Пролет вече е дошла-Австрийки скоро ще похапват ребърца :) -34

• 14 298
  • 283
  •   1
Отговори
# 150
Фрау Долчесова,
Не ви ли го писах? Уикенд в Аугсбург на едно литературно четене на любимият ми автор Wladimir Kaminer.
Бях написала страшна простотия по въпроса, ама изтрих всичко  Mr. Green Страх ме е да не ме разбере някой накриво. Превърнала съм се в самото съобразяване  bowuu
Хубав ден на всички!

Забелязах аз, че явно съм стреснала народа с моите подаръци, но чак пък толкова  Mr. Green
Я пускай на лични "простотията" аз не се обиждам така лесно (тоест лесно се обиждам, но се правя, че не ми пука  Mr. Green)

# 151
Здравейте всички!
Първо искам да кажа, че ужасно много се радвам, че се запознах с присъстващите на неделния брънч. Беше супер, а и е съвсем друго човек да се срещне с някой и да си поприказва на български без да мисли изречения и сложни композиции минимум по 5 минути. В тази връзка да кажа за курсовете-аз започнах да уча немски миналата година след като разбрах, че ще се местим тук. Първото ниво изкарах в София, а следващите 2 (по съвсем различна система) бяха в Deutsch аkademie и въобще не съм доволна. Сега откакто имам бебе всичко забравям, така че също ще се радвам, ако някой сподели повече инфо за качествени курсове тук. Иначе и аз обмислям един интензивен в България отново, лошото е че все не си ходя за толкова дълго време там.
Sea flower - честито бебче-да е много кротичко и послушно и да се наслаждаваш на всяка секунда заедно с него.
Честит рожденник и на Sunny-да е здрав и много да ви радва!

# 152
Така като ви Чета и се сещам за една максима от моите студентски години: 'ОбиЧам да ми е трудно!'. Беше много на мода в ония стари времена. За мен беше изклюЧително полезна, защото от нея си изградих моята максима: 'ОбиЧам да ми е лесно!'. И това обиЧане продължава и до ден днешен. Т.е. убедена съм Че нещата могат да стават и както сте ги описали, трудно, със зор и мъка. Ама защо, като могат да стават и лесно?  newsm78 За себе си винаги съм търсила най-лесния наЧин. Отидох в Чужбина с подписан договор, с право на работа и пребиваване, с подсигурена квартира, с доходи, достатъЧни за да се справям повеЧе от добре и да нямам никакви финансови грижи. На гарата ме Чакаше секретарката, закара ме в квартирата ми за д не се харЧа дори за такси. ПолуЧих всиЧко на тепсия. По тази приЧина много от проблемите които се дискутират в подобни форуми са ми или непонятни или съм ги виждала само при други хора. Вярно, езика не го знаех, уЧих го в движение, дезорганизирано и в голяма степен от хората, а не толкова по курсове. Но и там обиЧам да ми е лесно, какво науЧила, какво недонауЧила, продължавам да уЧа веЧе много години и не ми пука дали съм направила грешка въпреки многото години. Говоря, хората ме разбират, аз тях също, това е, езика е средство за комуникация, не за себедоказване. Поне за мен. Та това е, исках да кажа, може и да е лесно, Човек просто трябва да поиска да му е лесно. Abigail, ти сама трябва да направиш своя избор, по трудния наЧин или по лесния наЧин. При това не искам да кажа Че моя наЧин ще е лесния за тебе.

# 153
  • Vienna
Abigail, С това образование бих се обърнала към фармацефтичните концерни.  За учение със стипендии тука има много Биотех. фирми и институти, където се говори изключително на английски и освен това се търсят стипендианти, докторанти и научни сътрудници.
http://www.viennabiocenter.com/
Немския го научих с гадже, което говореше само на немски. Може би най удачния начин да се съчетае полезното с удоволствието.
Париж.... Направо ви завиждам. Тази година реших да изпусна родината и да отида по френско море. Мнооого се радвам.

# 154
Gabi3004, polinasd благодаря за поздравленията.

Честит рожден ден на сина на Съни!

[size=14pt]Мами, може ли да ми препоръчате добър педиатър?[/size][/b]

# 155

[size=14pt]Мами, може ли да ми препоръчате добър педиатър?[/size][/b]

И на мен такъв в 22 бецирк

# 156
аз препоръчвам, който има възможност да кара курсовете във VWU поне аз от там научих много, отколкото откъдето и да беше преди това. А съм най-разочарована от Гьоте на  Schwarzenbergplatz 16 - все едно гониха норма по преподаване и нищо не обясняваха.

в Париж още не съм ходила, но и нещо не ме влече натам. Бях 2 пъти в Марсилия, Ница ..все по ривиерата и по плажовете

аз още го търся добрия педиатър  Joy 

# 157
За почивки направо не ми се говори, колко каталози разгледах последните дни   ooooh! едно време без дете какво беше лесно, а сега се чудя и се мая  Thinking
Курсове съм карала към Унито, не съм доволна, за мен най полезни са разни онлайн курсове и упражнения  Peace
Педиатри в 22 бец съм сменила 4ри, след 2 седмици съм на нов 5ти по ред, ако съм доволна ще кажа  Peace
Има ли желаещи за сряда следобед за Луна парка в SCNord, не съм още 100% сигурна, утре вечер ще кажа

# 158
  • Виена
Тази година реших да изпусна родината и да отида по френско море. Мнооого се радвам.
Ей, Облаче, ти яко ще се прекараш  Mr. Green
Simple Smile), това
Цитат
Гьоте на  Schwarzenbergplatz 16
"Гьоте институт" ли е? Ако са те, тях вече ги няма в Австрия.
Ани, хубави са онлайн курсовете и упражненията, но имат един недостатък - нямаш преподавател, който да обясни. Немският не може да се "подразбере". Поне не от мен. Ама аз може би съм с по-скромни данни на мозъка  ooooh! А VWU и Унито едно и също място ли са?
За доктора какво да кажа? Единственият път, когато ми потрябва спешно, секретарката ни каза да отидем утре, че днес имало много болни деца и без друго щели да стоят и извън работно време. Това за мене си е чиста проба неразбиране на материята. Добре че има болница наблизо.
Къде ми е Жени с кафето?  newsm78

# 159
Добро утро на всички  morning
За детския лекар мога на всички да препоръчам Dr. Voitl
www.kinderarzt.at
- Досега нито веднъж не се е налагало да чакаме
- голяма и модерна ординация
- при спешност ме взеха веднага на същия ден
- всичките доктори /доколкото знам/ са от SMZ Ost
- поръчах рецепта през Интернет и тя пристигна на другия ден
Засега сме наистина много доволни!  Grinning

# 160

Цитат
Гьоте на  Schwarzenbergplatz 16
"Гьоте институт" ли е? Ако са те, тях вече ги няма в Австрия.
[/quote]
ето тези са http://www.alpha.at
а VWU е това http://www.vwu.at

# 161
  • Виена
Добро утро на всички  morning
За детския лекар мога на всички да препоръчам Dr. Voitl
www.kinderarzt.at
- Досега нито веднъж не се е налагало да чакаме
- голяма и модерна ординация
- при спешност ме взеха веднага на същия ден
- всичките доктори /доколкото знам/ са от SMZ Ost
- поръчах рецепта през Интернет и тя пристигна на другия ден
Засега сме наистина много доволни!  Grinning

Веднага след раждането на Филип бяхме при тях. Да, модерна е ординацията. Да, приемат веднага при спешен случай. НО!!! Само и единствено в тази ординация една асистентка тръгна да дава на детето ми капки през устата без изобщо да каже какво прави. Това ми лъха много на отношението на педиатрите в България и категорично не го харесвам. Нямам доверие и искам да ми се обяснява за всяка процедура, предприета за сина ми. Да не говорим за секретарката, която всички пъти, когато бях там, се държеше като рекламен агент на ваксини, въпреки многократното ми обяснение, че ще отлагам поставянето на такива. Лекарите обаче не досаждат с излишни кандърми, което ми харесва. За чакането - лично аз съм чакала с новороденото си бебе, въпреки предварително записания час. На място не се спазва това, а се записват по реда на пристигането.

# 162
И аз съм на мнение,ако нещо се постига с много спънки ,значи не ти е била писано да стане. Но не се отказвам  Mr. Green Тук много трудно можеш да си намериш работа без немски. А той се учи за 2 месеца в БГ  по курсове и после тука се доучва през цялото време.
Аз дойдох без почти дума немски (имах 2 нива Гьоте преди 5 г.,ама нищо в главата не беше останало.) Но имах стипендия за Унито ( спечелих я с Английски) и така с много гледане на ТВ и живот в общежитие понаучих доста. После се хванах като сервитьорка и дам го до-научавах и никога не съм ходила на курсове( за добро или за лошо Crazy) Но Абигел давай  Peace нищо не губиш, не отиваш на другия край на света и няма нищо непостижимо. А за съжаление България не е още място за живот за нормални хора Cry

# 163
Авигея,опитай първо с уреждане на работа от Бг.Все пак има6 активи и е възможно да пробие6.Познавам лекарка ,която е от 15 години тук ,но работи за американска фирма и все още не знае немски.Има всякакви слу4аи.Просто се опитай да  се рекламира6 и продаде6 добре и мисля,4е ще успее6.Но според мен по-спокойно ще е от Бг да го направи6,пък ако не стане тогава пуска6 в ход другите варианти...Животът е пред теб..Успех!Ако дойде6 ,с каквото мога ще помогна..

Моми4ета,полу4их покана:На 1.04.2009 от 19.00 4аса в Българския Културен Институт на Паркгасе 18,1030 Виена, ще има ве4ер на хумора.Предполагам важи за вси4ки българи.Ако вси4ко е наред ,мисля да отидем .Ще се радвам да се видим с тези ,които дойдат.

Последна редакция: вт, 31 мар 2009, 12:47 от Sarrah

# 164
Renny не че искам да те опровергавам, явно достатъчно си им се ядосвала, но ординацията сега от няколко месеца е съвсем нова, по-голяма и съответно има мисля че към 4 секретарки, не знам на коя си попаднала. Слава богу досега поне аз не съм се ядосвала нито с лекари, нито с асистентки там  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт