Малките ЯНУАРЧЕТА хубавеят, A ЯНУАРСКИТЕ мами слабеят...

• 15 420
  • 297
  •   1
Отговори
# 135
Добро утро!

nevencheto, мерси за кафето, изпревари ме  Laughing

Аз си купих кафе Инка и сега се наслаждавам на мляко с Инка (представям си, че пия мляко с нес, ама доближава се по вкус, де).
Напоследък след кърмене нещо ме болят гърдите отвътре сякаш. Ама не е като рефлекса на потичане  newsm78. По-точно гърдата, от която съм кърмила. Много странно  newsm78. Някой случвало ли му се е?

За къпането - аз един ден го мия само с водичка, а на другия и със шампоанче. Случва се и някой ден да пропусне банята, ама примерно щото се е събудил много гладен и няма да изтърпи половин час къпане и преобличане. Иначе го къпя всеки ден щото на него му е кеф, а не поради други съображения. Той няма от какво много да се изцапа. Иначе действително водата е толкова гадна, че едва ли е полезна за кожата на бебетата, така че всичко е по преценка на родителите.

natali81, миналата година ходих със самолет в Турция и беше пълно с бебета на по 6 месеца, че и по-малки. Гледах, че много се грижеха за тях стюардесите, ама незнам подробности. И на мен ми е интересно, че мисля да го водя есента с нас на море някъде със самолет та, който е наясно да сподели.  

# 136
  • Варна
Добро утро, мами!

Разбрахме се за бърборанчето и баба и Joy

А за къпането, аз я къпя, защото освен, че се кефи на водата, заспива веднага след баня. Чувала съм, че така му изграждаш режим - то си знае, че след баня, спинка. Та в тази връзка вчера след къпане заспа в 18 и 30, се събуди в 5 сутринта за манджа Shocked

Днес ще сме в морскатаааа....

Сега се сетих...и аз имам доста обилно течение - прозрачно, но аз съм ходила на профилактичен и знам, че плацента със сигурност нямам, а бях си слагала и свещички... май пак ще ходя...

Последна редакция: вт, 24 мар 2009, 08:50 от Мим

# 137
Добро утро, мамчета!
Аз я къпя всяка вечер  и наистина след баня сякаш по- лесно заспива. Все още обаче я къпя само с вода- без сапун и шампоан, мисля така до третия месец ( с баткото така действах).
JulyN, добре дошла в отбора. Бебчетата ни са на една дата  Wink
Днес го дават слънчево, но тук има ужасен вятър и пак няма да ни огрее за разходка.
Вчера нали ни биха ваксината в гръбчето и сега е малко на бучка, знам , че се получава така при някои деца. Чудя се дали да я масажирам или сама ще се разтика. Ако при вас така се е получило , за колко време се махна бучката? Също е и червено мястото, затова и реших снощи да пропусна къпането, защото лекарката каза да не я къпя само ако е много червено.

# 138
Пепи, на нас миналата седмица ни сложиха ваксинатав крачето и още има бучка, но почти не е червено вече. Педи ни каза да не го къпем, да следим температурата 3 дни и компрес с равни части риванол и вода. Червенината му отмина, но още има бучка. Беше и много подуто, но спадна.

Последна редакция: вт, 24 мар 2009, 09:31 от sladur4esta

# 139
Добро утро и от нас Hug

Да се включа по темите:
За къпането-и ние основно я къпем през ден,а иначе само дупето. Просто не мисля че има нужда всеки ден. А и хлорираната вода наистина доста изсушава кожата. А иначе тя обожава да се плацика.
И Анджи си вре ръката в устата при всяка възможност и много и е вкусно...как ще ги отучваме незнам newsm78
Съни4, много се радвам че повдигна темета за летенето. И аз планувам пътуване Септември месец, така че ще следя с интерес. Иначе англичаните са много спокойни в това отношение-ходят на почивки и с едномесечни бебета #Crazy, ама на мен си ми е притеснение!

Ние днеска ще излизаме по женски с бебата-мама ще си избира панталон, а на нея шапка за слънце Grinning
Хубав ден ви желая  bouquet

# 140
Мим една обиколка и за мен по морската плиййййййййййййзззз...и поздрави на прекрасния ви град...

sladur4esta чувала, че при млечница може да болят...ама дано не е Praynig

alex222 смайлинг сиси прави поръчка...пиши и на лични...

natali81 и Suni4 да ви питам при вас как стои въпроса със захранването...

Барборанче ти и преди време писа някакви подобни нереални години, че си на 16г, после и датите ти се бъркаха(колко страници извъртях за да го намеря това, че нали съм любознателна)...та пак се смяхме...явно ни изпиват мозъците децата...ама няма как иначе...то и ти нещо изчезна...

Доника дай да видим новата прическа...

сега малко и за нас...в 16ч. сме на консултация  и сигурно ще е ударила 6кг.

# 141
Сладурчеста, на Стефания й стана бучка точно от втория прием на Пентаксим, разнесе се чак на следвщото бодене /след месец/, на много мои познати се случи по същия начин, ако това ще те успокои
Между другото, при реваксинацията с Пентаксим /на 17 месеца беше Стефания/ цяла вечер куцаше и имаше болка в крачето, бях се ошашкала, но реално и това е реакция от ваксината, от сега ви споделям- да сте подготвени
Пепи, не мога да коментирам вашия случай, само зная че ДТК ваксина се бие единственно и само в краченце, това са указанията на ХЕИ, забранено е в ръка или рамо

# 142
Иники,
беше давала една отслабваща рецепта с вода и лимони....ама не помна в коя тема беше  newsm78 - това, щото ми се е изгладил мозъка - все едно ботокс са му инжектирали hahaha
Бъди така любезна да я споделиш отново, моля Praynig

За къпането - и ние се къпем през ден, ама нямам обяснение защо Joy Първите 10тина дни я къпех всеки ден, после разредих. С каката изобщо не помня как беше, ама май пак така...

Бебета, които са само на АМ....кога ще захранвате и с какво ще почвате? Че според нашето педи след седмица - две било добре да включим сок или пюре newsm78 Ама мисля още.

Вчера си купих една книга - "Първата година на бебето - седмица след седмица". Останах много доволна - интересни и полезни неща има...

# 143
Добро утро!
Айде на разходкитееее!
И ние къпем през ден.Струва ми се излишно къпането всеки ден.Лятото задължително ще се пличикаме всяка вечер,но сега не.
Ние сме изцяло на АМ от първия ден.Смятам да захранвам от 6-я месец.
Честито на всички празнуващи днес своите месечинки!

# 144
Регистрирах се!!! Grinning
lorini, barboran4e, pepi_slanchogledche  -момичета, благодаря ви за сърдечното посрещане   bouquet
За къпането -и аз къпя малкия мишок през вечер, а дупето го мия след всяко наакване.
доня КОПРИВА-за НПО-то въпросът стои така: ще трябва да си намерите поне още една мацка Simple Smile, защото "Сдружението се учредява от три или повече лица, които се обединяват за осъществяване на дейност с нестопанска цел. " Тези три лица се наричат първоначално учредители, но по същество са обикновени членове на сдружението в по-нататъшната му дейност. Сдружението по дефиниция осъществява основно нестопанска дейност т.е. няма печалба, а всичко придобито се израходва за постигане на идеалните цели на сдружението. За това  и печалба не се разпределя и съответно- няма как това, че си учредител или член да ти попречи за майчинството. Ето и линк към закона http://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/2134942720
А както те е посъветвала и Тайс- разписката е решение, в случай че получателят на сумата, няма да я показва по никакъв повод пред данъчни, осигурителни власти. 
Ще се радвам, ако мога да помогна.

# 145
  • Варна
Бебета, които са само на АМ....кога ще захранвате и с какво ще почвате? Че според нашето педи след седмица - две било добре да включим сок или пюре newsm78 Ама мисля още.

Нашата каза след 2 седмици със сокчетата да почваме, т.е. тя ще е почти на 4 месеца. Мисля да я послушам.

# 146
здарвейте,
днес май ще си правим голяма разходка Sunglasses,но първо трябва да изчакам акането към 11-12ч и палим гумите afwitch
аз взех ,че си пуснах количката за продажба и сега си търся нова newsm78...май ще е Зап...Мини,ти нямаще ли такава....този Бъз ми омръзна Crossing Arms
за къпането-и двамата ги къпем всяка вечер,освен ако нещо не се замотаем...дори и момичето,което ги гледа вечер понякога,я карам да ги къпе....Дари виси в банята по половин час и прелива и разлива вода от коритото в легени..,а Евгени издава бойни викове  Mr. Green
днес може би на връщане ще отида да му сложат ваксината и взема да питам за това захранване...по това време Дари пиеше фрешове....не мога да разбера каква е разликата м/у двамата,а и той вече пие по 180мл АМ...най-късно в края на другия месец започвам Thinking

# 147
  • София
Добрютрууу!!! Как ми е весело, естествено с това слънце няма как да не ми е Simple Smile
Та откриваме овчия сезон(любимия ми)
Честит рожден, Лубито Simple Smile

Lorini, хайде да я видиш на живо прическата. Разбрахме се днес да изкараме танковете с Бубченцето, че да не клеясат. Та да си починеш от ученето с едно кафенце Simple Smile
Аз дечурлигата ги къпя всеки ден...Приемам го като създаване на хигиенни навици и съм много доволна, защото стане ли време за спане, Хриси сам ме дърпа и ми казва - Бани - да съм го къпела.
Сладурчеста, на Стефания й стана бучка точно от втория прием на Пентаксим, разнесе се чак на следвщото бодене /след месец/, на много мои познати се случи по същия начин, ако това ще те успокои
Между другото, при реваксинацията с Пентаксим /на 17 месеца беше Стефания/ цяла вечер куцаше и имаше болка в крачето, бях се ошашкала, но реално и това е реакция от ваксината, от сега ви споделям- да сте подготвени
Пепи, не мога да коментирам вашия случай, само зная че ДТК ваксина се бие единственно и само в краченце, това са указанията на ХЕИ, забранено е в ръка или рамо

Тия симптоми за Пентаксима са нормални, защото организма вече е започнал да изгражда имунитет и като се бие следваща ваксина той се бори един вид с вкараните нови вируси. Странното е, че при тези ваксини по ЗК тези симптоми ги няма. Там единствено евентуално температура да се вдигне. Аз затова и умувам още какво да правя. Мини, вие какво решихте за Превенара. Аз на консултацията мисля да питам. Мисля сега да сложа на Хриси, а на Георги малко по-нататък, че много ще му станат ваксините.
За летенето мисля, че няма проблем,защото една мама от друг форум летяха още през първия месец до Англия.
Мацки отивам да простирам и после хващаме улиците с чаавето Joy

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 4 нови отговора.

ееее

Честити месечинки на Михаела и Габриела.
Джули, добре дошла при нас официално. Били споделила повечко информация за "агентурното досие" на първа страничка Joy

# 148
Киша, имаме и Зап и Спиди, ти Зап-а за кого го искаш  newsm78- няма легнало положение, така че за малкия не става
аз сега тикам Преслава с него, ама с кошницата, ма тя не е от гигантите в групата  Wink
Дони, не е проблем сега да го сложиш, достатъчна е седмица между Пентаксим и Превенар
аз не мога сега да сложа, че и двете ми точат яки сополи, даже сутринта малката имаше кръв засъхнала по нослето и зелени секрети  Tired
третирам ги само с физиологичен разтвор за сега и с помпичката Преслава
иначе до годината ако почнеш Превенар се слага 3 пъти, след годината два и след 24 месеца- еднократен прием  Peace

# 149
  • София
Имам и още едно питане мили майчета - имам проблем с детето от вчера вечерта. като го слагам на гърда, цоцка малко и започва да я плюе и да се дърпа и блъска в гърдата ми. Слагам го на другата и реакцията е същата - суче около 1-2 мин и започва да я плюе и да се блъска в нея и ревеееееееееееее. Няколко пъти го местех ту на едната ту на другата и без успех. тогава се изцедих и му я дадох от шише и си изяде всичко. На какво може да се дължи това, аз искам да си го кърмя и ме е страх, че ако се наложи да се цедя кърмата ми ще намалее и без това не е много. Дайте съвет, моля ви се........

И при мен е тъка- суче  и се отдръпва. Два пъти съче и пусне гърдата, после пак суче и пак се дърпа. Имаше една статия в миналата ни тема, относно неспокойното сучене, но при мен тези причини отсъстват. Но, Сонче, ти както го описваш, че се извива назад, по този начин бяха обяснили, че са някакви рефлуксни киселини, които се връщата нагоре и на бебето му е дискомфортно и затова се извива назад.......Другата причина може да е мн. силна струя кърма.

Аз не се цедя, а уприто давам да суче....Понякога отнема и по 1 час, но не се отказвам Peace. А иначе съм забелязала, че като му се спи или е изморен си суче нормално, без да пуска.

Общи условия

Активация на акаунт