Отговори
# 120
  • Русе
Добро утро и от мен!

Дано скоро получим добри новини от Деси  Praynig!

И аз съм доста зле със съня. А тази нощ пък не мигнах изобщо Sad. Като знам, че същинското безсъние тепърва предстои, се надявах да си отспя преди да родя, ама няма да я бъде моята.
Изпивам кафенцето и запрятам ръкави да вадя и аз разни дрехи и да видим какво има и какво няма, че трябва да се пазарува вече.

Хубав и спокоен ден на всички!

# 121
Добро утро милички  Hug
Първо дано всичко да е наред с Деси и бебчето Praynig Praynig Praynig
Е, снощи и аз не можах да спа, въртях се, ставах, лягах....ужас,а като знам че след раждането сън няма въобще.. Mr. Green
Честито на всички за новите покупки Peace Аз съм накупила малко дрешки и днес ще направя един списък с всичко необходимо за бебето / от интернет свалих няколко такива списъка, ама много дълги бе #Crazy/ и ще почна да отмятам вече нещата.

Лек ден на всички

# 122
Стискам палци на Деси  Peace

И аз не спя много добре, обикновено се будя към 2-3ч. и заспивам към 6ч.  Laughing
Предната бременност не бях така, спях много хубаво и до обяд  Rolling Eyes

С моите дрешки от Митко голяма мистерия. Реших да ги извадя онзи ден и да ги изпера и О' изненада - няма ги  Thinking Никъде.
Май в бързината да дам каквото съм отделила за на брат ми бебето съм дала и тези, които си бях запазила за второто ни бебе. Даже се разстроих малко и си поревах, ама голяма работа. Ще го облечем  Laughing Както каза баща ми - За какво съм ревнала, не стига, че горкото дете щяло цял живот да износва на брат си дрехите, поне като бебе да си е с негови  Laughing
Така, че сега почвам да пазарувам още бебешки дрешки.

И с тоя голям корем, нищо не мога да правя и  все се налага да чакам някои да ми свърши работата  Sad
И аз съм в твоето положение. Вече съм опаковала 2/3 от къщата и приятели я изнасят с бус на части, а аз ходя и подреждам в новата. Вчера поне 20 кашона съм разопаковала и подредила и много, ама много се натоварих, че даже през ноща сънувах, че ми изтичат водите и почвам да раждам. Затова днес ще го давам по-лежерно - само дрехи ще намествам  Crazy

# 123
  • София
  Стискам палци при Деси всичко да се развие добре, вярвам че лекарите ще направят най-доброто за нея и за малкото бебченце  Praynig
  Май е време и аз да си запиша някои номер, за да знам на кой да пратя смс ако тръгна да раждам  .
  Мога също така да оставя моя номер за всички, които имат спешно питане относно кърменето или номера на Консултативния кабинет по кърменето към МД.
  Малките са още болни сега и аз почвам да се разболявам и тези последни две седмици хич не ми се работи вече. Искам всичко да приключи, аз да съм си вкъщи, а малките да са здрави.
  Вчера бях на консултация, бебка е добре, не сме я гледали на ехограф само пулса и отчете лекарката и след две седмици когато отида да си взема болничния тогава ще я погледнем. Важното е че все още е с главата надолу и няма проблем да пробвам да раждам нормално. Мисля да раждам в ТК, като мисля да си избера Вип родилна зала и да изтормозя таткото да присъства на раждането 

# 124
  • София
И аз от сърце се моля всичко да е наред с Деси и бебето!  Praynig
Vaiza, Мигла, Bubcheto, аз също ще бъда на лекцията в ЦУМ, нали направо горе ще се видим - предлагам който стигне пръв да запази маса като предните пъти...
И да споделя още нещо - вчера майчето от Март-енките, което идваше с мен на последните лекции в ЦУМ е родило момченце - 3 300 гр, 50 см. В момента тя се възстановява от секциото и още е в реанимация, затова не смея да и звъня за повече подробности.
 Hug на всички!

# 125
Добро утро, момичета!
Честито бебче на мартенките! Да е живо и здраво, а мама бързо да се възстановява!
Aila, какво гази твоите момичета, че толкова време не се оправят? Бързо възстановяване на принцесите, а ти не се давай!
Хубав и усмихнат ден! Дано и новините днес да са само добри!

# 126
Здравейте!!!
Стискам и аз палци за милата Деси и за нейното бебче - дано всичко се оправи, а и да вземе да се ражда, мисля че в тези седмици шанса е огромен за бебчето  Praynig Praynig Praynig

Много ми е тежко напоследък, не мога да спя като хората, абе просто някакъв ад  Sad С първата бременност не бях така. Беше ми леко и спокойно, спях си като мечка, без да се будя и въобще много от сегашните неразположения ми "липсваха" тогава  ooooh!

И ние сме в малък ремонтец и всеки ден чистя и нареждам нещо

.... , ама много се натоварих, че даже през нощта сънувах, че ми изтичат водите и почвам да раждам.

И аз такива мисли напоследък имам след натоварването, на което се подлагам. Уж се вардя, ама то не може пък нищо да не бутна и после все се тревожа, че ще тръгна да раждам Sick Sad
Надявам се това да са само мой притеснения и да не се случва нищо до към 20 април Crazy, после "разрешавам" на бебката да си излиза на бял свят. Но до тогава - НЕ Naughty  Mr. Green

На консултация съм на 20 и се надявам всичко да е наред.

Приключвам, че прекалих малко повечко. Чао и лек ден на всички Hug

П.С. Ако някой разбере неща за Деси - да пише обезателно Hug

# 127
Добър Ден и от мен  bouquet
Стискам палци на Деси и дано бебо пощади мама и се появи чак в деветия месец newsm17
Ние в събота щурмувахме Айко и резултатът беше- два спални компклекта за бебо, един за нас и лятно бебешко чувалче. От Хиполенд си взехме и матрачето-кокос с пяна- малко е тъничко,аз исках да е по-височко,за да може да компнсирам факта,че леглото ни не е на степени,но като опипвах другите матраци и ми се видяха прекалено мекички, за това се спрях на този, пък и момичето, което ни обслужи ни каза,че нашият вариант е по-добър от ортопдична гледна точка.
Отделно ми подариха и чифт обиколници и сега имам и обиколници за смяна Simple Smile
За тази събота съм оставила избирането на ваничка със стойка- по принцип има от кого да вземем,но ако си харесам някоя новичка,какво ми пречи да си я взема Mr. Green, шезлонг за ваната и ще се огледам за протектор за матрачето и скрин за дрешките му. Двоумя се още дали да купувам от сега комплект за кърмене с помпа, стерилизатор и шишета...може би ще го оставя като се роди бебо-да видим как ще я подкараме първо с кърменето  newsm78  надявам се времето да е хубаво  и да става за разходка, ако не-от колата в магазина и обратно Grinning

# 128
Добро утро на вички ! Четох много имам да отговоря на един въпрос да ти кажа специално за корема знам единствено че когато се пуши ,пие алкохол , кафе и кола ,а също така се парави секс ( секс след 6 месец не се прави защото предизвиква контаракции) (аз секс не съм правила откакто съм бременна със наско не искаме защото ни е страх ) и последно не съм взимала никакви хапчета по никакъв повод моята генеколкожка ми се чуди че не искам да пия дори фолиева киселина се развива повече плацента и кореме е по голям и пълен с течности и тази подитост и излишък на плацента може да предизвика по ранно раждане , но не казвам че на бебето може да му има нещо все пак си е риск.Всеки си е намерил начина аз не правя тези неща и се чувствам перфектно .През първите 3 месеца не съм повръщала не ми се е гадели нямалала съм болки и т.н. Според мен карам прекрасна бременност до сега дий боже да е до края така. Всичките ми познати казват че за бременна съм много енергична ! Много се радвам че е така и пожелавам при всички да е така.
      Виждам че всички сте почнали да пазарувате нещо аз не сум купила абсолютно нищо само съм си избрала кошарата аз ви я показах но за всеки случай пак ще я покажа да чуя мнения а що до това защо не съм купила нищо то защото съм малко суеверна и казват че не е хубаво да се купуват неща предварително "рибата в морето аз тигана готвя" .Така искам да почна и аз да купувам просто изгарям от желание но имам един голям проблемтрябва да се сместя в рамките на 1000 лв може и по малко . Така ме е яд ама аз не съм виновна като казах на работодателката ми че сум бременна тя ме изгони от работа и вече 4 месеца не работя а плащам зверски осгуровки 200 лв на месец и то за какво за нищо.Милех си че ще взимам 420 лв майчинство а сега по новия закон ще е максимум 320лв.
      Деска изкренно се надявам да е всичко наред. Гледах един филм по нешионал географик и едни близнаци ги извадиха със секцио  в 35 седмица  всичко ще е наред сигурна съм  Hug Hug Hug

# 129
 dave86, да ти кажа и аз се чудя защо не искаш да пиеш фолиева киселина?

# 130
Аз само за малко ще се намеся пак Naughty
Не съм съгласна, че на пушачките им е по голям корема Crossing Arms. Аз пуша по някоя цигарка на ден откакто, не съм ги спирала, не мога, колкото и да ме е срам от това smile3511, но пък корема ми не е от най големите, и със Симона бях така и също имах малък корем newsm78
За секса - и за това не съм съгласна. На нас с мъжо от време на време ни се случва и това Mr. Green, даже сега имам и желание, а с първата бременност ми липсваше такова. Нека и другите мами да споделят по темата своите преживявания и мисли Crazy. Знам, че ако има контракции или болки, тогава е препоръчително да не се прави секс, но не и по принцип след шестия месец Peace

# 131
  • Велико Търново
dave86,много ми е трудно да ти подмина първата част на поста,но ще го направя,защото инъче 100%ще ме баннат,а пък както се вижда съм пристрастена към форума.Пишеш нелепостти Crazy

# 132
Dave86 няма да те нападам, но изобщо не съм съгласна нито за секса, нито за цигарите и другите неща. За секса съм чела и питала и знам, че е полезен даже и за матката.  А за цигарите пък знам, че не при всички разбира се, но по принцип при пушещите майки се раждали по-малки бебета, така че няма как коремите им да са по-големи. А за лекарствата вече всеки се решава какво и дали изобщо да взема.
 В албумчето ни сложих новата ми придобивка - количката  Simple Smile

# 133
Ами честно, ама и за малките бебета не съм съгласна, щото това го пише по статиите в нета и в списанията, ама пък моята дъщеря се роди 3,450 и 51 см. и за мен това не е малко бебе. Като съм чела и във форума по темата за пушенето и големината на бебетата - почти няма майка пушачка с много малко бебе newsm78
Не че оправдавам пушачките, и себе си също, но пък нищо не е доказано на 100%. Все пак не е полезно да се пуши   и който се отказал от вредния навик евала му правя bouquet

Големината на корема няма нищо общо с това, колко ще е голяма бебето и прочие.  Peace

# 134
Добро утро   Nature Partly Sunny

Стискам палци и се моля всичко с Деси да е наред, малкия Макси да кротува поне до началото на 9 месец, а ако ли не всичко да мине без проблеми и двамата да са живи и здрави.

Честито на мартенската мама да и е живо и здраво бебчето и бързо да се възстанови, за да му се радват с таткото.

Май и аз трябва да взема да направя списък за покупките, че за сега имаме само количката и смятам тия дни да направим сериозно турне по магазините.

Общи условия

Активация на акаунт