КОЗУНАЦИ - вкусни, дъхави, разкошни! (Козуначена тема)

  • 295 573
  • 1 420
  •   1
Отговори
# 1 065
  • Мнения: 4 916
Как` Сийке,
страхотно изглеждат кифличките  Hug да ви е сладко.


пп Моят козунак се получи неуспешен (естествено!) - предполагам, че млякото, в което разтворих маята не е било достатъчно топло, и не е активирало шупването. Въпреки това съпружеското тяло показа много подозрителен ентусиазъм и обяви, че става за ядене, сигурно за да не ме демотивира. Утре пак ще се мъча, пък да видим   chef

# 1 066
  • Мнения: 11 607
Утре няма да имам възможност да ви следя изкъсо......Желая ви на всички козунакотворящи успех и никакви провали. Маята да втасва без проблеми, млякото да е добро, брашното - качествено, маслото - на стайна Т, стаята и душата - топла, кукувичката на часовника спряна за да не ви депресира, мърморещи близки - пратени на разходка и непременно да купят нещо готово за ядене на вас и на тях, машинките да работят без забележки и здрави ръце и нерви! Пък после ще чакам да ми напълните очите с красоти...Ех...ако можеше и по парче да си разменяме във форума реално, а не само виртуално(не могада мисля тогава какво щеше да стане с форум диета)........Успех, девойки!

# 1 067
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 792
Утре няма да имам възможност да ви следя изкъсо......Желая ви на всички козунакотворящи успех и никакви провали. Маята да втасва без проблеми, млякото да е добро, брашното - качествено, маслото - на стайна Т, стаята и душата - топла, кукувичката на часовника спряна за да не ви депресира, мърморещи близки - пратени на разходка и непременно да купят нещо готово за ядене на вас и на тях, машинките да работят без забележки и здрави ръце и нерви! Пък после ще чакам да ми напълните очите с красоти...Ех...ако можеше и по парче да си разменяме във форума реално, а не само виртуално(не могада мисля тогава какво щеше да стане с форум диета)........Успех, девойки!

Е това е най-важното! Кефиш Маме! Hug Heart Eyes

ПС. На мен току що ми се обадиха ако мога да отида на работа утре (цял ден Sad), така че не само няма да мога да направя козунака за сетра ми, ами и няма да мога да ви следя. Ще се радвам вечерта да изчета подвизите ви!

Успех дами!  bouquet

# 1 068
  • Мнения: 1 394

Това са моите козуначета /защото са малки/,четвъртият неможах да го днимам,пекох го у свекърва ми и вече е разрязан и полуизяден-едва дочакаха децата да изстине...Утре ще правя още два по някоя друга рецепта.Сядам след малко да ги разглеждам и да си харесам някоя.Вие коя ще препоръчате?
А между другото позволих си да опитам едно залъче от козунака....думи нямам...а какъв аромат самоооо...просто върха!Препоръчвам ви го!

# 1 069
# 1 070
  • Мнения: 471
Додиники, много са красиви, браво!
Ето и един козунак от мен днес и една торта кранц.


# 1 071
  • Мнения: 4 916
Е40 Ме4о,

червената украса на козунака от какво е? Много хубаво е станало  Peace

# 1 072
  • Мнения: 1 394
На мен ми прилича на сушени плодове,ама не ми идва на ум точно какви  newsm78

# 1 073
  • Мнения: 123
 Hug Момичета много благодаря за рецептите и информацията  Heart Eyes
               За първи път правя козунаци  и станаха  Grinning,и са вкусни  Grinning

       Много се радвам,а и хубава изненада направих за семейството си  Blush




                 
             Hug Искам да пожелая на всички весел празник  Heart Eyes

# 1 074
  • Мнения: 4 380
Това са цукати- захаросани плодове. Доста гадни мене ако питат, но се слагат по сладкиши и придават специфичен аромат.

Ечо-мечо, какво е торта кранц?

# 1 075
  • ВАРНА морето сините вълни
  • Мнения: 449
ееххх  че евкусно и красиво тук момичета много съм доволна днес ето и втората ми дозичка мойте я нападнаха почти топла
и отвътре направо е душица
аз пак да ви досадя за машината на свеки -горе долу ми е ясна но не знам продължителноста на програмите  и кое действие колко продължава а те са normal  french  rapid  whole wheat-това не знам какво е    dough   bake
и като пусна някоя програма мога ли примерно да я спра и да пусна да меси повторно

СПЕЦИАЛНИ БЛАГОДАРНОСТИ НА  max-mama -за съветите   bouquet  bouquet

машинката е без книжка-може би е загубена и свеки не знае как се борави с нея че затова питам

Последна редакция: пт, 17 апр 2009, 21:01 от betina33

# 1 076
  • София
  • Мнения: 565
 Момичета, имам въпрос. Извинявам се, ако е обсъждан вече, но темата е много дълга и нямам възможност да я прегледам цялата.
 Та, въпросът е следния-  в рецептата за традиционния козунак на Джема маята при 1 кг брашно е 1 кубче. Смятам да направя двойна доза, трябва ли и маята да е двойно newsm78?
 Страхотни козунаци сте сътворили! Дано да успея и аз, че ще ми е за първи път. Embarassed

# 1 077
  • Мнения: 4 916
... аз пак да ви досадя за машината на свеки -горе долу ми е ясна но не знам продължителноста на програмите  и кое действие колко продължава а те са normal  french  rapid  whole wheat-това не знам какво е    dough   bake
...
...

Това ми звучи като "Аляска" - когато избереш програмата, на дисплея се изписва продължителността й. Най-добре е свекърва ти да прочете книжката.

whole wheat - пълнозърнест

dough    - месене

bake   - печене

# 1 078
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Е40 Ме4о,

червената украса на козунака от какво е? Много хубаво е станало  Peace

Аз казвам,че е локум.

Страхотни козунаци,браво,момичета. Peace

Момичета, имам въпрос. Извинявам се, ако е обсъждан вече, но темата е много дълга и нямам възможност да я прегледам цялата.
 Та, въпросът е следния-  в рецептата за традиционния козунак на Джема маята при 1 кг брашно е 1 кубче. Смятам да направя двойна доза, трябва ли и маята да е двойно newsm78?
 Страхотни козунаци сте сътворили! Дано да успея и аз, че ще ми е за първи път. Embarassed

Всичко ще ти е двойно,съответно и маята трябва да е двойна доза.

# 1 079
  • Мнения: 4 916
И на мен ми прилича на локум  Wink

Общи условия

Активация на акаунт