ЮЛСКИ бебчета и мами - тема 26

• 19 795
  • 299
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Момичета, вече си личи, че сме се събрали много жени в напреднала бременност-хормоните бушуват и се получават такива неща. Недейте да си хабите нервите за такива безобидни неща. Стеф, сигурна съм, че Сиско не е искала да те обиди, но някои неща написани звучат някак по-грубичко, а в действителност ти самият си знаеш, че не си искал да вложиш такъв смисъл в думите си и на мен ми се е случвало, от друга страна Стеф взе възможно най-справедливото решение като пусна анкета. На мен лично ми е абсолютно безразлично какво ще бъде заглавието на темата и предполагам, че на болшенството момичета това не им е приоритет. Нали има тема (и тя е чудесна), нали сме заедно и си помагаме, съприживяваме радости, споделяме си мъката и не се чувстваме сами в това отговорно начинание. Значи всичко е О.К., ако този спор ви помага да изпуснете парата, то тогава продължете го и хич да не ви пука кой какво би казал- юнки, априлки и т.н.
Това с активността на юнките не го разбирам-те били два пъти по-активни от нас е и какво от това, толкова им се пише толкова пишат, нали и ние каквото имаме да си казваме все си го казваме, не се въздържаме от някои неща само за да не сме толкова активни. Всеки пише това което иска да сподели има ли смисъл да си пишем някакви безмислици само и само да демонстрираме активност.

# 106
Здравейте юлски мами!
Аз съм добре - бебо също. Продължавам с диетата за поддържане на хемоглобина - последно ми беше 124 и е близо до долната граница.
Да ви посъветвам нещо - ако не сте ходили на зъболекар последните 6 месеца - отивайте веднага. Че аз уж нищо нямах, а миналата седмица ми откриха огромна дупка - и то между 2 зъба. Вдруги ден пак съм там. Зъболекарката ми обясни, че по време на бременност много по-бързо се движат тези процеси.  Sad
А другата седмица съм отново на преглед.
А относно въпросите на Mambina ето и моето мнение:
1. Кога мислите да почвате пазаруването за бебоците ? Мисля да изчакам още малко. Мъжо довлича от време на време едни много сладки плюшени животинчета. Малко се разочарова като му казах, че такива играчки не са подходящи за малки бебета по доста причини, но продължава да мъкне  Rolling Eyes
2. Ще ходите ли на курс за родители ? -Аз също мисля да посетя сбирките на "9 месеца" като имам възможност - може и да се уговорим с другите пловдивски мами, та да се видим най-сетне.
3. Ще се възползвате ли от помощта на бабите първите дни или ще се оправяте сами с бебоците?  - Ами май ще се възползвам. И двете баби живеят в Пловдив и понякога са много нетърпеливи - все им се струва, че времето минава много бавно. И двете се канят да ми помагат - хубавото е, че и двете няма да ги пуснат в отпуска повече от 3 седмици и едва ли ще ми досадят.  Mr. Green  Бебка ще си има и 3 прабаби, ама само едната става за помагане - и трите също са в Пловдив. Ама не смятам да прибягвам до тях  Mr. Green
Stef - много мили ми стана, като пишеше в миналата тема как хората по опашките те пускали напред - а аз уж съм качила 10 кг. ама много не ми личи корема, а и якето ми е малко широчко.
А това от Мамбина: "Сега  бебоците в коремите растат, циците сякаш със силикон пращят, а след Юли до пъпа ще висят" направо ме разби - умрях да се смея.
 Laughing
Обаче се сетих за нещо, което ме гложди от доста време. Моите гърди изобщо не са пораснали, нито пък изобщо са ме боляли откакто съм бременна.  Само зърната са станали по-големи и са по-чувствителни. Това нормално ли е?
Все си мислих че ще се поразвият малко и ще станат малко по- женствени, а те са си все така вирнати.

Последна редакция: пн, 23 мар 2009, 19:25 от Mishe333

# 107
Скарабей, ако скоро няма да се изнасяте от този апартамент не е ли по-добре да сложите климатик? При пренасяне в друг ще го демонтирате.

Мише, когато бях бременна с Пламена гърдите ми порастанаха чак като тръгна кърмата. Не се притеснявай, при всеки е различно.

# 108
  • Варна
Мише не се кахъри Hug даже е по-добре да не се променят много много от гледна точка на гравитацията Mr. Green но това няма никаква гаранция нито за кърма нито че няма да увиснат след кърменето
моите се скапаха след каката, а така им се радвах през бременността - като започнах да нося сутиен чашка Д  Rolling Eyes и сега съм същата картинка...е малко по-увиснала  Laughing просто не ми се мисли какво ще ги правя след набезите на младежа ooooh! ама да сме живи и здрави, пък няма да се пека по монокини  Mr. Green
на приятелката ми така и не и мръднаха гърдите , а явно има доста кърма , дано така да продължават Praynig
в този случай определено "размерът няма значение"  Peace

# 109
  • USA
Здравейте, момичета Simple Smile.
Относно заглавията, анкетата е най-правилното решение.
За покупките, мисля другата седмица да понакупим основните неща, тук има специални магазини за това, и направо отивам със списъка.Единствемо количка няма да купувам понеже една приятелка ми даде нейна ползвана, но на мен ми харесва и ще ми върше работа.
На мен никoй няма да ми помага, първо родителите ни са далече, и второ не искам никoй с техните бабешки истории да ми се месят.Иначе моето бебче много шава, и понеже съм чувала че както не е хубаво хич да не мърда, не е хубаво и прекалено много, но мисля че няма проблеми.
Аз започвам да ходя на всеки две седмици на преглед, и следвашия път ще ме видят за диабет.Дадоха ми глюкоза, да изпия един час преди прегледа и мога единствено вода да пия, нищо друго.
За училище за родители много ми се иска да отида, и ако има в ден в които не съм на работа ще се запиша, тук само че се плаща-$80.
Аз също имам контракции, не съм споменала на доктора, но обикновено той ме пита винаги за всичко което е характерно за самият месец на бременността, например последнит път ме пита дали ми се подуват глезените, и каза че е нормално.Но следващия път ще питам за тези контракции, но мисля че тук не изписват нищо за това, били нещо нормално.
За киселини ми изписа-Zantac.
само да се оплача че все още повръщам Sick, не всеки ден но... и всичко много ми мирише и ме дразни.
Относно хемоглобина е много странно че тук и в Бг се измерва в различни единици ли и аз не знам как да кажа, тук нормалният е над 95.
 Hug Hug Hug

# 110
  • Canada
На въпросите на Мамбина:
1. Още нищо не сме купили на бебето (наистина нищо). На няколко пъти едва се сдържах, но реших да изчакам до 7-ия месец както и първия път.
2. Няма да ходя на училище за родители
3. Не мисля да ползвам помощ от баби за бебето. Но ако каката се разболее може да се наложи. А и зависи бебчето какво ще бъде - ако е много ревливо, ще се възползвамза да си поспивам през деня. И така... каквото бебчо покаже...
Въпрос към мамите, които са пазарували бебешки нещо по Интернет. Дайте ми някакви сайтове на английски, че мислех да се поразровя, но нямам идея къде... newsm78

# 111
момичета искам да си попитам какво значи като имам повишен холестерол.Може ли това да навреди на бебето.
По принцип бях  слаба като забременях 48кг но сега много килограми качих и съм 60кг.Дали това е посвлияло
Холестерола ми е 6,2 при норма 5,2

# 112
 Weary Weary Weary ...
Ако искате да станете прословути с нещо във форума, просто ми дайте аз да ви измислям имената на темите, 'що се наложи толкова да се дърпате за косите и да си бъркате с куки по носовете?!?
Все си знаех, че няма да се мине без редовната "кална, женска борба", ама вие съвсем се овъргаляхте и то за глупости...
Предлагам сега всяка да върне на другарчето си това, което е отскубнала от главата му, малко да се успокоите и  Hug напред  Heart Eyes
Mambina, имаш талант  newsm10 След няколко урока можеш пари да изкараш от това по форумите  Hug

P.S. Сега вземете пък се фръцнете от "жестоката обида", която си нанесохте. Поне за това си заслужава  да бъдете "мъже" и да си стиснете ръцете. А, ако юнките са ви издразнили чак пък толкова само  свирнете  newsm66  Laughing Laughing Laughing

# 113
Usmivka 123-много ти благодаря за информацията,още утре ще се опитам да отида
Деянова-възнамерявам да си работя до средата на май ако всичко е наред
Мамбина-мисля, че е много полезно Училището за майки-моя приятелка ходи сега и е впечетлена от увереността, която придобива;не съм купувала нищо-в 7 месец започвам;майка ми ще дойде за 1 седмица и после с таткото,другата баба и дядото ще се оправяме.Моят баща от 3я месец подготвя едно старо наше креватче със сестра ми-като му дойде внучката на гости да има къде да спи-иначе откакто разбра, че ще става дядо се разхожда все едно е собственик на ФЕД Joyмного си ги обичам всичките баби и дядовци

# 114
Бях на ФМ днес и се отчитам като мъжка майка. Пишете ме в синия отбор и го отбележете на първа страница моля. Аз да си призная доста се бях навила за момиченце, пък то пак бебок с пишок се оказа.  Rolling Eyes  Но все пак важното е че е живо и здраво бебето и всичко си му е наред. Тежи 600 гр. -  за 24 седмица това е нормално. Всички органи са добре.
Явно ще правим момчешка детска стая вкъщи. Вече даже обмислям вариантите за леглата.  1crib

# 115
  • Варна
Здравейте, днес докато съм била на работа големи спорове са се развихрили тук и по стари и по нови теми, мисля да си работя докрая на април живот и здраве ако всичко е наред и без това ми е странно какво ще правя чак до юли, макар че ние поне сме облагодетелствани със сезона -само да започне наистина да се оправя това време вече. Katetto това с холестерола си е сериозна работа и реално опасността е че може да доведе до преждевременно раждане и по -малък диаметър на главата на новороденото, мисля че трябва да поработиш за хранителния си режим нямам идея как стои въпроса с лекарствата за холестерол през бремеността но и да не бяхме бременни таблетките пак не са решение-най-добре се борави в борбата с холестерола чрез храната. Кг ти нямат никакво значение  за този показател. По въпроса с това че не се вижда бебчето поради пълнота, моят лекар ми обясни абсолютно същото- по дебелата коремна стена пречи на "видимостта" на уреда предполагам че на 3D няма да е проблем но при ехограф е. Покупките ще ги правя в 7-мия месец сега само "събирам" информация. Курса за родители определено мисля че е много полезен , но доколкото знам от Mi6e_66 той се кара от  7-мия месец нататък. Лека вечер от мен на всички и не се палете толкова все пак всичко което ние изживявавме се отразява и на бебчетата в нас  по добре повече да са положителните емоции Hug

P.S Katteto сега се сещам  още нещо значи общ холестерол= добър холестерол+ лош холестерол, това твоето 6.2 е общ така че има значение също кой ти е в повече добрия или лошия т.е. откъде дефакто ти се получава надвишаването на нормата-мисля че трябва да   видиш по подробно изследванията си.

Последна редакция: пн, 23 мар 2009, 21:32 от ivinnka

# 116
благодаря ти ivinnka
доста се притесних с тоя холестерол и утре отивам на лекар да питам какво да правя
а във изследванията ми пише само холестерол - не е разделен на видове/добър и лош/
 Praynigдано пък да ми е от добрия, защото наистина се старая да ям предимно плодове и зеленчуци

# 117
Кате, има значение също дали е взета на гладно кръвта за изследване, както и какво си яла предишните три дни.
Вирджи, чувала ли си за упражненията на Кегел? Всъщност се отнася  за всички - на курса по йога ни ги препоръча мацката и за сега, и за възстановяване след раждането.
Аз в работата нямам интернет от днес, шефа каза, че не знае кога ще го пуснат, така че не пишете много, че нямам време да чета, ей!
Иначе за училището за бременни имам няколко идеи предвид - отделни лекции съм си набелязала; количка май също си избрах вече, пазаруването ще го започна, като ми остане време. Добрата новина при мен е, че ми намериха заместничка. Дано само не се откаже, като започна да и предавам многото задачи, които трябва да върши. Така че май месец мисля да излизам в отпуск, пък ако не ме пуснат (както се заканват), АГ-то ми е много свястно...

# 118
Цял ден се опитвам да наваксам  ooooh! и докато се включа то станало никое време при вас  Rolling Eyes.

Гласувах в анкетата, макар че ми стана много забавно със заглавията на Мамбина и на Сафо  hahaha (това за дюлите е трепач)  Joy и може и да си сменя мнението и да гласувам за римуваните, обаче само, ако ги измисля ARGHT  bowuu.

За големите покупки - още май не съм ориентирана. Сега ще направим малко разместване, искам да боядисаме детската и тогава ще пазарувам мебелите. Бебка ще спи при нас, разбира се, но искам да е готово всичко, а не после да се боядисва и мести. Количките засега само онлайн ги зяпам и то не съм много сериозна, така че май скоро няма да купувам, не е от суеверие  Embarassed.

Няма да имам помощ първите месеци, сама ще се справям - нямам избор. Свеки ще дойде най вероятно към октомври, но не знам дали ще ми е по-добре. Разбирам се добре с нея, но имаме много различни виждания по отношение на гледане на бебе. Тя не е запозната с модерните работи и ги отрича (дори миялната не иска да ползва), а пък за друго да не говоря. Все пак искам да има възможност да се радва на първото си внуче (тя е на 72г.) и ще съм по-търпелива  Wink. Баща ми също има желание да дойде и да помага, ще си го поканя по-нататък. Имам му огромно доверие и ще съм много щастлива да си поживея пак с него, нали съм си на татко момиченцето  Blush.
 Още не съм проучила за курсове за родители. Определено ще ми трябва.
 Благодаря на всички, които споделиха мнение за магнезия.
 Коте Дани, честито за сините панталонки. Явно ще си обожавана от трима мъже  Grinning.

Стискам палци на всички, които имат някакви проблеми, бързо да се разрешават. Искам също да ви помоля да стискаме палци и да пратим по една добра мисъл към Санитам, която в момента се бори да задържи бебчетата си колкото се може по дълго на топло. На легло е и всяка седмица е от значение, дано мъниците да не бързат толкова  Praynig Praynig Praynig

# 119
  • Варна
matzko в интерес на истината не съм чувала Thinking отивам да поровя в нетЯ  Thinking
а за Санитам ще стискам много силно палци Praynig дано да ги задържи възможно най-дълго на топло и двете Praynig

Общи условия

Активация на акаунт