Край с цигарите! - тема 7

• 21 353
  • 414
  •   1
Отговори
# 255
Другарче, не се кахъри zа такива неЩа. Няколко месеца не се много и бърzо Ще минат. И да zнаеШ, че всяко zло е zа добро. Аz вече бях zагубила вярата си и не вярвах в никой и ниЩо. Особено след неуспеШното ин витро. Към днеШна дата се радвам, че не се е получило, zаЩото съм Щяла да го zагубя. Открих, че съм носител на оЩе една мутация и беz терапия е много малко вероятно да иzнося плода. Сега вече zнам какви мерки да предприема при следваЩия опит. Така че не се притеснявай, всичко Ще се нареди.  Hug

# 256
  • In a surreal moment!
Миле - ако можеш разкажи малко по-подробно. Бегло съм прочела , че заради мутации идват в Плевен при доц.Конова и вливат имуновенин....или бъркам ....не съм запозната , ама хич по тези въпроси . Ако не ти е неудобно разшири ми малко хоризонта, че знае ли човек.

А , милото пуши ли още или му дойде акъла, мойто шефче , не го надушвам...придумах го за една втора спермограма в началото на август- да видим има ли подобрение...

# 257
Акъл ли, това пък какво е?  Tired ПуШи си. В деня на трансфера док ме съжаляваШе zаради хиперстимулацията и ме хвали колко съм била смела и т.н. Пък накрая вика на мъжа ми "Ама и вас да похвалим....." и отваря спермограмата. Пък аz му я дръпнах от ръката и му викам "Хич няма какво да го хвалите, че той само това чака."  Laughing И док хич не посмя да каже неЩо.  Joy

Виж сега, генетични е хубаво да се направят. Но имай предвид, че те не пречат на zабременяването, а на иzносването. Аz си ги правих след аборта и се окаzа, че съм носител на ПАИ. А тук пък иzкочи и мутация, при която не се усвоява фолиевата киселина. Т.е. трябва да гълтам много големи коли,ества фолиева при бременност.
Терапията най често е инжекции хепарин по време на бременност. Доzата се определя от лекуваЩия лекар според вида на мутациите. Ако те интересуват кой точно са ми пиШи на лични. Ще ти ги пратя. А вливания се правят при zавиШени антитела. АЗ лично съм против вливанията, рисковете са повече от полzите според мен.

# 258
Ей непушачки здравейте и от нас. минавам само да ви развеселя малко, понеже ви виждам леко унили Naughty
Вчера сутринта бях на преглед малката бебка вече тежи 700гр, и док не можеше да хване хубаво пулса, понеже само я подпутваше много силно риташе и док само вика да поне да спре за 2 сек. за да се види дали нормално и бие сърчицето и да го запише. Е всичко е наред, няма аритмия на сърчицето. Но много е активна и много рита само и подбутваше ехографа а док. само се смееше.качила съм само 7 кг. Забременях 49кг сега съм в 6-ти месец и половина и вчера като ме измери бях 56,5кг. Каза че всичко си върви норамлно.
Надявам есе поне съм ви приповдигнала малко настроението и никога не се отчайвайте.  Hug

# 259
  • София
Радвам се Билянче,че бебка е толкова активна!  Hug
Да сте живи и здрави...развесели ни и още как...  Grinning
Поздрави на всички!   bouquet

# 260
Здравейте момичета  Hug Hug Hug
Другарче успех на лапарото миличка.Аз също се бях ориентирала към проф.Горчев като вариант.Не се ядосвай мила за парите.И ние сме така  Tired подготвям се за лапаро и живот и здраве за инвитро и аз ама даже хич незнам откъде ще намерим пари  Tired  Но няма да се откажа никогаааа  Hug Ще успеем всички ще видиш  Hug
Миле  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Ама тази Мариййййка бее пу пу пу каква е сладуранка само  Heart Eyes
Билянчеее наслаждавай се мила на бременноста  Hug
Тонка бонбонкаа   Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Лина  Hug
Сърдита съм на всички останали които не са се вясвали от мнооого отдавна  Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms Стелоооооооооооо де сииииииии

Момичета искам да ми кажете имате ли мнение за тази книга

Сякаш искам да си я взема но незнам отзиви за нея.Ще се опитам да агитирам моя хубавец да ги спира и той  Mr. Green а и на мен ще е полезна.

# 261
  • София
Elsinor,знам че тази книга е много хубава и си заслужава всяка стотинка,но аз не съм я чела.
Мисля че ще помогне,стига да я прочете мъжът ти!  Grinning  bowuu

# 262
Здравейте и от мен.Спрях цигарите април месец.Доста лесно ми беше,чесно казано.Казах и от ряз ги спрях.А за тази книга мойто мъж каза ,че е много добра стига да има воля човек.Е,ако има воля и без книга ще ги откаже.Да,вярно трудно е ,но като се има в предвид защо го правим мисля че си заслужава. smile3521

# 263
Стелоооооооооооо де сииииииии

Heart Eyes Тук.Ама пуСа  Mr. Green

# 264
  • гр. София
Здравейте! Да се запиша и аз , казвам се Ани и правиме опити от 2г. за бебче, уви все още бленуваните 2 черти са мираж.Другият проблем е, че немога да ги откажа тези гадини цигарите( само веднъж ми се е случвало да не пуша за 9 месеца) Тази воляяяяяя .....къде е ? Sad

# 265
Привет мили мои непуСачки Hug

Днес правя цели 10 дни без цигарки Grinning, тъпча сладолед в промишлени количества и след още месец с този ритъм ще започна да се търкалям Laughing  Ноооооооо, няма вече циги Crossing Arms

Миле Hug Дано да няма повече изненади при вас, и следващият опит да е успешният Hug

Другарче, Елси, Биляна...ох на всички много  Hug Hug Hug

Грация, голям бомбон си имаш, но ти си го знаеш Heart Eyes

Яни, ти къде се скри? Hug

# 266
  • София
Ейййй Тони  smile3501
Браво!
Чакаме сега и новата лентичка.  Mr. Green
Поздрави на всички!  Hug

# 267
Здравейте! Да се запиша и аз , казвам се Ани и правиме опити от 2г. за бебче, уви все още бленуваните 2 черти са мираж.Другият проблем е, че немога да ги откажа тези гадини цигарите( само веднъж ми се е случвало да не пуша за 9 месеца) Тази воляяяяяя .....къде е ? Sad
ак прочетеш малко повече статии и проникнеш по същество, може и да се получи, но и с твоя воля разбира се. аз лично заради инвитрото ги спрях и съм доволна. имам цел за здраво детенце и това ме надъхва все повече и повече. а и от скоро с малката баданарка накарах и мъжо да ги спре  Mr. Green. за сега е добре и нещата вървят по план. само дано не го подведат иначе ще е прекрасно да не пушим и двамата.
успех на всички и бързо отказване.
поздравления за вече отказалите се. вие доказахте, че сте силни и имате воля. Hug

# 268
Здравейте, момичета. Бих искала да споделя с вас аз как се отказах от цигарите. Тогава - преди 5 години, все още не мислех за дете, но осъзнавах, че полза да пуша няма за моето здраве. Някои приятели си мислеха, че ги отказах заради приятеля ми. Не, не беше заради него. Той никога не ми е правил забележка, че пуша, въпреки че той е непушач.
Просто един ден имах около половин кутия цигари и тогава си казах, че ще ги изпуша и след това няма да си купувам. Беше някаква вътрешна необходимост... не знам. Така го почуствах и така постъпих. ЦИГАРИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ СПРАТ ОТВЕДНЪЖ! Не става, ако днес си кажеш, че намаляваш броя им за деня. Трябва или - или ...Случвало ми се е след това да сънувам, че пуша. Направо ме е хващало яд на мен си, че съм изтраяла толкова време и съм се поддала на изкушение после...Но после като се събудя осъзнавам, че всичко е било само на сън. И честно казано се чувствам горда от себе си, че вече 5 години не си и помислям за цигари и за пушене.
С цигарите успях, но уви, с хапването и килцата ми е по -трудно, но това е друга тема... Laughing
Накратко: ЦИГАРИТЕ СЕ ОТКАЗВАТ ОТ РАЗ!Иначе никога няма да стане. Та това е, което мога да споделя с вас и дано  на някого съм била полезна. Хубав ден от мен.

# 269
Айде и аз в клуба, за пореден път. Както е казал някой си, май Хемингуей - "Няма нищо по- лесно от това да спреш да пушиш, аз съм го правил стотици пъти!" , та и аз така - спирала съм за по седмица, максимум месец. Пушех по кутия, макс две на седмица. Сега карам трета седмица без.

Съвети гледам да не раздавам, че все още не е ясно дали ще ги откажа, но какво ме мотивира и какво ми помага на мен:
- цигарите скапват имунната система, аз съм все болна последно време, изкарах всякакви грипове, ларингити, гнойни ангини и настинки, писна ми от антибиотици, после гъбички, после мазила за гъбички и така от една година.

- реално цигарите ги спирам от половин година поне Simple Smile. Аз не мога да пуша без да пия нещо - кафе, капучино, алкохол, кока- кола. Постепенно спрях да пия кафета в точно определени часове - сутрин като си отворя очите, после като ида на работа, после следобед, така спрях и да пуша по същото време. После постепенно почти намалих кафетата до николко, почнах да пия капучино по веднъж на ден и останалото време чай. Цигарите в работно време станаха 1-2 на ден. Така откарах няколко месеца. Към момента изобщо не пия кафе, не ми се пие, нямам и нужда.

- цигари най- лесно се спират като си болен - ларингит, фарингит, гнойна ангина или просто настинка  Mr. Green, това са чудесни поводи да спрете и поне 3 дена да не си и помисляте за цигара. То и толкова ви трябва, за да преодолеете физиологичната зависимост, останалото са навици и повечко воля.

- не е вярно, че се напълнява според мен. Ако знаете колко е по- вкусно всичко, когато не си пушил една седмица! И обонянието ви се освестява и вкуса. Предполагам за това някои хора хапват повечко и трупат килца. Така, че трябва да имате едно на ум и да не се тъпчете повече.

И последно, честно много е яко да не пушиш. Сутрин се събуждаш без гаден вкус в устата, както казах обонянието и вкуса се подобряват, дрехите ти не смърдят. Те дрехите и сега не ви смърдят, ама истината е, че просто не ги усещате ....., а на другите много им миришат вярвайте ...

Успех на всички, стискайте палци и аз да устискам!

Общи условия

Активация на акаунт