От кога се слага бебето по корем?

• 35 102
  • 69
  •   1
Отговори
# 15
  • На бял кон в Pierrefonds
Извинявам се на авторката за намесата ама да попитам кога започнаха бебчетата ви да се повдигат на ръце, когато са по коремче? Моята още не си отлепя гърдичките от пода. Само главата надига.

# 16
След първия месец.

# 17
някъде към 20 ден много и харесваше

# 18
Извинявам се на авторката за намесата ама да попитам кога започнаха бебчетата ви да се повдигат на ръце, когато са по коремче? Моята още не си отлепя гърдичките от пода. Само главата надига.

Ако си спомням правилно, някъде към 3-4 месец.
По темата :аз моя син към 15-20 ден май го сложих по коремче  Peace

# 19
  • София
Първото ми дете го сложих по корем, когато стана на 1 месец. Второто ми бебе спеше по корем от самото си раждане, значи от самото начало съм я слагала по корем. Сега мисля, че така е правилно. Ако имам трето бебе и него ще сложа по корем от самото начало.

# 20
Към 2рия месец.

# 21
Аз пък не съм ги слагала изобщо, докато не започнаха сами да се обръщат. Просто не им харесваше - и двамата се скъсваха от рев, докато не ги обърна пак по гръб.

# 22
  • в Надежда-та
Ми не съм до държала по корем. То милото така си забиваше главата като го сложа, че имах чуството, че ще се задуши. Оставих го сам да почне да се обръща.

# 23
От самото начало съм я обръщала по корем, но само колкото да закопчея отзад копчетата. В болницата ми казаха, че няма проблем, но само за толкова. За по-дълго чааак към 3-4 месец. Най-вече гледай детенце - то ще си покаже.

# 24
  • Пловдив
Аз от доста време слагам може би след първия още.Много е доволна и държи толкова изправена главата и не само главата, а тялото от кръста нагоре  Wink

# 25
И на мене педиатърката ми каза по няколко пъти на ден вече да го слагам по корем. Харесва му а и така се успокоява когато има колики

# 26
След първия месец можеш да слагаш по коремче.Така ни каза докторката

# 27
  • Анкх-Морпорк
Още в родилното ги слагат по корем. Като плачат много минават и ги обръщат, а главичката- наляво или надясно.
Даже гледах новородени близнаци, които с мърдане се придвижваха по корем, а нямаха 3 кг.
Не бива да се поставя бебето на меко, за да не му потъва носа, и е хубаво да е под надзор.
Отначло не могат да си вдигат главата, но към края на 1 месец трябва да правят поне опити за надигане.
Надигането на лакти се явява към края на 3-4 месец, а надигане на длани с изпънати ръце - след 6 мес.
Слагане по корем върху тялото на родител може да облегчава коликите, а стоенето по корем изобщо подпомага укрепването на шията, раменната мускулатура и ръцете.

# 28
Когато стана на един месец. В началото само вечер преди баня за да масажирам вратлето и гръбчето, после по-често.

# 29
Не си спомням кога ,но май доста раничко беше,защото той само така се успокояваше и заспиваше.Имахме зверски колики.Някъде около 15-20 ден.

Общи условия

Активация на акаунт