КОЗУНАЦИ - вкусни, дъхави, разкошни! (Козуначена тема)

  • 295 523
  • 1 420
  •   2
Отговори
# 1 080
  • София
  • Мнения: 565
 Благодаря, max-mamabouquet

# 1 081
  • Балчик
  • Мнения: 9 288
Такаа, всичко ми е строено- продукти, форми, миксер, хлебопекарна, кантарче. Климатикът е на 25 (сутринта ще увелича).
Локумът е нарязан, плънките (ореховата на Наталина, маковата и плънката за козуначения щрудел) са готови и чакат. Рецептите са на масата. Не съм в цикъл (майка ми знае от баба си , че жената трябва да е "чиста" при боядисване на яйцата и месене на обредните хлябове).След малко си лягам (няма да ходя на църква за съжаление). Сутринта ставам рано, взимам душ и запрятам ръкави. Simple Smile
Няма да мога да ви следя и аз постоянно, че ще правя и торта и ще чистя, но ще поглеждам в темичката.

Маме, чудесни пожелания. Peace Hug Дано и при теб всичко е наред и настроението е на 6. Simple Smile
Успех на всички, момичета.  chef

На въпроса за маята- разбира се, че трябва да е двойна доза. Освен ако не искате да изпечете сладка тухличка.

# 1 082
  • Мнения: 6 794
Здравейте, козунакоправещи! Hug

И аз съм от тези,които ще правят утре козунак, но все пак ако няма проблеми, иначе ще се търчи за готов в последния момент Joy

Може ли да питам:

12. За да не прегорят и изсъхнат на дъното на фурната се слага купичка с вода.

Кога точно се слага купичката - по време на цялото печене или само накрая? newsm78

Този въпрос ми е на много първо четене, със сигурост пак ще се включа  bouquet

# 1 083
  • Мнения: 1 440
По време на цялото печене Peace

Аз днес отивам до Билла за прясна мая и...о, чудо, мая няма Shocked Само суха. Полудях, защото исках рано сутринта да почна, а сега ще трябва утре да ходя пак или да обикалям магазините в търсене...Как е възможно?

Айде, до утре...лека вечер и спорен ден за козунаци..Успех!

# 1 084
  • София, Младост
  • Мнения: 2 450
Ооооо, Джемма, кефиш ме с тази отлична организация  Hug. Аз също утре ще птавя козунаци, ще чистя, но първо имам излизане сутринта, та към обяд чак щ
е ги почна  Sad. Настройвам се с пълна сила, обаче Peace
Успех на всички  bouquet

Само да вметна от моя опит с печенето-винаги пека на средното ниво а фурната, долен нагревател+вентилатор на 160-170градуса. изпичат се и се зачервяват перфектно без да прегарят и без да се налага да ги завивам. Определено не се изсушават  Peace

# 1 085
  • Балчик
  • Мнения: 9 288
През цялото печене е. Аз обаче не мога да кажа, че това не даде резултат при мен. В моята си фурна не ползвам купичка. Но миналата година , понеже бяхме на вилата и пекох в един допотопен Раховец, сложих купичка с вода, но въпреки това потъмняха козунаците отгоре. Слава богу тази година ще си ги пека на моята си любима фурничка.

Последна редакция: пт, 17 апр 2009, 21:41 от Джемма

# 1 086
  • Балчик
  • Мнения: 9 288
viliandar, благодаря ти. Хареса ми твоят начин на печене- ще го пробвам утре. Peace Аз винаги пека на горен и долен+ вентилатор, но слагам фолио накрая.

# 1 087
  • Мнения: 6 794
Само да вметна от моя опит с печенето-винаги пека на средното ниво а фурната, долен нагревател+вентилатор на 160-170градуса. изпичат се и се зачервяват перфектно без да прегарят и без да се налага да ги завивам. Определено не се изсушават  Peace

Вилиандър, аз имам само опция за долен нагревател, вентилатор, но и малко грилче отгоре... Sad Проблем ли ще е? newsm78

Джемма, мерси! Hug

# 1 088
  • Балчик
  • Мнения: 9 288
Опс- малка грешка. Вярното е НЕ даде резултат. Редактирах се.

# 1 089
  • Мнения: 4 358

Аз днес отивам до Билла за прясна мая и...о, чудо, мая няма Shocked Само суха. Полудях, защото исках рано сутринта да почна, а сега ще трябва утре да ходя пак или да обикалям магазините в търсене...Как е възможно?
Възможно е и още как ooooh!.Аз съм обиколила целия квартал за ванилия.И все ми казат ей сега преди вас свърши #Cussing out.Полудях просто.Хеле в едно невзрачно магазинчедето никога не влизам намерих.
Джемма браво бе Peace.Страхотна организация.Аз само яйцата изкарах в стаята да са на топло.
Утре като стана къмто 8 - доста рано за мен и аз вземам един душ и запрятам ръкави.И съм казала, че докато не свърша с козунаците не приемам гости, не отговарям на телефона, не отварям вратата и така hahaha
Да ви питам понеже взех филирани бадеми за отгоре на козунака  newsm78 ти кога се слагат newsm78.Не искам да прегорят.След намазването със яйце и захар ли се слагат бадемите или малко след това като вече се пекат newsm78

# 1 090
  • Мнения: 305
Ето и един козунак от мен днес и една торта кранц.
Колко мая и каква сложи за Кранца ?

# 1 091
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 13 640
1 голям и 1 малък козунак днес, за утре ще да е чешкия козунак и това ще е вече. Утре ще снимам и ще показвам.

# 1 092
  • София
  • Мнения: 620
Здравейте!След голямо бъхтане и баене над машината постигнах следния резолтат


Е,не мога на вид да ги докарам....козунаците  Confused Сплитам и докато втаса пак то става равно.Днес направих още един в квадратна тава-стана доста по висок,но пак плетката я няяяямааааа ooooh! Поне се надявам да са вкусни!  Laughing

# 1 093
  • Разград
  • Мнения: 3 114
ronkis ,хлябът ти е чудесен.
За козунака,още брашно е трябвало да сложиш в началото,меко е било тестото.Сигурна съм,че ще успееш.

# 1 094
  • Мнения: 940
Козунаците станаха, но кранча нещо не ми вдъхва доверие Simple Smile Нище де, ще се хапне и той. Само дето адски много бухна и не му личат много пластовете  Joy

Общи условия

Активация на акаунт