Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 32-та тема

  • 55 309
  • 367
  •   1
Отговори
# 150
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Добро утро и от мен!   bouquet

Krische, страхотна фритата си направила! Направо... облизвам монитора!  Rolling Eyes
Диди, моля като сготвиш тези 2 ястия, които си предвидила за днес да ме поканиш на гости - но моля, не използвай много сол, че диетата не ми я позволява!  Hug

esy, имам удоволствието да те познавам лично - знам и какви ястия приготвяш!!! Винаги се възхищавам на индивидуалния ти подход да приготвиш и поднесеш дадено ястие! И знам, че точно ти винаги се стараеш да посочваш източника си, макар и да си променила рецептата по твое усещане!!!  Peace
Разбира се, познавам лично и Yoli - убедена съм, че нейната рецепта също е уникална по своему - убедила съм се неколкократно в това!  Peace

И двете сте прекрасни кулинарки, и знам, че можете да напълните толкова вкусно и красиво един патладжан, както аз само бих могла да си мечтая!

Хубав и вкусен ден от мен, момичета!   bouquet

Много ми се иска с тези, които имат възможност, да се запознаем и лично!  Peace

# 151
  • Мнения: 30
Добро утро и от мен момичета, знам че още съм нова ,но тук всички изглеждате като едно малко семейство и това е пресрасно, Easy, не се ядосвай за това че някой няма смелост да застане очи в очи с теб  #2gunfire, не си заслужава, ........а ето и моето меню от вчера- Пилешко задушено с зеленчуци, пиле фрикасе и за десерт- Баклава със заквасена сметана и сладко от кайсий.
Ако Марулка се отбие случайно тук....искам да я помоля за рецептата за торта Династия!
Лек ден, мами!!!!  bowuu

# 152
  • Мнения: 2 708
Ама аз дори се чудя, защо го коментираме. Затова и не писах снощи, а го подминах с лека ръка, защото специално се върнах да видя Еси дали е писала рецепта. Първо не е писала рецептата и второ тя е последния човек, който бих обвинила в кражба. Освен това, доколкото на мен ми е известно, тази тема е ТИ КАКВО СГОТВИ, СНИМАЙ, ПОКАЖИ! нали правилно съм запомнила и прочела. Не знам това да се тълкува като "ТИ КАКВО ИЗМИСЛИ ДА СГОТВИШ, ЕДИНСТВЕНО И УНИКАЛНО, НАЙ-НЕПОВТОРИМО НА СВЕТА........
И къде го обвинителя сега. Седи в миша дупка и се крие като смръдлив плъх hahaha hahaha hahaha Защо не излезе да се аргументира, или аз нещо не схващам.
Аз съм съгласна, че има много кражби из нета, ама те са били толкова нагли, че направо чиниите от масата на момичетата са взимали и представяли за свои. Та ние вече и чиниите си познаваме Joy Даже забелязвам че на Асето чиниите напоследък хич не ги виждам, а те бяха толкова различни и интересни.

Хайде весел и слънчев ден момичета Hug Hug Hug
Я вижте какво слънце е изгряло навън, усмихва ни се и ни подканя да спретнем нещо пролетно Wink А мижитурките ги оставете да си седят в черните дупки под земятата Laughing Laughing Laughing

# 153
  • София
  • Мнения: 3 872
 didibu, заповядай рецептата за пълнозърнестите хлебчета.  Hug
Аз снощи само една супичка от коприва направих.



Но да се похваля и тук с вчерашното ми домашно производство- кашкавалец и кисело млекце. Heart Eyes

# 154
  • София
  • Мнения: 581
Чудни сте момичета!!!!
От мен чудно вкусни картофки Simple Smile


Би ли споделила начина на приготвяне на тези картофки,страхотно изглеждат с тази коричка. Hug

# 155
  • Мнения: 1 197
Гелевакашкавала ти изглежда страхотно,то по магазините няма такава красото.  bouquet.
И аз все се каня да направя имам няколко рецепти,но не ми достига увереност в готвенето,за такъв експеримент.
  bouquet
За плагиатството на рецепти и аз съм виждала много копирани ,точно от тук,в други форуми,без даже да са си направили хората труда да сменят чинийка поне.Само мога да кажа,че сте страхотни и че много начинаещи домакони(като мен),могат да се учат от вас.Благодаря ви за красивите и вкусни рецепти.

# 156
  • София
  • Мнения: 3 872
nell@ , аз го правих по  тази рецепта.  Peace Много лесно и бързо става, опитай и няма да съжаляваш. Имах 5 литра пр. мляко, отделих един литър за подквасване, а другото за кашкавал. От 4 литра излезе около 450 грама. Снимах без светкавица и кашкавала жълтее повече от колкото е в действителност.

# 157
  • Мнения: 28
Рецептата е от друг форум.
Нарязаните картофи се поливат с малко зехтин.В един плик се смесват галета,пресен лук нарязан на дребно,червен и черен пипер ,риган,чесън на прах .Слагат се картофите и се разтръсква хубаво.Изсипват се в леко намазана с олио тава и се поливат с малко зехтин.Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса 40 мин.Аз приготвих и сос към тях.
Да ви е сладко!!!!

# 158
  • Мнения: 1 197
Гелева млякото от магазина ли го взе или е домашно?

# 159
  • Мнения: 1 116
Момичета написах рецептата за филето!

Свинско филе пълнено с аспержи

# 160
  • Мнения: 11 607
Момичета, нека не превръщаме в бойно поле темата.....Има опасност темата да се превърне Кой е по- по- най- ако се вземем на сериозно. Напр. аз съм засичала рецепти в нета, взети от зелената книга - Българска национална кухня - преписани буква по буква, със запетайките и точките, но никъде не са посочили източника си. Нямам много готварски книги, но вярвам,че и от други, главно по-стари книги, има много рецепти в нета, но никъде не са посочени като първоизточник. А и скоро някой бе казал, че промениш ли нещо, то вече не е същата рецепта. Ето скоро правих виенските кифлички на Наталина, но с тъмни брашна и тя го каза - Това вече не са виенски кифлички. Нито и се обидих, нито нищо, защото надали във Виена биха сервирали нещо по-долу от бяло, качествено брашно. А аз винаги слагам нещо от себе си в рецептите....Напр. снощи за пилето по белгийски, имайки предвид,че съм почитателка на гъбите, сложих и гъби, а в рецептата ги няма. Така че всеки, който взима рецепта от нета, слага по нещо от себе си, изменя рецептата и тя вече стана друга. За какви претенции тогава става въпрос?

И....има нещо друго - Който го е страх от мечки не ходи в гората.....Като се притесняваш,че твоя рецепта ще бъде открадната - не я публикуваш, държиш си я за себе си. Друг е въпроса, когато това става с комерсиална цел, когато всичко е 1:1, барабар с чиниите и пр. Поне дадената медия да се поинтересува от автора, да се опита да се свърже с него, и да му даде някакъв хонорар за използването........

Ето от мен един не стар, а вече изяден сандвич - джоб по Стоева - http://i120.photobucket.com/albums/o195/rdjvl/P1050040.jpg - децата станаха върли фенове на домашните джобове, не ги е срам да ги носят в училище за закуска, дори една съученичка на дъщерята я питала откъде си купува джобовете....Благодаря, Стоева!


Диде, ей сега ще разровя библиотеката за да издиря издателствата.......

Ооо, Гице, скъпа, изгуби се.....По наше село коприва още няма, а и бабите модерни, коприва не продават.....Ама нейсе, не се кося....Ама да ти кажа - другия път я направи панирана, била много вкусна. И вече на изгорялото , спанак ли му казват? hahaha hahaha hahaha hahaha

Панирания лук се хареса и от децата, мъж не разбра какво яде, помисли,че е риба........

Хайде малко хумор и да се заровят томахавките......

Три жени - омъжена (от 10 години), любовница и неомъжена (с гадже)
решили да направят експеримент- да се облекат с кожено бельо, ботуши,
бикини, сутиен и кожена маска и да видят реакциите на партньорите си.
След една седмица се срещат да споделят резултатите.

Неомъжената:
Сложих си аз коженото бельо и изчаках гаджето да дойде - като ме видя
падна на колене, каза че аз съм неговата сбъдната мечта, помоли ме да се
омъжа за него и после цяла нощ правихме бурен секс.

Любовницата:
Облякох аз коженото бельо, наметнах отгоре един шлифер и отидох при моя
в офиса му- там влязох в кабинета, разтворих шлифера и му показах какво
има отдолу. Без дума той отиде до вратата, заключи я, после извади
кабела на телефона и правихме секс върху бюрото му в продължение на 5 часа.

Омъжената:
Сложих аз коженото бельо и застанах в коридора да изненадам мъжа си.
Когато се върна от работа, затвори входната врата, погледна ме и каза
"Здрасти Батман, какво има за ядене?"



Гелева, дразниш ме с този кашкавал.......Подаръчета за дружките тук? Mr. Green

И какво се оказа Илиева?????Познаваш се с всички? А аз...горката...с никой..... Rolling Eyes Rolling Eyes

# 161
  • София
  • Мнения: 3 872
nell@ , уредих се с домашно млекце. Flutter
Маме, разсмя ме рано рано с тоя виц, страшен е!  Hug За вица ти резвам веднага от кашкавалчето. Wink

# 162
  • Мнения: 804
Добър ден и от мен!Няма да засягам темата от Госта,мнението ми е като на останалите дами едно към едно.Просто исках да кажа,че и аз не познавам никой във форума,нова съм,не са кой знае какво рецептите ми,но мисля,че всеки е свободен тук да публикува,а аз се обогатявам и експериментирам с вашите вкуснотии.Затова поздравявам всички Вас,надявам се да ме приемете към вашето кулинарно семейство.Лек ден!!!

# 163
  • Мнения: 1 685
По рецептите на Гелева и nordina вече два пъти правих хлебче с овесени трици - става много вкусно.

За съжаление, не мога нито да снимам, нито да показвам снимки - фотоапаратът ни остана в Пловдив като ходихме на РД на племенничките.

Затова ще напиша само рецептата / комбиниран вариант от двете / в Любими рецепти - препоръчвам я на всички.   newsm10

Хляб с овесени трици

Следващият път ми се иска да оформя мини франзелки, защото става много хрупкава и вкусна коричка. Само, че нямам подходящи форми. Не съм виждала, освен тези, които се продават с машините за печене на хляб. Ще потърся.

Последна редакция: чт, 19 мар 2009, 10:40 от Smiley*

# 164
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
...............И какво се оказа Илиева?????Познаваш се с всички? А аз...горката...с никой..... Rolling Eyes Rolling Eyes
Е, познавам се лично само с някои кулинарни вълшебници!  Hug  Wink

Затова и написах:
............Много ми се иска с тези, които имат възможност, да се запознаем и лично!  Peace
Така че, Маме, ако си от София - давай ден и час!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт