ДА СПРЕМ ЦИГАРИТЕ заедно!

• 110 309
  • 932
  •   1
Отговори
# 825
  • Страната на чудесата
Ела в Кюстендил, тук на обществени места вече не се пуши newsm44 Пушачите са наказани навън smile3513

С удоволствие! Това нали беше покана за гостуване Wink
Сериозно, просто не  вярвам,че обществото ще застане зад едни по-строги мерки за ограничаване на пушенето само на определени места Tired
Добре дошли на всички нови! Много сме-силни сме! Това е най-хубавото нещо,което съм направила за себе си и близките си!

# 826
И така, пълен провал с постепенното отказване на цигарите. Пак съм в изходна позиция  #2gunfire Настройвам се за отказване от раз. От началото на месеца ....

# 827
  • Бургас
Записвам се и аз в тази темичка, надявам се да ме приемете радушно.
Отказах цигарите без да искам, направо на шега, след 12 години сериоззно пушене и 3-4 опита за спиране.
Свършиха ми цигарите, а наркоманията ми изчезна изведнъж. Казах си че ще видим докога ще изкарам, и преди съм препушвала и после като ми мине почвах с пълна сила да пуша като стара печка  Mr. Green
Но, уви, успях, вече месец не пуша. Понякога силно ми се припушва, понякога по-малко, имам си моментите на слабост, дори веднъж сънувах че съм изпушила една цигара и много се обвинявах и съжалявах насън, но волята е силна и вярата в собствените сили. Всеки път като ми се допуши се сещам за този сън.
Успех на всички отказващи, ако много искате да ги спрете - ще успеете. И все пак преди окончателно да се сбогувам с малките кутийки спрях окончателно да пуша по време на работа, свикнах да пия кафето си без цигара, спрях да пуша докато чакам нещо и т.н. все навици, запълващи времето ми. Знаех че живота без цигари ще ми достави голям шок и по този начин смятам, че улесних преживяването на шока.
  bouquet

# 828
  • Кюстендил
Ела в Кюстендил, тук на обществени места вече не се пуши newsm44 Пушачите са наказани навън smile3513

С удоволствие! Това нали беше покана за гостуване Wink
Сериозно, просто не  вярвам,че обществото ще застане зад едни по-строги мерки за ограничаване на пушенето само на определени места Tired
Добре дошли на всички нови! Много сме-силни сме! Това е най-хубавото нещо,което съм направила за себе си и близките си!

Разбира се, че е покана Grinning

Много се бунтуват пушачите в момента, но въпреки че им е гадно, седят навън в дъжда и пушат...и мрънкат...било дискриминация...Да мрънкат, обратният вариант също е дискриминация Crossing Arms

# 829
  • Страната на чудесата
Браво на вашия кмет! Дано повече последователи спечели! Блазе Ви,благородно завиждам!!!

# 830
Момичета и аз не пуших 3 години. От една пак ги пропуших, но искам да спра. Докарала съм го по 3-4 на ден. Сутрин с кафето 2 и вечер след вечеря, но наистина искам да се оттърва от тях. Трябва да си поставя една дата и да не паля. Това е. Скоро пак ще пиша когато спра.  Peace

# 831
  • София
Скок при вас.
Втори ден се боря........ втора сутрин си пия кафето без цигара и честно казано ми е много трудно.
Приемам съвети  Simple Smile, ще зяпна и назад  да попрочета.

# 832
SUPI4KA  успех ти желая момиче,ще успееш,само ако повярваш в себе си ,че можеш да живееш и без цигари,а повярвай ми -можеш!Аз също в момента чета темата и всяка сутрин с кафето вместо цигара бяха темите тук,които много ми помогнаха  bouquetиначе аз например не промених нищо от навиците си докато пушех и сега-на работа ходя с колежките да пушат,аз само си бъбря,но в началото имах чувството ,че съм си изпушила цигарата,просто навика да съм с тях,вечер с мъжа ми на балкона също си бъбрим докато той пуши,просто аз видях още в началото разликата която се получи с мен след като спрях цигарите и сега за нищо на света не искам да започвам пак,хем че  ми се пропушва изобще не отричам,просто зная как се задъхвах,каква сивкава беше кожата ми,колко нервна бях и всичко ме дразнеше,все едно светът зависи от цигарата ми...не мисли за цигарата,а затова колко по добре се чувстваш без нея,там според мен е ключът,поне за мен беше така!успешен ден пожелавам на всички! smile3525

# 833
  • София
А как се справя човек съвсем в началото, когато все още не е стнал красив и спокоен  Mr. Green
Хрумват ми разни - бе да си запаля, пък от 1-ви /понеделник, Нова година и др. подобни/, пак ще пробвам.
Иначе, да - старая се да не мисля за цигари, дори закусвах - не помня от кога не съм закусвала сутрин.

# 834
supi4ka и на мен днес ми е втори ден.  Hug Минават ми подобни на твоите мисли  Embarassed обаче няма да се даваме нали  Laughing
Цигарите не ми липсват, при мен лошо става към 10 ден, за сега ми е сухо в гърлото, дразни ми нещо и ми се кашля Sick спи ми се и се чувствам прекалено спокойна, по принцип съм си нервак  ooooh!
Успех на всички  Party

# 835
Супичка, Ласи, успех и от мен  Hug
Аз продължих да си пия кафето на компютъра, както и като бях пушач, само слагайки вдясно кафето, вляво не слагах цигарите, пепелника и запалката.  Grinning
Според мен най-трудните моменти са  до втората седмица, после се откъсваш от мислълта и желанието все по-лесно. Като ми се припушеше много- къпех се по N пъти на ден, пиех  вода и сокове и се навирах в детската стая или спалнята, където не се пуши по принцип никога.

# 836
Здравейте  и от мен. Дълго време ви четях с цигара в ръка и се канех да се присъединя към вас. Мисля, че момента настъпи. Страха от напълняване и шока, че няма да мога да пуша повече ме възпираше винаги. Сега като ми се пуши правя някоя преса или лицева опора. А отчайващата мисъл, че няма да пуша повечея превъзмогвам с мисълта, че цигари винаги ще има по магазините даже и след 20 години. Сега не ми трябват. Ако след години променя мнението си ще вляза и ще купя. Но не сега! Снощи сънувах, че пуша и се почувствах ужасно. Укорих се. Спирам ги за първи път. Преди никога не съм правила опити за спиране, а пуша от повече от 12 години. Болна, здрава, едва дишаща все пушех. Мислех да ги спра все нямах воля. То даже не трябвало воля, а промяна на начина на мислене. Стискайте ми палци!

# 837
  • Бургас
wienerka, много си права, трябва промяна в начина на мислене. Успех!
По повод бъдещо майчинство: аз също съм на мнение, че от това по-голям стимул няма! Това е и моят стимул, най - решаващият, другото са разходите, макар да не съм забелязала особена разлика в портфейла си. Парите като не ги даваш за цигари, ги даваш за друго.
Аз днеска правя месец откакто хвърлих празната кътийка и не си купих друга. Трябва да ви кажа, че нито в здравословен, нито в психически аспект съм усетила промяна. Единственото подобрение в начина ми на живот е, че вече не пестя по 10-тина минути за цигара, използвам времето си пълноценно. Това, разбира се, е супер, понеже, колкото и клиширано да звучи, всеки миг живот е дар и не е честно да го прекараме с отрова в гърдите.

# 838
SUPI4KA    аз твърдо бях решила ,че ще отказвам цигарите и особено сутрин,когато около мен нямаше никой ми беше лесно,само пред темичката тук и четях,четях....а като ми се пропуши ,то и сега съм така ама в началото направо дъвки орбит ги морях и имах чувството ,че от тях пък ще стана зависима....просто трябва инат според мен,и пак инат кашлях ,та се дерях една седмица,гадно ми беше ,и точно затова сега не бих пропушила пак,защото не ми се минава през всичко това....помоли ако може вашите в къщи да пушат на терасата,а ако не искат да те подкрепят и да ти помогнат,просто се ядосай и им покажи ,че въпреки всичко можеш без цигари  bouquetможеш момиче,повярвай си и ще успееш,а тук можеш да мрънкаш и да си изкарваш нервите колкото искаш,всички ще ти помогнат....успех,днес съм у дома и ако имаш нужда да бъбрим ще помагам newsm10

# 839
LASI    аз също станах много спокойна още от 2-3 ден и това допълнително ме навиваше да не пуша и че ми е по добре без цигарите,а този 10 ден не го мисли щом си го забелязала,просто го игнорирай от съзнанието си,ще успееш,убедена съм,не се давай на едни цигари,не могат да са по силни от теб newsm10,а аз сега да ви споделя,например на първия месец без цигари си направих подарък парфюм с коренно различен аромат от това което ползвам по принцип,защото реших че искам да променя и аромата който излъчвам без цигарите,ще видите че ухаете на страхотно свежо и чисто обонянието става съвсем друго а на мен дори кафето ми има друг вкус и по ми харесва,всичко е въпрос на мислене...успех newsm51

Общи условия

Активация на акаунт