми,че има самостоятелна VIP стая където никой няма да те безпокои(само аз,бебчето ми,TV и някой много близък(таткото,родителите ми)тък като VIP двойката си с още някой-от една страна ок,но ако и на мен и на  нея започнат да идват роднини Rolling Eyes.
За Майчин дом съм чула само ужасни неща,а и мои колежки са били там на практика и ми казаха,че няма да ме пуснат да стъпя там Close
И аз май усещам нещо като изтръпване от време на време-дали пък това не е бебо newsm78
Добре дошла bibsy   Hug

# 194
Бибси, добре дошла сред нас! Лека бременност ти желая и здраво бебче наесен!

Общи условия

Активация на акаунт