Отговори
# 45
Здравейте, мами!

Не съм се вяслвала доста дни, но при нас положението хич не е на добре. Мариян не е на ясла от сряда. На антибиотици сме и куп други капки, сиропи, хранителни добавки  Confused смотана работа! Ушичките са му мнооого зачервени, ама мнооого  Cry вече не знам какво да си мисля, моля се само бързо да се оправя  Praynig Във вторник вечерта не мигна, плака много и не можа да си намери място и до сутринта Т му беше над 38. Сега след няколко дни прием на антибиотик няма вид на болен, защото тича и подрежда всичко навред, жизнен е и усмихнат, но пък за сметка на това кашлицата и сополите вместо да намалят имам чувството, че се засилват, а ушите са му все така зачервени. Възможно ли е по средата на лечението да се засилва отхранването и сополите, вследствие на изчистване на микробите от организма или нищо подобно! Вие какво мислите?   Thinking Явно времето е такова, гадно, носещо само вируси .... искаме си пролетното слънцееее!!!

Целувки и до скоро!  Heart Eyes

п.с. виждам, че си готвите среща утре, но ние ще пропуснем  Confused

# 46
Честита първа пролет!(тя астрономически отдавна дойде,но нали днес официално се посреща)

Снощи и при нас заваля сняг.Днес продължава да вали.Всичко е в бяло и е много красиво,но някак нереално.
Какво му стана на това време?Сякаш ще посрещаме Коледа,а не пролетта.
А като се замисля,каква каша и мръсотия ще се стича по улиците след ден-два от разтопяването на снега и ми минава желанието за разходки.

Дес,Роси,добре ,че споделихте за храненето,че да се успокоя,явно не сме единствени в това отношение.При нас положението е същото.Аз се замислям скоро да започна да му давам супички вечер,вместо АМ,а АМ да слагам в кремчетата,че нали е полезно да се приема до 2г.
Ванилия,Цеце,радвам се за срещата ви.А снимки има ли?Ако има,споделете ги с нас!
Мимоз@ (аз сега виждам ,че си с нов ник или бъркам нещо),не съм запозната с това,което питаш,но желая бързо оздравяване на Мариян.След като няма вече Т и е жизнен мисля,че до ден-два и сополките ще намалеят.При нас много добре действат капките за очи  Тобрекс.Слагам ги за изсушаване на нослето 2по 1 капка,но по предписание от лекар.

Хубав,макар и снежен ден,здрави дечица,слънчево ,пролетно настроение!

# 47
  • София
Здравейте  newsm47

От сутринта свърших камара работа, сготвих за малчо, за мен, направих един сладкиш с извара/диетичен/ и грис за останалите /Снимчицеее, какво ще кажеш сега, а  smile3534/.След малко започвам със срещичките и кафенцата   smile3508.
Александър продължава да кашля, четох за тази лаеща кашлица, не знам дали е такава, много съм смотана явно.Ако не поотмине, ще го водим утре сутрин при педито  Sad.Медхен пък ме наплаши колко е страшно да се отсъства от ясла, трябвали извинителни бележки и обяснения  Rolling Eyes
Сутринта, докато се излежавах, си мислех как ще сме на плажа през лятото и се зачудих как стоят на плажа малките
-с памперс ли  newsm78

Мимоза, нищо не мога да кажа по въпросите ти, само ви целувам с Мариански и ви пожелавам да се оправя бързо  Hug

Ванилия, радвам се че сте се харесали с Цецето Hug.А Рони и Алекс на какъв език ще си общуват  Joy, Слави му преподава английски и руски, а той милия не иска даже на български да ни проговори  Mr. Green

Цеце, чакам те с нетърпение  lovekiss.Изкарай си супер и разгледай всичко, че те чакат големи разкази, нали знаеш  Laughing  superuu  superuu

Слънчев и усмихнат ден от мен

# 48
привет момичета от мен,маруся.аз съм в плевен.пласирахме вчера вечерта митко на лелята на драго и ние снощи бяхме младоженци.за съжаление не излизахме,нещо организацията не беше добра.а на мен как ми се обикаляха тукашните барове.имах предложение за женско излизане,ама нали съм патица заспала и не аз ще излизам с мъжът си.  ooooh! и така останахме при кумът си и те мъжки дружно пиха ракия и уиски,а аз похапвах шоколад и пийвах количка.ей го сега още всички спят,а аз искам да ида при детенце,ама пусто не знам адреса,и такси не знам на кой номер да си повикам.но това не е страшно.лошото е че съм по пижама,а дрехите ми са в спалнята,а там са кума и една девойка и няма как да вляза.не се притеснявам за митко,ама съм станала в 7:30 наспала се и ми се обикаля.вчера си купих от плевен страхотен анцуг,а митко се сдоби с подарък от леля си-срахотна жилетка +блуза от бенетон.аз си харесах и още доста неща,ама с мъж по магазини може ли да си купиш нещо.искам да ви кажа че плевен ми е супер любим,тук съм винаги като на курорт.страхотно си почивам,а и има много желаещи да гледат митко.

катенце,милия мариян,жал ми стана като каза че е болничък.аз тъкмо мислех да ви звъня и в понеделник да се видим.дано скоро оздравее.  Hug

много теми сте подхвана ли.ама аз цяла седмица нямах възможност да пиша.
къпане-къпем се всеки ден.когато мога го пускам в банята с баща си,ако е изморен го къпя аз.
преспиване-преспивам го аз.от както сме без биба,се налага аз да го приспивам на тъмно,легнали на нашата спалня.или го оставям сам на нашата спалня.не съм за тази идея,ама не искам да си ляга сам в леглото.аз знам защо стана така и не е заради бибероната.допуснах грубата грешка да го наказвам оставяйки го сам в спалнята в неговото легло.и той може би приема това оставяне ве4ер,при това на загасена лампа явно като вид наказание.ама сама съм си виновна.

искам да ви споделя нещичко за галето и никича.ние с митко изкарахме там едно турско гости.отидохме сутринта и до следобеда не си тръгнахме.галето с усмивка ни посрещна.тя е толкова слънчев човек,толкова е мила и гостоприемна,просто нямам думи.митко и ники си играха страхотно.гониха се,смяха се,караха колата на ники.уви обаче май не правих снимки тогава.

желая на всички болни бързо да оздравяват,желая на всички усмивки и много слънце,разбрах че в софия много сняг имало.ние тръгнахме в петък и не валеше,но тук в плевен няма сняг,но е хладно.приятна почивка на всички.

# 49
  • София
Здравейте  newsm47

От сутринта свърших камара работа, сготвих за малчо, за мен, направих един сладкиш с извара/диетичен/ и грис за останалите /Снимчицеее, какво ще кажеш сега, а  smile3534/.След малко започвам със срещичките и кафенцата   smile3508.

Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed

# 50
  • София
Кафетата ми се отложиха, че Александър заспа  Laughing

Маруся, супер звучиш, почини си истински там и се вижте с приятели  Heart Eyes

Росинкооо, а на теб оправи ли ти се настроението?Започна ли да хапва Лили повечко?Иска си детето данонино, а, душица Heart Eyes

Медхен, аз преди 2-3 седмици правих на Слави пържени филийки и му дадох на Алекс няколко парченца в неговата чинийка-изяде си ги и си облиза пръстите чак  Laughing.Сега се сещам, вчера беше хванал паченце шоколад, как го е стигнал, нямам идея и бърза да налапа повече.Нацапа си ръцете и докато му трия едната, той бързо ближеше другата, беше много смешен, въпреки че не се радвам колко му харесва  Rolling Eyes

Дита, как обичам следобедното спане, рядко ми се случва, но си почивам, сякаш съм спала 2 нощи  Laughing.Сега ме подсещаш да си пуснем и ние някое филмче, докато спинка  Heart Eyes Heart Eyes

За питанката на Дес: пие мляко вечер, но не повече от 120, а ако е вечерял скоро, само го започва и го оставя.

Скреч, някой отговори ли ти за плодовете в сладкишите, че уж внимавах, а съм изпуснала  newsm78.Ние за клуба се отказваме със сигурност, ще бъде някоя следваща неделя  Hug

# 51
  • София
Ще дойда, но сега тръгвам от вкъщи.
Тали, не ми отговори никой за плодовете и ядките, но аз питах в сладкарския. Само едно предложение имах - да слагам нишесте,. че да стане по гъст кекса. Ти какво предлагаш?

# 52
Привет!

Ясно ми е значи положението,полека лека май всички се отказват от млякото за сметката на другата храна.Тя Хриси яде вечер от вечерята която съм приготвила,разбира се подходяща за нея,ама не яде кой знае колко.Та си мисля че млякото би било редно да си го изпива,ама .....

Лятото на плажа по голо дупе Peace

# 53
  • от Луната
Превенар-още се чудя за нея, но повече клоня към слагане, но след 2 год. Но пък аз за първи път пневмония карах като бях бременна и предполагам, че и на Мишка съм дала някакви антитела newsm78
Според зависи от ситуацията-понякога си ми е голямо бебенце, но в повечето случаи вече си е детенце с доста голям инат вече smile3516

Медхен и аз съм давала, че каката често яде и гадинче като я види почва да вика ам-ам, а ако първия път се направя, че не я чувам тя започва да крещи АМ-АМ Crazy, даже преди няколко дни и кюфте си хапна
Ванилия и Мишка имаше такъв период, в който няколко дена единственото и ядене беше вечерното АМ, а през деня ако я излъжем за 1-2 залчета Confused. И на края се показаха 4 кътника-по 1 от страна
Шлябада Hugдоставя ми удоволствие да чета постовете ти. А са и много полезни smile3521
Роси, дано по-бързо се оправите Hug. А времето е просто ужасно. Тук пак вали сняг cold. Михаела ако на обяд не и дам и нея лъжица отказва категорично да яде и само пищи. Започнах да я слагам да седне на стол на масата, не в нейното столче, давам и на нея една лъжичка, взимам и аз една и я храня, но яде доста по-малко от преди. Понякога взима и мойта лъжица и приключваме с яденето. След като помеша с 2 лъжици и направи мазало и взимам всичко, започва един страшен рев мия я и отиваме да гледаме филмчето с каките и се успокоява
Дита и аз се чудех колко време да и ги давам newsm78. Сега  давам само вечер
Дес, Мишка си го пие с кеф. Рядко и остава, но не повече от 50 грама. А ако е хапнала от нашето ядене преди това и правя по-малко и не слагам бисквити. Но аз още си я храня вечер като бебе. Още ми е свидно да я метна в креватчето със шишето baby
Мимоз, много Hug и бързо оздравяване на синеокия красавец
Таш на плажа съм ги виждала толкова малки с памперс newsm78. То ако го оставиш голо и реши, че му се прави ГОЛЯМА беля Mr. Green
Ами това е от мен, че ме гонят вече Crazy

# 54
Oooo Вики,абе тя Християна не разрешава да я храня с някакво ядене с лъжица,все тя да "куши",камо ли шише да и държа.А бисквити в мляко никога не съм и слагала.Опитвала съм в кисело да и прдлагам,с резултат -  Sick

Като казах че не ми дава да я храня ми се прииска да ви разкажа една смешно нелепа историйка на която станах свидетел преди 2 седмици.
Бях на кафе.Влизат в заведението едно семейство с дете колкото Вяра (почти до кръста на майката високо) с биберон в устата.Само на нашата маса имаше места и те седнаха.Поръчаха на детето парче торта и то започна да си я яде.С тях имаше друга жена която се възхити как детето се хранело самостоятелно на тази възраст Shocked (изумително! Mr. Green) Майката обясни следното нещо:"Ми тя от 10 месечна ми отказва да я храня и се храни сама #Crazy Shocked".
Аз бях безкрайно впечатлена от факта как това голямо дете от 10 месечно има навик на възрастен за храненето,а все още смуче биберон и то на публични места.
Честно ви казвам,за мен това е просто възмутително и никога няма да допусна моето дете да се разхожда с биба на тази възраст.

# 55
  • София
Като ми секнат излизането, така става  Crossing Arms
Изгледахме една серийка на Изгубени, изядох половин тава от сладкиша  Embarassed Embarassed, а Алекс още спинка  Heart Eyes.

# 56
Здравейте!
Мимоза , какви са на цвят сополите? Има ли Т? Поти ли се ?Отхрачва ли?
Не е добре сополите да са жълтозелени.

За Превинар- мислех да я слагам на Христо,но тази ваксина е за деца до4 год.
Варианта за по-големи деца е Пнеумо -23 и струва около 30 лева. Ние поставихме нея.При по-болнави реимунизация след 3 год.

Искам да кажа ,че тази ваксина не защитава от всички щамове бактерии .И не дава гаранция ,че детето ви няма да се разболее от пневмония Peace
Говорих с доки  и тя е на мнение ,че е добре първо  да се прецени дали детето има нужда от тази ваксина .
Според нея прекаляването с ваксинации не е добре ,защото има опасност от появата на автоимунни заболявания.

ДИТА ,РЕНИЧЕСТИТ ПРАЗНИК! Grinning

Последна редакция: нд, 22 мар 2009, 13:18 от Маджурката

# 57
Привет и от мен в неделния ден. Май ще стане за разходка следобед.

Цеце, Ванилия-супер за срещата, нали и снимки имате ей!!

За Превенар говорите-аз икам да слагам, но лекарката ми препоръча една нова, която в БГ ще е регистрирана от този месец. Глаксо е производителя-ама не помня името. Тя твърди, че дава по-малко странични реакции, които били чести при Превенар и то особено при еднократния прием  (то повечето ще сме с такъв май). Предполагам, че я има извън България -може Ванилия да я знае??? ще питам името де, иначе цената ще е пак в същите рамки. Каза , че ми я препоръчва горещо...амаааа ще видим де.
намерих я:
http://www.gsk.com/media/pressreleases/2008/2008_pressrelease_0056.htm

тя е съвсем нова и бори 10 щама а не 7 както Превенар...ама в Бг още я няма. сега ще се заровя да чета из нета.

Последна редакция: нд, 22 мар 2009, 13:46 от mimi22

# 58
  • от Луната
Мими, ще чакам с нетърпение да кажеш повече за тая ваксина, че чуждите езици ми куцат яко Embarassed
Дес и аз съм на мнение, че е срамота толкова голямо дете да е с биба и съм решила щом малко поприключи зъбоникненето да я махам. Но има и по-трагични случаи. Едно познато дете, което след 3 месеца ще стане на 4 год още си спи с памперс, а понякога и за на вън му слагат Shocked. А в началото като почна да не я засища само АМ, почнах да и купувам и слагам Плазмон бишкоти, но като поотрасна, а и вече беше захранена с глутен минахме на бисквити Закуска. Те също си се разтварят добре, а са и доста поевтинки

# 59
Здравейте!

Днес се видяхме с Марианка, Катюшка и Зита в детското клубче. Като си тръгвахме дойде и Скреч, но само си казахме по едно "Здрасти"  Rolling Eyes Явно като няма пица, няма и желаещи  Mr. Green
Звънях на Юлчето, Лилчо, Скреч и Зита, но никой не ми вдигаше  Confused Добре, че беше Катюша, че нещо с местоположението на клуба се оплетохме с Марианка  ooooh!
Май идеята за среща с деца не блазни никого, хайде другия път без деца  Peace Лена се заигра и й беше забавно само на пързалката не се престраши, но това е добре - не трябваше да я пързалям постоянно  Mr. Green

Дес, и Лена се ослушва напоследък за вечерното мляко. Сутрин го пие, но вечер нещо..  Thinking Кучето заглади косъм от неините порции вечерно мляко  Joy А защо държиш да си пие млякото с биберон, а не със сламка?
За залъгалките си права - големите дечица с биби ми приличат на бавноразвиващи се и винаги се заглеждам дали не са болнички от нещо  Embarassed

Какво ще кажете за детските седалки за тоалетни? Вместо да подмятаме това гърне, няма ли да е по-удобно да пробваме с такава седалка? Колко трябва да са големи децата (като размери) за такава седалка?

Общи условия

Активация на акаунт