Натурална закваска за хляб или Хляб с квас.....

  • 186 627
  • 749
  •   1
Отговори
# 570
  • Мнения: 13
забравих да ти кажа че страшен хляб стана!!!  chef

# 571
  • Мнения: X
забравих да ти кажа че страшен хляб стана!!!  chef

Никлен, радвам се, че ти се е получил!

В по-предишните постове прочетох рецептата на Слънце и луна за хляб с квас и там пишеше, че квасът трябва да е 20% от брашното. Но има толкова много рецепти в нета, че може да се експериментира още. По начало слагам 700 г брашно и затова сложих 140 г квас. Сега се замислям, че дори трябваше да е по-малко, защото брашното ми сумарно е 700 г.

Лидия, благодаря за похвалата!

# 572
  • Мнения: 2
В другата тема пуснах снимки на моя хляб с квас. Дано се получи така както го пуснах с Линка.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=700488.msg24303191#msg24303191
Ако ви интересува технологията ще я напиша Sunglasses

# 573
  • Мнения: X
В другата тема пуснах снимки на моя хляб с квас. Дано се получи така както го пуснах с Линка.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=700488.msg24303191#msg24303191
Ако ви интересува технологията ще я напиша Sunglasses

Дай в двете теми пак така с линк в едната, моля.

# 574
  • Мнения: 2
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=700488.msg24304966#msg24304966

Ето подробно технологията, по активни са и за това я пуснах там.

# 575
  • Мнения: X
Технологията/рецептата за хляб с квас - ръжена закваска с ХМЕЛОВ РЪЖЕН КВАС:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=700488.msg24304966#msg24304966

Ето подробно технологията, по активни са и за това я пуснах там.

 Hug

# 576
# 577
  • Мнения: 307
Мерси за съвета ще пробвам и аз да замеси машината и после да го оставя да си втасва там колкото часа е нужно и да си го опека във формата Simple Smile

# 578
  • Мнения: 204
записвам се да следя темата, аз също от 4 месеца  правя хляб с квас.



Последна редакция: ср, 13 фев 2013, 08:49 от .Krem

# 579
  • sofia
  • Мнения: 786
А може ли да ми кажете откъде да си купя подходяща тавичка - форма за хляб?

# 580
  • Мнения: 307
Ами на нищо не стана замесения хляб в машината. Един клисав такъв ужас.

Кажете ми рецепта аз за сега го правех
1 чаша за сок прясно мялко
олио
брашно 400 гр
сол
захар
и закваска

Кажете някаква по-хубава рецепта.

# 581
  • Мнения: 13
Някой дали е изсушавал закваска? Каква е технологията?

# 582
  • Мнения: X
Някой дали е изсушавал закваска? Каква е технологията?

Разточваш на тънко, нарязваш на лентички, формички... и оставяш да изсъхне, обръщаш от време на време. Сушила съм, но не виждам смисъл - много бавно се събужда, т.е. по-лесно ще си захвана нова.

Синапова, дала съм две рецепти, ако не се лъжа. Не разчитай, че като пуснеш машината, накрая на програмата ще имаш хляб със закваска. Квасеният хляб втасва доста по-бавно от хляба с мая. Ако работиш с ръжено брашно, може и с едно втасване, а ако действаш с бяло - както при хляба са мая си трябват две втасвания.
По тази рецепта можеш да изпечеш и в машината, но трябва да се спази всичко останало. Каквато и рецепта да ползваш, важното е да дадеш възможност на тестото да втаса колкото е необходимо.

Последна редакция: ср, 13 фев 2013, 20:18 от Анонимен

# 583
  • Варна
  • Мнения: 4 288
Ами на нищо не стана замесения хляб в машината. Един клисав такъв ужас.

Кажете ми рецепта аз за сега го правех
1 чаша за сок прясно мялко
олио
брашно 400 гр
сол
захар
и закваска

Кажете някаква по-хубава рецепта.

Сипи го във форма , сложи във фурната да си втаса на 35-40 градуса и го изпечи там.

# 584
  • Мнения: 307
peterky2002 в машината само замесих, първите 20 мин на програмата за месене. После го прехвърлих в пласмасов съд завит с домакинско фолио и втасва 4-5 часа. След това го прехвърлих във формата и го оставих да втасва 2 часа на 50 градуса във фурната, после пекох

Общи условия

Активация на акаунт