От кога се слага бебето по корем?

• 36 789
  • 69
  •   1
Отговори
# 30
На 2-3 месеца

# 31
за голямата не помня кога съм я слагала,но сега за малката педи каза като станела на 1 месец но аз я слагам и сега за по 5 минути ,добре и е вдига главичка и се "смее". Mr. Green

# 32
Сложих я преди да направи 1 месец,беше много жилава и не седеше спокойно.

абсолютно! даже не минахме през период да се учим да си държи главата изправена. от началото си я държеше, чак ме плашеше. а сега пък иска да сяда. както личи от лентичката е супер малка, ама се пъне да става и си вдига главичката и раменцата от легнало положение почти педя  Shocked ...

# 33
6те следя темата с интерес, 4е после да не задавам и аз съ6тия въпрос

# 34
  • София/Севлиево
Ами още в родилното при мен имаше едн мацка при която дойде една акушерка нейна приятелка и обърна сина и по корем-бебето беше на около 3-4 дни.Каза, че нищо нямало да му стане.
Станислав го сложих по корем на около 2 седмици.

# 35
  • Mars Hotel
Още в родилното видях акушерката да ги слага по корем и бях така  Shocked Питах не е ли много рано, а тя каза, че за малко можело, но под надзор, естествено. Та прибрахме се ние вкъщи и аз си я слагам, разбираш ли, по коремче, щото така са ми казали. Да, обаче на другия ден идва педиатърката и по случайност уцелва бебето по корем.
Направо щеше да получи удар жената. Буквално ми се развика, че ще си уморя детето. Изкара ми акъла. Аз, като неопитна майка, не знам кого да слушам, но реших за по сигурно да прекратя.
Та така, започнахме с редовното слагане по корем от края на първия месец.

# 36
Идвамата като навършиха 1 месец.Не всички но повечето бебета много се забавляват по корем.А и в това положение се успокояват коликите.

# 37
Малката беше на 15 дни,когато докторката ни каза,че е хубаво да стои по коремче няколко минути,но преди хранене.

# 38
  • София
Според мен, когато на детето му харесва така, но не по-рано от 1 месец! Сина ми плачеше и се нервираше до навършване на 3 месеца! Поради тази причина го обръщах рядко, а след 3 месец можеше да изкара по корем дълго време и да се забавлява така!

# 39
Да се включа и аз. Не бях слагала мойта по корем, но една вечер като ставах я сварих обърната и си спеше много спокойно. Май беше около първия месец. След това почнах да я слагам през деня за да мога да я гледам и след 2-3 дни спеше само така. Така и е удобно. Хем и коликите не я тормозеха толкова много. Сега си спи само така. А главичката тя сама си я вдигаше и я въртеше. Беше много сладка и смешна. Като малко пуйче все да си вдигне главичката да види какво става. Не че виждаше много добре ама...  Peace

# 40
Аз започнах да го слагам на около 2 мес., но мнооого протестираше и не искаше. Сега когато се обръща сам от гръб по корем стои пак 1 мин по корем и почва да мринка, защото все още не може всеки път да се обърне обратно сам.

# 41
От около 15-20 ден по съвет на ортопеда и педи(по 3-4 пъти на ден за по 5 мин.най-много).Но ако се замисля,тя от самото и раждане спеше много върху мен по корем .А като се събудеше започваше да се размърдва.При вторият преглед при ортопед(на 1м)бяхме похвалени ,че си държим главата идеално изправена и там на неговото легло се обърна за първи път от корем по гръб.Абе жилаво стана детето.

# 42
Като стана на един месец започнах до го слагам по корем, така ни посъветва докторката на първата консултация.

# 43
Да спи по корем - чак след като сам започна да се обръща.
А за гимнастика - още от началото го поставях по малко.

# 44
Около месец, а и детето ще си покаже.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт