Отговори
# 240
  • София
Привет, привет!

Мойта работна седмица приключи, сега ще направя едно Хепи и се прибирам при детенце  Heart Eyes Ако е хубаво времето през почивните дни, с мамите от Троица можем да си организираме нещо?

Диди, Василия си има другарче за сън от първия ден, в който се е родила  Heart Eyes Купих го, когато бях бременна именно с тази цел, и то наистина се превърна в най-любимото й същество. Толкова е привързана към Мечо, че не мърдаме никъде без него  Crazy Успокоява се и се приспива с него, като си търка нослето с лапичката му. Ето го нашето приятелче - http://media.snimka.bg/1747/009749948-big.jpg

Василия не проявява по-особено отношение към акото си. По-често ходи и се крие в едно кьоше, докато върши голямата работа, ако не съм я усетила, става нервна и с голямо облекчение посреща смяната на памперса. Но засега не дава някакви позивни, преди да се изака. Аз съм ви споделяла, че правих два опита за гърне, но не пожела да се застои на него, пък аз нямам намерение да я насилвам, защото проблем с това нямам, все още  Peace Преди да тръгна за Унгария майка ми се зарече, че за 4 дни щяла да я научи на гърне, но като се върнах не повдигна въпроса - или се е отказала, или е претърпяла неуспех.

По повод дежурствата на Биси, вчера да си призная ме хвана много яд   #Cussing out  За пореден път си давам сметка на какви унижения можем да бъдем подлагани, докато се опитваме да си упражним правата на родители и да се възползваме от минималното, което държавата може и е длъжна да направи за децата ни  #2gunfire

Мацки, пожелавам ви хубав ден!

# 241
Тали, нешето дежурство днес е от 11 до 1 Mr. Green

п.п. Новото което научих вчера за градината е че щели да правят ремонт лятото и нямало да има прием юни #Crazy Което значи че Гого като второ дете сигурно ще го приемат на ясла, а аз трябва пак да си стоя в къщи, но с Хриси до октомври #2gunfire
Извинете, че ви занимавам с мойте терзания Hug Hug Hug

Последна редакция: пт, 27 мар 2009, 09:45 от Биси

# 242
Здравейте!

Тали Hugти си изключение душко :Ама кажи си колко скижника и тетрадки си изрисувала освен тези книжки Wink
Хайде де се обоснова.
В тези книжки образите са готови ,даже едни очи не са оставили да се дорисуват.
Децата се научават прекрасно да оцветяват ,без да излизат от контура ,равномерно полагат цветовете и тн.,НО те не се научават да рисуват,защото не знаят как да изградят образа  Sad.
Попадала съм на 5год деца ,които не знаят как да нарисуват дърво!Но оцветяват прекрасно!
За това рисувайте!И грозно нарисувания човек е по-добре ,от лъскавите книжка .

За играчкатаИмаше едно изследване на Елка Петрова за играта и играчките. Ще се опитам да го намеря, но там имаше едни прости правила
1.Да е пъстра
2.Да е безопасна
3.Да е съобразена с развитието и интересите на детето.
За жалост много малко играчки отговарят на тези изисквания Naughty>Повечето се чупят с поглед   Crossing Arms
 Специално младежите нямат любима играчка  ,но и аз не ги насърчавам .

Тали,  за мързела, да така е сега с второто ме мързи да се мъча, а и вече знам че няма смисъл...Но с първото и аз като много от вас бях ентусиазирана и желаех да го науча от рано на гърне.
Laughing
Тъй ,тъй Биси, ще дойдат и те на наща Laughing Crazy
Юлче ,няма
... ако желаеш, ще ти разкажа как премина обучението на Иво за гърне и защо не мисля, че съм била мързелива  Laughing

Направо ,чакаме ,разказа , и Дианка ,И Роси изобщо всички минали по този път е хубаво да се изкажат ...
На Рубриката на Галаксина,Лично мое мнение е ,че не сум достатъчно добра в нищо.
Влечат ме приложните изкуства ,но има още много да уча . Искам да се науча да тъча и да фъкам  Grinning
Наричат го още фишу или боа. Дългите цветни перушини, с които се окичва Лайза Минели примерно. Wink
  Peaceето кой знае  Laughing.Еми....., не е само Лайза Минели  Joy Joy
Днес само трябва да се обяснявам  Crossing Arms

Вид щъркел, Wink

Е,хайде. Както казва Бакси:  bouquet
Лек ден,здрави дечица

# 243
  • София
Здравейте,
новият ми ник ще бъде Перла 05. За време се справям като обикновена пералня, но по отношение на водата съм енергиен клас Z. Вчера не ми докараха пералнята, че попаднали в задръстване и ги чаках от 12 до 19 часа, когато им казах да дойдат в понеделник. И без това тогава ще дойде човека за монтажа /ако няма задръствания/.

За мързела- не е така, поне при мен.  Учила съм достатъчно психология, за да знам кога се формират възможностите за процес на задържане и кога е т. нар. анална фаза. Може нашите майки да не са разполагали с памперси и информация и сме били на гърне от 10-тия месец. За мен да се оставя детето напикано, за да се научи или да се държи принудително на гърне е вредно и има негативни последствия. А и защо ни е това, след като по цял свят никой не се притеснява, че детето на 2-3 години е с памперс и биберон? Само тук се притесняваме, че ще ни помислят за мързеливи или провалени родители без авторитет. Какъв е смисъла едно дете да се учи на гърне в период, в който е по- подходящо да се научи да се храни само, да пие от чаша и да говори- все неща свързани с оралната фаза. Разбира се, всяко дете е различно и ако покаже готовност за гърне ще стане като при Иво на Шлябада- от веднъж /ако помня добре/

Иначе съм мързел, но нереализиран. Laughing Как да се реализирам със счупена пералня и малко дете? Но в рубриката на Галаксина- това ще е новото ми хоби- да не правя нищо, но за съжаление няма време засега. Wink

Трябва да ви оставям. Лек и хубав ден на всички!  bouquet

# 244
Ха ,сетих се за яслите ,вече не може детето да е записано на две места едноврвмено.
Всички деца са в база в база данни на РИО и веднага се   получава дублиране.

# 245
Цеце, споделям мнението ти по повод градините. А и не само. Ще споделя едно мое наблюдение - Бойко Борисов все пак реши проблемът със софийския боклук. И то по най-простия начин - остави го във варелите. Гениално! От три дни в нашия квартал боклук не е събиран! Скоро по половината улици няма да може да се минава (или поне ще е необходим противогаз и багер).

Таш, Иво го научих на 8 месеца да пикае, като му кажа пиш. Нищо сложно. Второто си лято (кате беше между година и 2 месеца и година и 5 месеца) е изкарал без памперс през деня и перях по 3-4 чифта гащи дневно - наакани. Водех го редовно да пикае (прав, защото не желаеше да седне на гърне) и перях заради акането, защото той акаше светкавично - както си стои, окръгля очите за секунда и е готов. Тъй като за цяло лято нито прояви желание да седне на гърне, нито да ми казва или показва кога има пиш или аки, наесен му сложих памперса и забравих, т.е. - домързя ме  Mr. Green През пролетта, малко преди да направи две години, пак се опитвахме да му обясним, даже успявахме да го прилъжем да седи на гърне, но не пишкаше вътре. Продължи да си пикае прав, когато аз го помоля, не когато той се сети. На две години определено се очовечи, почна приказва и да разбира много повече някакси изведнъж. Края на май месец (на 2 години и 2 месеца почти) му свалих памперса и му обясних какво очаквам като резултат. Отне м уточно 2 дни да почне да казва и около 3 седмици - да казва навреме (първо казваше веднага, като се напиша, после - пускаше малко, сещаше се и ми казваше и накрая почна да казва преди да му се допишка). По принцип в книгите пише, че първо се овладява пишкането и после акането и чак накрая пишкане/акане нощно време. Иво обаче е човек със стил и първо почна да се буди нощем (откакто съм му свалила памперса да се е напишкал 10-ина пъти нощем за почти година), после почна да казва че му се ака и накрая овладя и номера с пишкането. И да ти кажа, открих, че има голяма разлика между това да го водя през час в банята и да пикаем (и да прави локви по пода, като му се допикае, а аз не съм го завела навреме) и това да дойде и да каже, че му се пишка. От вчера пък вече може да си обува сам и гащите  bowuu и процесът вече е напълно самостоятелен (моли ме да му светна, събува, пиша, хвърля гърнето, пуска водата, чисти с четка, ако има нужда, обува гащите  bowuu ). Данката също понякога пишка в гърне (на него пък не можем да му втълпим, че за да се изпикае прав, трябва да се съсредоточии поне за секунда да застане на едно място), за акането - не дава даже и да го доближим до гърне, трябва да е прав и да подскача  Joy   и след това веднага иска да го преобуем и ни води в спалнята при памперсите; но и той е далеч, далеч от казването - което за мен си е точно да си се научил да пикаеш на гърне. Не когато те сложат, а когато ти се допишка. Иначе има и деца, които почват да си казват на година и малко за всичко - пишкане и акане, ама не ми са се паднали - за съжаление. А това че може да си пуска телевизора  Mr. Green те много зрели мъже могат, ама не знаят примерно как и филия хляб да си отрежат  Mr. Green Телевизорът за един мъж е много по-съществена нужда от вс останало.

# 246

Тъй ,тъй Биси, ще дойдат и те на наща Laughing Crazy

Joy Аз всъщност почнах толкова рано с Иво, защото исках да проверя дали ЕБХ действа. Обачеееее, нали Иво е Иво, не ми се удаде да го проверя напълно и да го потвърдя / отрека.

Снимке, дано по-бързо дойде понеделник.

Аз марабу-то го знам като боа. А вие тук някакви непознати думи използвате за него  Blush

Цеце, защо не дойдете към оборищенския Заимов  Mr. Green  ?

# 247
Здравейте,

Снимчице, загази ти  Grinning, предполагам, че на теб не ти е смешно, но ми харесва начина по който реагираш на ситуацията Hug. Дано в понеделник да са на линия. А пак ли ще бъде с горно отваряне, нещо и аз не ги харесвам тях Rolling Eyes.
Галенце приятно изкарване в Сз. Ще чакаме снимки после Grinning.
Цеце рано рано приключи с работата ти. Аз днес закъснях доста и преди малко пристигнах Laughing

За гърнето- Скреч хареса ми поста ти, звучи ми доста логично. Откакто съм форум маниячка, съм голям фен на естественото-дълго кърмене, ПЗ, ЕБХ, освен това имам близка приятелка, която мина и все още минава по този път и тя най-напред ме потопи в тези дебри, Но на някои неща само си останах фен, без да съм ги пробвала Laughing, просто си избрах по-мързелешките неща-кърменето, но не и ЕБХ. Честно казано незнам как бих проследила позивите за пишкане на 6-месечно, от личен опит на моята приятелка знам, че не е толкова лесно, колкото звучи, но иначе определно звучи логично  Peace.
А това че днес има памперси и биберони, на мен специално ми звучи като оправдание, то има и храна в бурканчета(едва ли по-полезна от домашно приготвена, въпреки че и аз си я ползвах), и сума ти неща в бурканчетата за 4-месечни, които аз съм въвеждала на 10 месеца например, има и проходилки и всякакви други удобства, та мисълта ми е, че аз лично никога не съм смятала, че щом ги има на пазара са добър избор, дори в повечето случаи напротив. Просто натам върви света-да се измислят все по-нови неща, които максимално да пестят времето на родителите в грижата им за децата, заради лудницата в която живеем Cry.

Пак ще се улея, но да ви разкажа за снощи-не стигнахме до клубче, но пък отидохме в един ресторант в квартала и се наплюскахме като прасета Laughing. И мога да ви изкуша, за да се разходите някой път и до нашия квартал-много приятна обстановка, страшно богато и разнообразно меню и добри цени Laughing. Много добре ми се отрази едно най-обикновено вечерно излизане за 2 часа. Обаче Васко не беше заспал и запърха с ръчички като ни видя милата душичка, та пак си се приспахме по стария начин. Майка е направила Нестле Джуниър (за първи път), само е близнал и се е погнусил. Загазих съвсем, останахме криво ляво със сутрешно и вечерно кърмене, но тях как да махна нямам идея   33uu. Вечер никога не е заспивал по друг начин и май ще е много трудна работа, а и ако успея нямам идея какво мляко ще пие, явно няма да е прясно или АМ, освен кисело май нямам друг вариант Sad Юлче, как мислиш дали все пак е някакъв приемлив вариант-сутрин и вечер кисело, а пък прясно или АМ да слагам през деня в нещо, напр.в следобедните закуски. Sad? Не ползва шише, биберон или накрайник и изобщо нямам шанс да го залъжа да пие от чаша нещо, което не му харесва  33uu

Рубриките ще ги пропусна, че се улях пак Laughing.
Утре съм дежурна на работа и ще си ви наглеждам, а вкъщи нямам нет, че не сме го платили и май ще изчакам до заплата Crazy

Приятен ден Hug
П.С. Юлче, публикувам и ще те чета Simple Smile

# 248
Момичета за въпроси  свързани с ДГ може да питате тук http://teacher.bg/cs/forums/t/6793.aspx

# 249
Добро утро!

Започвам с минутката на мама: И Рони си има играчка за сън още от раждането - едно зайче с празно коремче, за да може да се стиска като кърпичка и с дълги вкусни уши. Joy Без него нито си ляга, нито иска да суче. Миналото лято го забравихме в България и положението беше трагично - добре, че умишлено купих зайчето от голям магазин и успяхме да вземем ново, докато зълва ми ни донесе забравеното в България. Мислехме едното зайче да бъде скрито за резерва, но не. Сега, когато иска да спи си взима двата заека и ме чака на дивана за кърмене. Хване ли зайците ми е ясен. Joy

Лилчо, плодови йогурти хапва ли? Ако му харесват, 200 гр. мляко може да си набави с тях /Рони като закусва изяжда по толкова/. Като добавяш и мляко към това, което готвиш или пък яде млечна каша за сутрешна или следобедна закуска, ще си набави мляко. Освен това, за разнообразие понякога - разни млечни десертчета като мляко с ориз, плодов грис-пудинг /прясно мляко с грис и плод - става сладко и без захар/, качамак и т.н. Но Васко нали обича сиренце - в него има много повече калций. В Библитеката има статия /преведена от Бу/ за това, че на тази възраст млякото не е толкова нужно, ако детето приема други млечни продукти. И Рони не харесва никакво АМ, нито прясно мляко, ако е натюр.
Ние от неделя сме на 3 кърмения, само не знам кое да махна, че да станат 2. Rolling Eyes Сутрешното беше премахнато от месеци, но от 4-5 седмици Рони пак си го въведе и то много здраво. Преди отивахме направо в кухнята за закуска, но сега не - писъци, гърчове, докато седнем на дивана и не изпразни и двете гърди.

Снимке, четох за одисеята ви с пералнята и в Нашият дом. Тъкмо се бяхме навили да купуваме с горно зареждане. Мъжът ми още е навит. Един случай като вашия не му стига - иска статистики. И сега ще трябва да му търся. ooooh!
За ЕБХ-то и слагането на гърне - и свекърва ми, точно защото е психоложка, не дава дума да се издума за опити преди 18-ти месец.

Юлче, и на мен Шо-ка-као ми е любима. Не съм я пускала на Рони от месец, че полудява като я чуе - снощи му я запях Crazy и веднага посочи компютъра. Помни диването. Joy

# 250
Ванилия аз пък се водя от "хранене на деца от 1 до 3год. възраст" на първа страница на темичката за захранване, та следвайки схемата там всеки ден давам кибритена кутия сирене или кашкавал и около 1/3 кофичка кисело мляко. Това задължително всеки ден и отделно си мисля, че трябва 500мл. мляко (кърма,прясно,АМ)-обикновено сутрин и вечер. Неправилно ли съм разбрала  newsm78 и ако е така колко общо млечни трябва да поемат на ден за тази възраст?
Добавям:
Сама си отговорих на въпроса, 500мл било общото количество млечни за деня ooooh!.
Мерси за идеите  bouquet

Последна редакция: пт, 27 мар 2009, 11:52 от Lilcho

# 251
Лилчо, струва ми се че мъничко си се вманиачила на тема хранене на детето Grinning Казвам го само с добри чувства, да не се обидиш нещо Hug Hug Hug Аз не мога да си представя да се водя по някакви схеми, да давам нещо "задължително" и т.н.  В общи линии,.. разбирам, но чак толкова...Но ето че има хора който го правят... newsm78май аз съм много несериозна Mr. Green

# 252
Здраейте момичета!
Цеце забравих да ти кажа добре си дошла Hug Снимай си и другите покупки да ти ги видим Peace А Васето си е една малка Цеце вече,също тебе Hug
ЗА гърнето да ви кажа се отчайвам като чета през какви перипетии трябва да минем,нито ми се перат наакани гащи,нито пък килими ooooh! Как да постъпя,няма д аимам търпение ooooh!
Минутката-Ивчето също си има един мечо,който буквално си го забърса от един магазин и чак неразделна не е,ама си го търси преди сън и като се приберем му дава целувки и го гушка Grinning

# 253
...нито ми се перат наакани гащи,нито пък килими ooooh!
Чак и килимите ли?! ooooh! Аз пък се чудя гърнето с а..то как и къде ще го мия, голяма гнус. Дано на Рони да му хареса повече на мини-седалката на тоалетната чиния. Praynig

# 254
Нямам спомени да съм прала наакани гащи.

Сладур,не се отчайвай!Детето само ще си покаже кога е готово.Не е задължително памперса да се махне точно това лято.
На Христо го махнах на 2,8 месеца.Проблеми с нощно напикаване не съм имала. Е, имаше един период където казваше за пиш след като е свършил работата,но без това не може.

Общи условия

Активация на акаунт