ОКТОМВРИйчета гушливи,ще люшкат мамите щастливи!

• 11 319
  • 286
  •   1
Отговори
# 165
seagirl,да ти е жив и здрав мъжът,много любов и щастие ви желая!
Аз днес съм малко тъжна,стават две години,откакто си отиде моя татко. Sad
Денят е ужасен заради това време,как ми се иска вече да мирише на пролет.Все още ми става лошо,повръщам.Абе с две думи съм киселяк. Crazy
Лек и според ден на вас. Simple Smile

# 166
Здравейте мамчета  Party
Как сте днес? Страхотни новини чета тук и това ме изпълва с раост и прави пролетен деня ми въпреки лошото време отвън  Hug 

При мен положението мина на ден драйфане сутрин, ден почивка от към тези изживявания  Mr. Green надявам се това да показва, че скоро ще почнат дните на спокойно дебелеене без сутрешни екшъни  Joy 

# 167
  • Русе
Онази вечер обяснявах на мъжа ми колко хубаво би било да си купим ехограф Crazy #Crazy

И аз само за това говорех като се върнахме от прегледа!  Laughing Защо няма домашни видеозони?

Искам да попитам нещо. В книгата на доктор Спок прочетох, че бременните не трябва да ядат пастет, можел да предизвика листерия (каквото и да означава това)! Аз често си хапвам по принцип... Вие чували ли сте за други такива храни?

Приятен уикенд на всички!

# 168
Вижте какво ми попадна в youtube, проследява се една бременност от-до с помоща на видеозон  Peace
http://www.youtube.com/watch?v=SgD4OGRtJzc&eurl=http://nerod … ret&Itemid=62
http://www.youtube.com/watch?v=S3PnYS3x6T4&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=PdcEF4O4Ecs&feature=related

Проследяването е описано по седмици и си ги пише отдолу  Wink

# 169
Това за пастета и аз го прочетох в една книга, при това в категорията на абсолютно забранените храни, и останах доста изумена. Аз също ядях много пастет доскоро - не само, че го обожавам, а и смятах, че е супер полезен, защото съдържа желязо и фолиева киселина... Но май е по-добре да се откажем временно от него. Също четох и за суши и всякакви други необработени храни, че не трябва да се консумират. Засега за това се сещам.

А за домашния видеозон - и аз откак съм бременна все си мечтая за един такъв. Когато не виждам Бебчо цяла седмица, толкова започва да ми липсва, да не говорим, че все се чудя дали всимко му е наред. То не че с домашен видеозон много ще разбираме как е, но поне ще му виждаме сърчицето как бие и как скача като жабка  Heart Eyes

Styllisima, страхотни клипчета, благодарим!

# 170
ОnlyOne,има доста храни,които не са препоръчителни да се консумират от бременни.Писах подробно в една от първите теми,но пусни Гугъл,ще намериш доста информация.
Пропуснах да поздравя новите момичета,успешна бременност ви желая.

# 171
Аз все още съм тук и реших да ви пиша пак, защото с голямо удоволствие следя разговора ви и се включвам от време на време и аз, в голяма радост. Благодаря за чудесните пожелания на моето адашче и много съжалявам за твоя татко CryПожелавам на теб и на всички мили дами тук да има по-малко тъжни моменти и повече весели и хубави емоции в живота на всички ни, особено като се имам предвид, че сега сме благословени и чакаме и се надяваме завбъдеще на хубави мигове, все повече. Затова пращам на всички ви по едно виртуално букетче  bouquet, макар зимната картина навън. Що се отнася до хапването на пастет и аз не бях чувала за вредата му, даже си позволих да хапна няколко лъжички, преди около месец, просто така ми се дояде, но благодаря за полезната информация, явно оттук насетне ще трябва да се въздържим и от него Thinking Simple Smile

# 172
  • Русе
ОnlyOne,има доста храни,които не са препоръчителни да се консумират от бременни.Писах подробно в една от първите теми,но пусни Гугъл,ще намериш доста информация.

Да, Деси, знам че е писано по този въпрос тук, но за пастета не бях чувала, затова се изненадах и реших да споделя!  Wink

# 173

Да, Деси, знам че е писано по този въпрос тук, но за пастета не бях чувала, затова се изненадах и реших да споделя!  Wink
Да,всички необработени храни са доста рискови за бременните,внимавайте.особено тези от животински характер.

# 174
Здравейте, новаци приемате ли? На 27 г. съм, живея в София, терминът ми е на 30.10. Искам и да попитам нещо и не знам дали това е правилното място, но разчитам на това, че пишещите точно в тази тема имат най-скорошен опит и евентуално биха ми помогнали.
В 8 г.с. съм, а още не съм си правила нужните първоначални изследвания. Ходих досега в една частна клиника, но там пакетът Майчино здравеопазване просто не ми е по финансовите възможности и искам да се запиша някъде, където всички прегледи и изследвания ще минат по здравната каса. Препоръчаха ми Шейново, но някой може ли нещо по-подробно да ми каже? Има ли лекар в Шейново, който да ми следи бременността (по здравната каса) и при когото да родя (естествено, ще си платя за избор на екип)?

# 175
  • Ловеч
Здравейте момичета,
и аз вече съм на линия. Полежах малко в болницата, биха ми прегнил и папаверин и вече съм добре.
Като ви видях колко сте изписали ми се зави свят, е не успях да изчета всички теме, но ще наваксвам идните дни.

# 176
Приемаме нови и много им се радваме Simple Smile Hug
Добре дошла Мрън.
rumi73 радвам се че пак си между нас. Лека и безпроблемна от тук нататъка Simple Smile

# 177

Към новите попълнения : Добре Дошли! Simple Smile

Мрън :За съжаление тъжната истина е, че здравно осигурена или не- ако искаш този, който ти следи бременността да те изражда- ще  трябва да си платиш допълнително. В Св. София (Тина Киркова) това е съвсем легално- за конасултациите  и  за избор на екип за раждане до колкото знам  се плащат 500-600 лева на касата на болницата.Разгледай този линк : http://www.1agb.com/qa.php.За добър специалист аз ти препоръчвам д-р :Мажена Панова -при нея родих първия път секцио и мисля да се възползвам и сега .За Шейново не знам.Може някое  от момичетата да има повече инфо.

# 178
Rumi,радвам се,че сте добре с бебчо.Стискам палци повече да няма такива ситуации.
Колкото до консултациите,Мрън,може да ходиш по Здравна КАса в поликлиниката,а само важните изследвания да си платиш отделно.Сестра ми така прави,защото още не е е ориентирала къде да ражда и не е избрала лекар.Пуска си изследвания при лекарка в поликлиниката,там я гледат и на видеозон/мисля 3 се полагат по ЗК/.а на Фетална морфолигия и Биохимичен скрининг си отиде отделно,като си плати изследванията.Сега май се е ориентитарала съм Майчин Дом,където консултациите се заплащат на посещение или нещо такова,защото е добре да й имат историята ако ще ражда там.

Последна редакция: сб, 21 мар 2009, 16:34 от ДесиХ2

# 179
Здравейте и от мен на новичките, ехх, как звучи(май и аз се взех за стара пушка тук, макар, че не съм толкова отдавна). Пожелавам спокойна и слънчева бременност. Относно женската консултация по здравната каса и аз мисля, че е най добре да се пускат стандартните изследвания по ЗК, където се правят прегледи веднъж месечно, а по-специалните изследвания да се правят при специалисти. Аз например, малко закъснях с записването на ЖК, но това е защото личната ми лекарка не е в София и си чакам направлението другата седмица. Тогава вече ще побързам да се запиша, пак ще споделя, че намерих чудесни отзиви за д-р Папукчиев от 25-та Поликлиника в Младост 3 и се надявам да мога там да е запиша. Относно други прегледи и изследвания ходя да гледа бебчето вече 2 пъти на частно, при гинеколога, който посещавам, като цяло откакто съм в София, ей така за спокойствие и за второ мнение, като цяло, а също така по негова препоръка си записах час за д-р Марков за 25.05 за ФМ. Ако на някой мога да помогна с координати за тези двама специалисти, съм на линия. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт