Отговори
# 15
  • София
Дес   bouquet  bouquet  bouquet

В неделя какво ще се прави? Ако метеото е като днес ще си останем в къщи, но ако не вали сме на линия. Казвайте- в колко часа, в какъв сътав и тн.

За приспиването- Денем е ужасно трудно. Днес заспа в 16.00. Не помагат нито песни, нито танци, нито легла, нито компания. Единственото сигурно средство е транспортно- кола или количка, но навън, защото сме хитри и не се връзваме на номера ако сме вътре. Laughing Даже се изнервяме още повече.  Вечер му казваме лека нощ, слагаме го в чувала, в неговото легло и някой стои в стаята докато заспи, но без да прави нищо. До преди два месеца си заспиваше сам в стаята, но аз си въобразих, че може да прескочи лиглото и да се нарани и останах две вечери да наблюдавам и от тогава не иска да запива сам в стаята. Човек каквото сам си направи ... нали знаете.

За къпането- твърдо всяка вечер, но под душа, а ваничка веднъж седмично. А и няколко пъти по половин душ и през деня при- всяко ако.

За ботоска- не, благодаря. Старото си е старо и с ботокс, и с всичко. Дори лицето да перфектно си личи по шията, ръцете, косата и най- вече по погледа.  Всичко си е до ген, според мен.

За фон дьо тена- в момента не ползвам. Не мога да препоръчам, защото си е до тип кожа. Но ако мога да си позволя съвет относно скъпата козметика- ако някой иска или трябва да влага пари в такава е по- добре да си я купи от друга държава. Първо е поне два пъти по- евтино и второ не е престояла и гранясала по щандовете.
По този повод- препоръчвам-По летищата има и едни страшно изгодни кутийки- четири цвята сенки, четири цвята червило, пудра, руж, спирала и молив. Ланком и подобни струват между 20 и 30 евро и вътре наистина има всичко. Не са огромни количества, но са достатъчни за умерен грим в продължение на поне седем- осем месеца. После и без това е хубаво да се изхвърлят, защото се завъждат бактерии.

За цветята- обичам, но съм алергична и кихам от повечето, затова не купувам и не получавам. Ако получа давам на някой друг или държа на балкона.

sladurka
Не знам какво и е на Ивчето. Sad Педи какво мисли? Може да са зъби, но знае ли човек. Наблюдавай я, пък ако вдигне повече ще вземеш мерки. Hug

Канелска С езиците е сложна работата, според мен. Ако ти се смени доминиращия втори език става голямо объркване. На мен втори език ми беше руски, а трети английски. Учих една година в Испания и се оказа, че втория език ми е испански и ако мисля на чужд език той е испански. Ако мисля на испански не мога да вържа и две думи на руски или друг славянски език /освен български/.  Но през испански се оправям много по- добре с френски и италиански.    Може да имаш и някаква съпротива. Забелязала съм, че съпругът ми започва да говори развален български когато му е мъчно за родината, мама и така нататък. Може да ти е време да погостуваш в наше село.

Шлябада За тези дати нямам никаква яснота от сега.  Embarassed

Лека нощ и сладки сънища! А и Честита първа пролет! Joy

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 3 нови отговора.

# 16
  • София
Василия като че ли усеща, че нещо става, и не ще и не ще да заспива това дете  Tired Още не си е пила и млякото даже, мрънка и бута шишето. Сега е помъкнала йониката като някой диджей, лепнала се е за мен, а аз оправям багажа на прибежки.

Тъй като това го пиша от 1 час  Crazy, вече заспа детето преди малко. Аз пък пуснах 2 сълзички над леглото й, че ми стана мъчно, че я оставям за цели 4 дни  Cry

Добре, че си направих труда да проверя в сайта на унгарците и се оказа, че пускат само с 10 кила ръчен багаж  newsm78, а аз бях приготвила 20-килограмова чанта. Сега ще чекирам всичко, пък каквото оцелее, дано да не си събирам стъклариите в насипно състояние после  Joy Канела, аз си имам шерп, тъй че за багажа не се притеснявай  Peace Живот и здраве, утре следобяд ще си пием кафенцето някъде заедно Whistling Еййй, ама как звучи само - форумска среща в Будапеща!

По темите сега няма да се изказвам, че в 3 часа ще ставам и ще се опитам да поспя. Снимка, ще зяпам за такива кутийки и ще си купя, ако видя, а и ако цветовете ме устройват, разбира се. Ох, не ми се почва темата за козметиката, че пусто много й разбирам, ама ако реша да си взема всичко, което искам, трябва да работя само за това. Канела, серумът струва към 200 и кусур лева български пари. Ама те под 200 лева нямат кремове.....Но хидратиращия ще си го взема, ако ще каквото ще да става  Crossing Arms

Лека нощ и сладки сънища ви пожелавам, и спокойни почивни дни. А вие стискайте палци живи и здрави да стигнем, пък като се върна ще се отчета подобаващо. Обещавам да изкуфея за всички ви наведнъж! Hug

Последна редакция: сб, 21 мар 2009, 00:16 от Цецето

# 17
Здравейте, мили мами!

Честита пролет и от мене! Желая ви ведро настроение и оптимизъм!

Медхен, Полароид са си добра марка, те са измислили плаката полароид, ползвана и от други фирми. Истинските очила Полароид почват от 70 лв. за старите модели и нагоре.

Цеци бе, това с очилата не е мания, а явно необходимост при нас. Аз като много малка имах проблеми с очите, които се проявиха на една почивка на море и лекарите ми предписаха тогава слънчеви очила. И сега са задължителен аксесоар в чантата при всяко излизане, независимо от сезона. Винаги съм се чудила как стоят спокойно децата в количките си и майките ги бутат срещу слънцето, ама при нас това не е възможно. Само лекинко да близне слънцето количката, и почва едно яростно въртене и криене. Да му спестя на детето тези мъки. Миналото лято спяхме до обяд, хапване, игри на терасата, спане и излизането ставаше към 19 часа, та до 24 часа по хладно. На плаж и слънце не я изведохме. Това лято режимът ни сигурно ще е подобен, ама е срамота при положение, че почти цяло лято сме в Созопол, да не заведем детето на плаж, в паркчетата и на дворчето между къщите да поиграе с другите деца в по-детските часове. Тогава при добро желание от нейна страна може да ги носи.

Галакси, цветя много обичам. Имах големи саксийни растения, но преди раждането на Дари ги премахнах повечето. Цветният прашец пък е най-силният алерген и затова от родилния дом нататък всички букети слагам в стая, където Дари не влиза често, макар че нямаме фамилна обремененост. Много харесвам пролетните цветя, те са ми любими, както и розите.

Ванилия, при нас приспиването на обяд е много лесно: слагам Дари в люлка на Fisher price с батерии, която има 6 степени на люлеене и 10 приятни мелодийки, който се въртят постоянно, давам водичка, биберона, включвам на първа степен и излизам. След 5 минути се връщам, Дари е заспала и изключвам люлката. Вечерта обаче се приспиваме на ръце, тъй като е с чувалче и не мога да я сложа в люлката. Сега, докато я мъчат зъбките, съм решила да си я гушкам и да й помагам да заспи, пък после ще му мисля. Ако е изморена, още докато пие АМ и водичката, е почти заспала, но понякога е по-трудно. Още в самото начало реших да я приспивам с една и съща песен и откъде ми хрумна незная, но приспивна песен стана „Тръгнал кос с дълъг нос...”.
За езиците явно си е до човек. Но и при мене се получи нещо подобно – в момента, в който започнах да уча английски започнах да забравям френския и сега до такава степен, че сякаш не съм го учила изобщо. Някъде надолу се задъни и руския, който владеех доста добре, а сега през лятото със съседите на морето, които предимно са руснаци, виждам голям зор докато се сетя някоя дори елементарна дума. С времето и липсата на практика и английският ще иде на кино.

И аз да подновя рубриката Минутките на мама:

- Как гледате на детето си – по-скоро като на пораснало бебе или като на малко момиченце/момченце.

- Смятате ли да слагате ваксина Превенар и колко пъти?

Аз гледам на Дари по-скоро като поотраснало бебче, така си я възприемам. Тя скоро започна да ходи сама, не се катери по мебелите, не прави белички все още, не отваря шкафове, а си играе с играчките и разглежда книжките, не се заравя в пръст и пясък, а ходи из паркчетата и събира листенца, не яде сандвичи и др., а предимно пасирани храни /има само 1 зъбче/ и т.н. 
Доста се чудих кой вариант да изберем за Превенара - дали да поставим две дози или една след навършване на 2 годинки. Накрая реших да бъде само една, предвид на това, че не я пускам на ясла и не контактува с много деца.
Сетих се да дам линк към петицията на д-р Марио Янакиев за ваксините, ако желаете да я подкрепите: http://bgpetition.com/vaksini/index.html .

Приятни почивни дни!

# 18
  • София
Добро утро. Ние станахме, простряхме и изпихме кафетата  Party . Сега стягаме катуна - кой при баба - кой на басейн  Mr. Green.

Диди, по -въпросите от снощи - Ние сме едно порасноло вече детенце. Само баща й като се лигавят се обръща към нея с " на тати бебето ".

Превенар няма да слагаме. Да чукна на дърво не сме от боледуващите деца, на ясла няма да ходим и мисля да пропусна. Тая седмица Ники и баба й ще я водят да сложат Пентаксима ( реимунизацията ).

Галенце, цветя обожавам, цъфтящи не цъфтящи - всякакви . Също приемам с повод и без повод  Mr. Green .

Фон дю тен не ползвам. Само кремчета и пудра ( чат-пат ). Blush Пък бръчки колко са сепоявили---- добре, че не остава време да се гледам често пред огледало. Освен кремчета, обаче другите екстри ще ги пропуснем.

Приспиването става само с шише сок / мляко гушкане и така. В определени часове. Ако се пропуснат - чаааааак на слледващият час се заспива  Tired . Принчипно я приспивам в хола на дивана и после я местя в нейната стая. За съжаление вече тежи 100 килаи кърста ми замина  ooooh! .

За огромно мое съжаление, утре ще ви пропусна, но другият път съм плътно с вас.

Галенце, нищо че сега ще съм ковандировка по натам след работа ще се прибирам за Нинка и после юрош към вас. Това е най-лесно. Денят ще стане по-дълъг. Аз приключвам сравнително рано и ще има време ( като мине жегата  Mr. Green която така бленувам вече) за един парк или кафе  Peace.

Целувки, отивам да стягам катуна. Нина все пак я пласирахме на свекитата  Mr. Green .

АА, Роси да ти отоворя и тук. Очертава се следващите две сед да отсъствам - 2х5 дена. Нямам известие , но през този период със сиг ще получа. Поръчките са ми през два дена и така си пристигат.

# 19
Добро утро и от нас!
Зарязах ги на баща им в хола и аз се паркирах на компа.
Ох немога да го преживея тоя сняг на връх първа пролет,че и леден вятър ooooh! Пак ще кибичим в къщи.
За клуба на Зита пак съм в неведение,ама нали все не успявам да ви изчета?Видях само адреса,някой беше описал май Thinking На Зита ли е клуба или тя работи там?Обещала съм на Вяра да ги заведем един ден,дано някой ме светне за местонахождението му Embarassed

Превенар няма да слагаме,задължителните са ни достатъчни.
Децата ми вече са си големи момиченца,като естесвено между голямата и малката има голяяяяяма разлика.Едната си е един трезвомислещ човек,а малкото - отърсващо се все още от бебешките навици мини човече.Ама как го обяних Crazy

Софи,искам да ти пожелая от сърце всичко около операцията ти да мине безболезнено бързо да се върнеш при Таничка и при нас.Дръж се мила,с теб сме Hug Hug Hug

ХАйде,хубав,бял и усмихнат ден ви желая Hug

# 20

Медхен, Полароид са си добра марка, те са измислили плаката полароид, ползвана и от други фирми. Истинските очила Полароид почват от 70 лв. за старите модели и нагоре.

Ами май и при тях се е получило както с Практика - най-добрите лентови фотоапарати навремето, а сега най-скапаните цифрови. Понеже работех за фирмата, която внасяше (може и сега да ги внася) Полароид за БГ и цената се определяше само от годината на излизане на колекцията  ooooh! Но за себе си бих взела Полароид  Peace

Лилчо, Лена все още я къпем всяка вечер, но защото много й харесва, а и все пак ходи на ясла  Rolling Eyes Къпим я права с душчето, но минимум три пъти седмично успява да си изпроси и ваничката  Mr. Green

Катюш, твоя колега е кум на моя колега - брЯх накрая роднини ще излезем с теб  Sunglasses

Заспиването: ако е вкъщи през деня я оставяме в легълцето и тя заспива, иначе в яслата. А вечер, я подавам на баща й и там нещо правят фокуси и се получава  newsm78 Ако аз се опитам да я приспя  ooooh! става страшно и продължително.

Мариянка, готвим за бавачката, понеже няма как на тези години тепърва да я свиквам да яде сандвичи  Joy

За колко часа е утре срещата при Зита? А има ли още желаещи в този сняг?  Wink
Сега ми се хапват пържени филийки, а нямаме абсорбатор и ще смърди зверски... Но пък ми се ядат ... Няма пълно щастие  Crazy

# 21
Добро утро момичета!  Hug
То малко късничко вече,ама все пак да поднеса закусчица и кафенце  Wink

# 22
Добро утро!
Пак сме на крак от 6.30  Tired
Снощи си счупих един зъб и май нещо ме понаболява. На всичко отгоре, зъболекарката ми звънна преди две седмици, да й занеса здравната книжка /че имала някакъв проблем със Здравната каса/, пък аз съвсем изключих  Blush И сега си представям как ще се червя, като й звънна да ме вмъкне спешно между записаните часове  Embarassed
За срещата, аз също не мога да кажа нищо отсега. Дори май е по-голяма вероятността да не дойдем. А за септември, със сигурност отпадаме. Но си мисля, че няма да е проблем, да си резервираме една стая самостоятелно, ако ни се отдеде възможност да присъстваме. В краен случай, може и да спим някъде в района, пък да дойдем да се видим. Ще го измислим, само да успеем!
На Елица гледам все още като на пораснало бебе. Може би, защото още не говори, яде предимно кашава храна, ползва шишета и биберони и това е някаква бариера за мен, да я погледна като детенце. Освен това и игрите й са още бебешки - не слуша приказки, не играе някакви ролеви игри /освен да храни играчките/, всичко пъха в устата си, иска всичко да става на мига...Иначе бяга, катери се, рови се в пясъка, прави бели, но за мен си е едно голямо бебе.
За Превенара-а, още не сме решили какво да правим.
Весел уикенд на всички!  Hug
Още по-весел, на тези, пласирали децата по баби  Crazy
Аз си направих устата, маман да я вземе днес и да ми я върне утре, но получих отказ  Blush Поне ще мине през вкъщи, да я гледа няколко часа и ще имам време за едно кафе на сспокойствие. Може и да мина покрай новия магазин  Mr. Green, ако е отворен.
Ще чакам и цялостен репортаж за Будапещенската среща  Laughing /засега само от страна на Ванилия/
Чао!

# 23
Здравейте!

И аз пласирах Мона на бабин дом, поне до обед, ако слушка ще спи там. И сега мисля да метна една мусака. МъжО е извънредно на работа.  Tired

Цецииии, много, ама много як концерт ти пожелавам!! Hug Юхууу, откриваме сезона на коцертите!  newsm44  superuu И приятна среща с ВанилияWink И успешен шопинг. Изобщо - почини си на макс. Hug

Минутката на мама - много съм раздвоена, когато гледам Симона. Понякога ми е бебче, понякога си ми е детенце.  Heart Eyes Не мога да го обясна защо. Изумяваме понякога с логиката си, с паметта си, с реакциите. Расте си и това е.  Heart Eyes

За Превенара - хммм, наистина не знам... Thinking Ще мисля. Мъжа ми е против, аз сякаш съм за....ама както не мисля да я пускам на ясла...ох, не знам.... newsm78

Майчета, скачам до магазина за каймица. После пак ще ви нагледам. Оххх, бе на вас кофти ли ви е така като ви вземат детенцето  Tired Хем искам малко да си видя къщата, хем акъла ми е само в нея. А ако знаете - майка ми и баща ми живеят на....ъ... 3 мин от у нас. Grinning Обаче все едно е в друга държава. Нямам угодия. Mr. Green

# 24
Здравейте!
Мерси за кафенцето и закуската! Hug
Минутката на мама-за мен Ивчето си е пораснало бебенце,тя сега ми е най-мила и си и викам на мама бебето Heart Eyes А си е порастнала вече...
Слънчеви очила нямам намерение да и купувам,още повече,че ако най-евтините са по 70 лв #Crazy и ще бъдат счупени до минути..ооо,не Naughty Е там сенника или шапка с козирка Crossing Arms
Еличке да ви стана и аз една бавачка,хем Ивчето ще си играе с Лена,щом ще ми готвите и ще ми плащате 5лв на час #Crazy Как смогвате бе хора,какво работите Shocked
айде до после,че пак работа....

# 25
Добрютро!

След малко отиваме да преговаряме за един апартамент в къща. Не съм много навита, защото става въпрос за долния етаж, прозорците са огромни и не знам как бих свикнала да не ме е страх, най повече през лятото. Иначе всичко останало е супер, като се разбие една стена и прочие дребни неща. Laughing
А в 16 часа имаме среща с Цецето. bowuu

Диди, на другите сигурно им е писнало да се изказвам на тема Превенар, но сега заради теб ще повторя. Рони е с 3 дози /а наесен ще получи и четвърта/, започнахме ваксинацията от 4-ти месец. Слагаме всички препоръчителни ваксини по нашия календар - получи и Ротарикс, сега през май ще го ваксинират против Менингококус С, а по-късно и против варицела. Като пресен родител на първо дете, бях много наплашена и исках да го защитя от всичко, затова действах така. Сега съм на мнение, че след като не ходи на ясла и много време нямаше никакъв контакт с други деца, а и с възрастни рядко  се виждаше, няма смисъл от толкова ранно ваксиниране.

За езиците - съвсем се успокоих, че изместването е нормално. Май ще трябва да започна да се запознавам с англоговорящи по скайп. Joy Или пък като пазарувам да се правя, че не знам унгарски.

Дита, и аз съм същата. Хем искам да си почина от Рони, хем пък все той ми е в главата, докато не сме заедно. Уикендът в Милано ще ни е първата голяма раздяла. Не знам как ще я преживея. Crazy Добре, че ще се срещаме и с приятели, че да се поразсея.

Изчезвам. Приятен ден ви желая!

# 26
Дита и аз съм така като теб-хем искам малко почивка,хем като я няма ми е мъчно Cry Много бързо ми расте и искам всяка свободна минутка да съм до нея,да я наблюдавам,а не ми стигат силите като,че ли Tired Чувствам с епостоянно изморена Tired
Превенар кога се слага? На Ивчето сме и сложили трите Пентаксима,после шарковата ваксина и сега какво?

# 27
  • София
Здравейте, пролетни мами! Ама каква пролет, а  Mr. Green

За Превенара- сложихме две дози в 8-ми и 10-ти месец, защото преди това не се внасяше в Бг. Ванилия не си права, че си прекалила- за менингита и пневмонията не е необходимо да ходи на ясла, за да се зарази. И двете са смъртоносни, а менингита докато се диагностицира и вече нищо не може да се направи. Още повече, че повечето болести срещу, които са тези ваксини са резистентни на антибиотици и дават ужасни усложнения. Отлагането за след две годишна възраст е грешка, защото тези болести са по- опасни за по- малките и с повече дози се развива по- висок имунитет. Новите ваксини не са като старите и няма висок риск ако се поставят правилно. Лошото е, че 150 лева са ужасно много пари за повечето хора и всички отлагат, за да сложат само една доза, а така няма да се ликвидира лесно масовото носителство на стрептокок.

didiga Има нужда от актуализация на имунизационния календар, но има и много силно движение против ваксините като цяло и не вярвам някой да посмее да въвежда нови, защото ще го линчуват. Поне тези по ЗК трябва да се подменят с Пентаксим, защото иначе всеки си плаща от джоба нещо, което му се полага, но е остаряло и опасно.

По другия въпрос- и момче, и бебе. Това е много сладко при децата, а и за нас ще са си бебета в някои отношения и след 100 години. Има и родители, които се сърдят ако кажеш на детето им бебе след като е навършило една година ....

Изглежда, че срещата утре няма да се сътои при тези атмосферни условия.  Sad Нищо,друг път ще се видим.

Оставям ви с пожелание да не ви отвее вятъра!  bouquet

# 28
Снимчице значи съм закъсняла за Превенара,така ли? Confused И какво има вътре-пневмония и менингит? Ох,дават ли странични реакции Confused

# 29
И аз да питам още за Превенар, провокирана от поста на снимката:

И двете са смъртоносни, а менингита докато се диагностицира и вече нищо не може да се направи. Още повече, че повечето болести срещу, които са тези ваксини са резистентни на антибиотици и дават ужасни усложнения.

Значи ли това, че тази ваксина дава 100% гаранция, че няма да се разболее детето от тези болести? Или отново идеята е, че ако се срещне с тях ще успее да ги пребори? newsm78

Новите ваксини не са като старите и няма висок риск ако се поставят правилно. Лошото е, че 150 лева са ужасно много пари за повечето хора и всички отлагат, за да сложат само една доза, а така няма да се ликвидира лесно масовото носителство на стрептокок.

Какво значи да се поставят правилно? И, ако решим да направим еднократното ваксиниране би ли имало смисъл? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт