Юнски бебчета 2009.Тема №44

• 18 102
  • 285
  •   1
Отговори
# 75
И аз нямам търпение вече да хващам някоя ръчичка или краче през корема си и да го гъделичкам  Crazy  Ди, благородно ти завиждам за това изживяване  Hug

Момичета, бях питала преди, да попитам отново - чували ли сте някакви отзиви за новите мебели на Чиполино? Имам предвид тази серия:
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/index.php/cPath/5 … 55/sort/2a/page/2

Прегледах сега сайта и на Дибо,  имат хубави мебели, но на картинка ми изглеждат афиф (така ли се пише тази дума  newsm78) работа. Някакви отзиви и за тях?

Както казах, в неделя ще поръчваме мебелите и много ми се иска да съм разучила за почти всички марки, които съм видяла, за да не се прецакам накрая.

# 76
Аз си направих една разходка и ми се отрази супер newsm10
*Di* Тоолкова хубаво ми стана от преживяното от теб

До сега съм виждала как ми се мести част от  корема само

Да ви разкажа една случка от снощи:Викнах таткото да усети че бебчо много риташе,
тои си сложи ръката и получи няколко ритничета подред
и ме погледна изплашено и пита:абе, да не става нещо? Laughing
Понеже до сега е усещал само по едно ритниче ,а сега изведнъж няколко Joy

# 77
Tanka80 ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! Пожелавам ти много здраве, прекрасни емоции и едно хубаво бебче юни Simple Smile   bouquet

Сега се връщам от лекцията на 9 месеца Simple Smile Беше доста интересно.

Стискайте ми палци, защото утре занимаваме към Костенец и ще запознаваме родителските тела ... Предполагам, че ще се харесат, но все пак ми е лееееко притеснено Simple Smile Мама и татко са претръпнали - имам по-голям брат и са минали по този път, но за родителите на мъжа ще е ново изживяване и всеки ден ни звънят по няколко пъти откакто сме им казали какъв е плана и защо ги водим там ... какво да носят, какво да облечат ... дали да взимат друга кола ... и всякакви дребни нещица ... какъв подарък да купят на мама за вече миналият й рожден ден ... яко са се ошашкали ...
Май ще падне голяма забава Simple Smile

Хубав ден, аз ще наваксвам с работата.

# 78
Момичета, чувството наистина беше уникално и го пожелавам на всички! Преди време, когато сестра ми беше бременна с племенника, само ми разказваше как ритка, мърда и си показва крайниците, но никога не й повярвах защото при мен той винаги се успокояваше и както й пипнех корема , всякакви движения спираха. Честно ви казвам, че до снощи не вярвах, че може дори да различиш кой крайник се подава... еххх беше толкова хубаво  Praynig
Роси, когато вече имаме бебоците, съм сигурна , че повечето ще пускаме поне по 1 мнение на ден, още повече, че тогава ще имаме още по-силни емоции за споделяне, е разбира се че ще ни трябва малко време за адаптация, но ако няма други "пресни" мами около нас, наистина ще имаме нужда от съмишленички! А ако не тук.. къде! Тук ще е мястото където ще имаме възможност за 15-20мин. или час, докато бебчо си взима поредната доза сън, да се разтоварим от всякакви емоции и да попием малко от по-опитните мами, които вече веднъж са минали по този път. Осъзнавате ли, че тук споделяме толкова много неща, че имам чувството че с повечето се познавам отдавна, макар и да не сме се виждали никога  newsm78 Grinning Може би ако се познавахме от по-рано, всяка една щеше да си има своите проблеми, предпочитания, среда, и т.н., но сега имаме нещо много голямо, което ни обединява, и може би ако не предстоеше най-важната случка в живота ни, едва ли щяхме да се срещнем, макар и виртуално.
Аз лично, не мога да говоря с повечето си приятели, постоянно, за болежки, гадене, дебелеене и др. защото знам, че колкото и да са съпричастни, в един момент просто им ставам досадна, докато тук всички ни вълнува едно и също!   bouquet

# 79
mgamisheva , стискам палци. Напълно те разбирам - нали и на нас това ни се случи само преди 2 седмици. То не бяха подаръци, които майките ни да си разменят, празнична трапеза...Сигурна съм, че и вашите родители ще се харесат.

А за притеснението - хич не се притеснявай, а се забавлявай. На мен още ми е смешно, като се сетя за нашето преживяване  hahaha

# 80
И аз хапнах, и след предишната безсънна нощ така ми се доспа ... Ама - няма да си отспя скоро - сега съм на работа, довечера ще трябва да излизаме (служебно събиране от фирмата на мъжа ми, с половинките, за първи път ще се прави такова, никого не познавам, повече от половината ще са чужденци), а утре рано ще трябва да ставаме ... мрън-мрън-мрън

The1, от няколко дни се каня да пиша, за името Алекс(з)андър, доста сходна ситуация с твоята. Много ми харесва това име, един от вариантите ни е. Обаче - и аз като теб имах дядо Алескандър (дори брат ми в родилният дом е бил кръстен първоначално на него, но на 3тия ден е надделяла другата рода, та в крайна сметка не е Александър  Mr. Green ). По стечение на обстоятелствата, този си дядо след 12тата ми година почти не съм го виждала, той също почина преди 7-8 години. Помня датата, на която видяхме положителния тест (мисля, че никога няма да я забравя!), по-късно, съвсем случайно разбрах, че този ми дядо Александър е роден точно на тази дата! Не искам да търся някакви знаци, или да се вкарвам в някакви филми, но ви споделям само за тези съвпадения. Аз също не искам някой да си помисли, че кръщавам (евентуално) детето си на този дядо, просто харесвам името и това е! Но сигурно неминуемо ще си го помисли "родата" ... Както и да е, има време, а и в крайна сметка ще е каквото ние си решим и няма да се съобразяваме с приказки.
Преди няколко години за име на момче много ми харесваше и името Виктор, но след като 3 мои приятелки родиха 3 момченца в рамките на 6 месеца и кръстиха и тримата Виктор, ми дойде малко множко  Grinning. Сега все уточняваме чий Виктор и кой Виктор.

Di, много мило ми стана от разказа ти  Hug

rosicp, спокойно, мила, теб тогава няма да ти е много и до четене  Wink

Момичета, утре съм на преглед, дано всичко е наред! Ще помоля, ако може, пак да ми пуснат кръв и урина, за да видя как е ситуацията с хемоглобина и с утайката и дали ще ми намалят/спират Феро Фолгамата. Дано не съм досадила с дългия си пост.

# 81
mgamisheva, успех!!! Сигурна съм, че всичко ще мине повече от прекрасно!!!  bouquet

Аххххххх момичета, досега се рових из разни готварски сайтове и ако знаете какво съм подготвила за Мечо........... утре и вдруги ден мисля да се отдам на сладкарство и да му приготвя торта, сладки и погача, и...................ох.........чак нямам търпение вече. А утре до обяд съм и на училище Sad.
Amorevole , всичко ще е ОК. Последните дни на всички изследванията ни са добри и ти няма да направиш изключение - сигурна съм!!! Hug

# 82
  • Варна
mgamisheva пожелавам ти успех и да ти кажа настрой се от сега, че ще е голяма веселба. Родителските тела се притесняват повече от нас. В тая ситуация ние изглеждаме по-големи. Аз, като заведохме родителите на мъжа ми /тогава ми беше приятел/ да се запознят с нашите, взех всичко в свой ръце и мисля, че така ги предразположих. Цаката според мен е хората да се държат естествено, рано или късно се рабира кой къв е, въпреки, че се е представял за др.   newsm10

# 83
здравейте и от мен.Не съм писала защото се боря с един грип вече 5 дни.Направо ме съсипа и нищо не помага.
Гъди-а гледала ли си тези мебели на АДЕЛИНА ЛУКС.Аз също бях се спряла на ДИБО,но сега съм харесала тези на АДЕЛИНА ЛУКС ето виж http://www.dizainbaby.com/bg/adelinalux.php
Момичета кажете някоя бабина рецепта за яка хрема

# 84

Момичета кажете някоя бабина рецепта за яка хрема

Стрит лук и чесън, в сокът получен от тях топваш малко памучета и си ги слагаш и в двете ноздри, за по 5до 10 мин максимум- два или три пъти на ден! Знам, че звучи много гадно, но пък работи!! Peace

# 85
safira, благодаря, че взе присърце въпроса ми  Hug   И аз съм се спряла точно на този модел, на 99% съм сигурна, че ще купим него, просто исках да проуча и другите възможности. Само че още се колебая за цвета, много ми харесва точно белият модел, но всеки ми казва, че било много стерилно и сега се чудя между син и зелен  ooooh!

# 86
Tanka80 ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! Всичко най-хубаво ти желая  bouquet

mgamisheva, стискам, да разказваш когато се приберете  Hug

Днес си купих един плик със спанак, вече е пълно по пазара. Направих си днес с ориз, утре супа, вдругиден незнам, лошото е че само аз си го ям Laughing Ще правя ударно вдигане на хемоглобина, че след първото раждане 10 дни бях парцал, спях където ми попадне и си мисля че и това имаше голямо значение. Ям и сурови ядки и сушени плодове, месо телешко, меся пълнозърнести хлебечета, абе..... Laughing ще го боря яко този път, трябва да се вдигне.

Гъди не съм чувала отзиви за тези мебели. Аз съм си харесала това креватче http://family-bg.com/prX_3478.htm виждал ли го е някой наживо. Искам дървено креватче, отвсякъде с решетки и на колелца.

# 87
  • София
safira, Gydelichkova, и преди бях споделяла, но и сега да ви обърна внимание на недостатъците според мен на този тип легло, защото и аз миналия път се бях "хвърлила" на такова, но от Дибо:
1.нестандартен размер легло и се продават с много гадни матрачета от дунапрен, като по-големия размер легло е просто с добавено парче от матрака, няма второ матраче(дунапрена никак не се препоръчва за бебета и малки деца)
2.ако не може да се вдига и пада нивото на подматрачната рамка, не е удобно, защото на това ниво ще ви заболи кръста да се навеждате постоянно първите месеци, а около годинка детето само може да прескочи решетката.
3.рафтчето отстрани е крайно неудобно и тясно за повиване на бебе.
Аз си взех от обикновените легла с две решетки от Дибо и отделно шкафче, което е достатъчно широко и удобно за преобличане на детето и достатъчно високо, за да не се натоварва кръста.

# 88
Алиен много здравословно се храниш, браво  smile3501  Аз изобщо не обичам спанак, но от време на време се насилвам да хапна по една купичка спаначена супа, когато майка ми е направила и сме им на гости. След това не искам да ти казвам в какъв боксов ринг се превръща коремът ми  box

Не съм виждала тези креватчета, за съжаление, не мога да помогна  no

# 89
Fate, благодаря ти, много позитивен пост! Наистина - пожелавам добри изследвания на всички!

mgamisheva,, стискам ти палци - ще мине и ще замине, не се притеснявай и за това! После може и някоя весела случка да споделиш от срещата  Wink При нас беше подобно на gamby - основна роля изиграхме аз, приятелят ми и ... дядо ми! ( Laughing)

Във връзка с веселите случки и като малка ретроспекция за темата с пошляпването на децата, да ви споделя нещо. С брат ми имаме сравнително голяма разлика - 10г. - хем не сме си били на един акъл, хем не съм била и достатъчно голяма да го възпитавам, но така или иначе, по стечение на обстоятелствата (уф, че се повтарям), до някаква степен съм изиграла доста голяма роля в отглеждането и възпитанието му. Както и да е, той беше страшно красиво и доста палаво бебе, проходи още на 9 месеца и любимото му занимание беше да прави бели. Най-любимо - да драска (особено по тетрадки, бележници и учебници), да мачка каквато хартия докопа и да скубе! Докъм 4тата си годинка беше толкова палав. Та, някъде в този промеждутък, съм го пошляпвала - както се сещате, основна жертва на белите му съм била аз! Никога не съм го била, разбира се, просто съм го шляпвала по дупето. И, едва наскоро, след толкова години, осъзнах, като го разказвах на мъжа ми, как брат ми страхотно ме е "работел" и надхитрявал като хлапе! А именно - веднъж докато го шляпвах, той се извъртя, и съм го закачила, без да искам, в слабините. Той, разбира се, се разпищя, и - ествествено - на мен ми се караха здраво защо съм го удряла там. Досещате ли се какво последва? Малкият хитрец явно набързо усетил накъде духа вятърът, и щом дори само посегнех да го шляпна, се хващаше за слабините и почваше да реве, и все аз си обирах парсата, макар той да беше направил белята. След няколко такива случки много се притесних и си бях внушила, че ще му навредя нещо и че все в слабините ще го ударя, без да искам, и спрях да го пошляпвам (само почвах да викам на някой да му се скара  Mr. Green). Ужас, колко невъзпитателно и неправилно съм действала, ама - и аз хлапе съм била, дано сега ми е дошъл акълът в главата. Та, в крайна сметка, аз уж голямата кака, а той колко тънко е намерил начин да ме надхитри, без да се усетя!  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт