Пролетните приключения на Февруарчетата

• 14 081
  • 299
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Добро утро,
аз за ядене не мога да се оплача от Валето, нормално си похапва, Сутрин по-малко, ама то няма начин, като трябва да се оправим за 15 мин. от ставане от леглото и тръгване към градината. Напоследък все ми става в последния момент - 8:30, а ако се опитам да я събудя по-рано се почва един рев и ще отнеме повече време да я успокоя и да се приготвим. Та вече я оставям да си доспи до последно, та затова и всяка сутрин закъснявам за работа с поне 20-на мин. Добре че пак наблизо работя, а и градината е по пътя към офиса. В градината казват, че добре си хапва - цялата супа и половината ядене. Следобяда също. Вечер понякога яде повече друг път по-малко. Ама то си и личи, почти 14 кг е, но тя си е и по-висока - 94-95см.

Сиерче, Sky е отговорила на въпроса - пак момиченце, но уговарям мъжа и за две мъжленца - естествено те по - нататък, че сестричките да си имат и братчета  #Crazy Joy #Crazy

Гале, да не стане само като случая с колега на моя баща. Родило му се момиченце. Второто пак момиченце. Е да де, ама човека много искал и момченце и айде трето ще правят, и накрая какво се оказало - раждат се две близначки  Joy. Та дотам били опитите му за момче. Е аз разбира се от сърце ти пожелавам и 2 момченца.  Hug

# 61
Леле като ви слушам, аз Никол не съм я мерила, не знам от кога.
И с яденето още сме зле, почти не яде с изключение на млякото, но иначе държи да участва на масата, задължително да има прибори и чинийка за нея, и да и е сервирано от същото ядене, като на другите, дали ще го яде или чопли, няма значение. Ако храната е някаква нова и е интересно и хапва, по съвет на Софи и дадох спагети със сос, доста се чуди какво е това и как се яде, омаза се ама хапна, от тогава не иска да повтори.
И със спането сме по старому, сега баща ми се обади да каже, че снощи строила баба си в едната стая, дядо си в другата и тичала от едната в другата пищяла, радвала се, едва я усмирили в 12 да я приспят. Дано издържът още един ден и ще си я взема, ще съжалят, че ми казаха, че могат да изгледат още едно дете, особено ако и то е диваче като Николчето.  Twisted Evil

# 62
И Яна много обича спагети, иначе почти не яде. Бабите само се вайкат, но мен не ме притеснява това - като килограми и височина си е в нормите - 12 кг., 86 см. Само ме е яд, че готвено почти не близва -кара на суха храна основно, плюс кисело мляко и АМ. Вие какъв сос слагате на спагетите?
Софи, ти къде беше записала Валето на ДГ - в Доверие ли сте?

# 63
и ние сме в Доверие Peace
Дари е около 15кг и е висока 91-92см и си има тумбаче...оня ден бях й харесала едно яке-малко рокерско,ама не можахме да закопчаем ципа,а на по-големия номер да дълги ръкавите ooooh!
иначе аз успях с момче и момиче Heart Eyes,иначе и аз бях навита до момче,но сега.. Naughty

# 64
  • offshore & overseas
Калина пък е 13 кг. и 91-2 см. (височината не мога точно да я измеря). Храненето няма да го коментирам, защото не ми се струва чак толкова важно на този етап.

sky*, стеснителността е типична черта на малките дечица, да не се стесняват би било ненормално, така че аз не откривам връзка с филмите, които гледат. (За гледането на ТВ единствено съм чувала, че води до хиперактивност, ама колко е верно...)

Всъщност, Калина не просто се стеснява, а направо си истерясва при вида на "белите престилки", при това без да е гледала кой знае колко филми, но пък тя доста си "изпати" тази година. Даже има доктори, които не е нужно и да са с бели престилки, за да ги разпознае...

Чувството за собственост при Люша го усещам най-вече, когато й сипвам нещо в чаша или чиния и не пълня до горе, или пък отливам обратно в по-големия съд. Отсреща веднага надават вой "Коку ногу! икам! коку ногу!", демек, "Искам да е пълно!" Тонът не търпи възражение, както се досещате. hahaha

# 65
  • София
Вие какъв сос слагате на спагетите?
Софи, ти къде беше записала Валето на ДГ - в Доверие ли сте?
За спагетите сега й стържа домати или слагам доматен сос или лютеница, със сирене и кашкавал й ги правя.
Валето е в Камелини Монтесори и съм много доволна. Много добре ги гледат и ги учат на разни неща, даже вечерта само разправя за Жужи, жената, която следобед ги гледа. Откакто е там започна да казва благодаря и моля и да си слага ръчичката на устата като киха и кашля. Не че аз не съм я учила, но от другите хора си има респект тя. Но там ще е най-вероятно до юни, после аз ще си я гледам. Сега все си мисля, че тя тъкмо ще е свикнала и пак ще я откъсна от детската среда. Мислех си да я водя до обяд, но таксата за половин ден е само с 50 лв по-ниска отколкото за цял ден  #Crazy, което хич не ме устройва.

# 66
Софи,каква е тази ясла,не съм я чувала newsm78
и не ти препоръчвам да стоиш с къщи бременна с тези бесотии ooooh!,аз бях в 5-тия месец,когато я гледах сама и едва дочаках да си намеря ясла и да я дам...сега си спи и яде и няма проблеми..мястото й е там с децата Hug

# 67
 Хора, вас децата тормозят ли ви да им рисувате Crossing Arms аз вече подивявам и се чудя къде да скрия блока и пастелите ама все си намира някъде химикал и ме гони  с " мама пиши" или "хоп- хоп" Сега е на вълна елен и кит и това рисуваме по ен пъти - май ще сменям професията на художник  Rolling Eyes Ама вече нищо не мога да свърша , прави се на интересен и не иска да се облича , мие или яде ако не му рисувам. Дано по скоро му мине тая мания, ама аз като разправях на баба му и дядо му да не му рисуват, а да го оставят сам да си драска , те - как щял да знае как да рисува е ми сега да дойдат да му рисуват  #Cussing out
 Освен това  всеки ден се буди все по рано, без значение в колко заспива, обикновено около 10 е заспал ама тази седмица  почна с по 10 мин преди часовника да се буди , после 20 а днес цял час по рано ме измъкна от леглото ooooh! в 6.30 "Ком" и не търпи възражение, дърпа бута и така. И както имахме проблем с миенето на зъбите сега вече е с миенето на всичко  - не иска да се мокри и това е , като тръгна да му мия лицето почва да си удря шамари ,ако може да се избърше така  Crazy Чудя се дали да преустановя всякакъв досег до вода за няколко дни за да поиска пак сам, ама пък как да не му мия лице и ръце  Thinking ясно че е в някакъв отрицателен период, ама дано минава по бързо.  Уф, ама че се намрънках и аз  Sick

# 68
А пък на Никол и стават бебешките дрешки, не е слаба има си коремче и бузки, ама и бях обула едни бебешки дънкови къси гащи и и падаха  newsm78
Ще взема да я премеря колко е висока. БАща ми лятото беше решил че детето е много дребно и ходил при джипито да пита има ли лекарства за по-бърз растеж.  hahaha
Жената като ми го разправяше умираше от смях, вика пристига един притеснен и обяснява, мойто внуче неще да расте, дайте някакво лекарство, че ще остане малка. А тя се вмества в нормата, просто е по-дребничка, ама няма на кой да прилича да е висока, така че ще е джобно гаЖе Simple Smile.
Аз спагетите ги правя или с доматен сос и кайма, или със сирена и сметана. Но от както се ожених правя много рядко, аз съм голям фен на италианската кухня, а се оказа, че мъжът ми яде спагети само със захар.  #Crazy Голяма гавра, не мога аз да се старая да правя сосче, да гледам точно колко време ги варя и тъй нататък, и накрая да си ги ям сама, това си е извращение Sad Особено след като последният път Никол бъркаше в неговата чиния, и осмукваше неговите спагети, а не моите.

Roroana  на същото дередже сме, Никол иска да и рисуваме Коко, Мама, Баба, Дядо и Тати, като всичките сме кръгли човечета. Любими са МАк и Съли от таласъми ООД (не ме питайте как ги рисувам), буквичките (само да я повхаля, че може да пише нейната буква Н и А), и не на последно място пупка или пу.ка, според зависи от произношението, това е пеперудка  Embarassed

# 69
Да се похваля най накрая и аз-Симо спи в яслата.За първи път от 2 месеца насам аз ще отида да го взема в 15 и 30.Невероятно,още съм в шок,незнам какво да правя през това време.
Явно ще почвам работа вече,от кога го чакам този ден newsm68 newsm44

Гоним се и ние в нас с листовете и химикалките.Писнало ми е да рисувам,а много обичам Joy Joy

# 70
Малелеее аз май си отглеждам слонче - 15 кг , 90 см , а никак не е пухкава. Два дни вече ходи на ясла, плаче по-малко , но всичко е поносимо. Дано да свиква бързо, че на 14-ти април трябва да съм на работа. Габи "рисува" сама. Една тетрадка 60 листа е изписва за 15 мин  smile3523  Joy

# 71
  • София
Софи,каква е тази ясла,не съм я чувала newsm78
и не ти препоръчвам да стоиш с къщи бременна с тези бесотии ooooh!,аз бях в 5-тия месец,когато я гледах сама и едва дочаках да си намеря ясла и да я дам...сега си спи и яде и няма проблеми..мястото й е там с децата Hug
Киша, това не е ясла, Валето е най-малката там с още едно момченце. Всъщност точно се казва детски център.
Ами да ти кажа, аз искам да си я гледкам поне половината ден. Ние мислехме и варианта още в началото да е на половин ден, но нали писах че разликата е минимална и затова решихме на цял ден, пък дядото каза че може да я гледа половината ден.
Незнам ти колко плащаш в Доверие, но аз плащам към 500 лв с храната и за момента малко нанагорно ни идва. Та затова казвам, че аз ще си я гледам, защото ми се вижда глупаво аз да си седя вкъщи, пък да даваме толкова пари да се гледа детето. Колкото и да е все пак аз съм й майка и по-добре ще си я гледам отколкото още 2-3 други жени. Пък и аз не се оплаквам, че ще ми бъде трудно, важното всичко да е наред до края и да се чувствам добре, иначе с удоволствие ще си я гледам и без това сега все още я мисля какво ли прави там по цял ден. Мъничка ми е още. С деца все ще намеря да я събирам. Пък като се появи бебето живи и здрави дядото ще помага в началото. Догодина вече ще мислим какво ще правим живот и здраве дотогава да стигнем.
Роро,и Валето иска много да рисува, ту на дъската, ту с флумастери, ту с моливи, не я ограничавам. Даже й взех едни бои за рисуване с пръсти и сега голямо цапане пада. Но те се бършат лесно само с мокри кърпички и готово.

# 72
Софи,в Доверие плащаме по 480лв на месец и Дари ходи с желание там.в групата им е от най-големите,но така ще е като е родена в началото на годината.до към 7-мия месец ми беше ок,но после толкова ми пречеше ,че не мога да я вдигна  и да си играем Confused

# 73
  • София
Софи, добре си решила ти да си гледаш Валето... По-добро от мама няма Hug Лека бременност ти пожелавам и едно здраво и хубаво бебче накрая Simple Smile
Джоя, Никол е прекрасна на тая снимка Simple Smile
За мерките - Алекс е 12кг, 90 см. Напоследък хапва повече от обикновено и даже бузки е направила Simple Smile

# 74
За боичките за рисуване  с пръсти - можете ли да ми дадете линк да си ги поръчам онлайн..
Мяу - то това на Ники не е свенивост, а жив срам.. крие се и не се показва иззад шепичката си, докато не се махне непознатия.. не играе, а се скатава в мен.. това е много нетипично за него.. прояви се откакто започнаха да се събират деца с майки на площадките.. отвикнал беше явно.. проблема  с филмите го открих неволно.. установих че много се вживява в тях и са му толкова интересни, че е довело до асоциализация.. до преди време искаше да излиза и това му беше най голямата забава, а сега стигнахме до етап в който се уговаряме да излезем.. та спрях ги (което не ми беше трудно, защото ако много настоява просто скривам лаптопа) и резултата беше незабавен.. срама ни се изпари, играта с деца отново стана интересна.. та това  моя опит.. връзката е повече от очевидна..

Общи условия

Активация на акаунт