Отговори
# 165
Здравейне момичета! Hug
Днес във Варна е мрачен и дъждовен ден, като гледам и новините не са ни от на-добрите, но СТИСКАМ ПАЛЦИ за всички мами! PraynigДеси, Пъстроочке, Нинище, бъдете спокойни, всичко ще се оправи! Hug
Дидочка- много хубаво именце сте избрали!  bouquet
dave86 - момичетата са ти казали общо взето всичко, но искам да те посъветвам - има толкова много информация и в интеренет и в специализирана литература- информирай се и тогава прави такива изказвания!
Момичета да ви кажа все още има хора, които правят път и дават предимство на бременни жени. Днес ходих до НОИ да си изкарам перонален идентификационен код и имаше хиляда човекаа да чакат. За първи път, откакто съм бременна една жена дойде и каза да не чакам , а да влизам направо! Shocked Знам,че принципно би трябвало да е така и да не се очудвам, но .....явно в злободневието хората все повече забравят за човешката страна на отношенията... Стига с философстването, желая приятна вечер на всички ви!  bouquet

# 166
  • София
 Мили момичета, Деси, Нинище, Пъстроочке дръжте се и вие и бебчетата, сигурна съм че всичко ще бъде наред! Прегръщам ви много Hug
Platina ще се чакаме горе Peace
Madlena цвета на количката е страхотен, Crazy Deina и аз много харесах Hauck-a, със здраве да си ги ползвате 

# 167
princess77 има една такава тема в Клюкарника: "Как ви посрещнаха във форума" ...или нещо такова. Много е забавна. tooth
Аз от началото на бременността ми до сега, доста си пописах. Мен си ме кефи да комуникирам и съм вече пристрастена към форумите на БГ-мама (пък и нали от самото начало спрях работа Sunglasses, та имах време).
Не са ме "разкъсвали" до сега. Но винаги чета преди да питам, ползвам търсачката и съм пускала няколко смислени теми, след проверка, че няма подобни. Първата ми беше:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=358070.0
...защото се интересувах от наистина конкретна информация около раждането.
Е, имах едно леко посдъвкване в друга тема, с госпожа Люта чушка- пиперлийка, но в рамките на нормалното Mr. Green пък и беше забавно и съм сигурна, че е готина жена.  Laughing Иначе го има това, че повечето нови, задават наивни въпроси понякога, и "дъртите" се дразнят и става една мътна и кървава. Joy Малко си е злобничко, но в повечето случаи са прави.
Мадлена, не се изчервявай.  Party На черното, не може да се каже бяло. Което си е красиво, си е красиво. yes
Между другото, кажи го този педиатър, може да ми е полезно. Hug
За болниците и лекарите още се ровя и колебая. То от толкова четене и ровене, съвсем се обърках...
От Тината се отказах, просто не я усещамдобре тази болница. За сега Окръжна ми е фаворит и трябва да разуча за новото ми попълнение Втора градска... #Crazy
Иначе и на мен не ми е ясно много как става с педиатъра Blush и за това благодаря на Бейлис за споделеното инфо.   bouquet
ПП. Момичета и аз съм на лекцията на 20-ти. Мислех да я пропусна, но ще дойда, че ми липсвате.

# 168
Дендри тук можеш да прочетеш повече за Окръжна болница , аз също съм се ориентирала натам и съм питала повечето неща които могат да те интересуват и много други де  Crazy http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=339222.msg10501813#msg10501813

Деси, Нинище, Пъстроочке момичета дръжте се още малко всички сме с вас  Hug Hug Hug

# 169
Пъстроочке  Hug Hug  Hug
Стискам палци всичко да е наред Praynig , ти стискай крачетата Mr. Green
Какво става с всички, направо се шашкам. Тази 27 тема носи лош късмет ooooh!

# 170
Момичета, да ви питам някой дали знае лек за мойта болежка, че днес търсих-търсих и нищо не намерих. От вчера ми е захлъхнало едното ухо и нищо не чувам, много е дразнещо. Някой знае ли какво мога да направя да се оттърва от тая мъка Sick 

# 171
Радвам се, че новините не са отчайващи, а само мааалкоо по неположителни yes Горе главите момичета и вярвайте, че нещата ще се развият по най-добрият начин thumbsup Аз вярвам, че в нашата тема ще има само и единствено добри новини Heart Eyes
Да докладвам за педиатрите, защото проучих bowuu Ако харесвате личният си лекар и той работи и като педиатър или със определен педиатър, веднага след като ви изпишат (същият ден) му звъните и докладвате, че сте си в къщи. Той трябва, до седмица, да дойде у вас да ви види и да даде наставленията си. След това когато излезе ЕГН-то на детето (от общината) той трябва да запише детето в своите си бумаги, вече официално. Ако пък решите да изберете произволен педиатър - трябва първо да отидете при него да се запознаете (това се прави предварително - например сега), да си поговорите, той да ви каже дали може да ви поеме и евентуално да ви предостави телефона си. След това схемата е същата. Малко не ми стана ясно това с ЕГН-то и общината, но ще проуча и този въпрос и ще ви информирам bowuu Все пак ако на някой са му по ясни тези неща моля да ме прекъсне и да даде по достоверна информация Rolling Eyes
Dendri аз съм твърдо ЗА Окръжна yes Като гледам термина ти е след моя и ако до тогава още се чудиш щом мина от там ще споделя всичко в подробности.
madlena сестра ми ражда в МД и е страшно разочарована, ядосана, втрещена....не намирам по силна дума. Извинявай, че така ти натрапвам моето мнение, но ако нямаш многооооо ама многоооо сигурен човек там не рискувай. Извини ме още веднъж за категоричното ми изказване.

# 172
  • София
Здравейте мили момичета! Hug

Многото мина.......да устискаме още малко......Нинище - слушай Зайо, абсолютно е права, Пъстроочке - имам позната, която от 4 месец е била с 3 см. разкритие и всичко е минало успешно, ти си съвсем близо до финала......не ставай от леглото!
Деси само бъди спокойна, лекарите сега ще направят нужното за теб и всичко ще е наред!
Айла! пожелавам ти бързо оздравяване на сладураните!
Мадлена изборът на педиатър е нещо, което за мен е много важно, защото искам да съм от рано спокойна на кого ще се доверя и затова не искам да го оставям за след раждането. Искам като се прибера от болницта  веднага да дойде проверен педиатър и  редовно да ни посещава. Да мога с него да планирам всичко - къпане, прием на витамини, режим на хранене и т.н.  Още повече, че ние сме без кола и поне до 3 месец ще искам всички наблюдения, ваксинации и т.н.  да стават вкъщи.
Дендри, Платина, Вайза - надявам се да си видим на 20....и на мен ми липсвате, както казва Дендри. Бубчето, ако можеш ела с  твоя рожденник !
Успех на всички мами! И аз се крепя....още поне месец да издържим! Освен това ми е страшничко......е, Дай Боже - ще вярваме, че всичко ще е наред  ще сме силни! Praynig

# 173
Здравейте момичета. Първи да кажа че Деси е в болницата и се чувства по-добре.
Все още е със силни контракции но са и обещали, че няма да я изпишат докато не спрат или не  се стигне до раждане.
Тя се притесняваше да не я изпишат и нещо да се случи докато си е вкъщи.
Марков естествено така се е изцепил, че и и изкарал акъла, та тя направо не е знаела на кой свят се намира.
Тоя човек явно няма микакъв усет как да се държи с пациентките си . Явно му доставя удоволствие и се прави на ударен ли не знам и аз.
Днес отишъл при Деси и си поговорили, защото видял че тя се е стресирала здраво. Голям тъпанар ... извиняваите ама...
Та казал и че каквото и да стане, бебето ще оцелее, дори и да се роди преждевременно да не страхува. Седмица по-рано би било опасно още защото се водело аборт, но сега вече се води преждевременно раждане. Така че който е стискал палци да продължава да стиска. Дай боже и другите мами да се закрепят и да мине без аварии за всички.
Аз преди 2 часа бях на преглед да го видим и нащо момченце. Вече е 1700 гр. и се е завъртял с главичката надоло. Забил си е муцунката навътре и колкото и да го побутва доки само едно ушенце видяхме и едно оченце. Нямаме си портретна снимка този път. На тати ще му пратим едно уше , едно дупе , и едни мъжки атрибути  Joy Joy Joy
Иначе като го измерихме целия човечец доки смята че за 10 - 12 май можем да сме вече щастливи родители. Секциото ми е обещано.
Тати може да си резервира полета за 10 Май.  и на 12 ти ще раждаме  newsm10
Иначе сърчице , пъпна връв главичка, мозъче всичко му е ок на бебчо .

# 174
Slavaa, мерси за темата.  Наистина е много показателна. Hug Чела съм я цялата, от кора до кора и я следя редовно.
idar, знам за теб, че и ти си се ориентирала на там. Ще чакам за подробности - само хубави новини да донесеш от там.
Айла наистина... оздравявайте бързо и да низарадваш скоро с хубави вести. Peace
Фелина, това е чудесно за Деси! Виждам светлинка в тунела. Толкова се радвам, че нещата се нормализират. Да е жива и здрава и всичко да се оправи.

# 175
  • София
Здравейте,мамита!!!
Стискам палци за  Деси, Нинищте,Идар,Пъстроочка, Hug Praynig Praynig Hug.Всичко ще бъде наред. Hug Hug Hug
Аркси, искам  да те питам  за тези  плакати/стикери/ дето се лепят. Върху  какво се лепят? В  нашта детска  стая, има латекс/прасковен цвят/ , но ми се искаше да има  нещо по-весело/като няма  детски тапети Confused/И  какво има ги в Бриколаж, колко  струват?
Някой питаше за кашлица- Стодал/хомеопатичен сироп/.
Браво  за Деси, само така!!! Hug
Честити готини покупки на всички  пингвинчета Blush и техните бебчета.

Последна редакция: вт, 17 мар 2009, 18:23 от oli4ka

# 176
  • Велико Търново
Добър вечер и от мен  LaughingТо било хубаво да си мома англичанка макар и половинеста Mr. GreenС Божидара се сцепваме от разходки не ни бърка,че вали и е гадно времето Crazy

Ще стискам палци и ще насоча/доколкото мога/ всичката си положителна енергия и мисли към Деси,Пъстроочка и нероденото момиченце на Нина.Аз от Марков и по-точно от прегледа съм доволна за това няма да коментирам нищо Naughtyда се надявам,че е сбъркал за бъбреците Praynig

Мадлена,честита ти количка-прерових ти последните публикации да я търся,а тя била в албума.Признавам си аз почти не влизам там,защото не ми е удобно CrazyЗащо се отказа от Бугабо-то?Чисто любопитство Laughing

За ЕГН като излезе акта за раждане там има и ЕГН.Нищо притеснително за мен.

За педиатъра -ще се доверя отново на педиатъра на Божа,която е с частна практика.За ваксините няма проблем.

За болницата,която съм избрала тук едва ли някой се вълнува,ама да си кажа-град Плевен,държавната такава.

Дендри,тя Лютата чушка от край време ми седи малко недоклатена,ама ще се оправи.По рано бяхме в една отчетна тема и тя си беше сменила ника и една нова потребителка честити месечинките на децата и пропуска нейното и тя като се вкисна.Аз от сега казвам,че месечинки не честитя на бебетата и не държа и на моето живот и здраве да се честити.

За форума-май съм пускала само една тема и познайте за какво беше Mr. GreenЗа колички CrazyВинаги за всичко съм намирала информация и не се е налагало да задавам безумни въпроси.Ама то тук една голяма част от потребителките са писателки,а не читателки Crazy
Аз и друг път съм го писала,но аз приех форума като все едно съм на гости.Запознах се с правилата на домакините и се опитвам да ги спазвам.

Спирам да пиша,че на детето супата ще тръгне да ме търси,а то милото се е съблякло голо и се пече на морето CrazyТуй от мен хубава вечер!

# 177
Добър вечер, аз вече съм се опнала на леглото и нямам намерение да мърдам  Crossing Arms. Днес имах доста работа и малко съм уморена  Wink
Лекарката се казва д-р Обрешкова и работи в Правителствена болница-София. Известен хомеопат е и освен това със свеки са работили преди години заедно и се знаят от 100 години и тя горещо ми я препоръчва. Бях срещнала няколко положителни мнения за нея във форума. Ако някой иска мога да му дам телефона и, но не знам дали работи със ЗК.

...
Мадлена,честита ти количка-прерових ти последните публикации да я търся,а тя била в албума.Признавам си аз почти не влизам там,защото не ми е удобно CrazyЗащо се отказа от Бугабо-то?Чисто любопитство Laughing
...
Сиска и миналия път спомена Бугабу-то, но забравих да ти пиша, аз по принцип не се бях ориентирала към нещо конкретно, мисля че ме бъркаш с някой друг  Grinning
И благодаря, дано да ти е положително мнението за тази количка. Струва ми се стабилна и е доста маневрена, само не знам как ще ми влиза в багажника   Crazy

Допълвам си поста:

....
madlena сестра ми ражда в МД и е страшно разочарована, ядосана, втрещена....не намирам по силна дума. Извинявай, че така ти натрапвам моето мнение, но ако нямаш многооооо ама многоооо сигурен човек там не рискувай. Извини ме още веднъж за категоричното ми изказване.
Не се притеснявай въобще, ничие категорично мнение не може да ме накара да направя каквото и да е  Simple Smile. Просто събирам мнение и не бих се разсърдила на никой, все пак всеки има право на избор   bouquet

Последна редакция: вт, 17 мар 2009, 19:15 от madlena_bg80

# 178
  • Стара Загора
newsm44 newsm44 newsm44 много се радвам,4е нещата с Деси се стабилизират Felina дръж ни в те4ение ако имаш вести....Сиска79 извинявай ама какви са тези месе4инки  newsm78 за пръв път 4увам просто ми е интересно за какво става въпрос оби4ай от някой край ли е това .....Лека ве4ер и да се наспите хубаво ей  Heart Eyes

# 179
  • Велико Търново
Като се родят бебетата и се почва по дата да се честитят един месец,втори месец и така нататък.Не е обичай,а масова практика в отчетните теми.

Мадлена,не мисля,че те бъркам или и в продавалника има мама с ник като твоя Crazy
Тази количка ще влиза трудно в багажника Crazyинъче нямам лични впечатления.

Общи условия

Активация на акаунт