Край с цигарите! - тема 7

• 21 349
  • 414
  •   1
Отговори
# 300
Съни монго е сладък да ти е жив и издрав и палав. Е защо толкова късно ни казваш ние изостанахме с писането и никой нищо не казва за себе си. Радвам се че всичко е наред и сега си се гледате. Ти в Шейново ли роди?

# 301
Благодаря ви Hug да ви се връща!

Тони, не са трима, другото детенце е племенниче на мъжа ми. На теб ти стискам палци за другия път, а на шефовете ти - то си е за тях....

Билянка, да, в Шейново родих. Попаднах на едни много млади докторки и акушерки, които бяха страхотни и съм им много благодарна.

# 302
Здравейте момичета Simple Smile Да се запиша и аз тук. Не пуша от 7 дни. Знам, че са малко но все е нещо. Лошото е, че днес сякаш съм в някаква дупка, пуши ми се цял ден, но засега издържам Simple Smile Предните дни почти не ги усетих, не разбирам защо днес ми е толкова тежко Sad Че затова реших да пиша и да се присъединя към вас.Друго си е да има и други отказващи цигарите с които да се споделя опит.Надявам се да успея, имам голямо желание. Имам поликистоза и се опитваме с приятеля ми да си направим бебче, но не се получава и това е.Тая някакви надежди, че ако се преборя с цигарите може и тази мечта да ми се сбъдне Praynig Ами това е от мен засега...

# 303
Здравейте! Да се присъединя и аз към темата.
Бях корав пушач - запафкала съм ги от ученичка, с едно отказване към 21 годишна възраст за около 2 години и оттогава не бях ги спирала почти, а съм на 40. Под "почти" разбирам едни почвания и спирания от една неуспешна бременност през 2003, та досега. Последно ги бях отказала от октомври до края на декември миналата година и после запуфтях усилено пак.
Голям кеф са си, няма какво да се лъжем. Аз си мисля и че ми подпомагат интелектуалния процес с поне 20%, че съм по - добре организирана, по - мислеща и по - ефективна когато пуша. С една дума, това си е някакъв вид наркотик.
Значи - знаете всички, че голямата промяна първо трябва да стане в главата. А за да стане, трябва да имате достатъчно добра и силна мотивация. Тъй като сме във форум за майки, ясно е каква е нашата мотивация в случая - на повечето. По - добър стимул от това да искаш да станеш майка - здраве му кажи!
За мен 2 думи - между 20 и 30 и нещо бях твърде заета с учене, кариера и прочее занимания за модерната жена, и най - накрая се сетих, че все пак някой ден трябва да стана и майка. На 34 загубих едно дете в 7-8 месец от бременността. Признавам, че тази бременност не я приех сериозно, в смисъл, не знаех че имам здравословни проблеми, никога не съм забременявала трудно и мислех че на крак и с обикновената динамика няма и да я усетя. Е да, ама не.
След това си правих изследвания - оказах се с протромбинов ген, поради който изхранването на бебето чрез плацентата може да стане проблематично, ако не се вземат мерки, както и с хиперинсулинемия (предшеставщо диабета състояние), както и по време на коя да е бременност - след около 5 месец с високо кръвно.
Тоест, оказах се един човек с не толкова желязно здраве, за какъвто се имах и трябваше да се вземат мерки (особено и след едно кухо яйце през пролетта миналата година съвсем се уплаших).. Защото - както знаете - в една бременност подготвената жена влиза във върховата си форма - такава, върху което - освен природните дадености - трябва и да се поработи.
И така, започнах усилени тренировки (била съм и спортистка едно време, така че си припомних удоволствието от това да имаш здраво и тонизирано от движението тяло) - изобщо спортът кара всекиго да се чувства млад, лек, секси, здрав свеж, работоспособен, и всичко най най - хубаво, за което можете да се сетите. Към спорта човек може да се пристрасти и да го заобича много, даже повече отколкото цигарите, повярвайте ми.
И второ - цигарите естествено. Да не изброявам защо трябва да се махнат (особено пък от жена, която иска да става майка). Но и във всеки случай, излизайки от фитнеса, сауната иили басейна, целия страхотен ефект, който чувствате върху тялото си, може да изчезне яко дим след една - две цигари. Ето защо - аз предлагам на всички дами тук, като една патерица, да се занимават малко или много със спорт (или йога, като по - спокойно занимание и борба със стреса)  - като един вид помощ срещу цигарите. Ако днес сте стресирани и страшно ви се пуши - честно ви казвам - половин час на пътеката и 1 на уредите със съответното изпотяване ще премахнат всяка след от ядовете ви (поне за момента), и оттам ще излезете освежени и дори щастливи хора (усиленото движение произвежда ендорфини)
Миналата есен, когато не пуших 3 месеца, направих и детокс диета - 2 пъти гладни дни - 3 и 9 дена - само на фрешове (купих си сокоизстисквачка) Ходих и на колонтерапия 3 пъти - в единия ми гладен период(ще посъветвам обаче при гладуване - консултация с лекар).Всичко това ми се отрази страхотно - аз румени бузки от тийн не съм имала - еми сега кожата ми е млада свежа и розова, след това генерално прочистване придобих и много ясно усеяане за тялото си, за това и как добре моглот то да функционира - изобщо, казвам ви,- родих се"!
И  - през април - с мъжа ми вързахме люлка под дървото. Аз на 40 и половина години - когато бебо се роди (живот и здраве),ще съм на 41 почти.
 Разбира се, следенето на тази бременност този път е много на ниво, грижа се до най - малката подробност за всичко.

На отказващите мога да кажа следното - да, цигарите са сладко нещо. Те са част от стила ни на живот (или поне бяха - за някои от нас). Важно е преди една евентуална бременност жената да се подготви за дълги месеци с крайната необходимост от един друг стил на живот. Вече няма да има купони до 6 сутринта, цигари, алкохол, всякакви други благини, с които сме свикнали до момента. Вече ще е време да мислим за някого другиго. Смятам, че спортуването помага много както и фиксирането на вниманието върху хигиената ни на живот (която очевидно е позанемарена, щом пушим). В крайна сметка може и да звучи малко бабешки, но да се грижи една жена за здравето и чистотата на и в тялото си може да бъде много приятно и глезещо занимание, и може напълно да замести някои други нужди или стил на живеене които сме имали до момента.
От момента в който разбрах, че съм бременна, не запалих повече (но и както ви писах, аз вече имах готовност в дълги месеци с борбата с цигарите и подобряване на културата ми на здраве) и за мен този път не представляваше проблем.
Трябва все пак да спомена, че двете страни на проблема с цигарите специално са физически и психо. Физическата пристрастеност се сборва с Табекс или лепенки (аз успявах само с табекс). Психологически обаче проблемът си е за всеки един от нас и борбата е поединична - казах с кои помощни средства обаче можете да си помогнете.
Желая ви успех на всички, които сте тръгнали по този труден път - да станете майки! Прегръщам ви всичките и ви стискам палци не само в отказването на цигарите, но и в успешното забременяване, а за тези, които имат вече дечица - много щастие, обич с тях, и преди всичко - цъфтящо здраве - за вас и вашите деца!

# 304
Sober_Di, и аз влизам тук да се надъхам, че нещо много взе да ми се пуши. Нещо са много обтегнати отношенията в къщи напоследък и признавам си палнах две цигари последната седмица. А пък изкарах 2 месеца до сега без и да си помислям за цигара, явно трудният период идва със закъснение.

# 305
f(x) аз съм на моменти.Или много ми се пуши, чак едва се стърпявам, или съвсем ги забравям. Днес ми е щастлив ден- изобщо не мисля за цигари и кафето сутринта ми беше по хубаво Party
Няма да се даваме.Понякога ми минава през ума да си дръпна от някой, но така май само става по-трудно.

# 306
f(x) аз съм на моменти.Или много ми се пуши, чак едва се стърпявам, или съвсем ги забравям. Днес ми е щастлив ден- изобщо не мисля за цигари и кафето сутринта ми беше по хубаво Party
Няма да се даваме.Понякога ми минава през ума да си дръпна от някой, но така май само става по-трудно.

Мдам, това е една от радостите на непушача, че можеш да се насладиш на вкуса на кафето Simple SmileSimple Smile

# 307
Ммм кафенцето е страшно.Но когато си взема от машина е пълна гадост Confused Преди си купувах кафе, само за мезе на цигарата, сега го пия за удоволствие.  Flutter
Реших да си събирам паричките за цигари и след време да си купя нещо, като награда, че не пуша- до тук добре, но вчера забелязах, че не съм скатавала пари вече два дни, да обаче, когато си купувах цигари нямаше шанс да изпусна някой ден Confused

# 308
Аз при предния опит да откажа цигарите, смятах предварително колко харча за цигари на месец и направо си купувах нещо със сумата Simple Smile. Сега обаче няма голям смисъл, защото последно го бях докарала до кутия и половина на седмица, да речем 30 лв. на месец, което не е кой знае какво, сега ги изхарчвам за шоколади тия пари  Mr. Green.
Мдам, тези коли и кафета, които пиех само, за да запаля .....

# 309
Не е за вярване,  колко много ми се пуши днес! ooooh!
Едва се сдържам! Cry Cry Cry

# 310

Всичко е в главата ти, няма да се самонавиваш. След 8 дена непушене, вече си минала периода на физическо пристрастяване, така че остава да пребориш психологиеското Simple Smile.

# 311

Всичко е в главата ти, няма да се самонавиваш. След 8 дена непушене, вече си минала периода на физическо пристрастяване, така че остава да пребориш психологиеското Simple Smile.
Но това е най-трудното. Незнам как още не съм запалила Sad Днес не е ден!

# 312
Здравейте на новите непушачки.
Няма да се отпускате ей ще ви се караме. Аз колко пъти сънувам че пуша и после се ядосвам ама в съняси де. Ядосвам се че съм запалила цигара и въпреки че съм си обещала да не запаля докато се роди беба и докато кърмя па после ще го мисла. Но не мисля че ще запаля и след това. Сега като ми замирише на цигари и направо откачам от гадната миризма.

# 313
bilyana44 страхотна темичка сте спретнали Hug друго си е да има къде да се оплаче човек   bouquet
Дано да има още нови непушачки, ще стискам палци. А колкото и да ми се пуши, този път няма да се дам.

# 314
Привет, момичета!
Искам второ дете. Имамразни здравословни проблеми, наднормено тегло и СПКЯ.
Това, с което се гордея, е че от 3 месеца не пуша!
Нямам вече и желание да пуша.
Пожелавам на всички, които искат да откажат цигарите, успех!

Общи условия

Активация на акаунт