ОКТОМВРИйчета гушливи,ще люшкат мамите щастливи!

• 11 318
  • 286
  •   1
Отговори
# 180
Много ви благодаря за отговорите, въпреки че вече съвсем се обърках и се чудя какво да правя  Thinking
Ако някой още нещо сподели - добре дошло, ако не - ще се поровя още малко и ще го измисля.
seagirl83,  ще те имам предвид за инфото като реша най-после какво да правя.
Между другото, само да споделя, че гаденето при мен е много странно - само когато съм гладна. Толкова зле ми става, че имам чувството, че ще повърна ако не хапна веднага. Или не е странно? То може и да си е чиста лакомия, ама знам ли  Mr. Green

# 181
  • Русе
Мрън, не е странно! И при мен е така, но рядко, тъй като почти не се оставям гладна!  Embarassed

# 182
Мрън добре дошла! Нормално е че ти се гади когато си гладна! Хапвай по малко но на често, ще облекчи неразполуженията. Деси е ветеран по повръщането за съжаление, така че тя ще ти дава добри съвети  Hug

Деси, съжелявам за татко ти! Бог да го прости..... Знам колко много ти липсва....

Исках да ви споделя нещо интересно.... Нали знаете, аз нямам повръщане но пък имам друг също толкова досаден симптом - запек. Също така, ако сте обърнали внимание на няколко пъти се оплаквам, че вече съм качила 3кг. Та от няколко дни насам наблягах на круши, сливи, Активиа и всичко що се знае като разхлаващо. В резултат тази сутрин свърших чудесна работа. Изтеглих се, с 1.5кг. надолу  #Crazy Та, сега съм само +1.5кг  Rolling Eyes

# 183
  • София
Здравейте момичета Simple Smile
Да ви разкажа и аз вчера за нашия преглед. Бебо се развива нормално, отговаря си на седмицата и много подскача и мърда. Видяхме го да маха с ръчички и да рита с крачета. Много съм щастлива. Само се зачудих защо лекарката ми каза, че нямало смисъл от толкова ранна фетална, аз ще съм в 13-та седмица тогава. В смисъл, че нямало как да се видят органите, дори ако нещо не е наред. Това ме притесни. Така ли е наистина и дали тази ранна се предлага само защото родителите са много любопитни и нямат търпение  Thinking.
Добре дошли на новите мами  Hug
руми,радвам, се че вече си добре и пак си сред нас.
Венера,поласкана съм, че ти харесва мойто име за име на дъщеричка  Simple Smile
За пастета и аз съм чела това. Най-вече трябва да се избягва според мен, защото не е ясно какво точно съдържа. а що се отнася за суши и пушени риби, не трябва да се ядат, защото са само сурово преработени, а сурови меса и риби не трябва да се ядат заради разните болести, ако са имали животните.

# 184
sofy, ранната показва неща, които по-късно не могат да се видят. при нас видяха стомах и някои дръги органо (не помня кои точно), огледаха скелеа, челюстите, мозъчето...... и докторката каз че ако повече момичета ходят на този етап ще имат много по-малко проблеми.
По принцип може да отидеш и само веднъж, но това не дава пълна картина за развитието нс бебчо. Нас дори ни регистрираха, записаха всички показатели в тяхната програма и имаме записани точните седмици кога да отидем.

Пастета се прави от черен дроб и субпродукти, които не минават пълна термична обработка. По принцип не са опасни, но за ембриона риска е много голям. На дете или възрастен няма да навредят, но не се препоръчват за бременни и бебета.
Мога да добавя и маринованата риба в списъка с тези храни.

видях че сте коментирали видата в басейна и морската..... тази в басейна е благоприятна среда за развитие на микроби, гъбички и какво ли не още. Докато морската е солена, и точно това я прави по-.... полезна. Моята гинеколожка ми е кзвала, че пясъка е много заразен, но водата, колкото и да е мръсна, поне няма микробчета. Казвам го от опит. Аз само да се топна в басейн и хващам гъбички, но морската вода не ми е правила проблем.
А и в басейните има толкова много химикали че свят може да ви се завие ако знаете за тях...

Последна редакция: сб, 21 мар 2009, 18:05 от moondream

# 185
Доброютро мили мамчета, ето закуската сега от мен  Hug

Как се чувствате тази сутрин? Лек ден ви желая   bouquet

# 186
Здравейте.
Да се включа и аз в бандата на октомврийчетата като мама на "Октомврийче 2005" и бъдеща "2009".Когато имам време повече ще пиша.
Успех,здраве и живот на всички мами и бебоци.

Казвам се Деси,от гр.София, на 31 почти 32 год.Термин 06 октомври.

Последна редакция: нд, 22 мар 2009, 09:41 от dessy77

# 187
styllisima  благодаря за закуската ! Simple Smile

dessy77  Добре дошла и пухкаво бебенце на финала Simple Smile

# 188
Привет мамчета!Ето ме и мен!
ое не съм ви изчела ,но ще наваксам!Прибрах се снщи от Свищов-Взех изпитите и съм си у дома вече! Hug

# 189
Добро утро и от мен мили мамчета! Стилисима, супер е закуската! Представих си се в един 5 звезден хотел на някой остров, точно това бих закусила....... Миналата година бяхме на почивка на остров Бали, имаше много странни плодове. Най-странното беше едно, което прилича6е на киви но по кръгло с много дълги и твърди косми по обвивката. Вътре беше бяло, имаше вкус на нещо между пъпеш и чере6а  newsm78

Тази година Юни месец заминаваме за САЩ - Ню Йорк! Това ми е мечта от тинейджърка. Нямам търпение! Вие запланували ли сте някакви по4ивки?

Много е глупаво времето навън. Не можем да излезем да си разходим децата в единственния по4ивен ден  Confused Вие какво ще правите? Ве4ерта с мъжо мислим да идем на кино. Има нов филм с Джулия РОбъртс и Клайв Оуен. Някой да го е гледал?

Какво ще готвите дове4ера? Аз кокосови скариди. Бях ги яла в Капитан кук и са супер. Сега гледам, че в готварското списание което си купувам има рецептата  newsm44 Супер лесно се правят и резултата е  smile3534
Айде приятна почивка на всички....

# 190
  • Пловдив
Аз ще правя миш-маш (тоест под въпрос е кой ще го прави - дали аз или мъжа), но това е предвидено за вечеря. А за утре (ако не ме домързи) - пълнени чушки. На някой ако му се прияде, да казва - ще пратя по нета. smile3534

# 191
Днес ще се окаже един дъъъълъг и студен, без настроение ден  Crossing Arms При нас вали сняг и е много студено  #Cussing out  А аз се субудих с отвратително гадене и драйфане завършващо с кръв  ooooh! Нямам настроение за нищо камо ли за готвене  newsm78 Днес всички са си у дома и ако на някой му се прияде да яде аз май само еклерите тача и това ще ям  Blush До довечера ако случайно ми мине ще им спретна нещо на бързо   chef

# 192
Аз правих баница за закуска,сега правя супа от коприва за обяд, а после  пил.пържолки и пържени картофи за вечеря.Вчера готвих свинско с ориз,но то ще остане за утре вечер.
След малко излизаме на пазар,да напълним хладилника за цяла седмица.
В петък ще ходя на изследването в 14 -та п-ка.Макар мойта гинеколожка каза че е по-добре да ходя в Майчин дом за Даун.Аз мисля да отида и на двете места.Вие какво ще кажете?

# 193
Ani_Boland и аз бях запланувала Ню Йорк за тази  пролет, но бременността промени всичките ми планове. Аз имам страх от самолетите и обикновенно пия 1 шепа успокоителни или голямо количество твърд алкохол преди да се кача в самолет, та тази година отпада. Планираме почивка в Халкидики, че е единственото що годе прилично място, до което можем да се доберем с кола. В момента моята приятелка финално разглежда хотелите и до 1-2 дни трябва да сме направили резервациите.
Аз да се оплача, че пак съм болна... Просто тая бременност се разсипах, сополите и болното гърло са неизменна част от този месец... Нямам сили за нищо, а дори не повръщам. Надявам се като вляза в чтвърти да добия малко сили, че не съм свикнала да съм такъв плазмодий...
За прегледите, аз смятам в понеделник да ида да видя малкия звяр, че ФМ ми е чак за 31-ви

# 194
Здравейте,благодаря ви на всички за хубавите думи и подкрепата Hug
Добре дошли на новите попълнения,само хубави новини да ни съобщавате занапред! Wink
Аз от 4 дена съм много зле вечер,а и не само вечер,през целия ден едни газове,едни бълбукания ,гадене и не искам да споменавам какво още ooooh!
Браво за хубавите закуски и чудесните предложения за обяд и вечеря,но аз мяй няма да се възползвам от ядене особено Confused
А предложенията за заглавия.........страхотни са Hug.Ще се опитам да сложа и моята снимчица на бебо,но тя не е с много добро качество.
Хайде дано настроените във форума е по-топличко и слънчево от времето вън Laughing

Общи условия

Активация на акаунт