Прием в детска градина гр. ВАРНА - 2009-тема 3

• 61 705
  • 1 227
  •   1
Отговори
# 435
  • Varna
В 7 часа пред Моряче няма никой! Записвам се и аз да следя темата.

# 436
За Теменужка да знаете дали има списък.Няколко дена е тихо но все пак

# 437
Пред ДГ Пролет към 7.00 е чисто Simple Smile.

# 438
Към исканията може да добавим и искане да се прави разпечатка от информацията въведена в системата, а не да ни се дава едно хвърчащо листче писано от директорката на ръка ..
Такова "листче" са давали в яслите, но там е било доста състезателно между самите ясли, а сега след като се кандидатства градина за градина ще ядем само от собственото си време, но пък ще имаш черно на бяло какво е въведено за твоето детенце

и на "Незабравка"  има списък
на "Карамфилче" отива към 60-ти номер

# 439
  • гр.Варна
KOTE,дай текста-как да звучи ...

# 440
4. Да се извежда разпечатка на въведената в регистъра информация за детето при приема на документи.

Не знам може и да са предвидили за ДГ такова нещо, но за яслите като видях какво са давали щях да падна .. Миналата година дори беше по-културно бяха си приготвили директорките картончета с подпис и печат

# 441
  • Varna

От кога е списъка на Незабравка?До кой номер са?

Аз си питах и сега да ви кажа - ние сме 28 номер.Списъка е от снощи.Ей някой е отишъл след нас.Ние в 19 бяхме там и нямаше никой.Та така и при нас се започна...

Последна редакция: ср, 25 мар 2009, 08:06 от Gabonchi

# 442
 Thinkingзначи навсякъде има ,така ли? списъци де...
ние се менкаме на 6 часа ,но и ве4ер се седи ,което е най- подтискащо....;-(

# 443
И аз ходих до Пролет още няма списъци. Но ако върви така може и там да се появят. А аз се настройвах най-рано неделя да започна с чакането, но май няма да ме огрее   Grinning

# 444
Момичета моля Ви пишете номерата или имената на градините, за да може и другите да се ориентираме.

Ох, извинявайте, че чак сега - ЗВЕЗДИЧКА е градината! Ние нямаме шанс май. Sad
Момичета, проверявайте активно сутрин и вечер към 19 ч. При нас беше абсолютна изненада - на единия ден нямаше и помен от човек, на следващия ден вече имаше доста напреднал списък. Просто думи нямам!

Съгласна съм с това, което сте написали за прозрачност на приема, но ми се щеше още нещо да искаме. Престъпление е това, момичета, престъпно е да висим по цели седмици навън и да се бием, за да извоюваме свещеното място на детето ни в детската градина!!! Аз бих предложила да се промени самата органзиция на приемане на молбите - или да се състави електронна система, както в София, там поне този ужас не го изпитват...или пък да се направи система - както в Пловдив - още при раждането на детето се подава молба и т.н. Положението с местата ще е същото, но поне няма да минаваме през тези истерии. #CrazyПаралелно с това да изискване и натискаме да се строят нови детски градини...!!!  Днес ще звънна в Позвънете новините, не че нещо ще се промени, но нека се чуе и се види тази агония и тъпотия велика!

# 445

Във връзка с проблемите,касаещи приема в детските градини на територията на Община Варна и с цел постигане на точност и прозрачност отправяме предложение за следното :
    1. При оформяне на списъците с приетите деца срещу името на детето да има графи за ползваните предимства .По този начин самите родители ще имат възможност да проверяват за коректността на въведените данни, като по този начин ще се осигури прозрачност на ползвваните предимства
   2. Точна информация за резервните бройки и начина, по който ще бъдат класирани
   3. На сайта на Община Варна, под формата на "Въпроси и отговори" да бъдат разяснени подробности около приема

Това са моите по-скоро козметични поправки, като цяло текстът ми звучи добре.

Нека да добавим и казаното от мен в горния пост - като цяло от догодина - ПРОМЯНА НА ОРГАНИЗАЦИЯТА НА ПРИЕМАНЕ НА МОЛБИТЕ, която води до масови истерии и паника! /оформено по друг начин, де/ Да апелираме или за съставяне на адекватна електронна система за подаване на документи и достъп до начина на сортирането им по Интернет или приемане на молби още от раждането на детето - както в Пловдив. Съществуващата организация няколко години подред показва, че е пошла и води до абсурдно висене с цели седмици пред сградата на детското заведение...И да апелираме и напомняме да СЕ СТРОЯТ НОВИ ДЕТСКИ ГРАДИНИ ЗА НАШИТЕ ДЕЦА!!! Длъжни сме да го кажем всичко това!

# 446
Пред "Гълъбче" все още е спокойно. Разговарях със служителката, чийто кабинет е точно срещу входната врата. Според нея се създава излишна истерия около тези списъци. Няма значение кой номер си по ред, а какви ще са предимствата за приема на детето. Аз лично ще се наредя да чакам много рано на 01.04., в краен случай ако вече има родители със списък ще отида през нощта на 31.03. В момента сме на ясла в "Славейче", но от 01.06. до 01.10. ще затворят за ремонт. Просто не знам как ще се справим през лятото, ако не сформират сборна група за децата. И двамата със съпруга ми работим, но не печелим толкова много, за да наемаме детегледачка или да посещаваме частно детско заведение. А ако не ни приемат в градината... 

# 447
  • ВАРНА
здравейте, дами!

извинявам се, че нахлувам така в темата.

има списъци и опашки пред и за всички детски градини. кой се реди на тези опашки, кой прави тези списъци?

с най-добри чувства!

# 448
  • Варна
здравейте, дами!

има списъци и опашки пред и за всички детски градини. кой се реди на тези опашки, кой прави тези списъци?

с най-добри чувства!
Мислех, че е ясно. Редят се родители, които се надяват, че входящия номер ще е особено важен при класирането. Такива, които нямаме възможност да платим за частна детска градина или детегледачка. Ако в правилата за прием не пишеше, че децата се приемат по входящ номерм нямаше да сме свидетели и участници в това забавление за общинарите. Истерията започна от градината до Кауфланд и сега се превръща в лавина......за съжаление

# 449
  • ВАРНА
здравейте, дами!

с най-добри чувства!
Мислех, че е ясно. Редят се родители, които се надяват, че входящия номер ще е особено важен при класирането. Истерията започна от градината до Кауфланд и сега се превръща в лавина......за съжаление

въпросът ми беше реторичен Simple Smile ясно, че са родители с много свободно време. жалко, че всички се поддават на подобна измъчена психоза.
и не можете да ме убедите, че никой от тук пишещите не се е наредил преди намколко дни на опашка Confused

Общи условия

Активация на акаунт