Отговори
# 405
Децата ми казват "баба хакер" защото съм основният доставчик на филми, приказки и книги.
Фукам се.

и с право Simple Smile

Дени, аз така се опитвах да 4ета на цитат, ама обърках кое съм чела кое не.мерси.

# 406
ok, включвам се след няколко чаши страхотно американско вино, така че може да не съм много смислена... маркирах и изчетох всичко в бяло, но не ми стана ясно половината коментари за какво са- едни си мислеха за Новолуние, едни за Здрач,едни за Зазоряване... имаше разговори един-към-един, непонятен за останалите... май наистина трябва да имаме някаква тематика или обем от страници, като ориентир, иначе останалите трябва да четем 5-6 поста без да можем да се включим със смислени коментари (който може и да не са нужни,де- ако отговора е бил само за определен човек, а не за цялата публика)... честно казано, напоследък  Laughing ми е трудно да се ориентирам в постовете, които са със снимки, със стари и нови новини, с въпроси...ако прибавим и постове, в които се обсъждат всички книги, ще настане какафония... и аз лично сигурно ще се откажа да идвам повече в темата (честно си го казвам).... повече ми харесва, като сме на една вълна- независимо каква е- може да си измисляме тема или въпрос на деня, например, и може да е от всички книги или вести покрай артистите, но просто да има някакъв фокус, да можем да се присъединим всички с нещо, а не да се прескачаме едни други....

# 407
  • София
Ами те нещата са свързани според мен.
Какво значи да се фокусираме на едно нещо? И да бъдем на една вълна, като очевидно не сме.
Всеки е на различна вълна и чувства нещата по различен начин, независимо дали това се харесва на другите или не.

В случая коментираме раздвоението на Бела в Новолуние, което според мен е обяснено в четвъртата книга.
Как да се огранича в писане само по Новолуние  Tired
На мен лично не ми пречат коментарите на другите, независимо дали съм на същото мнение или не.

Последна редакция: нд, 29 мар 2009, 22:28 от Amidala

# 408
Е,хайде да не се сърдим?! Thinking
Съгласна съм със Тина,в последно време си е какафония тук!
Не ми пречи,но ме дразни понякога.
Старая се да разбирам.
Много сме различни и по възраст и по възприятия и по това от кога сме пристрастени. Hug
Харесва ми идеята да има нещо около което да се обединим за коментар.
Но и знам,че е невъзможно всички да сме на една вълна.

# 409
Съвсем на една вълна сме си Grinning
Но според мен възприятията ни са различни.Едно си мислиш като си прочел само 1,2 книги и различно е мнението,ако знаеш края.Незнам,не съм против,можем да обсъждаме по седмица за книга,така ще е нагледно HugИ тема за деня също е добра идея Peace

# 410
  • Разпиляна във въображението
Бяло Наистина мисля, че Едуард е малодушен в трета и в началото на 4 книга, преди раждането на детето. Нерешителен, слабоволев, несмел, страхлив - всичко това е по отношение на Бела. Той не смее да й противоречи, съгласява се със всичко. Дори Джейкъб забелязва това. Едуард разчита на него за да я накара да абортира. Той само стои до главата й и изпълнява каквото тя поиска. Според мен Едуард е зависим от Бела. Тя е човек, тя го е приела такъв какъвто е - нечовек, вампир. Тя е неговата "лична дрога" Wink

# 411
Бяло Аз пък мисля точно обратното. Не е малодушен а ужасно я обича и се страхува за нея. Той не знае какво я очаква. Страхува се, че ще я загуби. Мъж, който заради любимата жена е способен да приеме бременност от друг мъж, не е малодушен, а безумно обичащ. По вампирски, защото такива в живота няма.

# 412
И аз съм съгласна с Тина, напоследък е страшна какафония тк, повечето хора си говорят сами....
Новини, снимки, коментари в пълна каша, неща пускани по 100 пъти се пускат за 101ви.
Не се сърдя и не обвинявам никого.
Просто това не е специализиран Здрач форум, където да се пускат отделни теми и щем не щем приемаме темата таква каквато е.

Аз лично съм съгласна всяка тема, или всеки ден, или на всеки няколко дни, да си има конкретен проблем или книга за разискване, отделно от новините, снимките и т.н.

# 413
Няма нужда от сърдене мисля. Наистина става много объркано, всеки коментира нещо различно. Чарът на темата поне за мен е в това, че има най-различна информация, различни коментари и добрият тон тук, затова е и приятна и уютна на толкова хора и феновете се множим все повече. Heart Eyes Нека го запазим. Hug

Една от причините да искам да коментираме книгите една по една е за да предотвратим хаоса, който настава от време на време, освен това, който не ги е прочел, ще си убие удоволствието. Толкова време от както ги има темите за Здрач се е спазвало да не се коментират 3 и 4 книга, та не мисля, че 2 седмици ще прецакат някого. Търпение малко е нужно. Ето от следващата тема почваме с Новолуние Party

Подкрепям идеята за конкретни теми на обсъждане, освен новините и новите снимки   bouquet

Честно казано не виждам какъв е смисълът да се пишат постове в бяло, все някой ще се изкуши и прочете. Аз, пусто любопитство, надникнах вече... Embarassed но ако се реши да се обсъждат всички книги накуп, аз ще спра да пиша за определен период, докато ги прочета. Не мисля, че само за мен се отнася това. Peace

# 414
  • Варна
И аз приключих с последната книга, готова съм да коментирам!
За отношенията между Бела и Джейкъб (в бяло) :
Аз не я съдя за чувствата й към Джейкъб, не мога да забравя как притискаше ръце към гърдите си,
при всеки спомен за Едуард, само и само да не се разпадне, за месеците, в които тя не съществуваше!
Колко трудно и беше да се опита поне малко да излезе от агонията си, и за това й помогна само Джейкъб,
тя му дължеше страшно много и наистина започна да го обича, той спаси живота й, и в пряк и в преносен
смисъл!
И когато Едуард бе пак до нея, тя не можеше да махне с лека ръка на Джейкъб, а и не би трябвало, не
би било честно спрямо него, и спрямо това , което те изградиха като връзка по между си!
Едуард разбра това, и според мен постъпи правилно, като я остави да го изживее и не я притисна,
той и го дължеше!

# 415
Деничка мисля, че си права. Ето ние коментираме в бяло неща от последната част, други са още на втората.
Не знам дали е позволено, ама може да има тема за всяка книга, а тази да остане за снимки, обсъждане на личния живот на актьорите, клипове и всякакви други новинки относно филмите.
Естествено, това е само предложение, но ако е възможно май ще е по-лесно за всички.

# 416
Аз лично не виждам проблем да вървят няколко паралелни обсъждания - не на всички може да им допадне конкретният топик за деня. А, кой ще го определя, by the way? И това значи ли, че ако случайно искам да попитам нещо или да го подложа на обсъждане, няма да е позволено, защото това не е темата на деня?

# 417
  • Разпиляна във въображението
Бяло Аз пък мисля точно обратното. Не е малодушен а ужасно я обича и се страхува за нея. Той не знае какво я очаква. Страхува се, че ще я загуби. Мъж, който заради любимата жена е способен да приеме бременност от друг мъж, не е малодушен, а безумно обичащ. По вампирски, защото такива в живота няма.

Спор няма, че я обича много. Не мога да приема това, че е съгласен друг да я "забремени". Любовта му е толкова голяма, той толкова много се грижи за нея, но просто не харесвам това "роболепие". Ще прочета отново двете последни части. Много бързах за да стигна до края и може нещо да ни е обягнало Thinking Бела също е заслепена от Едуард. Той сам каза, че всичко в него я "приканва". Все едно е под въздействието на нещо като "дрога" и затова изпада в онова състояние на голяма болка и агония, когато той изчезва.

Една добра новина. Егмонт се опитват да издадат третата книга преди Великден Peace

# 418
Подкрепям Сенсория, че нищо няма да ни стане ако чакаме по седмица между книгите, но като гледам гласуването няма да стане така...

# 419
няма какафония, само Туайлайт-роб-мания Simple Smile

Хубава е идеята, но във форум е трудно приложима според мен. Не четем една и съща книга, не сме на една и съща страница, за да сме в синхрон. Всеки чете различна книга, различни неща го вълнуват, различно вижда и разбира написаното. Може да пробваме с тема за деня, нямам нищо против, но заради часовата разлика, аз няма да мога да участвам. Принципно когато за вас деня е свършил, аз тогава мога да чета. Докато ви изчета е вече начало на нов ден, нова тема за вас...но ако е по-лесно за останалите, няма  против, когато мога, все пак света не се върти около мен...само около Робърт Wink

За това блоговете са най-добрия вариант, всеки пост си се коментира кой колкото намери за добре и не се бърка със следващия такъв. Въпреки, че и в тях понякога се слагат линкове в коментарите, които се обсъждат на място и никога не се постват като новина след това.

Мен само писането в бяло ме обърква донякъде.

Общи условия

Активация на акаунт