какво става утре с клубчето? НИе ще се занесем към десет часа сутринта и ще се радвам да се видя с някой познат там.
Дита, правилното поставяне е според указанията в листовката, включва и правилното съхранение. Потърси в гугъл листовката за превенар и всичко ще ти се изясни - кога се слага, как се слага, за какви болести се слага. По принцип при бебетата се поставя повече пъти, защото имунната система не е добре развита и не запомня. След определена възраст е достатъчна само една ваксина, за да може да се създаде траен имунитет. Само че специалн оза Превенара има смисъл да се слага до 5-годишна възраст на детето. ПО-късно не, защото детето вече така или иначе се е сблъскало с бактерията и си е създало имунитет (което не му пречи обаче да е скрит носител, т.е. бактерията е в него, на него не му въздейства, но може да зарази някой друг). Никоя ваксина не дава 100% гаранция за нещо, защото организмите са различни. Има хора, на които ваксини не действат. Има хора, които са природно устойчиви на някои болести и даже да се разболеят, ги карат много по-леко. Има хора, които са с такива гени, че дадена болест въобще не може да се развие у тях (примерно носителите на таласемия минор не боледуват от малария ,ако ще да ги нахапе облак маларийни комари едновременно). Ваксинираните, които са си създали имунитет, може да се разболеят от болестта, срещу която са ваксинирани, но ще я карат много по-леко и без усложнения.
Сладурка, Превенар е срещу определен набор от бактерии, които при едни хора причиняват хрема, при други - отит, при трети - пневмонии, при четвърти - менингит (в зависимост на кой къде му е слабото място, как се заразява, какви мерки се предприемат, за да се лекува; менингитите са по-редки от пневмониите, а най-често се срещат хремата и отитът). Менингит най-общо е възпаление на мозъчната обвивка и може да има различни причинители - бактерии, вируси. Превенар защитава срещу точно определен тип бактерии, които причиняват менингит, т.е. не защитава от абсолютно всички видове менингит. Ето тук има малко инфо за менингита: http://www.dar-center.com/article/?article=413
Искам да се включа още малко по въпроса за слънчевите очила - всъщност това, че светлооките хора са по-чувствителни на слънчева светлина е някаква заблуда. Цветът на окото няма никакво значение за възприемането на самата светлина, а само зеницата. Аз съм с тъмни очи, но въпреки това мразя да излизам на слънце и ако ми се наложи да минавам през място, което е с бяла настилка, го правя със затворени очи. Най-добрата защита от ултравиолетавата светлина е стъклото, т.е. най-качествените слънчеви очила всъщност са стъклените, на които е добавено и затъмняващо покритие.
И един добронамерен съвет - ако исках детето ми да носи слънчеви очила, бих се посъветвала първо с очен лекар, но не от оптика, а в поликлиника и то такъв, който работи с деца. Освен всичко останало, слънчевите очила пречат на възприятието на цветовете, което в момента е много важно за децата. Могат да попречат (ако са много тъмни) и на възприемането на разстоянията и на обема на предметите, което затруднява ориентацията, особено ак ои без това ходенето не ви е все още привично. Ако едно дете си играе предимно на сянка, слънцето не му е проблем, независимо дали живее на село, в града, на морето или в планината
По-скоро ограничаването на зрението ще му бъде проблем
Значи да питам педито за ваксината или направо да си я поръчвам? Нали няма опасност,ако и я сложа/странчини ефекти? И ако не защитава с/у всички видове менингит пак е нещо... 
В понеделник май ще го заведа на лекар вече, макар че единственият му проблем е неяденето, иначе е весел и си играе.

Как смогвате бе хора,какво работите
Много ще е забавно
Пиши какво ти е казал лекаря, че да черпя опит

.Сега се чудя дали на яслата са го оставили да плаче толкова дълго, не ги обвинявам, само се чудя или е истински болен.Маман ме притесни малко, че така е кашлял брат ми като бебе, той е бил с астма, но си мисля, че не е това.Иначе си е весел, дивее, не се държи като болен, но не знам да звъня ли на педката, така и така през уикенда не прави посещения.За утре с клубчето също не знам, че може да е заразен
и я накархме да го мине бързо с машинката, сега ми е мъчно, отрязахме му къдричките и е като войниче.Слави казва, че все едно е наказан, така му изглеждал 
?Не знаем какво искаме и ние
Така ми скапва настроението, че повече от това няма накъде 

Ей, оправяйте се у вас!