Прием в детска градина гр. ВАРНА - 2009-тема 3

• 61 757
  • 1 227
  •   1
Отговори
# 540
  • гр.Варна
Мога само да кажа Благодаря, че се внесоха разяснения на сайта на общината, че ми писна да ме облъчват с неверни твърдения

ех,Коте ако може да постигнем и прозрачност в приема (само едни графички искаме...) гарантирам ти ,че още 10 деца на зъзнещи на вятъра (в буквален и преносен смисъл) родители ще осигурим...

# 541
Красе
Цитат
Не мисля, че това е вярно. Писано е в темата. Няма да се гонят децата от ОДЗ. Директорката на градината, в която ще кандидатствам, каза че няма да се гонят и да се препращат към ЦДГ по район.
Красе мила в грешка си. Ние сме на ясла в ОДЗ, но сега за градина не ни е район и вече сме от изгонените така да се каже Cry Ще кандидатстваме в градината, която ни е по район и всичко това защото аз се забавих и се заинатих да не си сменя адресната регистрация. И какво трябваше да си измисля един адрес в района на ОДЗто и да заживея там, просто нямам думи вече #Cussing out.
Днес, като висяхме пред Пролет, една от майките не знаеше, в коя точно градина трябва да е, защото адреса на който е в момента е спорен между 2 градини.. Попита директорката, а тя й отговори, че преди час е взето решение (тя идваше от заседание в общината) да са към другата градина и че е по добре да отиде там, защото тя няма как да я приеме щом не й е район.

# 542
  • гр.Варна
Опитах се да нахвърля моето мнение в общи линии (моля, просто поправете, без много критика):

До г-н Коста Базитов, зам. кмет на гр. Варна
копие: До дирекция "Образование", Община Варна
копие: До дирекция "Здравеопазване", Община Варна
копие: До Постоянна комисия "Образование" към ОбС, гр. Варна
Предложение

Във връзка с проблемите, касаещи приема в детските градини на територията на Община Варна и с цел постигане на точност и прозрачност, отправяме предложение за следното,
В краткосрочен план:
    1. При оформяне на списъците с приетите деца срещу името на детето да има графи за ползваните предимства. По този начин самите родители ще имат възможност да проверяват за коректността на въведените данни и така ще се осигури прозрачност на ползваните предимства
   2. Точна информация за резервните бройки и начина, по който ще бъдат класирани
В дългосрочен план:   
  3. Прозрачност по отношение на замразяването на строежите на детски градини.
   4. Построяване на нови детски градини на територията на гр. Варна за срок до 2 години, които биха осигурили достатъчно места за всички деца.

Oчакваме своевременни мерки по изложените от нас предложения и писмен отговор в законно регламентирания срок. Заявяваме и нашето желание за личен разговор и активен диалог, чрез който бихме могли да обсъдим и защитим позициите си.

Приложение : подписи на родители,заявили съгласие с предложението

Момичета,това ли да остане текста,който утре ще входираме ,или само т.1. и т.2 ,а за т.3 и т.4 ще се прави отделен протест?
Хайде казвайте,че тръгвам да обикалям да събирам подписи...

# 543
  • Варна
добро е давай  Hug

# 544
Marianik, добре е така  Peace Нека е заедно!

# 545
  • Варна
На мен ми харесва  Peace

# 546
  • Brokenpromiseland
...аз смятам, че срок от 2 години е много...как за градинки, палми, коледни украси и всякакви такива щуротии намират пари...а за детски градини няма.
Е, не съм съгласна  Crossing Arms
като не им стигат парите да увеличат още малко таксите, но да има места за всички...

# 547
Опитах се да нахвърля моето мнение в общи линии (моля, просто поправете, без много критика):

Предложение

Във връзка с проблемите, касаещи приема в детските градини на територията на Община Варна и с цел постигане на точност и прозрачност, отправяме предложение за следното,
В краткосрочен план:
    1. При оформяне на списъците с приетите деца срещу името на детето да има графи за ползваните предимства. По този начин самите родители ще имат възможност да проверяват за коректността на въведените данни и така ще се осигури прозрачност на ползваните предимства
В дългосрочен план:   
   4. Построяване на нови детски градини на територията на гр. Варна за срок до 2 години, които биха осигурили достатъчно места за всички деца.

Oчакваме своевременни мерки по изложените от нас предложения и писмен отговор в законно регламентирания срок. Заявяваме и нашето желание за личен разговор и активен диалог, чрез който бихме могли да обсъдим и защитим позициите си.

Момичета,това ли да остане текста,който утре ще входираме ,или само т.1. и т.2 ,а за т.3 и т.4 ще се прави отделен протест?
Хайде казвайте,че тръгвам да обикалям да събирам подписи...

Може ли да се вкара текст и за контрола на фалшивите бележки, интересува ме кой контролира тези неща, писа се в темата за ТЕЛК, работещи, които не са точно работещи и разни такива.

# 548
Харесва ми супер е станало Peace

# 549
На страницата на Бтв има репортажа за градините - 7ма видеоемисия, не мога да изкарам линк нещо  Rolling Eyes

# 550
Здравейте! Включвам се по темата, тъй като немога да разбера къде да проверя кои ясли са ми в района, а нали се подават документи само на едно място!

# 551
  • Варна
като не им стигат парите да увеличат още малко таксите, но да има места за всички...
Стига с тия такси, само това ще постигнем накрая. По-високи такси1 И без това са най-високите за страната. Някои едвам свързваме двата края и този месец не са ми платили....

# 552
  • гр.Варна
катиjf ,споко-ние графички искаме ,другото е работа на разследващите органи...

# 553
  • варненка от София
Предложение

В краткосрочен план:
В дългосрочен план:   
   4. Построяване на нови детски градини на територията на гр. Варна за срок  от 2 години, които биха осигурили достатъчно места за всички деца.

Oчакваме своевременни мерки по гореизложените предложения и писмен отговор в законно регламентирания срок. Заявяваме и нашето желание за личен разговор и активен диалог, чрез който бихме могли да обсъдим и защитим позициите си.

Хайде моля другарката пак мина  Embarassed

# 554
Смин , пуснах си репортажа, но без звук Embarassed( на работа не ми се полага озвучаване).
Направи ми впечатление заглавието на репортажа- опашки пред ЯСЛИТЕ във Варна. Пак ли са в грешка тези хора? Януари ни шашнаха с новина за градините - сега с яслите newsm78.

Общи условия

Активация на акаунт